Στ. Πλουμιστός: Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης και ποιες οι πνευματικές επιδράσεις της;

Στ. Πλουμιστός: Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης και ποιες οι πνευματικές επιδράσεις της;

👉Η κατάθλιψη μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι και αποκομμένοι από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μπορεί επίσης να παρουσιάζουν συχνές εναλλαγές της διάθεσης, δυσκολία συγκέντρωσης ή λήψης αποφάσεων, επίμονα αρνητικά μοτίβα σκέψης, αυτοκτονικό ιδεασμό ή απόπειρες αυτοκτονίας.

Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί επίσης να έχουν πρόβλημα να συνδεθούν συναισθηματικά με άλλους λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε απολάμβαναν ή αδυναμίας να διατηρήσουν σχέσεις λόγω προβλημάτων δυσπιστίας. Επιπλέον, η κατάχρηση ουσιών παρατηρείται συχνά σε όσους παλεύουν με την κατάθλιψη, καθώς προσπαθούν να αυτοθεραπεύσουν τα συμπτώματά τους χωρίς να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

Οι σωματικές επιπτώσεις της κατάθλιψης:
Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σωματικά προκαλώντας κόπωση ή εξάντληση ακόμα και μετά από άφθονο ξεκούραστο ύπνο. Μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην όρεξη με αποτέλεσμα αύξηση ή απώλεια βάρους ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου.

Ο χρόνιος πόνος όπως πονοκέφαλοι ή μυϊκοί πόνοι μπορεί να εμφανιστεί λόγω αύξησης των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Τα πεπτικά προβλήματα όπως η στομαχική διαταραχή δεν είναι ασυνήθιστα ούτε λόγω του ότι το σώμα βρίσκεται υπό συνεχή πίεση όταν είναι σε κατάθλιψη.

Πρόσθετες σωματικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν ζάλη και αίσθημα παλμών της καρδιάς που προκαλούνται από υψηλότερα επίπεδα παραγωγής αδρεναλίνης που προκαλούνται από ορμόνες του στρες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου.

Συναισθηματικές επιπτώσεις της κατάθλιψης:
Εκτός από τις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις του, μπορεί να επηρεάσει τον συναισθηματικό σας εαυτό με διάφορους τρόπους: 
  • Επίμονη θλίψη ή αίσθημα κενού. Τα άτομα με κατάθλιψη συχνά αισθάνονται λυπημένοι ή άδειοι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ακόμη και όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος για τη χαμηλή διάθεσή τους.
  • Απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης. Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει ένα άτομο να χάσει το ενδιαφέρον του για δραστηριότητες ή χόμπι που κάποτε απολάμβανε. Μπορεί επίσης να έχουν δυσκολία να βιώσουν ευχαρίστηση ή θετικά συναισθήματα.
  • Ενοχή ή αναξιότητα. Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη βιώνουν αισθήματα ενοχής ή αναξιότητας, ακόμη και όταν δεν έχουν κάνει τίποτα κακό.
  • Ευερεθιστότητα ή διέγερση. Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει ένα άτομο να εκνευρίζεται ή να ταράσσεται εύκολα, ακόμη και για μικρά πράγματα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κατάθλιψης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Συνήθως προτείνω στους ανθρώπους που απευθύνονται σε μένα για να τους βοηθήσω, να κάνουν εντατική συμβουλευτική και σχεδόν καθημερινό Voice Healing για την άμεση αλλαγή των σκέψεων τους.

Πνευματικές Επιδράσεις της Κατάθλιψης:
Παρόλο που δεν αναφέρεται συχνά, η κατάθλιψη μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στην πνευματική ευημερία ενός ατόμου. Μερικές από τις πνευματικές επιπτώσεις της κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Απώλεια νοήματος και σκοπού. Η κατάθλιψη μπορεί να δυσκολέψει ένα άτομο να βρει νόημα και σκοπό στη ζωή. Μπορεί να αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει κατεύθυνση ή ότι δεν εκπληρώνουν τον σκοπό τους.
  • Αμφισβήτηση πίστης ή πεποιθήσεων. Η κατάθλιψη μπορεί να αναγκάσει ένα άτομο να αμφισβητήσει την πίστη ή τις πεποιθήσεις του, ιδιαίτερα αν δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί βιώνει τόσο έντονο συναισθηματικό πόνο.
  • Αίσθημα αποσύνδεσης από τους άλλους. Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται απομονωμένο και αποσυνδεδεμένο από τους άλλους, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας, της οικογένειας και των φίλων του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα μοναξιάς και απόγνωσης.
  • Απώλεια ελπίδας. Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει ένα άτομο να χάσει την ελπίδα του για το μέλλον. Μπορεί να αισθάνονται ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την τρέχουσα κατάστασή τους ή ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ καλύτερα.
  • Πνευματική κρίση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει μια πνευματική κρίση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια επανεκτίμηση των πεποιθήσεων, των αξιών και του σκοπού στη ζωή κάποιου.
Προτείνω στους ανθρώπους που απευθύνονται σε μένα για να τους βοηθήσω, να κάνουν εντατική συμβουλευτική και σχεδόν καθημερινό Voice Healing με συνεδρίες επαναπρογραμματισμού του νου, για την άμεση αλλαγή των σκέψεων τους.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας της κατάθλιψης:

Μειώστε τα συμπτώματα.
Ένα από τα κύρια οφέλη της θεραπείας της κατάθλιψης είναι η μείωση ή ακόμα και η εξάλειψη των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πάθηση.

Ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής ή συνδυασμό αυτών των προσεγγίσεων.

Η συνεργασία με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη πορεία θεραπείας για εσάς.

Βελτιώστε τη λειτουργικότητα.

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής απόδοσης, των σχέσεων, ακόμη και βασικών δραστηριοτήτων όπως ο ύπνος και το φαγητό.

Λαμβάνοντας ειδικά συμβουλευτική θεραπεία για την κατάθλιψή σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει βελτιωμένη απόδοση στην εργασία, καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες στις σχέσεις, πιο τακτικές συνήθειες ύπνου και διατροφής και γενικά βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Μείωση των παραγόντων κινδύνου.
Η συμβουλευτική θεραπεία της κατάθλιψης βοηθά επίσης στη μείωση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με την πάθηση, όπως σκέψεις ή συμπεριφορές αυτοκτονίας ή θέματα κατάχρησης ουσιών.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε αυτοτραυματισμό ή χειρότερα, ωστόσο, αν αναζητήσετε έγκαιρα θεραπεία, μπορείτε να μειώσετε δραστικά αυτούς τους κινδύνους και να δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία για ανάκαμψη.

Επιπλέον, εάν εντοπιστεί αρκετά νωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δυνατή η πλήρης εξάλειψη των συμπτωμάτων χωρίς φαρμακευτική αγωγή ή με καθημερινό Voice Healing.

Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης;

Όπως κάθε άλλο συναίσθημα και συναισθηματική κατάσταση, η κατάθλιψη δεν συμβαίνει χωρίς λόγο και φέρει ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσετε .

Το πιο κοινό μήνυμα της κατάθλιψης είναι ότι βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε μια περίοδο της ζωής σας όπου πρέπει να επιβραδύνετε και να αξιολογήσετε εκ νέου ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ.


Υπάρχουν συναισθήματα, γεγονότα και πράγματα που σου συνέβησαν που πρέπει να χωνέψεις και να τα ταξινομήσεις μέσα στον ψυχισμό σου για να αποφασίσεις τι θα σημαίνουν για σένα. Είναι μια περίοδος της ζωής σας όπου θα πρέπει να αφήσετε την παλιά σας ταυτότητα να φύγει για να γεννηθείτε ένας νέος ΕΣΕΙΣ.

Είναι σημαντικό να μην βιαστείτε αυτή τη διαδικασία, αλλά να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βιώσει την εμπειρία με τον δικό σας ρυθμό, να κατανοήσει τη δική σας αφήγηση και να αποφασίσετε πού θα οδηγηθείτε. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστείτε έναν οδηγό και μια μικρή βοήθεια στο ταξίδι σας. Όλοι χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας από καιρό σε καιρό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε.


Τι πρέπει να θυμάστε;
Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η κατάθλιψη επηρεάζει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία είναι το κλειδί για όποιον πάσχει από αυτή τη διαταραχή, ώστε να μπορεί να λάβει την κατάλληλη θεραπεία και υποστήριξη από μέλη της οικογένειας και φίλους.

Είναι σημαντικό για όλα τα άτομα, όχι μόνο για εκείνους που υποφέρουν άμεσα, να γνωρίζουν τους διάφορους τύπους κατάθλιψης, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους γύρω τους που μπορεί να παλεύουν με αυτήν σιωπηλά χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό που περνούν.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια, τα λόγια σας θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Αν επιθυμείτε επικοινωνήσετε μαζί μου

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care) 
Εναλλακτικές Θεραπείες
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης και ποιες οι πνευματικές επιδράσεις της;
Στ. Πλουμιστός: Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης και ποιες οι πνευματικές επιδράσεις της;
Στ. Πλουμιστός: Ποιος είναι ο σκοπός της κατάθλιψης και ποιες οι πνευματικές επιδράσεις της;
https://cureclass.gr/wp-content/uploads/2020/06/cc-depression-post.jpg
https://i.ytimg.com/vi/C--OoPDZZzI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_49.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_49.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content