Το NIH χρηματοδότησε έρευνα στη Wuhan για τη δημιουργία κορωνοϊών μεταλλαγμένων νυχτερίδων και τη μελέτη πως να μολύνουν ανθρώπους

Το NIH χρηματοδότησε έρευνα στη Wuhan για τη δημιουργία κορωνοϊών μεταλλαγμένων νυχτερίδων και τη μελέτη πως να μολύνουν ανθρώπους

👉Το Judicial Watch ανακοίνωσε ότι έλαβε 552 σελίδες αρχείων από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) που περιλαμβάνουν την αρχική αίτηση επιχορήγησης και ετήσιες εκθέσεις προς τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) από την EcoHealth Alliance , που περιγράφουν τον στόχο του έργου της με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) στην Κίνα για τη δημιουργία μεταλλαγμένων ιών «για την καλύτερη πρόβλεψη της ικανότητας των CoV [κορωνοϊών] μας να μολύνουν ανθρώπους».

Η Eco Health Alliance σχεδίαζε να προσδιορίσει την αλληλουχία της πρωτεΐνης ακίδας από κοροναϊούς που ελήφθησαν από νυχτερίδες με σκοπό τη «δημιουργία μεταλλαγμάτων για να προσδιορίσει πόσο σημαντικά θα πρέπει να εξελιχθεί το καθένα για να χρησιμοποιήσει το ACE2», το οποίο εξηγείται ως «ο υποδοχέας για την είσοδο στα ανθρώπινα κύτταρα».

Το Judicial Watch απέκτησε τα αρχεία μέσω ενός αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) που υπέβαλε τον Δεκέμβριο του 2021 για:

"Όλες οι αναφορές που υποβλήθηκαν από την EcoHealth Alliance στο NIH ή στις υπο-υπηρεσίες του που σχετίζονται με το NIH Grant No. 1R01A|110964 με τίτλο "Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης κορωνοϊού νυχτερίδων" κατά τη διάρκεια της επιχορήγησης."

Στην αρχική « Αίτηση για Ομοσπονδιακή Βοήθεια » που υποβλήθηκε στις 5 Ιουνίου 2013, από την EcoHealth Alliance, μια ενότητα με τίτλο « Συγκεκριμένοι Στόχοι », η οποία σημειώνει την πρόθεση δημιουργίας μεταλλαγμένων ιών νυχτερίδων και «πρόβλεψη της ικανότητας των CoV [κορωνοϊών] μας να μολύνει ανθρώπους»:

«Για να κατανοήσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ζωονοσογόνου CoV [κορωνοϊού], προτείνουμε να εξετάσουμε 1) τη δυναμική μετάδοσης των νυχτερίδων-CoV σε όλη τη διεπαφή ανθρώπου-άγριας ζωής. και 2) πώς αυτή η διαδικασία επηρεάζεται από το εξελικτικό δυναμικό του CoV και πώς μπορεί να αναγκάσει την εξέλιξη του CoV.

«Θα αξιολογήσουμε τη φύση και τη συχνότητα της επαφής μεταξύ ζώων και ανθρώπων σε δύο κρίσιμες διεπαφές ανθρώπου-ζώου: τις αγορές ζώντων ζώων στην Κίνα και τους ανθρώπους που εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε νυχτερίδες στην αγροτική Κίνα».

Ο «Ειδικός Στόχος 3» συζητά «Δοκιμαστικές προβλέψεις μετάδοσης μεταξύ των ειδών CoV»:

«Θα δοκιμάσουμε πειραματικά τα μοντέλα μας του εύρους ξενιστή (δηλαδή το δυναμικό ανάδυσης) χρησιμοποιώντας αντίστροφη γενετική, δοκιμές σύνδεσης ψευδοϊών και υποδοχέων και πειράματα μόλυνσης από ιούς σε κυτταροκαλλιέργεια και εξανθρωπισμένα ποντίκια.

