3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σας

3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σας

👉Οι περισσότεροι έχουμε γνωρίσει άτομα που σκόπιμα ή ακούσια, και πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, που απομυζούν την ενέργεια και τη ζωτικότητα των γύρω τους. Με την πρώτη ματιά, αυτό το άτομο μπορεί να φαίνεται ευγενικό και γοητευτικό. Ωστόσο, καθώς περνάει ο καιρός, ο αντίκτυπός του στους άλλους γίνεται εμφανής.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychoanalytic Psychology, η εγωκεντρική φύση αυτών των ατόμων κρύβεται πίσω από μια φιλική συμπεριφορά, γεγονός που μπορεί να καταστήσει δύσκολη την αναγνώρισή τους. Τα άτομα αυτά συχνά αγνοούν εντελώς τον αντίκτυπο που έχουν στους άλλους, καθώς παλεύουν με τις δικές τους δυσκολίες και συναισθήματα.

Παρ’ όλα αυτά, ο αντίκτυπος της συμπεριφοράς τους είναι σημαντικός. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πότε βρίσκεστε σε σχέση (πλατωνική ή μη) με ένα άτομο που παίρνει περισσότερα από όσα δίνει και να λαμβάνετε μέτρα για να προστατεύσετε τη δική σας ευημερία.

Ακολουθούν τρεις τρόποι για να καταλάβετε αν υποφέρετε από την παρουσία ενός ενεργειακού βρικόλακα στη ζωή σας και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

1. Βρίσκεστε σε ένα συνεχές ταξίδι ενοχών

Οι συναισθηματικοί χειραγωγοί τείνουν να ισχυροποιούν τους γύρω τους ώστε να τους λυπούνται. Το χρησιμοποιούν αυτό ως τακτική για να αποκτήσουν τον έλεγχο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν την ενοχοποίηση, τα συναισθηματικά ξεσπάσματα ή τις λυπητερές ιστορίες για να αποσπάσουν τη συμπάθεια και τη συμπόνια των άλλων.

Μπορεί να τους ακούσετε να λένε πράγματα όπως:

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατέβαλα τόση προσπάθεια και οι άλλοι πάλι τα έκαναν θάλασσα”.

“Δεν ξέρω τι έκανα για να αξίζω αυτόν τον θυμό””.

“Νιώθω ότι θα καταρρεύσω αν δεν είσαι εκεί. Πώς περιμένεις να το κάνω αυτό χωρίς εσένα;”

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Personality and Individual Differences υποδηλώνει ότι τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση αναζητούν περισσότερη έγκριση εξωτερικά για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Αυτό τα καθιστά εύκολο στόχο για τους άλλους που δείχνουν μικρή ικανότητα ενσυναίσθησης και επιδιώκουν να κατηγορήσουν τους άλλους για τη δική τους έλλειψη ευθύνης και ή ανάγκη για εξάρτηση.

Αν βρεθείτε παγιδευμένοι στο (αυτοπροκαλούμενο) δράμα τους, η εργασία πάνω στη δική σας αυτοεκτίμηση μπορεί να σας βοηθήσει να απωθήσετε την αυταρχική τους φύση.
Μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Εξάσκηση στην αυτοσυμπόνια. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με καλοσύνη και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όλοι, όχι μόνο εσείς, έχουν ελαττώματα και ατέλειες.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους. Περνάτε περισσότερο χρόνο με φίλους και συγγενείς που σας ανεβάζουν και αποφύγετε εκείνους που σας ρίχνουν.

Προκαλέστε την αρνητική αυτο-ομιλία. Αποκαλέστε τις καταθλιπτικές σας σκέψεις και κάντε μια προσπάθεια να επαναδιατυπώσετε τα πράγματα με πιο θετικό τρόπο. Επικεντρωθείτε στα δυνατά σας σημεία και τα επιτεύγματά σας αντί να αφήνετε κάποιον να ασχολείται με τα ελαττώματα ή τα λάθη σας.

