Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα «ΕΝΩΝΩ» που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκεται στη Βουλή

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα «ΕΝΩΝΩ» που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκεται στη Βουλή

👉«Το ΕΝΩΝΩ, προκειμένου να συμπράξει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ζητήσει ιδεολογικά ανταλλάγματα ελευθερίας για τους ανθρώπους. ∆ιαφορετικά θα παραμείνουμε στην αντιπολίτευση», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στην «Π», δηλώνοντας φανερά αισιόδοξος για την είσοδό του στη Βουλή μετά το πέρας των εκλογών.

Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, που αποχώρησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τη διαφωνία του στη συμφωνία των Πρεσπών, άσκησε σκληρή κριτική στην τωρινή κυβέρνηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως και της διαχείρισης της πανδημίας που όπως δήλωσε, «θα φέρουν τη χώρα σε νέα οικονομική εποπτεία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην στήριξη του πρωτογενή τομέα με την δημιουργία ενός άτυπου ψηφιακού συνεταιρισμού, εκεί όπου οι παραγωγοί θα μπορούν άμεσα να ζητήσουν βοήθεια για να
αποφύγουν τους πολλούς μεσάζοντες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκο Μαυραγάνη στην «Πολιτεία»:

-Κύριε Μαυραγάνη πείτε μας λίγα λόγια για το κόμμα «ΕΝΩΝΩ». Στην ιδρυτική διακήρυξη διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι επιδιώκει να ενώσει «όλους αυτούς που βλέπουν τα Έθνη-Κράτη, τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις και τους θεσμούς ως αναγκαία κύτταρα παραγωγής πολιτισμού». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

-Το «ΕΝΩΝΩ» τάσσεται υπέρ της διατήρησης των εθνών κρατών και των παραδόσεών τους ως αναγκαίων χώρων μέσα στους οποίους οι άνθρωποι νιώθουν οικεία και άνετα και μπορούν να δημιουργούν και να συνεργάζονται ευκολότερα. Η απόλυτη και άτεγκτη παγκοσμιοποίηση στον αντίποδα επιδιώκει τη διάλυση αυτών, συνθλίβοντας κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των λαών, είτε ιστορικό, είτε πολιτισμικό, είτε θρησκευτικό. Όμως λαός, που δεν έχει ιστορική και πολιτισμική συνείδηση τείνει να εξαφανισθεί και γι’ αυτό αντιτασσόμαστε συνειδητά σε μία τέτοια εξέλιξη.

-Έχετε διατελέσει υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήσασταν και ένα από τα πιο γνωστά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τι σας ώθησε τελικώς να αποχωρήσετε και να ιδρύσετε το κόμμα;

-Οι Αν. Ελλ. έκλεισαν τον κύκλο τους, με τα σωστά και τα λάθη τους. Εγώ προσωπικά αποχώρησα δίνοντας την παραίτησή μου από τον Υπουργικό μου θώκο για το ζήτημα της Μακεδονίας 60 ημέρες πριν τους υπόλοιπους.

Τα ζητήματα, που ετέθησαν εδώ και δύο χρόνια περίπου – στο επίπεδο των προσωπικών ελευθεριών, της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως κατάντησε η υγειονομική κρίση, στο πεδίο της ενεργειακής και οικονομικής φτώχειας και της υπερχρέωσης με αφορμή έναν ιό, αλλά και στο πεδίο των εθνικών θεμάτων με τις σοβαρές αβλεψίες της εξωτερικής μας πολιτικής επιζητούν εντελώς άλλες θέσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με τα παλιά κόμματα, τα οποία ούτως, ή άλλως αδυνατούν να απαντήσουν με Ανθρωποκεντρικό τρόπο στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

-Το «ΕΝΩΝΩ» που θα βρίσκεται πολιτικά στη Βουλή; Στις περιοδείες σας στη χώρα, έχετε αναφέρει πως το κόμμα θα βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την επόμενη μέρα των εκλογών, με την απλή αναλογική. Σκέφτεστε συνεργασίες με άλλα κόμματα;

-Το ΕΝΩΝΩ είναι ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό κόμμα του μεσαίου χώρου και έχει συνεχή ανοδική πορεία. Τους έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι το ΕΝΩΝΩ, προκειμένου να συμπράξει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ζητήσει ιδεολογικά ανταλλάγματα ελευθερίας για τους ανθρώπους. ∆ιαφορετικά θα παραμείνουμε στην αντιπολίτευση.