«Με νυχτερίδες-CoV που έχουμε απομονώσει ή αλληλουχήσει και χρησιμοποιώντας ζωντανό ιό ή μόλυνση ψευδοϊού σε κύτταρα διαφορετικής προέλευσης ή που εκφράζουν διαφορετικά μόρια υποδοχέα, θα αξιολογήσουμε τη δυνατότητα για κάθε απομονωμένο ιό και εκείνους με αλληλουχία θέσης δέσμευσης υποδοχέα.

«Θα το κάνουμε αυτό αναλύοντας την αλληλουχία των γονιδίων πρωτεΐνης ακίδας (ή άλλου υποδοχέα δέσμευσης/σύντηξης) από όλους τους CoV της νυχτερίδας, δημιουργώντας μεταλλάξεις για να προσδιορίσουμε πόσο σημαντικά θα πρέπει να εξελιχθεί το καθένα για να χρησιμοποιήσει τα ACE2, CD26/DPP4 (υποδοχέας MERS-CoV) ή άλλους πιθανούς υποδοχείς CoV».

Στη συνεχιζόμενη συζήτηση των στόχων της έρευνας, η έκθεση αναφέρει:

«In vitro [εκτός του σώματος] κυτταρικές σειρές & εξανθρωπισμένο μοντέλο ποντικιού: Έχουμε αναπτύξει πρωτογενείς κυτταρικές σειρές και μετασχηματίσαμε κυτταρικές σειρές από 9 είδη νυχτερίδων χρησιμοποιώντας νεφρό, σπλήνα, καρδιά, εγκέφαλο και έντερο. Τα χρησιμοποιήσαμε για απομόνωση ιού, δοκιμές μόλυνσης και κλωνοποίηση γονιδίου μορίου υποδοχέα.

«Έχουμε επίσης μεγάλο αριθμό κυτταρικών σειρών από ανθρώπους και ζώα που θα χρησιμοποιήσουμε για δοκιμές μολυσματικότητας ιών. Λάβαμε μια επιστολή υποστήριξης από τον Δρ. Ralph Baric , ο οποίος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας αρχικά για να μολύνει το εξανθρωπισμένο μοντέλο ποντικιού του με τη νυχτερίδα μας SL-CoV [SARS-Like Coronavirus] που χρησιμοποιεί ACE2 και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει άλλους CoVs που αναγνωρίζουμε…

«Τα αποτελέσματα θα παρέχουν πληροφορίες εάν οι CoVs νυχτερίδας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν γνωστούς ACE2, DPP4 ή άλλους γνωστούς υποδοχείς CoV από νυχτερίδες και ανθρώπους για να εισέλθουν στα κύτταρα και θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε κρίσιμες θέσεις δέσμευσης υποδοχέων, το εύρος του ιού ξενιστή και να προβλέψουμε καλύτερα την ικανότητα του CoV για να μολύνουν ανθρώπους».

Η επιχορήγηση 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων της EcoHealth Alliance για τη χρηματοδότηση ενός έργου με τίτλο « Κατανοώντας τον κίνδυνο εμφάνισης του κορωνοϊού » επρόκειτο αρχικά να διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου 2013 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Η πρώτη «Τοποθεσία τοποθεσίας έργου/απόδοσης» είναι το WIV.

Τρεις άλλες κινεζικές τοποθεσίες ακολουθούν: το East China Normal University στη Σαγκάη, το Yunnan Institute of Enemic Disease Control and Prevention στο Dali και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Guangdong στο Guangzhou.

Στις 27 Μαΐου 2014, το NIH απένειμε στην EcoHealth Alliance 3.086.735 $ σε διάστημα πέντε ετών για την «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης κορωνοϊού της νυχτερίδας».

Μια αίτηση επιχορήγησης της EcoHealth Alliance, που ελήφθη από το NIH στις 5 Ιουνίου 2013, περιλαμβάνει έναν κατάλογο « Ανώτερου/Βασικού Προσωπικού » συμπεριλαμβανομένων των Shi Zhengli και Zhang Yun-Zhi του WIV. Peter Daszak, Διευθύνων Σύμβουλος της EcoHealth Alliance· και άλλοι Κινέζοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Ke Changwen από το κινεζικό «CDC and Prevention of Guangdong Province».

