«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος

👉«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος σε ηλικία 85 ετών τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο του αστυνόμου Βούρβαχη στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο. Ο Γιώργος Βουτσίνος εδώ και 50 χρόνια ήταν παντρεμένος με την Βάντα Καρακατσάνη και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Οι τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο

Η σύζυγός του μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού στο νοσοκομείο: «Εδώ και ένα μήνα ο Γιώργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ειλεό. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείριση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε πως θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου λέει: “Βάντα μου κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο, βρε Γιώργο μου, και θα βγει μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο».



Πολύχρονη καριέρα στην τηλεόραση

Ο ηθοποιός στην πολύχρονη καριέρα του συμμετείχε σε πολλές σειρές του Νίκου Φώσκολου όπως: Εν τούτω Νίκα, Πορφύρα και αίμα, Άγνωστος πόλεμος, Λάμψη, Καλημέρα Ζωή. Με τη σύζυγό του, έγραψαν και τα περισσότερα επεισόδια από τις τελευταίες σειρές του Νίκου Φώσκολου.
Πώς έγινε ηθοποιός

Ο Γιώργος Βούτσινος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. «Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος σε όλα τα καράβια του Ωνάση. Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ως οικογένεια μείναμε εντελώς ξεκρέμαστοι. Στον δρόμο, που λένε. Έτσι αποφάσισα να μπω στη σχολή του Κουν για να έχω κάτι να κάνω και να βγάζω τα προς το ζην. Μπήκαν και στο Εθνικό Θέατρο. Ωστόσο το Εθνικό δεν άφηνε τους πρωταγωνιστές να παίξουν πουθενά. Είχε ξεκινήσει ο Φώσκολος να κάνει τις πρώτες σειρές στην τηλεόραση. Η Ελένη Ανουσάκη, που ήταν το καλό παιδί για όλους μας, μου έδωσε το τηλέφωνο του Νίκου Φώσκολου, τον πήρα αρκετά τηλέφωνα, ώσπου ο Νίκος μου λέει “έλα”». Και από τότε ξεκίνησαν όλα…

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βούτσινος

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου 1938 και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα τον ανέδειξε ο Νίκος Φώσκολος μέσα από τη Λάμψη πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος Πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμάν) και Λάμψη (Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.). Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Βάντας Καρακατσάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Άγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες γίνονται πλέον πολύ καλοί φίλοι. Και θα παραμείνουν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σκηνοθέτης δίνει πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιερώνουν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί θα κάνουν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Ο Γιώργος Βουτσίνος είναι ίσως και από τους ελάχιστους συνεργάτες στους οποίους ο Φώσκολος έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα. Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2013 ο Γιώργος Βουτσίνος εγκαταλείπει καθετί που έχει σχέση με το θέαμα. Κάθε είδους δημοσιότητα γι’ αυτόν είναι παρελθόν. Σε γνωστούς και φίλους λέει «κατέβασα ρολά», ενώ τελευταία δημόσια εμφάνισή του, αλλά μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ήταν το 2016 στην κηδεία του Γιώργου Βασιλείου.

Όταν έφτασε κοντά στον θάνατο

Ο ηθοποιός πριν από δύο χρόνια είχε φτάσει πολύ κοντά στον θάνατο όταν ένα σπάνιο παράσιτο ήταν η αιτία να νοσηλευθεί δύο ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

«Προσβλήθηκα από έναν ιό με την ονομασία λεϊσμανίαση. Οι δύο αυτοί μήνες ήταν κόλαση για εμένα. Όλο το ιατρικό προσωπικό του Σισμανογλείου είχε πέσει πάνω μου για να βρει τι ήταν αυτό που είχε κάνει εισβολή στο σώμα μου και κανείς δεν μπορούσε να βρει τι στα αλήθεια είχε συμβεί. Όταν βρήκαν το παράσιτο, είχα ήδη χάσει 17 κιλά», είχε πει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso.

Όπως τόνισε ο ίδιος «όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν ένα κόκαλο, το οποίο σερνόταν εδώ κι εκεί. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Η σύζυγός μου Βάντα είχε τα δικά της σοβαρά προβλήματα υγείας με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Και έτσι για εμένα ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου, ότι δεν θα τα καταφέρω».

«Το παράσιτο από το οποίο είχε προσβληθεί ο Γιώργος είναι πολύ σπάνιο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι το αντίστοιχο Καλαζάρ που μπαίνει στο σώμα των σκυλιών. Από το τσίμπημα της σκνίπας συμβαίνει και μπορεί να πεθάνεις. Και ο Γιώργος θα μπορούσε να ήταν νεκρός αν δεν το έβρισκαν εγκαίρως», είχε πει τότε η σύζυγός του.

Ο Γιώργος Βουτσίνος ζούσε στην Κηφισιά με τη σύζυγό του Βάντα. Η καθημερινή ασχολία του ήταν η ενασχόλησή του με τον κήπο του σπιτιού του. Ελάχιστες φορές μιλούσε για τους ρόλους που έπαιζε στις σειρές όπου πρωταγωνιστούσε και ακόμα πιο λίγες είχε μιλήσει για τα παρασκήνια όσων έζησε!
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος
«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος
«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος
https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/p/767x430/cu608x307/30,0,577,307/pad/both/c7/c7271b422b7d4ab4adaea7d848117707.jpg?quality=90&404=default&v=2
https://i.ytimg.com/vi/e8FlR2UleK0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_40.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_40.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content