-Τι προτείνεται για τις περιοχές που στηρίζονται ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα; Τι προτείνετε ως κόμμα;

-Το «ΕΝΩΝΩ» έχει απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις για την οργάνωση ολόκληρου του φάσματος της οικονομίας. Προκειμένου να βοηθηθεί ο κάθε παραγωγός πρωτογενούς, δευτερογενούς και τεχνολογικής παραγωγής, σε κάθε νομό θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κέντρο τυποποίησης, πιστοποίησης, διανομής αποθήκευσης και προώθησης των προϊόντων με ψηφιακά δημοπρατήρια πώλησης απευθείας των προϊόντων στις κεντρικές αγορές Ελλάδας κι Ευρώπης, χρησιμοποιώντας την ευεργετική νομοθεσία, που ο ίδιος θέσπισα το 2017. Αυτά θα συνδέονται ψηφιακά online με όλα τα αντίστοιχα κέντρα της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο με το brand name«ΕΛΛΑ∆Α». Μέσα σε αυτόν τον άτυπο ψηφιακό συνεταιρισμό οι παραγωγοί θα μπορούν άμεσα να ζητήσουν βοήθεια και συνεργασία τυποποίησης, πιστοποίησης, μεταφοράς, προώθησης κ.ο.κ και να αποφύγουν τους πολλούς μεσάζοντες. Επίσης το «ΕΝΩΝΩ» προτείνει την άμεση ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, ώστε να βοηθηθεί η κτηνοτροφία και την συνεργασία μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων με ανταλλαγή πρώτων υλών ζωοτροφής και ζωικών λιπασμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας με παράλληλη θέσπιση του θεσμού του Γεωπόνου και Κτηνιάτρου περιοχής σε κάθε ∆ήμο.

Τέλος μικρά αλλά αποδοτικά έργα υδρομάστευσης πρέπει να προτεραιοποιηθούν σε επίπεδο κάθε νομού προς όφελος της γεωργίας και να χορηγηθούν άδειες φωτοβολταϊκών για την εξοικονόμηση της απαραίτητης ενέργειας σε κάθε γεωργική επιχείρηση.

-Μιας και γίνεται αναφορά στο πρόγραμμά σας, έχετε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξη πως η «Ελλάδα μπαίνει σε νέα μνημόνια», μετά τον δανεισμό της χώρας την περίοδο της πανδημίας. Μπορείτε να μας το εξηγήσετε;

Η Ελλάδα -αντίθετα με την προηγμένη υγειονομικά Σουηδία, που δεν έκανε ούτε μία ημέρα καραντίνα και πέτυχε μηδενικούς θανάτους από το ∆εκέμβριο του 2021- πήρε τα πιο σκληρά μέτρα διέλυσε οικονομικό και κοινωνικό ιστό, χώρισε και διαίρεσε την κοινωνία σε δύο κατηγορίες (εμβολιασμένων και μη) και «κατάφερε» δυστυχώς να έχει τα χειρότερα αποτέλεσμα και τους περισσότερους θανάτους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και ενώ έπραξε όλα αυτά, στο ίδιο διάστημα δανείστηκε 60 δις και εκτόξευσε το χρέος στα 400 δις ευρώ, «προετοιμάζοντας» το έδαφος για Νέα Εποπτεία από τον Σεπτέμβριο, την οποία προανήγγειλε ο Πάολο Τζεντιλόνι, Επίτροπος Οικονομίας, στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα κατά την ίδια περίοδο, που υποτίθεται φρόντιζαν την υγεία μας, έκλειναν και τα λιγνιτικά εργοστάσια (συμμετέχουν με 13% στην παραγωγή ενέργειας, ενώ συμμετείχαν με 55%), καθώς και τα υδροηλεκτρικά (συμμετέχουν με 13% στην παραγωγή ενέργειας, ενώ συμμετείχαν με 25%) και πληρώνουμε όλοι μας (επιχειρήσεις, αγρότες, οικογένειες) 3 φορές επάνω το ρεύμα. Η Ευρώπη αντίθετα έχει τιμές 80% χαμηλότερες. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει πόλεμος;

-Πώς κρίνεται την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με εξωτερικά θέματα, με δεδομένη την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση και τις γενικότερες γεωπολιτικές μεταβολές που συντελούνται;

