Θα εντοπίζονται οι “κλιματικοί παραβάτες”; Διαστημικό εργαλείο της NASA θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ρύπανση

Θα εντοπίζονται οι “κλιματικοί παραβάτες”; Διαστημικό εργαλείο της NASA θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ρύπανση

👉Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX που μεταφέρει τον δορυφόρο με το νέο όργανο της NASA εκτοξεύτηκε σήμερα στις 00:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα.

Δορυφόρος, που απογειώθηκε σήμερα το πρωί από τη Φλόριντα στις ΗΠΑ, είναι εξοπλισμένος με ένα νέο όργανο της NASA, το οποίο θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από την Βόρεια Αμερική.

Αυτό το επιστημονικό εργαλείο, που ονομάστηκε TEMPO, θα επιτρέψει να παρακολουθείται η εκπομπή των ρύπων με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι μέχρι τώρα, από την πηγή εκπομπής τους και καθ’όλη τη διάρκεια της εξάπλωσής τους από τον άνεμο.

Τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα χρησιμοποιούνται κυρίως από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), που είναι αρμόδιες για τις προβλέψεις σχετικά με την ποιότητα του αέρα στις ΗΠΑ.

Οι μετρήσεις του νέου αυτού εργαλείου θα επιτρέψουν τη βελτίωση των εισοποιήσεων που θα εκδίδονται για τους κατοίκους στην περίπτωση κακής ποιότητας αέρα, τον καλύτερο προσδιορισμό των σημείων όπου νέα όργανα εντοπισμού θα πρέπει να εγκατασταθούν στο έδαφος ή ακόμη θα συμβάλουν στην έρευνα για τις επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων στην υγεία.

Ακόμη το νέο αυτό εργαλείο θα παρακολουθεί την μόλυνση του αέρα που προκαλείται από τις πυρκαγιές, οι οποίες είναι ολοένα και συχνότερες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

– “Όλες τις ώρες” –

Οι δορυφόροι που χρησιμοποιούνται ως τώρα στις ΗΠΑ για να κάνουν μετρήσεις αυτού του είδους βρίσκονται σε ύψος περίπου 700 χιλιομέτρων και περιστρέφονται γύρω από τη Γη περίπου δεκαπέντε φορές τη μέρα.

“Άρα κάθε μέρα μπορούμε να έχουμε μετρήσεις πάνω από τη Νέα Υόρκη στις 13:30 για παράδειγμα”, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Καρολάιν Νόουλαν, φυσικός ειδική για την ατμόσφαιρα στο Κέντρο Αστροφυσικής. Ωστόσο “σε μια μέρα συμβαίνουν πολλά πράγματα στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν δύο ώρες αιχμής κατά τις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε μετρήσεις”, είπε.

Το TEMPO, το οποίο έχει βάρος λίγο κάτω από 140 κιλά, θα βρίσκεται συνδεδεμένο σε δορυφόρο σε γεωστατική τροχιά σε ύψος άνω των 35.000 χιλιομέτρων. Επομένως θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη την ίδια ώρα που αυτή περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, κάτι το οποίο θα του επιτρέπει να βρίσκεται πάντα πάνω από την Βόρεια Αμερική.

“Για πρώτη φορά θα μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις όλες τις ώρες πάνω από τη Βόρεια Αμερική”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή της η Νόουλαν.

Η γεωστατική τροχιά είναι πολύ συνηθισμένη στους δορυφόρους τηλεπικοινωνιών και σε έναν από αυτούς τοποθετήθηκε το TEMPO: στον δορυφόρο της Intelsat IS-40e.

– Όζον και διοξείδιο του αζώτου –


Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX που μεταφέρει τον δορυφόρο με το νέο όργανο της NASA εκτοξεύτηκε σήμερα στις 00:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα. Για να μπει σε σωστή τροχιά θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Ζαν-Λικ Φρελιζέ, αντιπρόεδρο της Intelsat.

Στη συνέχεια θα μπορεί να αρχίσει τις επιχειρήσεις του.

Το TEMPO θα λειτουργεί αναλύοντας το φως που αντανακλάται στην επιφάνεια των νεφών, με τη βοήθεια φασματόμετρου. Κάθε αέριο απορροφά το φως διαφορετικά, άρα “μπορούμε να δούμε αυτό που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα μέσω των χρωμάτων ή των μηκών κύματος του φωτός που απορροφάται”, εξήγησε η Νόουλαν.

Το TEMPO θα κάνει τρεις βασικές μετρήσεις.

Πρώτον θα μετρά το διοξείδιο του αζώτου που παράγεται από την καύση, κυρίως από τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με βενζίνη ή ντίζελ, αλλά και από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση άνθρακα ή φυσικού αερίου.

Δεύτερον το όζον, το οποίο όταν βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα μας προστατεύει από την ακτινοβολία του Ήλιου, αλλά γίνεται επιβλαβές για την υγεία όταν βρίσκεται στο έδαφος.

Τέλος την φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπεράνει την παρουσία πτητικών οργανικών ενώσεων. Αυτές είναι “που κάνουν ορισμένα πράγματα να μυρίζουν, όπως οι μπογιές, η βενζίνη” κλπ, εξηγεί η Νόουλαν.

Το TEMPO, το οποίο θα βρίσκεται σε λειτουργία για το λιγότερο δύο χρόνια, αν και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει για πολύ περισσότερο, έρχεται να προστεθεί στις περίπου 25 αποστολές της NASA που αποσκοπούν στην παρατήρηση της Γης.

Παρόμοιο εργαλείο με το TEMPO, το οποίο ονομάζεται GEMS, βρίσκεται ήδη σε γεωστατική τροχιά για την εκπλήρωση της ίδιας αποστολής πάνω από την Ασία μετά την εκτόξευσή του στο διάστημα το 2020.

Και άλλο ένα, το Sentinel-4, αναμένεται να αναχωρήσει το 2024 για να καλύπτει την Ευρώπη.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,567,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2197,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,210,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,968,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,224,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1102,ΒΙΝΤΕΟ,673,ΒΟΛΟΣ,129,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1866,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,302,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2158,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,143,Θεσσαλία,1318,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,125,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1399,Κόσμος,10340,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,63,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,895,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1731,Πολιτική,6961,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6307,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,95,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1326,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3413,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,105,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,831,Eco-News,2994,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Θα εντοπίζονται οι “κλιματικοί παραβάτες”; Διαστημικό εργαλείο της NASA θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ρύπανση
Θα εντοπίζονται οι “κλιματικοί παραβάτες”; Διαστημικό εργαλείο της NASA θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ρύπανση
Θα εντοπίζονται οι “κλιματικοί παραβάτες”; Διαστημικό εργαλείο της NASA θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ρύπανση
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2023/04/gi-parakolouthisi-pixabay.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/nasa.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/nasa.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content