Στ. Πλουμιστός: Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση"

Στ. Πλουμιστός: Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση"

👉Η συνείδηση ​​είναι ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο φαινόμενο που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και ερευνών στους τομείς της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας, της νευροεπιστήμης και της γνωστικής επιστήμης. Στο πιο βασικό της επίπεδο, η συνείδηση ​​αναφέρεται στην υποκειμενική εμπειρία της επίγνωσης, της αντίληψης και της σκέψης που έχουμε ως άτομα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το τι είναι η συνείδηση ​​και πώς προκύπτει. Μερικοί φιλόσοφοι υποστηρίζουν ότι η συνείδηση ​​είναι μια θεμελιώδης πτυχή του σύμπαντος, ενώ άλλοι τη βλέπουν ως μια αναδυόμενη ιδιότητα πολύπλοκων συστημάτων όπως ο εγκέφαλος. Οι νευροεπιστήμονες έχουν εντοπίσει συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και νευρωνικά δίκτυα που φαίνεται να εμπλέκονται στη δημιουργία συνειδητής εμπειρίας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν είναι κατανοητά σχετικά με το πώς λειτουργούν αυτές οι διαδικασίες.

Ένας κοινός τρόπος σκέψης για τη συνείδηση ​​είναι με όρους «σκληρού προβλήματος» και «εύκολου προβλήματος». Το εύκολο πρόβλημα της συνείδησης είναι να κατανοήσουμε πώς οι διαφορετικές αισθητηριακές εισροές επεξεργάζονται από τον εγκέφαλο και ενσωματώνονται σε μια ενοποιημένη εμπειρία. Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που οι νευροεπιστήμονες μπορούν να μελετήσουν χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως fMRI και EEG.

Το δύσκολο πρόβλημα της συνείδησης, από την άλλη πλευρά, είναι να κατανοήσουμε γιατί υπάρχει καθόλου υποκειμενική εμπειρία. Γιατί έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε επίγνωση του περιβάλλοντος και των δικών μας σκέψεων; Γιατί νιώθεις σαν κάτι να είσαι συνειδητός; Αυτή είναι μια πολύ πιο δύσκολη ερώτηση και ορισμένοι φιλόσοφοι και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι θεμελιωδώς αναπάντητο.

Παρά τις προκλήσεις, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν τη συνείδηση ​​χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών και προσεγγίσεων. Μερικοί επιστήμονες μελετούν τους νευρικούς συσχετισμούς της συνείδησης, αναζητώντας συγκεκριμένα πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας που φαίνεται να σχετίζονται με την υποκειμενική εμπειρία. Άλλοι διερευνούν τη σχέση μεταξύ συνείδησης και εαυτού, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς η αίσθηση της προσωπικής μας ταυτότητας σχετίζεται με τη συνειδητή μας εμπειρία.

Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν είναι κατανοητά σχετικά με τη συνείδηση, και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Αλλά καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει και νέα εργαλεία γίνονται διαθέσιμα για τη μελέτη του εγκεφάλου, είναι πιθανό ότι θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην αποκάλυψη των μυστηρίων αυτού του συναρπαστικού και πολύπλοκου φαινομένου.

Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση" στην πνευματική αφύπνιση

Η ανώτερη συνείδηση ​​είναι μια έννοια που συχνά συνδέεται με την πνευματική αφύπνιση ή φώτιση. Αναφέρεται σε μια κατάσταση συνείδησης που υπερβαίνει τη συνηθισμένη, καθημερινή επίγνωση που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η κατάσταση συνείδησης λέγεται ότι χαρακτηρίζεται από συναισθήματα ενότητας, διασύνδεσης και αίσθησης της αρμονίας με το σύμπαν.

Σε πολλές πνευματικές παραδόσεις, η ανώτερη συνείδηση ​​θεωρείται ως στόχος ή προορισμός στο μονοπάτι της πνευματικής ανάπτυξης. Αυτό το μονοπάτι τυπικά περιλαμβάνει πρακτικές όπως ο διαλογισμός, το Voice Healing, η προσευχή και ο αυτοστοχασμός, που όλα έχουν σκοπό να βοηθήσουν το άτομο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα βαθύτερο επίπεδο επίγνωσης.

Μια κοινή αντίληψη της ανώτερης συνείδησης είναι ότι περιλαμβάνει μια μετατόπιση της προοπτικής από τον ατομικό εαυτό σε μια πιο καθολική ή κοσμική προοπτική. Αντί να βλέπει κανείς τον εαυτό του ως ένα ξεχωριστό, απομονωμένο άτομο, βλέπει τον εαυτό του ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα διασύνδεσης με άλλους ανθρώπους, τη φύση και το σύμπαν συνολικά.

Μια άλλη πτυχή της ανώτερης συνείδησης είναι μια αίσθηση διευρυμένης επίγνωσης ή αντίληψης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια αυξημένη αίσθηση διαίσθησης, μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και των άλλων και μια αυξημένη ικανότητα πρόσβασης σε ιδέες ή γνώσεις πέρα ​​από το συνηθισμένο επίπεδο επίγνωσης.

Η πνευματική αφύπνιση, η οποία συχνά συνδέεται με την ανώτερη συνείδηση, είναι μια διαδικασία μετασχηματισμού που μπορεί να περιλαμβάνει βαθιές αλλαγές στην κοσμοθεωρία, τις αξίες και τις προτεραιότητες κάποιου. Μπορεί να περιλαμβάνει την εγκατάλειψη των παλαιών μοτίβων σκέψης και συμπεριφοράς και την υιοθέτηση νέων τρόπων ύπαρξης στον κόσμο.


Ενώ η ανώτερη συνείδηση ​​συνδέεται συχνά με πνευματικές παραδόσεις, δεν περιορίζεται απαραίτητα σε θρησκευτικές ή μυστικιστικές εμπειρίες. Μερικοί επιστήμονες και φιλόσοφοι έχουν προτείνει ότι η ανώτερη συνείδηση ​​μπορεί να είναι μια φυσική πτυχή της ανθρώπινης εξέλιξης και ότι μπορεί να είναι δυνατό να καλλιεργηθεί αυτή η κατάσταση επίγνωσης μέσω διαφόρων μορφών εκπαίδευσης ή πρακτικής.

Συνολικά, η έννοια της ανώτερης συνείδησης είναι πολύπλοκη και πολύπλευρη, και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες και κατανοήσεις για το τι συνεπάγεται. Αλλά για όσους το έχουν βιώσει, η ανώτερη συνείδηση ​​μπορεί να είναι μια βαθιά και μεταμορφωτική εμπειρία, που οδηγεί σε μια βαθύτερη αίσθηση σκοπού, σύνδεσης και εκπλήρωσης στη ζωή.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση"
Στ. Πλουμιστός: Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση"
Στ. Πλουμιστός: Τι είναι η "ανώτερη συνείδηση"
https://afterlifeconference.com/wp-content/uploads/2016/09/ManyMasions.jpg
https://i.ytimg.com/vi/C--OoPDZZzI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_51.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_51.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content