Ένα τμήμα της εφαρμογής EcoHealth Alliance με τίτλο « EcoHealth Alliance Budget Justification » περιγράφει ορισμένες από τις εργασίες που θα διεξαχθούν από επιστήμονες της EcoHealth στην Κίνα:

«Ένας επιστήμονας ερευνητής θα προσλαμβάνεται κάθε 12 μήνες το χρόνο για να παρέχει άμεση βοήθεια και επίβλεψη των δραστηριοτήτων πεδίου στην Κίνα. συντήρηση εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης· και συντονίζει την αποστολή δειγμάτων ζώων και ανθρώπων στα εργαστήρια στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

«Μόλις εξασφαλίσουμε IRB [Επιτροπές Θεσμικής Αναθεώρησης] για δειγματοληψία σε ανθρώπους το Y1 [Έτος 1], θα προσλάβουμε τρεις ιατρούς από τα επαρχιακά CDC της Κίνας [Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων] ως συμβούλους για να εργαστούν στο Guangxi, στο Hunan και στο Fujian κατά τη διάρκεια του Y2- Υ5. Αυτοί οι ιατροί θα είναι υπεύθυνοι για την εγκεκριμένη από το IRB δειγματοληψία ανθρώπου καθώς και για τη διατήρηση της ψυχρής αλυσίδας για την αποθήκευση και την αποστολή δειγμάτων.

«Ο Δρ. Zhengli Shi, Ανώτερος Ιολόγος. [Διόρθωση] ετησίως στο Y1 -Y5. Ο Δρ Σι θα επιβλέπει τον έλεγχο του κορωνοϊού για όλα τα δείγματα που συλλέγονται στην Κίνα. Θα συνεργαστεί με τον PI [Κύριο Ερευνητή], τους Συν-Ερευνητές και το Ανώτερο/Βασικό Προσωπικό για την ανάλυση δεδομένων και τη σύνταξη χειρογράφων. Θα συντονίσει επίσης την ανταλλαγή δεδομένων και υλικού με τους συν-ανακριτές».

Σε έναν υπολογισμό του προϋπολογισμού για το έτος 2014-15 , ο WIV ως δευτερεύων δικαιούχος της επιχορήγησης διατέθηκε για να λάβει 128.718 $ σε άμεσο κόστος και 10.297 $ σε έμμεσες δαπάνες από το NIH.

Οι μισθοί του Shi Zhengli και ενός συναδέλφου του WIV Ge Xingyl συντάσσονται από τον προϋπολογισμό. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της επιχορήγησης, το εργαστήριο της Γουχάν επρόκειτο να λάβει 749.976 $.

Ένα τμήμα της επιχορήγησης με τίτλο "Wuhan Institute of Virology Budget Justification, Subaward" ασχολείται με το " Άλλα άμεσα κόστη ":Εξαγωγές RNA

Θα εκτελούμε εκχυλίσεις RNA για 1.000 νυχτερίδες ετησίως (τρία δείγματα ανά νυχτερίδα: στοματικά, πρωκτικά και αίμα) κάθε χρόνο… Το εκχυλισμένο RNA ανά ζώο θα συγκεντρωθεί.Αλληλουχία DNA

Σε κάθε έτος του έργου, η αλληλουχία DNA θα εκτελείται σε 3.200 δείγματα με κόστος 2,91 $ ανά αντίδραση. …Εργαστηριακά Είδη

Ζητούμε υποστήριξη για πειράματα λοίμωξης in vitro με χρήση ψευδοϊών που φέρουν πρωτεΐνες ακίδας (άγριου τύπου ή μεταλλαγμένα) ή ζωντανούς ιούς σε κυτταρικές σειρές διαφορετικής προέλευσης, προσδιορισμούς συγγένειας δέσμευσης μεταξύ των πρωτεϊνών ακίδας (άγριοι τύποι ή μεταλλάκτες) και διαφορετικών μορίων κυτταρικού υποδοχέα και εξανθρωπισμένοι πειράματα με ποντίκια.