Εξάσκηση της ευγνωμοσύνης. Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε τις θετικές πτυχές της ζωής σας και να εκφράσετε ευγνωμοσύνη γι’ αυτές, ώστε να απομακρύνετε την εστίασή σας από την αρνητικότητα και να αυξήσετε την ευημερία σας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πότε σας χειραγωγούν και να φέρνετε την εστίασή σας προς τα μέσα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την επιβλαβή συμπεριφορά τους.

2. Νιώθετε ότι σας υποτιμούν

Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις δικές τους ανασφάλειες, τα άτομα αυτά αναπτύσσουν τη νευρωτική ανάγκη να ασκήσουν κυριαρχία με το να γίνονται υπερβολικά επικριτικά απέναντι στους άλλους.

Οι δραματικοί τύποι προσωπικότητας, συχνά στην ανάγκη τους να αναπτύξουν μια πιο θετική αίσθηση του εαυτού τους, πετυχαίνουν το ίδιο προσπαθώντας να υπονομεύσουν τους άλλους, δείχνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Ψυχανάλυσης. Τέτοια χαρακτηριστικά συναντώνται συχνά στους ναρκισσιστές.

Για να τραφούν από εσάς, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μετατοπίσουν την προσοχή απρόσκοπτα στον εαυτό τους:

“Ξέρω ότι δυσκολεύεστε στη σχέση σας, αλλά τουλάχιστον έχετε μία. Νιώθω τόσο μόνη”.

“Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δουλέψεις, αλλά χρειάζομαι πραγματικά τη βοήθειά σου σε αυτό”.

“Θέλεις να περνάς χρόνο στο σπίτι και το καταλαβαίνω, αλλά φέρεσαι πολύ μεγάλος για την ηλικία σου”.

Η κριτική τους μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε εξαντλημένοι. Παρόλο που μπορεί να μην λάβετε θετική απάντηση, μπορείτε να προσπαθήσετε να είστε πιο διεκδικητικοί όσον αφορά τις ανάγκες σας:

“Αισθάνομαι άβολα όταν μου μιλάς με αυτόν τον τόνο φωνής”.

“Δεν μπορώ να παρευρεθώ σε αυτή την εκδήλωση, αλλά σας ευχαριστώ για την πρόσκληση”.

“Καταλαβαίνω τη θέση σας, αλλά δεν ενδιαφέρομαι και πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα”.

Τελικά, πρέπει να μάθετε να δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και να αποφεύγετε τις αλληλεπιδράσεις με άτομα που σας υποτιμούν συνεχώς.

3. Σας εκμεταλλεύονται εύκολα


Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Personality διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα άγχους, ενσυναίσθησης και συμπόνιας αναζητούν την παρέα εκείνων που είναι πιο κυρίαρχοι. Υποτάσσονται πρόθυμα για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των άλλων. Αυτό τους καθιστά εύκολο στόχο για τους δραματικούς τύπους προσωπικότητας.

Παρόλο που μπορεί να είναι πρόκληση, είναι σημαντικό να χαράξετε αυστηρά όρια που περικλείουν τη δική σας ευημερία.Μερικοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό:

Να είστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι. Δηλώστε με σαφήνεια τη συμπεριφορά που είναι απαράδεκτη και ποιες θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου.

Δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας. Να θυμάστε ότι δεν πειράζει να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ευτυχία χωρίς να αισθάνεστε ενοχές επειδή θέτετε όρια που προστατεύουν την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία.

Μάθετε να παίρνετε το χώρο σας. Είναι εντάξει να λέτε όχι σε αιτήματα ή προσκλήσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες ή τις αξίες σας.

Η καθιέρωση και η διατήρηση υγιών ορίων απαιτεί εξάσκηση και συνέπεια. Δεν πειράζει να ζητήσετε υποστήριξη από έμπιστους φίλους ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει να ισορροπήσετε την επιθυμία σας να είστε καλοί και αρεστοί με τις προτεραιότητες της ψυχικής σας υγείας.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: 3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σας
3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σας
3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σας
https://www.healingeffect.gr/wp-content/uploads/2016/10/dde4ba386ac9d5de74aed20f5313ce37.jpg
https://i.ytimg.com/vi/9G0IEQPxzwQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/3_24.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/3_24.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content