Επιμένει ο Ε.Μασκ για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς: «Κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό»

Επιμένει ο Ε.Μασκ για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς: «Κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό»

👉Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ φέρεται να σχεδιάζει να ξεκινήσει τον δικό του αντίπαλο στο ChatGPT, ακόμη και όταν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «επικίνδυνες» δυνατότητες της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης – προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό εάν αφεθεί ανεξέλεγκτος, για ακόμα μία φορά.

Η νέα αυτή συνέντευξη έχει ήδη ξεκινήσει να προκαλεί έντονους διαλόγους καθώς ο μεγιστάνας της τεχνολογίας δείχνει να επιμένει σαν κάτι να ξέρει ότι ετοιμάζεται.
Ο Μασκ συγκεντρώνει ήδη μια ομάδα ερευνητών και μηχανικών τεχνητής νοημοσύνης και συζητά με επενδυτές για τη διοχέτευση χρημάτων σε ένα παραγωγικό έργο τεχνητής νοημοσύνης που θα ανταγωνιζόταν άμεσα το ChatGPT του OpenAI, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν τα σχέδιά του.

Ωστόσο, το αφεντικό της Tesla και της SpaceX – αν και ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του OpenAI – εξέδωσε μια τρομερή πρόβλεψη σχετικά με τις καταστροφικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε μια συνέντευξη με τον Tucker Carlson του Fox News που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από, ας πούμε, κακοδιαχείριση σχεδιασμού αεροσκαφών ή συντήρησης παραγωγής ή κακής παραγωγής αυτοκινήτων», είπε ο Μασκ σε ένα σύντομο απόσπασμα από τη συνέντευξη .

«Με την έννοια ότι έχει τη δυνατότητα – όσο μικρή κι αν θεωρήσει κανείς αυτή την πιθανότητα, αλλά δεν είναι ασήμαντη – έχει τη δυνατότητα καταστροφής πολιτισμού», πρόσθεσε ο Μασκ.

Η επιδίωξη του Μασκ για ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης εξετάζεται ενδελεχώς, δεδομένων των νουθεσιών του για την τεχνολογία.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ ενώθηκε με περισσότερους από 1.000 ειδικούς στην υπογραφή μιας ανοιχτής επιστολής υπέρ μιας εξάμηνης παύσης στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης .

Η επιστολή υποστήριξε ότι η παύση ήταν απαραίτητη για την προστασία του κοινού έως ότου αναπτυχθούν και ελεγχθούν κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για τη βιομηχανία.

Οι ειδικοί ανέφεραν πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης της «προπαγάνδας και της αναλήθειας», της απώλειας θέσεων εργασίας, της ανάπτυξης «μη ανθρώπινων μυαλών που θα μπορούσαν τελικά να ξεπεράσουν σε αριθμό, να ξεπεράσουν, να ξεπεραστούν και να μας αντικαταστήσουν» και τον κίνδυνο «απώλειας του ελέγχου του πολιτισμού μας».
Ο Έλον Μασκ είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τον πολιτισμό.

Οι επικριτές της επιστολής, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO της Google, Eric Schmidt και του δισεκατομμυριούχου hedge fund Bill Ackman, υποστηρίζουν ότι μια εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα επέτρεπε στους διεθνείς ανταγωνιστές να αποκτήσουν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ.

Ο Musk έχει «ασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU υψηλής ισχύος από την Nvidia» που θα βοηθήσουν τον στόχο του να δημιουργήσει ένα μοντέλο γλώσσας AI παρόμοιο με το ChatGPT, σύμφωνα με την έκθεση της FT.

Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να έχει προσλάβει τον Igor Babuschkin, έναν εξέχοντα ερευνητή που εγκατέλειψε πρόσφατα τη μονάδα DeepMind AI της μητρικής Google Alphabet, μαζί με μια χούφτα άλλους.

Το έργο λέγεται ότι λειτουργεί ξεχωριστά από το Twitter και την Tesla που ανήκει στον Musk, αν και μπορεί να αξιοποιήσει πόρους από την επιχειρηματική του αυτοκρατορία για να βοηθήσει την ανάπτυξή του.

«Ένα σωρό άνθρωποι επενδύουν σε αυτό. . . είναι αληθινό και είναι ενθουσιασμένοι με αυτό», είπε μια πηγή στους FT σχετικά με το έργο του Μασκ.

Τα σχόλια του Μασκ στον Κάρλσον, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας προειδοποίησε για μια επικείμενη καταστροφή που θα προκαλούνταν από την τεχνητή νοημοσύνη

Τον Φεβρουάριο, ο Μασκ υποστήριξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού».

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι και θετική ή αρνητική – δίνει μεγάλες υποσχέσεις, έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά μαζί με αυτό έρχεται και μεγάλος κίνδυνος», είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι.

«Εννοώ, κοιτάτε ας πούμε, την ανακάλυψη της πυρηνικής φυσικής. Είχατε παραγωγή πυρηνικής ενέργειας αλλά και πυρηνικές βόμβες», πρόσθεσε.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής του δημιουργού του ChatGPT, OpenAI, αν και έκτοτε έχει αποχωρήσει από το διοικητικό του συμβούλιο και δεν έχει κανένα μερίδιο στον οργανισμό.

Το Insider ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Musk αγόρασε πρόσφατα 10.000 μονάδες επεξεργασίας γραφικών ως μέρος ενός έργου παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης σε πρώιμο στάδιο.

Μια ξεχωριστή αναφορά από το The Information τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι ο Μασκ μίλησε με ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Babuschkin, ως μέρος ενός σχεδίου για την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστή του ChatGPT , το οποίο το αφεντικό του Twitter φέρεται να πιστεύει ότι «ξύπνησε».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιμένει ο Ε.Μασκ για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς: «Κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό»
Επιμένει ο Ε.Μασκ για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς: «Κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό»
Επιμένει ο Ε.Μασκ για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς: «Κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό»
https://i.ytimg.com/vi/uULrCmxYP1o/hqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/uULrCmxYP1o/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content