Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα

Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα

👉Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των Τ-κυττάρων του σώματος. Το επιπλέον επίπεδο Τ-κυττάρων μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα. Αντίστοιχα ο βελονισμός μπορεί να ρυθμίσει την ανοσία και να ασκήσει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ο βελονισμός είναι μια τεχνική της Κινεζικής ιατρικής που περιλαμβάνει την είσοδο βελονών στο δέρμα σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία στο σώμα ώστε να επιτευχθεί η θεραπεία. Ο βελονισμός χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, βελτιώνει την διάθεση και την ενέργεια, ανακουφίζει ή μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη λειτουργία συγκεκριμένων σημείων στο σώμα. Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική και αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για την φαρμακευτική αγωγή.

Πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός;

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στο βελονισμό είναι πολύ λεπτές και έχουν σχεδιαστεί ώστε να εισέρχονται απαλά στον ιστό και να μην προκαλούν αιμορραγία ή βλάβη στους ιστούς. Τα βελονιστικά σημεία στο σώμα είναι σημεία ενός δικτύου βελονιστικών σημείων. Τα περισσότερα βρίσκονται κατά μήκος των μεσημβρινών ή των καναλιών από τα οποία πιστεύεται ότι ρέει η ενέργεια ή το τσι.
Πώς λειτουργεί ο βελονισμός;

Παραδοσιακή εξήγηση

Η παραδοσιακή Κινεζική ιατρική, δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Βασίζεται στην ιδέα της ισορροπίας στη φύση. Στη φύση και στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει ενέργεια που αναφέρεται ως τσι. Για να είμαστε υγιείς πρέπει να έχουμε επαρκές τσι, το οποίο θα είναι σε ισορροπία και θα ρέει ελεύθερα στο σώμα. Το αίμα και το σώμα ανανεώνουν το τσι ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα στους μεσημβρινούς. Το τσι ρέει μέσα από τους μεσημβρινούς ή τα κανάλια μαζί με το αίμα και τα υγρά του σώματος. Τα πάντα στη φύση διαχωρίζονται σε yin (κρύο, σκοτάδι, θηλυκό) ή yang (ζεστό, αρσενικό, φως). Κάτω από υγιείς συνθήκες , το σώμα διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στο yin και στο yang.

Αν υπάρχει κάποια ανισορροπία στο yin και στο yang ή αν η ροή του τσι έχει μπλοκαριστεί, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ή υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα, το σώμα μπορεί να είναι άρρωστο ή να είναι πιο επιρρεπές σε νοσήματα. Ο βελονισμός, παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για να διεγείρει σημεία κατά μήκος των μεσημβρινών ώστε να διορθωθεί η ανισορροπία. Ο βελονιστής μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει τη ρίζα της υποκείμενης ανισορροπίας και τα συμπτώματα της νόσου ή της διαταραχής. Με αυτό τον τρόπο , ο παραδοσιακός βελονισμός δεν θεραπεύει μονάχα τα συμπτώματα, αλλά την ρίζα του προβλήματος και προλαμβάνει έτσι μελλοντικές ασθένειες.

Επιστημονική εξήγηση

Καθώς η ιδέα του τσι και των μεσημβρινών δεν σχετίζεται άμεσα με την δυτική επιστήμη , υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στα βελονιστικά σημεία και στις γνωστές νευρικές δομές.

Τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την υπόθεση ότι ο βελονισμός προκαλεί μια αλυσίδα γεγονότων που οδηγούν στην απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και ορμονών από το νευρικό σύστημα που έχουν σημαντική επίδραση στον πόνο. Ενδογενή πεπτίδια που είναι γνωστά ως ενδορφίνες, βοηθούν στην φυσική επούλωση του σώματος χωρίς να χρειάζεται εξωγενής βοήθεια.

Ο βελονισμός μπλοκάρει τον πόνο στο κεντρικό νευρικό σύστημα με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς. Οι βελόνες διεγείρουν τα μυϊκά νεύρα τύπου ΙΙ και ΙΙΙ ή τις μυϊκές ίνες στο δέρμα, στέλνοντας σήματα στο νωτιαίο μυελό. Με αυτό τον τρόπο μπλοκάρεται ο πόνος με την απελευθέρωση εγκεφαλίνης και δυνορφίνης, δύο διαφορετικών πεπτιδίων. Η απελευθέρωση εγκεφαλίνης και δυνορφίνης προλαμβάνει τα μηνύματα πόνου προς τον εγκέφαλο μέσω της νωτιαιοθαλαμικής οδού του νωτιαίου μυελού.

