«Πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030 σύμφωνα με τις εκπομπές άνθρακα - Θα μετράνε τι τρόφιμα καταναλώνουμε στο σπίτι μας

«Πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030 σύμφωνα με τις εκπομπές άνθρακα - Θα μετράνε τι τρόφιμα καταναλώνουμε στο σπίτι μας

👉Η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να παρακολουθεί το αποτύπωμα άνθρακα της οικιακής κατανάλωσης τροφίμων και να θέσει ανώτατα όρια για το πόσο κόκκινο κρέας μπορεί να σερβιριστεί στα δημόσια ιδρύματα ως μέρος μιας σαρωτικής πρωτοβουλίας για την επίτευξη μείωσης 33% στις εκπομπές άνθρακα από τα τρόφιμα έως το 2030.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς και εκπρόσωποι του Γραφείου Πολιτικής Τροφίμων του Δημάρχου και του Γραφείου Κλίματος και Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν τα νέα προγράμματα τον περασμένο μήνα σε ένα γαστρονομικό κέντρο του Μπρούκλιν που διευθύνεται από το NYC Health + Hospitals , το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πόλης.

Στην εκδήλωση, το Γραφείο του Δημάρχου για το Κλίμα και την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη μοιράστηκε ένα νέο διάγραμμα που θα συμπεριληφθεί στην ετήσια απογραφή αερίων θερμοκηπίου της πόλης που παρακολουθεί δημόσια το αποτύπωμα άνθρακα που δημιουργείται από την κατανάλωση οικιακών τροφίμων , ανέφερε το Gothamist.

Η πόλη συγκέντρωσε ήδη δεδομένα εκπομπών από τη χρήση ενέργειας, τις μεταφορές και τα απόβλητα ως μέρος της ετήσιας απογραφής. Ωστόσο, η προσθήκη δεδομένων κατανάλωσης φαγητού στα νοικοκυριά είναι μέρος μιας συνεργασίας που ξεκίνησαν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη με το εργαστήριο American Express, C40 Cities και EcoData, ανακοίνωσε στην εκδήλωση ο Επίτροπος Rohit Aggarwala από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νέας Υόρκης.

Ο Aggarwala — ο οποίος ίδρυσε τη θυγατρική Sidewalk Labs της Google για έξυπνες πόλεις — γιόρτασε την διευρυμένη συλλογή δεδομένων ως «ένα νέο πρότυπο για το τι πρέπει να κάνουν οι πόλεις» και έναν νέο τρόπο διαμόρφωσης πολιτικής.

Είπε ότι ο κατάλογος θα μετρήσει επίσης την ρύπανση των αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή και την κατανάλωση άλλων καταναλωτικών αγαθών όπως τα είδη ένδυσης, ανεξάρτητα από το αν αυτά τα είδη κατασκευάζονται στη Νέα Υόρκη ή όχι. Επίσης, παρακολουθεί τις εκπομπές που συνδέονται με υπηρεσίες όπως τα αεροπορικά ταξίδια και η υγειονομική περίθαλψη.

Ωστόσο, η παρουσίαση του Adams στην εκδήλωση επικεντρώθηκε στην κατανάλωση τροφίμων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κρέας και τα γαλακτοκομικά.

«Τα τρόφιμα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών των πόλεων αμέσως μετά τα κτίρια και τις μεταφορές», είπε ο Άνταμς. «Όμως όλα τα τρόφιμα δεν είναι ίδια. Η συντριπτική πλειονότητα των τροφίμων που συμβάλλει στις κρίσεις εκπομπών μας βρίσκεται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα».

Πρόσθεσε:

«Είναι εύκολο να μιλήσουμε για τις εκπομπές που προέρχονται από τα κτίρια και πώς επηρεάζουν το περιβάλλον μας, αλλά τώρα πρέπει να μιλήσουμε για το βόειο κρέας. Και δεν ξέρω αν ο κόσμος είναι έτοιμος για αυτή την συζήτηση».
Ο οργανισμός πίσω από την πόλη 15 λεπτών χαρτογραφεί τις εκπομπές ρύπων με βάση την κατανάλωση για την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και έπεται συνέχεια

Η συνεργασία μεταξύ της American Express, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της C40 Cities για την χαρτογράφηση των αστικών εκπομπών ξεκίνησε επίσημα την περασμένη εβδομάδα σε ένα δελτίο τύπου . Οι ομάδες θα χαρτογραφήσουν τις εκπομπές ρύπων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου με βάση την κατανάλωση.