Η Εξωτερική μας πολιτική είναι το λιγότερο άστοχη και αμφίσημη, καθώς παραγκωνίσαμε τους συμμάχους μας στη γειτονία μας (Ισραήλ, Αίγυπτο, Πτέρυγα Χαφτάρ και Σάλεχ στην Λιβύη). Ο Πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής (Σάλεχ) μας καλούσε το 2020 να καθορίσουμε τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ μας και να ακυρώσουμε το ψευδοτουρκικό μνημόνιο και εμείς αντιθέτως, κατά τη διευθέτηση των ζωνών με την Ιταλία, σταματήσαμε αυτή στους Στροφάδες, έξω από την Κυπαρισσία, ούτε στην Κρήτη δεν φθάσαμε. Επίσης στη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο σταματήσαμε στον 37,5 Μεσημβρινό, δηλαδή στο Μέσο της Ρόδου (Λίνδο) και στο άρθρο 1 παρ 2β καθορίσαμε, ότι μετά τα μέσα της Ρόδου προς τα Ανατολικά η διευθέτηση θα γίνει με τη συναίνεση του άλλου ενδιαφερομένου (παράκτιου) κράτους. Ποιο είναι αυτό; Με τη συναίνεση του οποίου θα ορίσουμε στα μισά της Ρόδου τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας;

Επιπλέον αφήσαμε το Ισραήλ να μάχεται μόνο του για τον κρισιμότατο για την Ελλάδα αγωγό East Med, που θα παραγκώνιζε την Τουρκία και τα επεκτατικά σχέδιά της και έτσι ο σχεδιασμός περιέπεσε σε αδράνεια. Αυτό έχει την εξήγησή του στην αμφισημία της εξωτερικής μας πολιτικής. ∆ιότι ο κ. ∆ένδιας επί δύο έτη, τη μία στο Όσλο μπροστά στο Τούρκο πρόξενο και την άλλη στη Σαουδική Αραβία δήλωνε, ότι η Ελλάδα δεν θα εξορύξει για 20 έτη τους υδρογονάνθρακες, που αποτελούν εθνικό περιουσιακό στοιχείο. Μετά από τα δύο έτη άρνησης των υδρογονανθράκων ο κ. Μητσοτάκης ξαφνικά μετέβη πριν ένα μήνα στην Κρήτη και είπε, ότι τώρα βλέπει θετικά τους υδρογονάνθρακες. Και μόλις τρεις μέρες μετά οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Exon Mobil και Total, που τους είχε ανατεθεί η έρευνα στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης, δήλωσαν, ότι φεύγουν από την Ελλάδα, γιατί τις διώχνει η ελληνική… γραφειοκρατία, ενώ μόλις μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των εταιρειών το Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανακοίνωσε, ότι η Ελλάδα διαθέτει μόνο δυτικά 30 δις κυβικά μέτρα αερίου, που τιμώνται σε 300 δις δολάρια περίπου.

Εμείς όμως, ενώ όλος ο κόσμος μάχεται για το φυσικό αέριο, ασχολούμαστε με την πράσινη ανάπτυξη και ίσως τα “πράσσειν άλογα”…

-Καταλήγοντας, ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος στην επικείμενη εκλογική αναμέ- τρηση με δεδομένο ότι θα γίνουν οι εκλογές με το σύστημα της απλή αναλογικής;

-Ο σαφής στόχος του ΕΝΩΝΩ είναι η αξιοπρεπής είσοδός του στη Βουλή, ώστε να επιτελέσει τον Ανθρωπιστικό, Κοινωνικό κι Εθνικό σκοπό του, όπως τον περιγράψαμε πιο πάνω περιεκτικά.

*Από την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πολιτεία»

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, το κόμμα ΕΝΩΝΩ ξεπερνά το 3% που είναι το απαραίτητο ποσοστό που χρειάζεται για την είσοδο του στην Βουλή. 

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το ΕΝΩΝΩ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, αναφέροντας ρητά στο καταστατικό του: "Οι Αποφάσεις της Κεντρικής Κοινότητας συνεπάγονται πλήρη Νομική και Καταστατική Δέσμευση για τον Πρόεδρο και όλα ανεξαιρέτως τα Καταστατικά Όργανα".