Η ετήσια έκθεση του έτους 2 για το έργο του κορωνοϊού νυχτερίδας, δημοσιονομική περίοδος από 1 Ιουνίου 2016 έως 31 Μαΐου 2017, στην ενότητα « Ειδικός στόχος 3 », αναφέρει:

«Δοκιμές προβλέψεων για μετάδοση μεταξύ των ειδών CoV. Τα ακόλουθα πειράματα θα πραγματοποιηθούν το 2ο έτος:Εξανθρωπισμένα ποντίκια με ανθρώπινους υποδοχείς ACE2 θα μολυνθούν με τον WIV1 και τους δύο διασωθέντες χιμαιρικούς κορονοϊούς που μοιάζουν με SARS για να προσδιοριστεί ο ιστικός τροπισμός και η παθογένεια του SL-CoV της νυχτερίδας.
Απομόνωση νέων κορωνοϊών νυχτερίδων. Ζωντανός ιός ή ψευδοϊός θα χρησιμοποιηθεί για τη μόλυνση κυττάρων διαφορετικής προέλευσης ή που εκφράζουν διαφορετικά μόρια υποδοχέα. Το δυναμικό διάχυσης για κάθε απομονωμένο ιό θα αξιολογηθεί.
Ένας μολυσματικός κλώνος πλήρους μήκους MERS-CoV [Coronavirus με Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής] θα κατασκευαστεί με τη χρήση της αντίστροφης γενετικής μεθόδου. Χρησιμοποιώντας την αλληλουχία S [ακίδα] διαφορετικών ιών που σχετίζονται με το MERS που ταυτοποιήθηκαν από κινεζικές νυχτερίδες, θα κατασκευαστούν οι χιμαιρικοί ιοί με γονίδιο S των κοροναϊών που σχετίζονται με το MERS και η ραχοκοκαλιά του μολυσματικού κλώνου του MERS-CoV για τη μελέτη της χρήσης και της μολυσματικότητας του υποδοχέα των κορωνοϊών που σχετίζονται με το MERS της νυχτερίδας.

Μεταξύ των « Πρόσθετων στοιχείων του έτους 2 για τον ειδικό στόχο 3 » είναι:Ο μολυσματικός κλώνος του WIV1 κατασκευάστηκε επιτυχώς χρησιμοποιώντας αντίστροφες γενετικές μεθόδους.
Δύο χιμαιρικά στελέχη κορονοϊού που μοιάζουν με SARS νυχτερίδας κατασκευάστηκαν αντικαθιστώντας το γονίδιο S [spike] στη ραχοκοκαλιά του WIV1.
Λήφθηκε άδεια εισαγωγής ποντικών με ανθρώπινο ACE2 στην Κίνα, έτσι ώστε να διεξαχθούν οι πειραματικές λοιμώξεις που προτείνονται στους ειδικούς μας στόχους R01.

Η ετήσια έκθεση που υποβλήθηκε για το έτος 3 του έργου επιχορήγησης, περίοδος προϋπολογισμού 1 Ιουνίου 2017, έως 31 Μαΐου 2018, υπό τον τίτλο « Ειδικός στόχος 3: Δοκιμαστικές προβλέψεις της μετάδοσης μεταξύ των ειδών CoV », σημειώνει:

«Στο έτος 3, απομονώσαμε με επιτυχία το Rs4874 από το δείγμα κοπράνων μεμονωμένων [νυχτερίδων]. Χρησιμοποιώντας το αντίστροφο γενετικό σύστημα που αναπτύξαμε προηγουμένως, κατασκευάσαμε δύο χιμαιρικούς ιούς με τη ραχοκοκαλιά WIV1 να αντικατασταθεί με το γονίδιο S [spike] των Rs7327 και Rs4231, αντίστοιχα.