Το δελτίο τύπου δεν καθιστά ρητό τον σκοπό των απογραφών χαρτογράφησης εκπομπών. Απλώς δηλώνει ότι τα αποθέματα «θα επιτρέψουν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να αναπτύξουν μια σειρά ενεργειών για την παροχή κινήτρων για περισσότερη βιώσιμη κατανάλωση σε συνεργασία με ανθρώπους και επιχειρήσεις».

Προσθέτει ότι το έργο «θα πρωτοπορήσει επίσης σε νέους τρόπους ΚΑΙ για άλλες πόλεις για την μέτρηση των εκπομπών από την αστική κατανάλωση», προσθέτοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι επιπτώσεις των εκπομπών της αστικής κατανάλωσης, ειδικά στα τρόφιμα και τα απόβλητα στα συστήματα τροφίμων. ”

Για τον σκοπό αυτό, λένε: «Η δημιουργία αποθεμάτων δεδομένων σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης (όπως αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λιανοπωλητές) είναι σημαντική για για τους δήμους, ώστε να μετρούν, να σχεδιάζουν και να ενεργούν για να διασφαλίσουν ότι οι πόλεις μας γίνονται καλύτεροι τόποι ζωής για όλους τους ανθρώπους και οι βιώσιμες επιχειρήσεις μπορούν να ευδοκιμήσουν».

Το δελτίο τύπου βασίζει τους ισχυρισμούς του σε μια έκθεση του Πανεπιστημίου του Λιντς και του προγραμματιστή Arup Group .

Η Arup είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από το Rockefeller , συνδεδεμένος με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και χρησιμοποιεί τεχνολογίες « τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης » για να μεταμορφώσει τις πόλεις. Υπόσχονται ότι τεράστιες ποσότητες εξαιρετικά λεπτομερών δεδομένων» μπορούν να παράγουν ένα «νέο επίπεδο ελέγχου» καθιστώντας δυνατή την «πιο αποτελεσματική και βιώσιμη χρήση των πολύτιμων υλικών του κόσμου».

Η έκθεση αξιολογεί τις εκπομπές με βάση την κατανάλωση σε πόλεις C40 σε όλο τον κόσμο που παράγονται από τρόφιμα, ρούχα, μεταφορές, κτιριακές υποδομές και οικιακές συσκευές και ζητά αυτές οι εκπομπές να μειωθούν στο μισό έως το 2030.

Στο ίδιο δελτίο τύπου, ο Άνταμς ανακοίνωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει υπογράψει το C40 Good Food Cities Accelerator , όπου οι δήμοι, που έχουν υπογράψει, δεσμεύονται να επιτύχουν μια «πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030, που θα ορίζεται από περισσότερα «φυτικά τρόφιμα», λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά και λιγότερα απόβλητα τροφίμων συνολικά.

Η C40 Cities Climate Leadership Group είναι επίσης μία από τις δυνάμεις που οδηγούν την υλοποίηση έργων πόλεων 15 λεπτών σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται από 96 δημάρχους πόλεων από όλο τον κόσμο, χρηματοδοτείται από μεγάλες εταιρείες και… «φιλανθρωπικά» ιδρύματα και εστιάζει στον αστικό ακτιβισμό για την κλιματική αλλαγή.

Η Bloomberg Philanthropies είναι ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του C40. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προσπάθησε προηγουμένως ανεπιτυχώς να επιβάλει αλλαγές από πάνω προς τα κάτω στον τρόπο που καταναλώνουν οι Νεοϋορκέζοι, θεσπίζοντας μια ευρεία απαγόρευση των μεγάλων αναψυκτικών και άλλων ζαχαρούχων ποτών. Η πολιτική καταργήθηκε από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030 σύμφωνα με τις εκπομπές άνθρακα - Θα μετράνε τι τρόφιμα καταναλώνουμε στο σπίτι μας
«Πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030 σύμφωνα με τις εκπομπές άνθρακα - Θα μετράνε τι τρόφιμα καταναλώνουμε στο σπίτι μας
«Πλανητική υγιεινή διατροφή» έως το 2030 σύμφωνα με τις εκπομπές άνθρακα - Θα μετράνε τι τρόφιμα καταναλώνουμε στο σπίτι μας
https://cibum.gr/wp-content/uploads/2023/01/shutterstock_96789397.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/2030.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/2030.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content