Στ. Πλουμιστός: Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα» αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες

Στ. Πλουμιστός: Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα» αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες

👉«Η αρχή της ελευθερίας είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν είσαι «ο στοχαστής». Τη στιγμή που αρχίζεις να παρατηρείς τον στοχαστή, ενεργοποιείται ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.Αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο νοημοσύνης πέρα ​​από τη σκέψη και ότι η σκέψη είναι μόνο μια μικροσκοπική πτυχή αυτής της νοημοσύνης.

Αντιλαμβάνεστε επίσης ότι όλα τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία – ομορφιά, αγάπη, δημιουργικότητα, χαρά, εσωτερική γαλήνη – προκύπτουν πέρα ​​από το μυαλό.
Αρχίζεις να ξυπνάς».

Δεν είσαι "ο στοχαστής"
Η παρούσα στιγμή είναι η μόνη πραγματική στιγμή που υπάρχει. Το ΤΩΡΑ είναι μια αιώνια στιγμή, άπιαστη, γιατί μια στιγμή πριν έχει περάσει και μια στιγμή μετά δεν είναι ακόμα, ΕΔΩ είσαι.

Σε αυτό το «παρών» μπορούμε να βιώσουμε την αληθινή μας φύση και να καταλάβουμε ότι είναι η μόνη στιγμή να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Σε αυτή τη στιγμή παρουσίας, θα είναι δυνατό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε «ο στοχαστής» , αφού μπορούμε να το παρατηρήσουμε. Αν μπορούμε να το δείξουμε, σημαίνει ότι δεν είμαστε αυτό – και εδώ αρχίζει το ξύπνημα , καθώς καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πολύ περισσότερα από το σώμα και το μυαλό μας.

Ποιοι είμαστε, λοιπόν;
Είμαστε οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και οι θεατές της ταινίας μας, όλα ταυτόχρονα! Είμαστε πνεύμα, είμαστε συνείδηση ​​–ή όπως λέει ο Tolle– είμαστε ο τεράστιος χώρος στον οποίο συμβαίνουν τα πάντα .

Η κατάσταση της παρουσίας είναι η φώτιση
Η παρουσία είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή με το μυαλό . Η κατάσταση της παρουσίας αναδύεται όταν ο νους είναι ακίνητος και η προσοχή εστιάζεται στο Τώρα, στο «εδώ και τώρα».

Η ανάκτηση της επίγνωσης του Είναι και η παραμονή σε αυτή την κατάσταση της «διαισθητικής συνειδητοποίησης» είναι φώτιση.

Η φώτιση είναι μια φυσική κατάσταση στην οποία η συνείδηση ​​ξυπνά από την ψευδαίσθηση του χωρισμού, μια κατάσταση σύνδεσης με το Είναι όπου δεν υπάρχει πλέον δυαδικότητα .

Σε αυτή την κατάσταση παρουσίας, κανείς δεν ταυτίζεται πλέον με το μυαλό, δεν περιπλανιέται πια στο παρελθόν ή στο μέλλον, αλλά η προσοχή είναι παρούσα μόνο στο εδώ και τώρα. Η συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε το μυαλό μας είναι η αρχή της ελευθερίας στην οποία ενεργοποιείται μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης . Τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από τη σκέψη, ένας τεράστιος χώρος πέρα ​​από το μυαλό όπου όλα συμβαίνουν.

Είναι ένας εσωτερικός χώρος στον οποίο αντιλαμβάνεσαι ότι όλα γίνονται πρώτα μέσα σου και μετά εκδηλώνονται στην «πραγματικότητα» έξω σου.

Οι χειρότεροι εχθροί σας: το εγώ και ο φόβος

Όσο είμαστε ταυτισμένοι με το μυαλό, το εγώ τρέχει τη ζωή μας. Ωστόσο , το εγώ είναι ευάλωτο και ανασφαλές και βλέπει τον εαυτό του συνεχώς να απειλείται, γι' αυτό το λόγο αναδύεται μέσα μας το συναίσθημα του φόβου.

Ο φόβος μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές: φόβος απώλειας, φόβος αποτυχίας, φόβος ότι θα πληγωθείς και ούτω καθεξής, αλλά τελικά όλος ο φόβος είναι ο φόβος του εγώ για τον θάνατο, τον αφανισμό. Για το εγώ, ο θάνατος είναι πάντα στη γωνία και σε μια κατάσταση που ταυτίζεται με το μυαλό, ο φόβος του θανάτου επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής κάποιου.

Στην πραγματικότητα, το εγώ προσπαθεί πάντα να αρνηθεί το Τώρα και να ξεφύγει από αυτό. Έτσι, όσο περισσότερο ταυτίζεται κανείς με το μυαλό και το εγώ, τόσο περισσότερο υποφέρει. Αλλά επειδή το μυαλό είναι δεμένο με το χρόνο , αν του αφαιρέσετε χρόνο, το μυαλό σταματά.

