Βιοφιλία: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στην ψυχική μας υγεία

Βιοφιλία: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στην ψυχική μας υγεία

👉Τα φυτά παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχικής μας κατάστασης και στη μείωση του κινδύνου ψυχικών και σωματικών ασθενειών.

Τα φυτά φαίνονται τόσο διαφορετικά από τα ζώα, που είναι εύκολο για πολλούς ανθρώπους να τα θεωρούν εξωγήινα και χωριστά από εμάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν πόσο όμορφα φαίνονται τα λουλούδια και τα δέντρα και γνωρίζουν ότι η φωτοσύνθεση είναι απαραίτητη για τη ζωή. Αλλά η ψυχική και σωματική μας σχέση με τη φυτική ζωή είναι πιο βαθιά από ό,τι θα περίμενε κανείς. Τα επιστημονικά στοιχεία ότι τα φυτά παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχικής μας κατάστασης και στη μείωση του κινδύνου ψυχικών και σωματικών ασθενειών αυξάνονται.
  • Μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και διαταραχής της διάθεσης στους ανθρώπους μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, η οποία μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό και να προάγει μια καλή ψυχική κατάσταση.
  • Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία κηπευτικών μπορεί να βοηθήσει ορισμένους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους PTSD και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους για άλλη μια φορά. Μπορούν ακόμη και να αυξήσουν τη δημιουργικότητά σας διεγείροντας τον εγκέφαλο με τα ζωντανά, φυσικά τους χρώματα.
  • Μια αυξανόμενη αίσθηση ευημερίας: Ακόμη και το μικρό φυτό στο γραφείο σας μπορεί να έχει πιο ισχυρή επίδραση πάνω σας από ό,τι φαντάζεστε. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αγοράσατε για να φωτίσετε το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πιο καθαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περιβάλλον σας από φυτά θα μπορούσε να βελτιώσει τη συγκέντρωσή σας έως και 20% και να αυξήσει την ικανότητά σας να ανακαλείτε πληροφορίες κατά 15-20%. Τα φυτά το κάνουν αυτό μειώνοντας τη συγκέντρωση CO₂ και βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.
Κηπουρική

Τα φυτά ήταν κεντρικά στην ανθρώπινη κοινωνία από την αρχή μας, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε και συνδεόμαστε με τα φυτά έχει αλλάξει με τη πάροδο των γενεών και στους πολιτισμούς. Από το να βασίζεται στα φυτά για τρόφιμα και φάρμακα κατά την παλαιολιθική εποχή (μέχρι 11.000 χρόνια πριν), η σύγχρονη κοινωνία έχει χάσει από πολλές απόψεις την εκτίμηση και την επίγνωση των φυτών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει υπολογίσει ότι μέχρι το έτος 2050, επτά στους δέκα ανθρώπους θα ζουν σε πόλεις και η πρόσβαση σε φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνει πιο δύσκολη. Έχουμε αποσυνδεθεί περισσότερο από τη φύση. Όμως, παρά όλες τις επιλογές για άνεση και αναψυχή που μας προσφέρει η τεχνολογία του 21ου αιώνα, δεν φαίνεται να μείνουμε μακριά.

Οι άνθρωποι έχουν «βιοφιλία», που σημαίνει ότι είμαστε καλωδιωμένοι να αναζητούμε σύνδεση με τη φύση και τα φυτά. Τα φυτά αυξάνουν τις ορμόνες της ευτυχίας όπως η ενδορφίνη στον άνθρωπο. Δεν είναι μόνο συνυφασμένα με τη μοίρα του ανθρώπινου είδους, αλλά είναι βαθιά ριζωμένα στο ποιοι είμαστε ως άτομα. Το σχήμα, το χρώμα, η μυρωδιά, η αίσθηση και η γεύση των φυτών μπορούν να μας αναζωογονήσουν όταν αλληλεπιδρούμε μαζί τους τη στιγμή και να ανθίσουν στις αναμνήσεις μας.

Από τη βελούδινη αίσθηση των πετάλων λουλουδιών στις άκρες των δακτύλων σας, στο υπέροχο άρωμα των αιθέριων ελαίων που απελευθερώνουν για να προσελκύσουν τους επικονιαστές, στην ακαταμάχητα απαλή γεύση της σοκολάτας, τα φυτά δελεάζουν τις αισθήσεις μας σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Βιοφιλία: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στην ψυχική μας υγεία
Βιοφιλία: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στην ψυχική μας υγεία
Βιοφιλία: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στην ψυχική μας υγεία
https://www.promoteyourschool.co.uk/wp-content/uploads/2021/09/MCP_Chelsea-Flower-Show-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_57.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_57.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content