Άρθρο «κόλαφος» και από το Bloomberg: «Τι οδήγησε στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία»

Άρθρο «κόλαφος» και από το Bloomberg: «Τι οδήγησε στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία»

👉Μετά τους ΝΥΤ οι οποίοι με άρθρο καταπέλτη κατά της κυβέρνησης ρωτούν που πήγαν 700 εκατ. για τον εκσυχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου το Bloomberg δημοσιεύει άρθρο-κόλαφο για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων υποστηρίζοντας ότι “πρόκειται για το πιο επικίνδυνο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές πιο πλούσιες χώρες, αλλά και με χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.”
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζεται ιδιαίτερα ότι πρόκειται για τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που έχει πλήξει την Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία, υπογραμμίζοντας ότι «περισσότερα θύματα ήταν νεαροί φοιτητές, πολλοί από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί στο βαγόνι στο μπροστινό μέρος του τρένου κατά την επιστροφή τους από τριήμερες διακοπές».
Η αντίδραση μέχρι στιγμής ήταν ταχεία, αναφέρει.

Οι εκλογές

Καθώς ξέσπασαν διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ο σταθμάρχης που ήταν υπεύθυνος να αλλάξει χειροκίνητα το σημείο, που θα απέτρεπε τη συντριβή βρίσκεται τώρα υπό κράτηση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Ελλάδας παραιτήθηκε. Η χώρα ετοιμάζεται για εθνικές εκλογές τους επόμενους μήνες, με τη σύγκρουση να παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο για τους ψηφοφόρους. Παρόλα αυτά, το συνολικό μήνυμα μέχρι στιγμής από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ότι η αιτία της συντριβής δεν ήταν επίσημη αμέλεια αλλά «τραγικό ανθρώπινο λάθος».
Αν ισχύει αυτό, ήταν σίγουρα ένα ανθρώπινο λάθος που η κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων της Ελλάδας έκανε όλο και πιο πιθανό. (Ο ίδιος ο Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης τις «χρόνιες καθυστερήσεις» στην υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων.)

Υψηλή επικινδυνότητα
Το δίκτυο λειτουργεί με το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου επιβατών στην Ευρώπη εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από το Βρετανικό Γραφείο Οδικού Δικτύου και Σιδηροδρόμων, οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδας καταγράφουν μακράν τον υψηλότερο κίνδυνο για τους επιβάτες μεταξύ 2017 και 2021, τα πιο πρόσφατα έτη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Συνολικά, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου για τους επιβάτες με τα διανυόμενα σιδηροδρομικά χιλιόμετρα καθώς και τον υψηλότερο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που ταξιδεύουν πάνω από ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστικό να συγκρίνουμε την Ελλάδα, μια χώρα με μικρό πληθυσμό και μια πρόσφατη οικονομική κρίση, με μια χώρα όπως η Γαλλία, η οποία φημίζεται για τις γενναιόδωρες επενδύσεις της στους σιδηροδρόμους.

Οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδας εντούτοις εμφανίζουν επίσης τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών από οποιαδήποτε χώρα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ της Ευρώπης, καθώς τα επίπεδα ολόκληρης της χώρας κινδυνεύουν να ξεπεράσουν αυτά της Σλοβενίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας κατά περισσότερο από πέντε φορές.

Τα αίτια
Οι πιθανές αιτίες αυτών των χαμηλών προτύπων είναι ποικίλες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία, Hellenic Train, ιδιωτικοποιήθηκε το 2017. Οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδας παραμένουν χωρίς συστήματα προστασίας και προειδοποίησης τρένων, τα οποία αποτελούν δεδομένο στην Ευρώπη. Η εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ελέγχου Τρένων, το οποίο υπολογίζει τις ασφαλείς μέγιστες ταχύτητες για τα τρένα και παρακάμπτει τον οδηγό σε περίπτωση υπέρβασης, επρόκειτο να εισαχθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, καθυστερεί διαρκώς οδηγώντας μάλιστα τον τον επικεφαλής της επιτροπής που ήταν αρμόδια για την εφαρμογή του να παραιτηθεί το 2022.

Ελλείψει τέτοιων εργαλείων, το σύστημα εκτελείται σε μεγάλο βαθμό χειροκίνητα ακόμη και όταν έγιναν βήματα προς την αυτοματοποίηση, προσθέτει το δημοσίευμα.

Αυτά τα συστήματα, αν και πολύτιμα, δεν είναι ωστόσο ο μόνος σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της σιδηροδρομικής ασφάλειας, λέει ο Vaibhav Puri, διευθυντής Τομεακής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού στο Συμβούλιο Ασφάλειας και Ασφάλειας Σιδηροδρόμων της Βρετανίας.

«Υπάρχουν πολλά σιδηροδρομικά συστήματα που δεν έχουν αυτό το υψηλό επίπεδο της πολυπλοκότητας και λειτουργούν τέλεια, καθώς και συστήματα που έχουν αυτή την πολυπλοκότητα που μπορεί να αποτύχει».

Εξίσου σημαντική, λέει, είναι η κρίσιμη επικοινωνία που διασφαλίζει ότι συλλέγονται, ανταλλάσσονται και εξετάζονται δεδομένα για ατυχήματα, κινδύνους και παρ’ ολίγον ατυχήματα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Άρθρο «κόλαφος» και από το Bloomberg: «Τι οδήγησε στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία»
Άρθρο «κόλαφος» και από το Bloomberg: «Τι οδήγησε στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία»
Άρθρο «κόλαφος» και από το Bloomberg: «Τι οδήγησε στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία»
http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/TSZ_2_TZEC-6.jpg
https://i.ytimg.com/vi/SqC7oXVP1rg/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/bloomberg.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/bloomberg.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content