«Τα κύτταρα Vero E6 μολύνθηκαν αντίστοιχα με Rs4874, WIV1-Rs4231S και WIV1-Rs7327S και η αποτελεσματική αντιγραφή του ιού ανιχνεύθηκε με δοκιμασία ανοσοφθορισμού σε όλες τις λοιμώξεις.

«Για να αξιολογήσουμε τη χρήση του ανθρώπινου ACE2 από τους τρεις νέους SL-CoVs, πραγματοποιήσαμε μελέτες μολυσματικότητας του ιού χρησιμοποιώντας κύτταρα HeLa με ή χωρίς την έκφραση του ανθρώπινου ACE2. Όλοι οι ιοί αναδιπλασιάστηκαν αποτελεσματικά στα ανθρώπινα κύτταρα που εκφράζουν το ACE2».

Στην ετήσια έκθεση του έτους 4 , δημοσιονομική περίοδος από 1 Ιουνίου 2018 έως 31 Μαΐου 2019, που υποβλήθηκε στο NIH από την EcoHealth στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, ως απάντηση στην ερώτηση "Πώς έχουν διαδοθεί τα αποτελέσματα στις Κοινότητες Ενδιαφέροντος", Η έκθεση αναφέρει ότι ο Peter Daszak και ο διευθυντής του εργαστηρίου WIV Shi Zhengli ενημέρωσαν τα ευρήματά τους , μεταξύ άλλων, στην Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Defense, στο Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας, στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

Μεταξύ των επιτευγμάτων που αναφέρονται στην έκθεση του έτους 4 είναι:

«In vivo [πειραματισμός που έγινε σε ολόκληρο οργανισμό] μόλυνση SARSr-CoV με παραλλαγές της πρωτεΐνης S [ακίδα] σε ανθρώπινους ποντικούς που εκφράζουν ACE2 (hACE2).

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ιών « διαφορετικής παθογένειας » και τη δοκιμή τους σε εξανθρωπισμένα ποντίκια:

«Χρησιμοποιώντας τις αντίστροφες γενετικές μεθόδους που αναπτύξαμε προηγουμένως, κατασκευάστηκαν μολυσματικοί κλώνοι με τη ραχοκοκαλιά του WIV1 [κορωνοϊού τύπου νυχτερίδας SARS] και την πρωτεΐνη ακίδας των SHC014, W IV16 και Rs4231, αντίστοιχα, και διασώθηκαν επιτυχώς οι ανασυνδυασμένοι ιοί.

«Το 4ο έτος, πραγματοποιήσαμε προκαταρκτική in vivo μόλυνση SARSr-CoV σε διαγονιδιακά ποντίκια που εκφράζουν hACE2. Τα ποντίκια μολύνθηκαν με 105 pfu πλήρους μήκους ανασυνδυασμένου ιού W IV1 (rWIV1) και τους τρεις χιμαιρικούς ιούς με διαφορετικές αιχμές.

«Η παθογένεια των 4 SARSr-CoV προσδιορίστηκε στη συνέχεια σε ένα μάθημα 2 εβδομάδων. Τα ποντίκια που προσβλήθηκαν με rWIV1-SHC014S παρουσίασαν απώλεια σωματικού βάρους περίπου 20% την 6η ημέρα μετά τη μόλυνση, ενώ τα rWIV1 και rWIV-4231 S προκάλεσαν λιγότερη απώλεια σωματικού βάρους.

«Στα ποντίκια που μολύνθηκαν με rWIV1 -WIV16S, δεν παρατηρήθηκε απώλεια σωματικού βάρους (Εικ. 35α). 2 και 4 ημέρες μετά τη μόλυνση, το ιικό φορτίο στους ιστούς των πνευμόνων ποντικών που προσβλήθηκαν με rWIV1-SHC014S, rWIV1-WIV16S και rWIV1-Rs4231 S έφτασε σε περισσότερα από 106 αντίγραφα γονιδιώματος/g και ήταν σημαντικά υψηλότερο από αυτό σε ποντίκια μολυσμένα με rWIV1 (Εικ. 35β). Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ποικίλη παθογονικότητα των SARSr-CoV με διαφορετικές πρωτεΐνες ακίδας σε εξανθρωπισμένα ποντίκια».

