Τρελή κούρσα εταιριών και δις για υπαλλήλους - ανθρωποειδή με απεριόριστη απόδοση

Τρελή κούρσα εταιριών και δις για υπαλλήλους - ανθρωποειδή με απεριόριστη απόδοση

👉Στην αρχή θα μοιάζουν χαζά ανθρωπόμορφα ρομπότ αλλά θα μαθαίνουν με απίστευτη ταχύτητα και γρήγορα θα κυριαρχήσουν στον εργασιακό τομέα και όχι μόνο.

Οικονομικά, η επένδυση σε αυτές τις τεχνολογίες θεωρείται απίστευτα προσοδοφόρα (σ.σ. όχι ότι αυτό είναι που τους νοιάζει στην πραγματικότητα), διότι η χρήση ανθρωποειδών ρομπότ σε μεγάλη κλίμακα και με την σωστή οργάνωση θα έχει απεριόριστη απόδοση.

Έτσι δικαιολογείται τουλάχιστον, η τεράστια ροή χρημάτων στον κλάδο της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

H εμπειρία από την εμφάνιση του ChatGPT

Η ταραχώδης εμφάνιση του ChatGPT κατέστησε σαφές ότι: οι πλατφόρμες AI προχωρούν με άγριο και επιταχυνόμενο ρυθμό και αρχίζουν να μεταμορφώνουν βιομηχανίες που βασίζονται σε θέσεις εργασίας γραφείου, που βασίζονται στην ανθρώπινη νοημοσύνη. ‘Ετσι, η AI θα αρχίσει να αναλαμβάνει τμήματα πολλών θέσεων εργασίας στα επόμενα χρόνια, οδηγώντας αρχικά σε τεράστιες αυξήσεις στην παραγωγικότητα και τελικά, πιστεύουν πολλοί, σε τεράστια αυξήση της ανεργίας.

Εάν βγαίνετε από το σχολείο αυτή τη στιγμή, αυτό που συμβουλεύουν πολλοί αν θέλετε να είστε χρήσιμοι, είναι η εργασία που θα επιλέξετε να είναι περισσότερο σωματική και λιγότερο πνευματική. Αυτό μπορεί να είναι πιο σίγουρος επαγγελματικός δρόμος από οποιονδήποτε άλλο, που θα σας έβαζε πίσω από ένα γραφείο. Διότι πολύ απλά αν είστε σε ένα γραφείο κινδυνεύετε στο άμεσο μέλλον να μείνετε άνεργοι λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Όπως αναφέρεται, ένας ανθρωπόμορφος εργάτης ρομπότ γενικής χρήσης μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζει κανείς, εμποτισμένος με δυνατότητες εκμάθησης ταχύτητας φωτός, βασισμένες σε σμήνος που συμβαδίζει με τις ικανότητες επικοινωνίας GPT-version-X. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα διαθέτει ένα σύνολο από γνώσεις του διαδικτύου συνδυασμένο με οποιαδήποτε φυσικά χαρακτηριστικά είναι η καλύτερη επιλογή για μια δεδομένη δουλειά. Προσόντα που θα είναι ασυναγώνιστα για όλα τα σύγχρονα επαγγέλματα γραφείου.

Χαζοί μαθητευόμενοι σε εργοτάξιο

Τέτοια ανθρωποειδή θα ξεκινήσουν ως χαζοί μαθητευόμενοι στο εργοτάξιο με μηδενική κοινή λογική, αλλά θα μάθουν – με τρομακτικό ρυθμό. Κι αυτό δεν είναι μια εικασία, καθώς έχουμε πλέον στοιχεία για το πώς εξελίσσεται η ΑΙ από το παράδειγμα των εφαρμογών chatbox. Θα είναι λοιπόν διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, εφόσον το επιτρέπουν οι πηγές ενέργειας τους, επεκτείνοντας σταδιακά τις δυνατότητές τους και ξεπερνώντας τους περιορισμούς τους μέχρι να αρχίσουν να εκτοπίζουν ανθρώπους.

Θα μπορούσαν δυνητικά να εκμηδενίσουν το κόστος της εργασίας, οδηγώντας σε τεράστια κέρδη αλλά και σε μια θεμελιώδη αναταραχή της αγοράς εργασίας σε μέγεθος και κλίμακα που περιορίζεται μόνο από τις απαιτήσεις των θέσεων εργασίας που θα είναι σε θέση να αναλάβουν.
Atlas, Sophia, Ameca, τα πιο γνωστά ανθρωποειδή σήμερα

Το πιο γνωστό ανθρωποειδές μέχρι σήμερα ήταν η Atlas, της Boston Dynamics . Η Atlas έχει επιδείξει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλά η Atlas είναι μια ερευνητική πλατφόρμα και ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert, ήταν ξεκάθαρος ότι η εταιρεία δεν βιάζεται να μεταφέρει ανθρωποειδή στη μαζική αγορά.

