Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ευθανασία με το όνομα «Τερματισμός της ζωής» προωθεί ο Μακρόν

Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ευθανασία με το όνομα «Τερματισμός της ζωής» προωθεί ο Μακρόν

👉Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι περιμένει από την γαλλική κυβέρνηση νομοσχέδιο για τον τερματισμό της ζωής στην Γαλλία «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», αφού έλαβε το πόρισμα της Συνέλευσης των Πολιτών που συζήτησε το θέμα κατά τους τελευταίους μήνες. Οι εργασίες της ολοκληρώθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο και το 76% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ μιας «ενεργητικής υποβοήθησης του τερματισμού της ζωής», αλλά υπό όρους.

Επιδιώκοντας την διαμόρφωση ενός «γαλλικού μοντέλου τερματισμού της ζωής», ανέθεσε στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο την αποστολή του προσδιορισμού του μοντέλου αυτού με την θέσπιση όρων.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν διευκρίνισε αν επιθυμεί να επιτραπεί στην Γαλλία η ευθανασία ή η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ή αν το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μία από αυτές ή και τις δύο. Δήλωσε ότι η εξέταση του θέματος πρέπει να συνεχισθεί μέχρι τότε και ότι η συναίνεση είναι πολύ σημαντική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Ανάμεσά τους, η ανάγκη «εγγύησης της ελεύθερης και διαυγούς έκφρασης της επιθυμίας», «η επανέκφρασης της επιλογής», «το ανίατο των ψυχικών ή φυσικών πόνων έως την απειλή της ζωής».

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επενδύσεις που θα χρηματοδοτήσουν ένα δεκαετές πρόγραμμα παροχής ανακουφιστικών φροντίδων, που κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Συνέλευση.

Το Εθνικό Συμβούλιο των Γιατρών της Γαλλίας (Ordre des medecins) έχει ανακοινώσει ότι είναι αντίθετο στην συμμετοχή γιατρών στην υποβοήθηση ανθρώπων να αυτοκτονήσουν.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία, στο πλαίσιο της οποίας το ιατρικό προσωπικό δίνει σε κάποιον τα μέσα για να αυτοκτονήσει, ή η εθελούσια ευθανασία, στο πλαίσιο της οποίας ο γιατρός παίζει ενεργητικό ρόλο στον τερματισμό της ζωής ενός ατόμου κατόπιν αιτήματος του ιδίου, επιτρέπονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Ελβετία από την δεκαετία του 1940.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία και τον περασμένο χρόνο ένας Ιταλός, παράλυτος επί 12 χρόνια από τροχαίο, πέθανε στην Ιταλία και έγινε το πρώτο περιστατικό υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Εντονες συζητήσεις για το θέμα διεξάγονται σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ορισμένες άλλες χώρες δεν αποδέχονται παρά την παθητική ευθανασία, κατόπιν αιτήματος του ασθενούς, στο πλαίσιο της οποίας διακόπτονται ορισμένα είδη αγωγής προκαλώντας τον θάνατο.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ευθανασία με το όνομα «Τερματισμός της ζωής» προωθεί ο Μακρόν
Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ευθανασία με το όνομα «Τερματισμός της ζωής» προωθεί ο Μακρόν
Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ευθανασία με το όνομα «Τερματισμός της ζωής» προωθεί ο Μακρόν
https://www.tzafnews.gr/wp-content/uploads/2023/04/kranio-pixabay.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_58.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_58.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content