Σε μια αναθεωρημένη βράβευση με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2020, το NIH χορήγησε πρόσθετα κεφάλαια , συμπεριλαμβανομένων 77.750 $ στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας-Chapel Hill, 76.301 $ στο WIV και 75.600 $ στο Ινστιτούτο Βιολογίας Παθογόνων της Κίνας.

Η αίτηση ανανέωσης του 2020 για την επέκταση της χρηματοδότησης για τα ερευνητικά έργα νυχτερίδων της Γουχάν αναφέρει ότι η EcoHealth δεν θα συνεργάζεται με « επιλεγμένους παράγοντες » (σοβαρές απειλές), όπως ο SARS-CoV, αλλά μάλλον με έναν μοριακό κλώνο SARSr-CoV που ονομάζεται WIV1, ο οποίος, ενώ ένα παθογόνο «BSL3» (επίπεδο βιοασφάλειας 3), δεν θεωρήθηκε επιλεγμένος παράγοντας.

Η έρευνα επίλεκτου πράκτορα επρόκειτο να διεξαχθεί στο εργαστήριο του Baric στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας-Chapel Hill.

Μια ενότητα με τίτλο «Έρευνα P3CO» σημειώνει:

«Είναι σημαντικό ότι δεν προτείνουμε γενετική χειραγώγηση του SARS-CoV κατά τη διάρκεια αυτής της πρότασης. … Ωστόσο, προτείνουμε τον γενετικό χειρισμό του πλήρους μήκους μοριακού κλώνου της νυχτερίδας SARSr-CoV WIV1 κατά τη διάρκεια αυτής της πρότασης, ο οποίος δεν είναι επιλεγμένος παράγοντας, δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ανθρώπινες λοιμώξεις και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων».

Η ίδια αίτηση ανανέωσης 2020 αναφέρει :

«Αυτό το έργο είναι μια πολυθεσμική συνεργασία με επικεφαλής την EcoHealth Alliance, Νέα Υόρκη (Daszak, PI), η οποία θα αναθέσει κεφάλαια με υπεργολαβία σε τρία ιδρύματα: το Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan (Dr. Shi), το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill ( Baric) και το Ινστιτούτο Βιολογίας Παθογόνων (Δρ. Ρεν)».

«Μια ανασκόπηση αυτών και άλλων εγγράφων υποδηλώνει έντονα ότι η χρηματοδότηση των ΗΠΑ στην Κίνα και αλλού για μεταλλαγμένο ιό, έρευνα κέρδους λειτουργίας μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση της πανδημίας COVID στη Γουχάν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Judicial Watch, Tom Fitton.

