Έρευνα MLIV Pulse: Ποια επαγγέλματα θα «αφανιστούν» λόγω ChatGPT – Οι πολλά υποσχόμενες ειδικότητες (γραφήματα)

Έρευνα MLIV Pulse: Ποια επαγγέλματα θα «αφανιστούν» λόγω ChatGPT – Οι πολλά υποσχόμενες ειδικότητες (γραφήματα)

👉Αυτά είναι τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της MLIV Pulse με 678 ερωτηθέντες: Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στο δημοτικό σχολείο θα κινδυνεύουν λιγότερο να εκτοπιστούν από την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι θέσεις εργασίας στον ιατρικό τομέα συνήθως απαιτούν διαπροσωπική σχέση και επαφή με τους ασθενείς, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

Αυτά είναι τα καλύτερα επαγγέλματα για τα σημερινά νήπια που είναι λιγότερο πιθανό να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη:Οι δημογραφικές τάσεις δείχνουν ότι το να γίνει κανείς γιατρός ή νοσηλευτής θα είναι μια σοφότερη επιλογή για τη νεότερη γενιά. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν τεράστια ζήτηση για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς ο πληθυσμός γερνάει στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές δίνουν διαφορετικές συστάσεις για όσους αποφοιτούν από το λύκειο. Αυτοί οι μαθητές θα είναι καλύτερο να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, παρά τις πρόσφατες απολύσεις στις Meta Platforms, Amazon και Alphabet. Οι τεχνολογικές γνώσεις θεωρούνται σημαντικές σε έναν κόσμο που επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τις ψηφιακές πλατφόρμες, παρά τις ανησυχίες κάποιων ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει απειλή για τέτοιες θέσεις εργασίας.

Αυτοί είναι οι κλάδοι που θα προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τους νέους που αποφοιτούν φέτος από το λύκειο:«Οι υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας υπήρξαν για δύο ή τρεις δεκαετίες ξεκάθαρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τώρα η τεχνολογία φαίνεται να τον ανταγωνίζεται στήθος με στήθος», δήλωσε ο Άντριου Τσάλεντζερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων ανθρώπινων πόρων «Challenger, Gray Christmas». Ακόμη και με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης αναμένει ότι η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά θα παραμείνουν μεταξύ των πιο προσοδοφόρων σταδιοδρομιών για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια. «Δεν βλέπω να εξαφανίζονται», δήλωσε.

Περίπου το 52% των 556 επαγγελματιών επενδυτών δήλωσε ότι η τεχνολογία είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές λυκείου. Μεταξύ 122 ιδιωτών επενδυτών, το 48% ψήφισε υπέρ της τεχνολογίας.

Οι πρόσφατες τάσεις στις προσλήψεις υποστηρίζουν τα παραπάνω αποτελέσματα. Ενώ η τρέχουσα ύφεση έχει πλήξει καίρια επιχειρήσεις όπως η Big Tech και νεοσύστατες επιχειρήσεις της Silicon Valley, οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε παραδοσιακούς κλάδους – από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – έσπευσαν να αρπάξουν απολυμένα ταλέντα της τεχνολογίας καθώς και νέους πτυχιούχους. Στη σημερινή εποχή κάθε εταιρεία είναι μια εταιρεία τεχνολογίας, όπως συχνά ακούγεται.

Η αποτελεσματικότητα των εταιρειών της Silicon Valley μπορεί να προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τις εσωτερικές λειτουργίες της Wall Street. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με λαμπρά οικονομικά μυαλά, αλλά δεν μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή στρατηγικές συναλλαγών χωρίς να βασίζονται σε σοβαρούς προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης. Τελικά, αυτοί θα έρθουν και θα τις εφαρμόσουν, επειδή έχουν ξεπεράσει τους ανθρώπους σε πολλά επίπεδα», δήλωσε ο Τσάλεντζερ. «Καταλαβαίνω γιατί αισθάνονται αυτή την απειλή».

Όσον αφορά τον πιθανό αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Wall Street, μόνο το 12% δήλωσε ότι τα χρηματοοικονομικά θα ήταν η καλύτερη επιλογή καριέρας για τα σημερινά νήπια. Ενώ μια προηγούμενη έρευνα της MLIV Pulse διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα ήταν βέβαιοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα τους αντικαταστήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η άποψη αυτή φαίνεται να κλονίζεται σταδιακά.

Σε πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs Group εκτιμάται ότι περίπου 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως ενδέχεται σύντομα να επηρεαστούν από την αυτοματοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι σημαντικές απολύσεις που έγιναν καθώς η «UBS Group AG» απορρόφησε την «Credit Suisse Group AG», σε συνδυασμό με ανακοινώσεις για περικοπές σε θέσεις εργασίας από τη «Citigroup», τη «Morgan Stanley» και την «Goldman Sachs» πιθανόν αποθάρρυναν τους ερωτηθέντες να επιλέξουν μία σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά. Ο τραπεζικός δείκτης «KBW Bank Index» υποχώρησε κατά 18% περίπου από την αρχή του έτους, σε σύγκριση με τον «SP 500» που αυξήθηκε πάνω από 7%. Ο τεχνολογικός δείκτης «Nasdaq 100» αυξήθηκε κατά 20% περίπου.

Τα τραπεζικά κέρδη του πρώτου τριμήνου ξεκίνησαν την Παρασκευή, καθώς οι εταιρείες JPMorgan, Chase&Co, Citigroup και Wells Fargo & Co. εισέπραξαν απροσδόκητα κέρδη από τα ψηλά επιτόκια που αναστάτωσαν τους μικρότερους δανειστές τον περασμένο μήνα.

Αλλά ακόμη και οι μεγάλοι δανειστές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και όσον αφορά τις προσλήψεις. Ενώ η JPMorgan προσέλαβε περισσότερους ανθρώπους, η Citigroup σχεδιάζει να διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων στα ίδια επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους και εξέφρασε επιφυλακτικότητα όσον αφορά περισσότερες επαναγορές.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι ένα πτυχίο εξακολουθεί να έχει αξία, παρά τη σημαντική επένδυση σε χρόνο και χρήματα που απαιτεί. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι το να πάει κανείς σε μία επαγγελματική σχολή για να γίνει ξυλουργός, ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός, θέσεις εργασίας που δεν μπορούν εύκολα να ανατεθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες ή να αυτοματοποιηθούν, μπορεί να είναι μία έξυπνη επιλογή.

Το διάβασα στο newmoney.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρευνα MLIV Pulse: Ποια επαγγέλματα θα «αφανιστούν» λόγω ChatGPT – Οι πολλά υποσχόμενες ειδικότητες (γραφήματα)
Έρευνα MLIV Pulse: Ποια επαγγέλματα θα «αφανιστούν» λόγω ChatGPT – Οι πολλά υποσχόμενες ειδικότητες (γραφήματα)
Έρευνα MLIV Pulse: Ποια επαγγέλματα θα «αφανιστούν» λόγω ChatGPT – Οι πολλά υποσχόμενες ειδικότητες (γραφήματα)
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/webp/2023/04/chat.webp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/mliv-pulse-chatgpt.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/mliv-pulse-chatgpt.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content