«Πρέπει να αφαιρέσουμε την πίεση για να κάνουμε τα πράγματα πιο αξιόπιστα, πιο κατασκευαστικά και φθηνότερα βραχυπρόθεσμα», είπε στο IEE Spectrum πέρυσι . “Αυτά είναι πράγματα που είναι σημαντικά, αλλά εμποδίζουν τη δοκιμή νέων πραγμάτων. Η πρόταση που έκανα στη [μητρική εταιρεία] Hyundai το λέει ρητά αυτό και προτείνει χρηματοδότηση που επεκτείνεται αρκετά χρονικά ώστε να μην αποσπάται η προσοχή μας.”

Η Hanson Robotics και η Engineered Arts, μεταξύ άλλων, έχουν επικεντρωθεί στην αλληλεπίδραση ανθρώπου/ρομπότ, εστιάζοντας στην κατασκευή ανθρωποειδών όπως η γνωστή Sophia και η Ameca , με ζωντανά και εκφραστικά πρόσωπα. Ειδικότερα, η Ameca επικοινωνεί χρησιμοποιώντας το μοντέλο γλώσσας GPT.

Το Tesla Bot του Έλον Μασκ ετοιμάζεται στο παρασκήνιο


Άλλοι επικεντρώνονται απόλυτα στο να βάλουν αυτά τα πράγματα σε μαζική χρήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την είσοδο της Tesla στην ανθρωποειδή ρομποτική το 2021 και η εταιρεία φαίνεται να έχει σημειώσει αρκετά αξιοπρεπή πρόοδο στα πρωτότυπα Optimus για το Tesla Bot τους ενδιάμεσους μήνες.

«Είναι ίσως το λιγότερο κατανοητό ή λιγότερο εκτιμημένο μέρος αυτού που κάνουμε στην Tesla», είπε στους επενδυτές τον περασμένο μήνα. «Αλλά πιθανότατα θα αξίζει πολύ περισσότερο από την πλευρά του αυτοκινήτου μακροπρόθεσμα».

Μόλις φέτος, ο επιχειρηματίας Brett Adcock, ιδρυτής της “διαδικτυακής αγοράς ταλέντων” Vettery και πιο πρόσφατα της Archer Aviation , που είναι ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές στο αναδυόμενο κίνημα των ηλεκτρικών αεροσκαφών VTOL , ανακοίνωσε ότι η τελευταία του επιχείρηση επικεντρώνεται στα ανθρωποειδή ρομπότ.

Η πρώτη φάση ενός «βασικού σχεδίου» που μοιάζει με του Musk για τη νέα εταιρεία, το Figure , στοχεύει πρώτα στην «κατασκευή ενός ηλεκτρομηχανικού ανθρωποειδούς πλήρους χαρακτηριστικών», στη συνέχεια στην «εκτέλεση εργασιών όπως ο άνθρωπος» και μετά στην «ενσωμάτωση ανθρωποειδών στην εργατική δύναμη.”

Το ανθρωποειδές με το όνομα Εικόνα 01

Το σχήμα του Adcock στοχεύει να δημιουργήσει «το πρώτο εμπορικά βιώσιμο ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης στον κόσμο» – το οποίο ονομάζουν “Figure 01”. Αυτός το ανθρωποειδές θα έχει ύψος 5 πόδια 6 ίντσες (168 cm) και βάρος 132 λίβρες (60 κιλά) σύμφωνα με την εταιρεία. Θα μπορεί να σηκώσει ένα στοχευμένο «ωφέλιμο φορτίο» 44 lb (20 kg), να περπατήσει με ταχύτητες έως και 1,2 m/s (2,7 mph/4,3 km/h) και να λειτουργεί έως και πέντε ώρες με φόρτιση.

Ως ανθρωποειδές με δύο πόδια, θα μπορεί να ανεβαίνει σκάλες, να περπατά και γενικά να λειτουργεί στα περισσότερα από τα περιβάλλοντα που μπορούν οι άνθρωποι – τουλάχιστον. Με ανθρώπινα χέρια και μηχανισμούς σώματος, θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε και να κάνει μια ποικιλία από τις δουλειές μας.