«Αυτό το σκάνδαλο κέρδους λειτουργίας θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ποινικών ερευνών».
  1. Μέσω του FOIA, το Judicial Watch έχει αποκαλύψει έναν σημαντικό όγκο πληροφοριών σχετικά με θέματα COVID-19 :Τα αρχεία του HHS περιλάμβαναν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τότε Διευθυντή του NIH Francis Collins που έδειχναν ότι μια ομάδα Βρετανών γιατρών συνιστούσε τη χρήση της Ivermectin για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19.
  2. Τα βαριά τροποποιημένα αρχεία HHS έδειξαν ότι μόλις δύο ημέρες πριν από την έγκριση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 από την FDA διεξήχθη μια συζήτηση μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών υγείας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και την «αναφυλαξία», με τις ρυθμιστικές αρχές να τονίζουν την «αμοιβαία» τους Συμφωνία εμπιστευτικότητας."
  3. Το Judicial Watch απέκτησε αρχεία HHS σχετικά με δεδομένα που υπέβαλε η Moderna στον FDA για το mRNA εμβόλιο COVID-19, τα οποία υποδεικνύουν ότι ένας «στατιστικά σημαντικός» αριθμός αρουραίων γεννήθηκαν με σκελετικές παραμορφώσεις μετά την ένεση στις μητέρες τους με το εμβόλιο. Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης ότι η Moderna επέλεξε να μην πραγματοποιήσει ορισμένες τυπικές φαρμακολογικές μελέτες στα πειραματόζωα.
  4. Έντονα τροποποιημένα αρχεία από τον FDA σχετικά με το αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19 λεπτομερώς την πίεση στη χρήση και την έγκριση του ενισχυτή COVID-19.
  5. Το HHS καταγράφει λεπτομερείς εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα και το εμβόλιο COVID-19. Άλλα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς ανεπιθύμητα συμβάντα για τα οποία δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μια συμβάλλουσα επίδραση του εμβολίου.
  6. Το Judicial Watch αποκάλυψε αρχεία του HHS που περιγράφουν λεπτομερώς τα εκτενή σχέδια των μέσων ενημέρωσης για μια προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης Μπάιντεν για την προώθηση του εμβολίου για τον COVID-19.
  7. Τα αρχεία του HHS αποκάλυψαν προηγουμένως διορθώσεις τοποθεσιών εγκαταστάσεων δοκιμών εμβολίων COVID-19 στη Σαγκάη της Κίνας. Η FDA είχε ισχυριστεί ότι το όνομα και η τοποθεσία των εγκαταστάσεων δοκιμών προστατεύονταν από την εξαίρεση εμπιστευτικών εμπορικών πληροφοριών της FOIA.
  8. Τα αρχεία του NIH έδειξαν μια «έρευνα» του FBI σχετικά με την αμφιλεγόμενη επιχορήγηση του NIH για τον κορονοϊό νυχτερίδων που συνδέεται με το WIV. Τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της NIAID ανησυχούσαν για την έρευνα «κέρδους λειτουργίας» στο WIV της Κίνας το 2016. Η υπηρεσία Fauci ανησυχούσε επίσης για την έλλειψη συμμόρφωσης της EcoHealth Alliance με τους κανόνες αναφοράς και τη χρήση της έρευνας κέρδους λειτουργίας στο NIH -χρηματοδότησε έρευνα σχετικά με κοροναϊούς νυχτερίδων στη Γουχάν της Κίνας.
  9. Τα αρχεία του νόμου για τις δημόσιες πληροφορίες του Τέξας (PIA) έδειξαν ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Galveston στο Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας, Δρ Τζέιμς Β. Λε Ντακ , προειδοποίησε τους Κινέζους ερευνητές στο WIV για πιθανές έρευνες για το ζήτημα του COVID-19 από το Κογκρέσο .
  10. Τα αρχεία του HHS σχετικά με τις μελέτες βιοκατανομής και τα σχετικά δεδομένα για τα εμβόλια COVID-19 έδειξαν πώς ένα βασικό συστατικό των εμβολίων που αναπτύχθηκαν από την Pfizer/BioNTech, τα νανοσωματίδια λιπιδίων , βρέθηκαν έξω από το σημείο της ένεσης , κυρίως το ήπαρ, τα επινεφρίδια, τη σπλήνα και τις ωοθήκες της δοκιμής. ζώα, οκτώ έως 48 ώρες μετά την ένεση.