Στη συνέχεια, κάποια σήματα από το βελονισμό φτάνουν στο μέσο εγκέφαλο, το πρώτο τμήμα του εγκεφάλου, ακριβώς πάνω από το νωτιαίο μυελό. Αυτό προκαλεί έναν καταρράκτη σημάτων προς το νωτιαίο μυελό μέσω της ραχιαίας οδού, απελευθερώνοντας νορεπινεφρίνη και σεροτονίνη στο νωτιαίο μυελό. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές μπορούν να αναστείλουν τον πόνο στο νωτιαίο μυελό μπλοκάροντας τα σήματα πόνου. Τελικά, άλλα σήματα από τις βελόνες φτάνουν στον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης και προκαλούν την απελευθέρωση β-ενδορφίνης στην κυκλοφορία του αίματος από την υπόφυση. Αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση της αδρενοκορτικοτρόπου ορμόνης.

Υπάρχει μια ακόμη υπόθεση που δείχνει τις ακριβώς συμβαίνει όταν μια βελόνα εισέρχεται στον ιστό. Το μηχανικό σήμα που δημιουργείται από την βελόνα όταν περιστρέφεται στο συνδετικό οστό μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρικό σήμα που περνά από τους ινοβλάστες του συνδετικού ιστού. Αυτό μπορεί να εξηγεί τις επιδράσεις του βελονισμού στο σώμα.

Η παραδοσιακή εξήγηση του βελονισμού είναι ότι επαναφέρει την ισορροπία στο σώμα, την ομοιόσταση.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το λειτουργεί ο βελονισμός. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών , των φυσικών παυσίπονων του οργανισμού.

Ο βελονισμός επίσης επηρεάζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα ( το οποίο ελέγχει τις λειτουργίες του σώματος) και οδηγεί στην απελευθέρωση ουσιών που ρυθμίζουν την ροή του αίματος και την πίεση, μειώνουν την φλεγμονή και ηρεμούν τον εγκέφαλο.

Εφαρμογές βελονισμού

Βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.


Σύμφωνα με μια έρευνα του 2009, ο βελονισμός «θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο μέσο φυσικής θεραπείας σε ασθενείς με έντονη κεφαλαλγία».Βελτιώνει τυχόν χρόνιους πόνους, όπως πόνο στην πλάτη, τον αυχένα, το γόνατο και πόνους αρθρίτιδας.

Ο βελονισμός αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός στη βελτίωση του χρόνιου πόνου στην πλάτη. Ασθενείς με χρόνιο πόνο οσφυαλγίας, είδαν σημαντική βελτίωση του πόνου. Επίσης, υπήρξε σημαντική βελτίωση σε τέσσερις χρόνιες παθήσεις: πόνος στην πλάτη και στον αυχένα, αρθρίτιδα, χρόνιος πονοκέφαλος και πόνος στον ώμο.Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πεκίνου ο βελονισμός βελτίωσε τις συνθήκες ύπνου και είχε καλύτερα αποτελέσματα από την αποκλειστική λήψη φαρμάκων ή βοτάνων. Επίσης, σε αντίθεση με πολλά υπνωτικά φάρμακα, ο βελονισμός δεν είχε παρενέργειες.Βελτιώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ο βελονισμός βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης μετά από χημειοθεραπεία. Σύμφωνα με μελέτες, ο βελονισμός ενίσχυσε την ανοσία, τον αριθμό των αιμοπεταλίων και απέτρεψε τη μείωση των υγιεινών κυττάρων μετά από ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία. Παράλληλα, διαπιστώθηκε μείωση της έντασης του πόνου και παρενεργειών λόγω χημειοθεραπείας, όπως η ναυτία.Βοηθά στην πρόληψη του γνωστικού εκφυλισμού.

Σύμφωνα με έρευνες ο βελονισμός βοηθά στη νόσο του Πάρκινσον, καθώς φαίνεται ότι ανακουφίζει από συμπτώματα γήρανσης, καθώς ενεργοποιεί νευρικές αντιδράσεις σε περιοχές του εγκεφάλου που προσβάλλονται ιδιαίτερα από τη νόσο του Parkinson. Σύμφωνα με τις μελέτες, δεν υπήρξαν παρενέργειες.Βοηθά στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την υγεία μετά τον τοκετό.

Πολλοί γιατροί συστήνουν τον βελονισμό ως θεραπεία για τη μείωση του στρες, την ισορροπία των ορμονών και την ανακούφιση του άγχους και του πόνου της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Θεωρείται ασφαλής θεραπεία για πολλά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης – διευκολύνει τη σωματική και συναισθηματική καταπόνηση του σώματος – ενώ βοηθά μετά τον τοκετό σε καταστάσεις όπως κατάθλιψη, ψυχικές ή σωματικές μεταπτώσεις κατά τη λοχεία. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για να προετοιμάσει το σώμα για τον τοκετό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν σημεία που ένας εκπαιδευμένος βελονιστής θα πρέπει να αποφύγει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οπότε φροντίστε ο βελονιστής να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Σύμφωνα με έρευνες, ο βελονισμός βοηθά σε καταστάσεις όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις ωοθήκες, μειώνοντας τον όγκο των ωοθηκών και τον αριθμό των κύστεων, ελέγχοντας την υπεργλυκαιμία αυξάνοντας την ινσουλίνη την ευαισθησία και τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης αίματος και ινσουλίνης, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης και βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να δει κανείς την πραγματική αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας.

Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στην θεραπεία πολλών καταστάσεων που περιλαμβάνουν:
Άγχος
Αρθρίτιδα
Χρόνιο πόνο (πονοκεφάλους, πόνους στη μέση και στον αυχένα)
Κατάθλιψη
Αϋπνία
Ημικρανίες
Ναυτία
Ισχιαλγία
Ρινική συμφόρηση
Εμβοές
Απώλεια βάρους

Σε κάποιες περιπτώσεις ο βελονισμός εφαρμόζεται για να προάγει την γονιμότητα, την διακοπή του καπνίσματος και σαν συμπληρωματική θεραπεία για την αντιμετώπιση εθισμών.

Ο αισθητικός βελονισμός , που είναι γνωστός ως βελονισμός προσώπου, χρησιμοποιείται για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Οφέλη στην υγεία

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα του βελονισμού όσον αφορά τον χρόνιο πόνο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα. Ο βελονισμός έχει πολλά σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη.
Βελτίωση της διάθεσης

Είτε έχετε χρόνιο στρες, ανησυχείτε για τη ζωή σας ή οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές στη διάθεση και κατάθλιψη, ο βελονισμός μπορεί να σας προσφέρει σημαντική ανακούφιση. Στη διάρκεια και μετά τον βελονισμό, το κεντρικό νευρικό σύστημα διεγείρεται και απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ενώσεις που βελτιώνουν τη διάθεση.

Ανακούφιση του πονοκέφαλου

Η προσεκτική τοποθέτηση βελονών σε συγκεκριμένα νεύρα έχει μια πανίσχυρη αναλγητική δράση. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μειώνουν την δυσφορία, και οδηγούν σε ανακούφιση του πονοκέφαλου και της ημικρανίας.

Βελτίωση του ύπνου

Ο βελονισμός αυξάνει την ικανότητα του σώματος να παράγει φυσικά μελατονίνη. Αυτή η ορμόνη, όταν υπάρχει σε ιδανικά επίπεδα, ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί στην αϋπνία, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι συνεχώς. Αν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας στο μέλλον. Ο βελονισμός βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ικανότητας να κοιμόμαστε και να παραμένουμε κοιμισμένοι.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού , είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά. Ο βελονισμός όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμά τις λοιμώξεις και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά επιταχύνει και την επούλωση. Επίσης ο βελονισμός ισορροπεί την λειτουργία του ανοσοποιητικού, όταν είναι υπερδραστήριο και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων.

Ενίσχυση της ενέργειας

Είτε χρειάζεστε σωματική ή ψυχική ενέργεια για να καταπολεμήσετε την κόπωση, ο βελονισμός έχει πολλά οφέλη στην καταπολέμηση της εξουθένωσης. Η εξισορρόπηση της ενέργειας στο σώμα έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί το σώμα σωστά. Έτσι νιώθετε καλύτερα, ξεκουράζεστε καλύτερα και δεν υποφέρετε. Με την διέγερση των κατάλληλων νευρικών μονοπατιών αυξάνεται η σωματική αντοχή και η ικανότητα να σκέφτεστε καθαρά και παραγωγικά.

Καταπολέμηση αλλεργιών

Ο βελονισμός βοηθά στην καταπολέμηση των εποχικών αλλεργιών και άλλων αλλεργιών. Με την ενίσχυση της φυσικής ανοσίας του οργανισμού και την φυσιολογική ικανότητα επούλωσης, τα αλλεργιογόνα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν βλάβη. Ο βελονισμός βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αλλεργιών, όπως η καταρροή, το πρήξιμο στα μάτια, η φαγούρα στο λαιμό.

Ενίσχυση του πεπτικού

Η ενίσχυση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και των οργάνων του με το βελονισμό συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του γαστρεντερικού (όπως το ευερέθιστο έντερο, αγχώδη γαστρίτιδα). Είτε πρόκειται για κάποιο οξύ γαστρεντερικό πρόβλημα ή μια μακροχρόνια κατάσταση, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα
Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα
Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς ιούς και βακτήρια στο σώμα
https://healthaction.gr/themes/leo_liquid/assets/img/modules/leoblog/1/b/b-maxresdefault-1-640x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content