Open AI και ανθρωποειδή με Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη

Εν τω μεταξύ, το OpenAI έχει δείξει ότι εκτός από τα chatbox τεχνητής νοημοσύνης, ενδιαφέρεται και για τα ανθρωποειδή. Το OpenAI θέλει να δημιουργήσει μια «τεχνητή γενική νοημοσύνη» ή AGI – μια μηχανή που μπορεί να κάνει σχεδόν όλες τις εργασίες καλύτερα από έναν άνθρωπο. Μέσω του μοντέλου γλώσσας GPT, η εταιρία που ανήκει στη Microsoft, και που δείχνει να επικρατεί μέχρι τώρα, θα χρειαστεί να κατορθώσει να βάλει την τεχνητή “ευφυΐα” που έχει δημιουργήσει σε ένα σώμα για να μπορεί αυτό το δημιούργημα να κυριαρχήσει στην αγορά εργασίας.

Η OpenAI είχε το δικό της τμήμα ρομποτικής εδώ και πολλά χρόνια και πράγματι κατάφερε να κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές χέρι ικανό για λεπτούς χειρισμούς και ανίχνευση. Αυτό το χέρι χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα και ενίσχυση εκμάθησης για να μπορέσει να λύσει έναν κύβο του Ρούμπικ με το ένα χέρι.

Ωστόσο, η εταιρεία έκλεισε την ομάδα ρομποτικής της το 2021, λέγοντας στη VentureBeat ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές της στον τομέα όπου προχωρούσε ταχύτερα – τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT. Και τα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου δείχνουν να την έχουν δικαιώσει για την επιλογή της.

Η βασική διαφορά, σύμφωνα με τον συνιδρυτή Wojciech Zaremba, είναι τα δεδομένα και η υπολογιστική ισχύς. Τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη αποδείχθηκαν ικανά να μαθαίνουν φυσικές εργασίες «εξαιρετικά καλά» – υπάρχουν πολύ περισσότερα δεδομένα εκπαίδευσης κειμένου από δεδομένα βίντεο που σχετίζονται με ρομπότ. Να σημειωθεί ότι για ένα νευρωνικό μοντέλο, το κείμενο είναι πολύ πιο γρήγορο στην επεξεργασία από ένα video.

Έτσι, το κείμενο είναι το σημείο όπου εστίασαν τις προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν. Το OpenAI έχει τώρα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα στην ιστορία, μια σημαντική ανακάλυψη που αλλάζει το παιχνίδι στο μοντέλο γλώσσας GPT.

Αλλά μέσω μιας επένδυσης στη νορβηγική εταιρεία 1X, παλαιότερα γνωστή ως Halodi Robotics, φαίνεται ότι το OpenAI είναι έτοιμο να επιστρέψει στην ενσωματωμένη νοημοσύνη. Οι πληροφορίες γι αυτό το project όμως είναι ελάχιστες.

Όπως επισημαίνουν τόσο η Tesla όσο και η Figure, όποιος πάρει ένα γενικής χρήσης ανθρωποειδές πρώτος στα χέρια του, που είναι ικανό να κάνει πραγματική δουλειά σε ένα αξιοπρεπώς ευρύ σύνολο εργασιών, βρίσκεται σε καταπληκτική θέση για να δημιουργήσετε σχεδόν απεριόριστα χρήματα και αξία.

Συμπεράσματα:
Οι εργαζόμενοι λένε ότι με τα νέα δεδομένα τείνει να είναι πολύ φθηνότερο να αγοράστουν παρά να προσληφθούν. Και με αυτό το βασικό επιχείρημα προχωράνε οι εταιρίες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αντικατάστασης των ανθρώπων. Τώρα μπορεί το ευρύ κοινό απλώς να “παίζει” με πλατφόρμες όπως το chatGPt και να τις χρησιμοποιεί για να συντάσσει εργασίες αλλά πολύ γρήγορα τα πράγματα θα αλλάξουν.

Αλλά είναι άλλο να διαβάζεις αυτό που έρχεται και άλλο να το ζεις και απ ό,τι φαίνεται θα το ζήσουμε σύντομα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1048,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τρελή κούρσα εταιριών και δις για υπαλλήλους - ανθρωποειδή με απεριόριστη απόδοση
Τρελή κούρσα εταιριών και δις για υπαλλήλους - ανθρωποειδή με απεριόριστη απόδοση
Τρελή κούρσα εταιριών και δις για υπαλλήλους - ανθρωποειδή με απεριόριστη απόδοση
https://techaeris.com/wp-content/uploads/2021/12/Ameca-Robot.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content