Δείτε το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΕΝΩΝΩ

Βασικές Θέσεις του ΕΝΩΝΩ


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  • ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ την Υποχρεωτικότητα και τον Διαχωρισμό των Ανθρώπων σε δύο κατηγορίες με ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ και θεσμοθετούμε Ανεξάρτητη Αρχή ΒΙΟΗΘΙΚΗΣΤΕΧΝΟΗΘΙΚΗΣ.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ρητά την αφαίρεση για οποιοδήποτε λόγο της Ταυτότητας – Πρόσβασης των πολιτών σε τράπεζες, φορολογικό – ασφαλιστικό σύστημα.
  • ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ όσους εργαζομένους Υγείας έχουν τεθεί σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
  • ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ όλα τα ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, που επιβλήθηκαν κατά την Ανθρωπιστική Κρίση.
  • ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ τις ακραίες διατάξεις του ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ Νόμου, θεσπίζουμε τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ Ά Κατοικίας με συμψηφισμό από τα χρήματα, που ο δανειολήπτης κατέβαλλε ως μίσθωμα σε περίπτωση που εντάχθηκε στον πτωχευτικό Νόμο.
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την Ά κατοικία των ευάλωτων οικονομικά Συνανθρώπων μας.
  • ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΝΟΜΟ, όπου κάθε δανειολήπτης με μη εξυπηρετούμενο δάνειο πλέον των δύο ετών, θα μπορεί να ρυθμίσει όλες τις τραπεζικές οφειλές του, καταβάλλοντας ενδεικτικά, έως 20% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

  • ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ θεσμικά τη στροφή στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ με πρωτογενή, Δευτερογενή και Τεχνολογική Παραγωγή.
  • ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ την Αισχροκέρδεια, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ τα ελληνικά νοικοκυριά.
  • Για την καταπολέμηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ δημιουργούμε ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπου ο κάθε εργαζόμενος και νέος επιστήμονας θα μπορεί να υποβάλλει τα στοιχεία του και να προωθεί σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας την επιθυμία του να εργαστεί βάσει των προσόντων του. Στην πλατφόρμα θα μπορούν να εισάγουν οι επιχειρήσεις, αλλά και όλοι οι εργοδότες της χώρας, τις θέσεις που αναζητούν.
  • Συνδέουμε τη Μέση και Ανώτατη Εκπαίδευση με τους Παραγωγικούς φορείς της χώρας.
  • Ιδρύουμε ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ενισχυμένο από στάσιμα – μη φορολογούμενα κεφάλαια, συμψηφίζοντας τους αναλογούντες φόρους με την ωφέλεια του Κράτους και της Κοινωνίας από Υποχρεωτική Επένδυση στους τομείς, που θα υποδεικνύονται.
  • ΙΔΡΥΟΥΜΕ για την μείωση της γραφειοκρατίας Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας, που με αυξημένη ισχύ θα παρεμβαίνει μεταξύ της Επιχείρησης και του Κράτους, για να βοηθά στη γρήγορη επίλυση προβλημάτων σε κρίσιμους τομείς (πολεοδομικός, υγειονομικός, φορολογικός, περιβαλλοντικός, κ.λ.π.)
  • Δημιουργούμε ΨΗΦΙΑΚΗ Πλατφόρμα ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ώστε να προαχθεί ένα Εθνικό Cluster Δικτυωματικής Οικονομίας με το BRAND NAME “ΕΛΛΑΔΑ“.
  • Ιδρύουμε σε κάθε Νομό ένα ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ – ΔΙΑΝΟΜΗΣ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ, ώστε να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φθάσουν εύκολα τα προϊόντα τους στον τελικό καταναλωτή.
  • ΕΝΤΑΣΣΟΥΜΕ στον ΟΑΕΔ και τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ με αντίστοιχες προϋποθέσεις κατ’ έτος εργασίας, που ισχύουν για τους λοιπούς εργαζομένους.
  • Ιδρύουμε ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ στις Στρατηγικές Περιοχές, ενδεικτικά, του ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ και της ΘΡΑΚΗΣ.
  • ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ σταδιακά το Σύστημα Εσόδων – Εξόδων στα φυσικά πρόσωπα για ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

  • ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την Εγκατάσταση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ με γνώμονα την Προστασία Ευαίσθητων Περιβαλλοντικά περιοχών.
  • Θεσμοθετούμε Σύστημα Κατασκευής ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ με σύμπραξη Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας.
  • Βάζουμε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στα ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα έναντι έργων βιτρίνας.
  • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ τα ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ εργοστάσια, που δεν λειτουργούν, αν και είναι έτοιμα εδώ και χρόνια.
  • ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΡΟΩΝ, που μένουν ανεκμετάλλευτες, και καταλήγουν στη θάλασσα.
  • Ιδρύουμε Γραφείο ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ σε κάθε Αγροτικό, ή Μικτό Δήμο της Χώρας.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ για μητέρες ή πατέρες και παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων Οικογενειών.
  • ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ Εισφορές για τις μητέρες Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.
  • Διευκόλυνση της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ σε Δημόσια Νοσοκομεία με κοινωνικά κριτήρια.
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις μονογονεϊκές, στο βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά με άμεση προτεραιότητα την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
  • ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ των τεκνοθεσιών – μείωση γραφειοκρατίας σε αυτές.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  • ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ την μετατροπή της Χώρας μας σε αποθήκη ψυχών.
  • Διαβουλευόμαστε την ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ μεταναστευτικού πληθυσμού.
  • Θεσμοθετούμε την ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ποσοστού 10-20% από κάθε αποστολή χρημάτων προς το Εξωτερικό του Μεταναστευτικού Πληθυσμού.
  • Θέτουμε ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για κάθε νόμιμη ενέργεια στην Ελλάδα την ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ του ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ από την Πρεσβεία προέλευσης.
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ πολυκατοικίες ευαίσθητων κεντρικών περιοχών μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ

  • Δρομολογούμε την ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ για τα Αρχαιολογικά Ευρήματα της Ελλάδας, για όσο χρόνο βρίσκονται στο Εξωτερικό.
  • ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ τη ΧΡΟΝΙΚΗ διάρκεια του ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ των αρχαιολογικών ευρημάτων της Χώρας, ώστε κάθε γενεά Ελλήνων Πολιτών να έχει τη δυνατότητα να τα απολαύσει στην Ελλάδα.
  • Δίνουμε προτεραιότητα στον ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ Τουρισμό, αξιοποιώντας δυνατότητες χρηματοδοτούμενων Αναστηλώσεων, καθώς και των νέων τεχνολογιών τρισδιάστατης ψηφιακής απεικόνισης.
  • Ενισχύουμε το ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και το συνδέουμε με προνοιακές και άλλες χρηματοδοτήσεις προς αυτούς.
  • Δημιουργούμε FORUM Ανάδειξης των Κοινών Πολιτισμικών στοιχείων των Μεσογειακών Λαών.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

  • ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ σταδιακά την 3η Λυκείου σε Εξειδικευμένο Έτος προετοιμασίας για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε ο βαθμός εισαγωγής να ΜΗΝ εξαρτάται από μία και μόνη εξέταση, αλλά από πολλές μέσα στο έτος, έτσι ώστε να ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ Αδικίες. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΗΠΙΟΤΕΡΗ και πιο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ προετοιμασία των παιδιών.
  • Προωθούμε τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σύμπραξης των Δημόσιων Πανεπιστημίων με Μη κερδοσκοπικά, τα οποία θα ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ το 10-15% των ΘΕΣΕΩΝ Φοίτησης στους επιλαχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ μέρος των Διδάκτρων θα διοχετεύονται σε Ταμείο Υπέρ των Δημόσιων Πανεπιστημίων.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναμόρφωση των σχολικών και πανεπιστημιακών βιβλίων και γενικότερα όλων των εκπαιδευτικών υποδομών της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Εισάγουμε στα σχολεία ως βασικό θεσμό τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ των παιδιών μας.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ τις Διπλωματικές – Στρατιωτικές – Οικονομικές – Πολιτιστικές Σχέσεις της ΕΛΛΑΔΑΣ με τις ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ Χώρες.
  • ΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ την ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου με ΓΕΦΥΡΑ το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.
  • Επιδιώκουμε την προώθηση της ΗΔΗ από εμάς ΑΣΚΗΘΕΙΣΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ προς την ΟΥΝΕΣΚΟ (μέσω Υπουργείου Πολιτισμού) για Καταχώρηση στους Προστατευόμενους Πολιτισμούς αυτού των Μακεδόνων, που περιλαμβάνει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα «ΕΝΩΝΩ» που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκεται στη Βουλή
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα «ΕΝΩΝΩ» που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκεται στη Βουλή
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα «ΕΝΩΝΩ» που δεσμεύεται νομικά απέναντι στον πολίτη, θα βρίσκεται στη Βουλή
https://www.iliakanea.gr/wp-content/uploads/2022/11/enono.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_44.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_44.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content