Το μυαλό προβάλλεται πάντα στο παρελθόν ή στο μέλλον και αν κάποιος ταυτιστεί με αυτό, βιώνει πάντα συναισθήματα φόβου (που σχετίζονται με το παρελθόν) και άγχους (που σχετίζονται με το μέλλον).

Όσο περισσότερο εστιάζουμε στον χρόνο (παρελθόν και μέλλον), τόσο περισσότερο μας λείπει το Τώρα, το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει. Γιατί είναι το πολυτιμότερο πράγμα; Πρωτίστως γιατί είναι το μόνο πράγμα. Είναι το μόνο που υπάρχει. Το αιώνιο παρόν είναι ο χώρος μέσα στον οποίο λαμβάνει χώρα ολόκληρη η ζωή σου, ο μόνος παράγοντας που παραμένει σταθερός. Η ζωή είναι τώρα. Δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή που η ζωή σας να μην ήταν τώρα, ούτε θα υπάρξει ποτέ. 

Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα»
Κάθε μέρα στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να βιώνουμε τη δύναμη του τώρα και να μάθουμε να ζούμε στο παρόν και να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας.

Αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες, προσπαθήστε να δίνετε μεγάλη προσοχή σε κάθε δραστηριότητα που κάνετε, ξεκινώντας από τις πιο ασήμαντες.

«Για παράδειγμα, κάθε φορά που ανεβαίνετε ή κατεβαίνετε τις σκάλες, προσπαθήστε να προσέχετε κάθε βήμα, κάθε κίνηση, ακόμα και την αναπνοή σας, να είστε απόλυτα παρόντες. Ή όταν πλένετε τα χέρια σας, δώστε προσοχή σε όλες τις αισθητηριακές αντιλήψεις που σχετίζονται με αυτή τη δραστηριότητα: τον ήχο και την αίσθηση του νερού, την κίνηση των χεριών σας, το άρωμα του σαπουνιού και ούτω καθεξής. Ή, πάλι, όταν μπείτε στο αυτοκίνητο, αφού κλείσετε την πόρτα, σταματήστε για μερικά δευτερόλεπτα για να παρατηρήσετε τη ροή της αναπνοής σας».

Γνωρίστε μια σιωπηλή και ισχυρή αίσθηση παρουσίας.
Θα μπορέσετε να μετρήσετε την επιτυχία αυτής της πρακτικής με το επίπεδο εσωτερικής γαλήνης που θα νιώσετε!

Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να μπορέσετε να ζήσετε την κάθε στιγμή με έναν παρόντα τρόπο.
  • Σπάστε τα περιοριστικά πρότυπα και τις αντιστάσεις του μυαλού σας
  • Αφήστε τον ψυχολογικό χρόνο
  • Ξεχάστε ποιος είστε και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας
  • Ξεχάστε την κατάσταση της ζωής σας
  • Ενεργοποιήστε τον εσωτερικό παρατηρητή
  • Αξιοποιήστε πλήρως τις αισθήσεις σας
  • Εστιάστε την προσοχή σας στο Τώρα
  • Ενημερωθείτε για την αναπνοή σας
  • Στρέψτε την προσοχή σας μέσα στο σώμα
  • Να είστε παρόντες στο εδώ και τώρα και να παραδοθείτε!

«Όταν παραδοθείς σε αυτό που είναι και γινόταν έτσι εντελώς παρόν, το παρελθόν παύει να έχει καμία δύναμη. Το βασίλειο του Είναι, το οποίο είχε συσκοτιστεί από το μυαλό, τότε ανοίγει. Και ξαφνικά μια μεγάλη ησυχία εγκαθίσταται μέσα σου, μια αίσθηση γαλήνης πέρα ​​από την κατανόηση. Και μέσα σε αυτή την ειρήνη υπάρχει μεγάλη χαρά. Και σε αυτή τη χαρά υπάρχει αγάπη. Και στον ενδότερο πυρήνα του είναι το ιερό, το αμέτρητο, αυτό που δεν μπορεί να ονομαστεί».

ΥΓ: Δοκιμάστε να κάνετε Voice Healing, μια απλή πρακτική με μεγάλα οφέλη!

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα» αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες
Στ. Πλουμιστός: Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα» αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες
Στ. Πλουμιστός: Πώς να ζεις στο «εδώ και τώρα» αντί να εκτελείτε ασυνείδητα επαναλαμβανόμενες ενέργειες
https://2.bp.blogspot.com/-1vQNs0ijG_8/UWlbzwR1u8I/AAAAAAAAWjA/LmCmMfg8baM/w400-h300/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1+%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-1vQNs0ijG_8/UWlbzwR1u8I/AAAAAAAAWjA/LmCmMfg8baM/s72-w400-c-h300/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1+%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content