Στρες: Πώς μπορούν οι μπάλες του στρες να βοηθήσουν την ψυχική υγεία;

Στρες: Πώς μπορούν οι μπάλες του στρες να βοηθήσουν την ψυχική υγεία;

👉Οι μπάλες άγχους είναι εξαιρετικές για την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους έντασης. Νιώθετε άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, το άγχος είναι ένα από τα κύρια προβλήματα υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των μπάλες άγχους. Οι μπάλες του στρες είναι μικρές, συμπιεσμένες μπάλες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα συζητήσει τα οκτώ οφέλη της χρήσης μπάλες άγχους για να ανακουφιστείτε από το άγχος!

Οι μπάλες άγχους παρέχουν απτική διέγερση

Οι μπάλες άγχους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες, επειδή παρέχουν απτική διέγερση. Όταν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση «μάχης ή φυγής». Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας ετοιμάζεται είτε να πολεμήσει είτε να ξεφύγει από την πηγή του στρες. Έτσι, ένας τρόπος για να ηρεμήσετε το σώμα σας είναι παρέχοντάς του απτική διέγερση. Οι μπάλες άγχους κάνουν πολύ καλή δουλειά γιατί μπορούν να συμπιεστούν, γεγονός που παρέχει απτική διέγερση.
Οι μπάλες άγχους παρέχουν οπτική διέγερση

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μπάλες άγχους είναι ότι παρέχουν οπτική διέγερση. Το θέαμα της μπάλας άγχους βοηθάει να ηρεμήσει το μυαλό και να χαλαρώσει το σώμα. Για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε αγχωμένοι στη δουλειά ή στο σχολείο, το να κοιτάτε μια μπάλα άγχους μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα! Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι σας υπενθυμίζει να μην παίρνετε τα πράγματα τόσο σοβαρά. Μπορεί ακόμη και να γελάσετε όταν πιέζετε το αγαπημένο σας χρώμα ή ένα με μοτίβο!

Είναι εξαιρετικά για τη ΔΕΠΥ

Οι μπάλες άγχους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παιδιά που δυσκολεύονται να εστιάσουν στην εργασία τους ή στην τάξη λόγω προβλημάτων άγχους όπως η ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Αυτά τα παιδιά συνήθως τα πάνε καλά όταν τους παρέχονται αισθητηριακά ερεθίσματα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εργοθεραπεία στην ψυχική υγεία», οι μπάλες άγχους μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να επικεντρωθούν στην εργασία τους και να βελτιώσουν την προσοχή τους. Αυτό μπορεί να είναι μια εναλλακτική ή συμπλήρωμα θεραπείας, φαρμάκων ή Nootropics.

Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι οι μπάλες άγχους μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychology of Well-Being» διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν μπάλες άγχους για πέντε λεπτά ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο χαρούμενοι και πιο ενεργητικοί από εκείνους που δεν τις χρησιμοποιούσαν. Αυτό είναι πιθανό επειδή η χρήση μιας μπάλας άγχους παρέχει μια διέξοδο για αρνητική ενέργεια, επιτρέποντάς σας να αισθάνεστε καλύτερα συνολικά.

Ένας υπέροχος τρόπος για να ανακουφίσετε τους πονοκεφάλους έντασης

Οι μπάλες άγχους είναι επίσης εξαιρετικές για την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους έντασης. Έτσι, αν είστε κάποιος που υποφέρει από πονοκεφάλους έντασης συχνά, η χρήση μιας μπάλας άγχους μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς! Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Headache» διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν μπάλες άγχους για 30 δευτερόλεπτα ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο άγχος από εκείνους που δεν τις χρησιμοποιούσαν.
Βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου της αρθρίτιδας

Οι μπάλες άγχους είναι επίσης εξαιρετικές για άτομα με πόνο αρθρίτιδας, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσκαμψίας και στη βελτίωση της κυκλοφορίας στις αρθρώσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Arthritis & Rheumatism έδειξε πώς η χρήση μιας μπάλας άγχους τρεις φορές την ημέρα βοήθησε στη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας κατά 50%.



Δεν απαιτούνται μπαταρίες

Οι μπάλες άγχους δεν απαιτούν μπαταρίες ή ηλεκτρισμό γιατί κάνουν όλη τους τη δουλειά στο χέρι σας! Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντικατάσταση των μπαταριών, καθιστώντας αυτές τις συσκευές πολύ πιο προσιτές από άλλες μορφές θεραπείας όπως οι μονάδες ηλεκτρικής διέγερσης (TENS). Μερικοί γιατροί συνιστούν ακόμη και τη χρήση τους ως μέρος του σχεδίου θεραπείας τους.

Μπορεί να βοηθήσει την εγκυμοσύνη

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η έρευνα έχει δείξει ότι οι μπάλες άγχους μπορεί να είναι ευεργετικές για τις έγκυες γυναίκες. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Maternal and Child Health Journal» έδειξε πώς οι έγκυες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν μπάλες άγχους κατά το τρίτο τρίμηνο είχαν λιγότερο πόνο στην πλάτη και είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν επιτυχημένο τοκετό. Έτσι, εάν είστε έγκυος και ψάχνετε τρόπους για να ανακουφίσετε κάποιους από τους πόνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, η χρήση μιας μπάλας άγχους μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς!

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις μπάλες άγχους σήμερα για να ανακουφίσετε τα επίπεδα άγχους σας. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να τα χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουν. Και εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με την ενσωμάτωση αυτών των συσκευών στο σχέδιο θεραπείας σας.

Το διάβασα στο healthweb.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στρες: Πώς μπορούν οι μπάλες του στρες να βοηθήσουν την ψυχική υγεία;
Στρες: Πώς μπορούν οι μπάλες του στρες να βοηθήσουν την ψυχική υγεία;
Στρες: Πώς μπορούν οι μπάλες του στρες να βοηθήσουν την ψυχική υγεία;
https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_600,h_400/https://www.healthweb.gr/wp-content/uploads/2023/04/stressed-office-worker-with-anti-stress-ball-types-P9E76NX-min-1024x683-1-e1680459221718.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_42.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_42.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content