  11. Τα αρχεία που ελήφθησαν από το HHS μέσω αγωγής FOIA σχετικά με την υδροξυχλωροκίνη και τον COVID-19 αποκάλυψαν ότι μια επιχορήγηση στην EcoHealth Alliance ακυρώθηκε λόγω δημοσιεύσεων στον Τύπο ότι ένα μέρος της επιχορήγησης δόθηκε στο WIV.
  12. Τα αρχεία του HHS αποκάλυψαν ότι από το 2014 έως το 2019, 826.277 $ δόθηκαν στο WIV για έρευνα για τον κορονοϊό με νυχτερίδες από το NIAID.
  13. Τα αρχεία του NIAID έδειξαν ότι έδωσε εννέα επιχορηγήσεις που σχετίζονται με την Κίνα στην EcoHealth Alliance για την έρευνα για την εμφάνιση του κορωνοϊού σε νυχτερίδες και ήταν ο κορυφαίος εκδότης επιχορηγήσεων του NIH στο ίδιο το εργαστήριο της Γουχάν. Τα αρχεία περιελάμβαναν επίσης ένα email από τον υποδιευθυντή του εργαστηρίου Wuhan που ζητούσε από έναν υπάλληλο του NIH για βοήθεια για την εύρεση απολυμαντικών για την απολύμανση αεροστεγών κοστουμιών και εσωτερικών επιφανειών.
  14. Τα αρχεία του HHS περιλάμβαναν μια αλυσίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου « επείγον για τον Δρ. Φάουτσι », επικαλούμενη δεσμούς μεταξύ του εργαστηρίου της Γουχάν και της EcoHealth Alliance που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους . Τα κυβερνητικά μηνύματα ανέφεραν επίσης ότι το ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου των ΗΠΑ Μπιλ Γκέιτς συνεργάστηκε στενά με την κινεζική κυβέρνηση για να ανοίξει το δρόμο για τα φάρμακα που παράγονται στην Κίνα να πωλούνται εκτός Κίνας και να βοηθήσουν «να υψωθεί η φωνή της Κίνας για διακυβέρνηση τοποθετώντας εκπροσώπους από την Κίνα σε σημαντικούς διεθνείς συμβούλους ως δέσμευση υψηλού επιπέδου από την Κίνα».
  15. Τα αρχεία του HHS περιελάμβαναν μια αίτηση επιχορήγησης για έρευνα σχετικά με τον κορωνοϊό που φαίνεται να περιγράφει έρευνα « κέρδους λειτουργίας » που περιλαμβάνει εξαγωγές RNA από νυχτερίδες, πειράματα σε ιούς, προσπάθειες ανάπτυξης ενός χιμαιρικού ιού και προσπάθειες γενετικής χειραγώγησης της πλήρους μήκους νυχτερίδας SARSr -Μοριακός κλώνος στελέχους CoV WIV1.
  16. Τα αρχεία του HHS έδειξαν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η NIAID γνώριζαν αμέσως τον Ιανουάριο του 2020 ότι η Κίνα απέκρυπτε δεδομένα για τον COVID-19 , γεγονός που εμπόδιζε την αξιολόγηση κινδύνου και την ανταπόκριση από αξιωματούχους δημόσιας υγείας.
  17. Τα αρχεία του HHS δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι του NIH προσάρμοσαν τα έντυπα εμπιστευτικότητας σύμφωνα με τους όρους της Κίνας και ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διεξήγαγε μια αδημοσίευτη, «αυστηρά εμπιστευτική» επιδημιολογική ανάλυση COVID-19 τον Ιανουάριο του 2020.
  18. Τα email του Fauci περιλαμβάνουν την έγκρισή του για ένα δελτίο τύπου που υποστηρίζει την απάντηση της Κίνας στον νέο κορονοϊό του 2019.
Το διάβασα στο childrenshealthdefense.org
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το NIH χρηματοδότησε έρευνα στη Wuhan για τη δημιουργία κορωνοϊών μεταλλαγμένων νυχτερίδων και τη μελέτη πως να μολύνουν ανθρώπους
Το NIH χρηματοδότησε έρευνα στη Wuhan για τη δημιουργία κορωνοϊών μεταλλαγμένων νυχτερίδων και τη μελέτη πως να μολύνουν ανθρώπους
Το NIH χρηματοδότησε έρευνα στη Wuhan για τη δημιουργία κορωνοϊών μεταλλαγμένων νυχτερίδων και τη μελέτη πως να μολύνουν ανθρώπους
https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/nih-research-wuhan-lab-bat-covid-feature-800x417.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/nih-wuhan.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/nih-wuhan.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content