Πάπας Φραγκίσκος: Φυσιολογική η χρήση του Tinder

Πάπας Φραγκίσκος: Φυσιολογική η χρήση του Tinder

👉Ο Πάπας Φραγκίσκος απαντά στις ερωτήσεις των νέων για ζητήματα που τους απασχολούν. Η χρήση εφαρμογών γνωριμιών όπως το Tinder για τη γνωριμία με πιθανούς συντρόφους είναι «φυσιολογική» και η διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας για το σεξ είναι «ακόμα σε πάνες», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

«Το σεξ είναι ένα από τα όμορφα πράγματα που έδωσε ο Θεός στα ανθρώπινα όντα», δήλωσε ο ποντίφικας σε μια συζήτηση με 10 ισπανόφωνους νέους ενήλικες για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Πάπας: Απαντήσεις».

«Το να εκφράζεται κανείς σεξουαλικά είναι κάτι πλούσιο»

Η ομάδα των ανθρώπων, ηλικίας 20 έως 25 ετών, μεταξύ των οποίων καθολικοί, χριστιανοί, άθεοι, αγνωστικιστές και ένας μουσουλμάνος τον ρώτησαν για μια σειρά θεμάτων, όπως το σεξ, ο αυνανισμός, η απογοήτευση από την εκκλησία, η κρίση σεξουαλικής κακοποίησης της εκκλησίας, ο ρατσισμός, η μετανάστευση, η άμβλωση και η LGBTQ κοινότητα για την ταινία που καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2002 και κυκλοφόρησε την Τετάρτη στο Disney+.

Σε μια συζήτηση για την πορνογραφία και τον αυνανισμό που πυροδοτήθηκε από την Alejandra, μια γυναίκα που δημιουργεί περιεχόμενο για ενήλικες σε ιστότοπους ζωντανής ροής, ο Πάπας είπε ότι η πορνογραφία «μειώνει».

«Το να εκφράζεται κανείς σεξουαλικά είναι κάτι πλούσιο», είπε. «Οτιδήποτε μειώνει μια αληθινή σεξουαλική έκφραση σε μειώνει και εσένα, σε καθιστά μερικό και μειώνει αυτόν τον πλούτο. Το σεξ έχει μια δική του δυναμική. Υπάρχει για κάποιο λόγο. Είναι μια έκφραση αγάπης».

Σχετικά με το αν θα ήθελε να είναι σε σχέση

Αφού παραδέχτηκε ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο, ο 86χρονος Francis ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τους νέους που συναντούν ερωτικούς συντρόφους στο Tinder. «Είναι φυσιολογικό», είπε. «Οι νέοι άνθρωποι έχουν αυτή την προθυμία να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, και αυτό είναι πολύ καλό».

Ερωτηθείς αν ήθελε να είναι σε σχέση, είπε ότι ήταν σε σχέση «πριν μπω στο ιεροδιδασκαλείο. αλλά μετά επέλεξα την αγαμία». Σε άλλο σημείο, είπε ότι οι χριστιανοί δεν είχαν πάντα μια ώριμη κατήχηση, ή θρησκευτική διδασκαλία, για το σεξ και ότι ήταν «ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο». Πρόσθεσε ότι η «κατήχηση της εκκλησίας για το σεξ είναι ακόμα σε πάνες».

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα»

Ο Φραγκίσκος έχει χαιρετιστεί ως πιο προοδευτικός από ορισμένους προκατόχους του για τις απόψεις του σχετικά με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, έχοντας προηγουμένως ζητήσει την ψήφιση νόμων περί πολιτικών ενώσεων για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Και τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα και χαρακτήρισε τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία ως «άδικους». Είπε ότι ο Θεός αγαπά τον καθένα όπως ακριβώς είναι. Η ειλικρίνεια του Πάπα φάνηκε να αρέσει στην ομάδα. Κάποιος τον περιέγραψε ως «χαλαρό», λέγοντας ότι «δεν υπήρχε τόση μεγαλοπρέπεια πάνω του».

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε λίγες ημέρες αφότου ο Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο το Σάββατο από νοσοκομείο της Ρώμης όπου νοσηλευόταν για βρογχίτιδα. Έλαβε αντιβιοτικά που του χορηγήθηκαν ενδοφλεβίως κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πάπας Φραγκίσκος: Φυσιολογική η χρήση του Tinder
Πάπας Φραγκίσκος: Φυσιολογική η χρήση του Tinder
Πάπας Φραγκίσκος: Φυσιολογική η χρήση του Tinder
https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/amp_1200x900_4_3/public/2023-04/122_4.jpg?itok=33P9mTwF
https://i.ytimg.com/vi/MjojARMVX3M/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/tinder.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/tinder.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content