Στ. Πλουμιστός: "Η δύναμη του αυτοσεβασμού και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας"

Στ. Πλουμιστός: "Η δύναμη του αυτοσεβασμού και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας"

👉Ο αυτοσεβασμός είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της ευημερίας μας, ωστόσο συχνά παραβλέπεται και υποτιμάται. Είναι το θεμέλιο της αυτοεκτίμησής μας, της αυτοπεποίθησής μας και της ικανότητάς μας να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με χάρη και δύναμη.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία του αυτοσεβασμού, γιατί έχει σημασία και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας.

Πρώτα και κύρια, ο αυτοσεβασμός είναι απαραίτητος για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία. Είναι το κλειδί για την αυτοεκτίμησή μας, που είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και εκτιμούμε τον εαυτό μας. Χωρίς αυτοσεβασμό, είναι πιο πιθανό να βιώσουμε αρνητική αυτοσυζήτηση, αισθήματα αναξιότητας και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο αυτοσεβασμός είναι επίσης σημαντικός για τις σχέσεις μας. Όταν έχουμε ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, μπορούμε καλύτερα να θέσουμε υγιή όρια, να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Είναι λιγότερο πιθανό να ανεχτούμε τοξικές σχέσεις ή να επιτρέψουμε στους άλλους να μας φέρονται άσχημα. Αυτό οδηγεί σε πιο υγιείς και πιο ικανοποιητικές σχέσεις, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.

Επιπλέον, ο αυτοσεβασμός είναι απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων μας και την επιδίωξη των παθών μας. Όταν έχουμε ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, είναι πιο πιθανό να ρισκάρουμε, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να αγκαλιάσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό. Είναι λιγότερο πιθανό να μας συγκρατεί ο φόβος ή η αμφιβολία για τον εαυτό μας και είναι πιο πιθανό να αγκαλιάσουμε νέες ευκαιρίες και εμπειρίες.

Ένας λόγος για τον οποίο ο αυτοσεβασμός είναι τόσο αποτελεσματικός, είναι γιατί  βοηθάει στη μείωση της υποταγής είναι ότι μας βοηθά να ξεπεράσουμε τον φόβο της απόρριψης. Πολλοί από εμάς φοβόμαστε να μιλήσουμε ή να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας επειδή φοβόμαστε ότι οι άλλοι θα μας κρίνουν ή θα μας απορρίψουν. Ωστόσο, όταν έχουμε ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, καταλαβαίνουμε ότι η αξία μας δεν καθορίζεται από τις απόψεις των άλλων για εμάς. Είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες και την αξία μας και επηρεαζόμαστε λιγότερο από την εξωτερική επικύρωση ή κριτική.

Ο αυτοσεβασμός μας βοηθά επίσης να ξεπεράσουμε την ανάγκη μας για έγκριση. Πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να αναζητούμε έγκριση από τους άλλους, ακόμη και σε βάρος των δικών μας αναγκών και αξιών. Ωστόσο, όταν έχουμε ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, μας απασχολεί λιγότερο η επιδοκιμασία των άλλων και περισσότερο το να παραμένουμε πιστοί στον εαυτό μας. Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε όλους και ότι είναι πιο σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στη δική μας ευημερία και αξίες.

Ο αυτοσεβασμός μας βοηθά να αναπτύξουμε μια νοοτροπία ανάπτυξης. Όταν έχουμε ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, είμαστε πιο ανοιχτοί σε ανατροφοδότηση και εποικοδομητική κριτική. Καταλαβαίνουμε ότι η αξία μας δεν είναι σταθερή και ότι μπορούμε πάντα να βελτιωνόμαστε και να μεγαλώνουμε. Αυτό μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε ρίσκα και να επιδιώκουμε τους στόχους μας με αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε αποτυχίες ή αποτυχίες.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον αυτοσεβασμό στη ζωή μας; Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε μια ισχυρή αίσθηση αυτοσεβασμού:

Θέστε υγιή όρια: Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να καλλιεργήσετε τον αυτοσεβασμό είναι να θέσετε υγιή όρια. Αυτό σημαίνει να μάθουμε να λέμε όχι σε πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες ή τις προτεραιότητές μας και να βάζουμε όρια στο πόσο χρόνο και ενέργεια δίνουμε στους άλλους.

Ασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας: Ένας άλλος σημαντικός τρόπος για να καλλιεργήσετε τον αυτοσεβασμό είναι να ασκήσετε αυτοφροντίδα. Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε προτεραιότητα στη σωματική, συναισθηματική και ψυχική μας ευεξία και αφιερώνουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που μας φέρνουν χαρά και πληρότητα.

Προκαλέστε την αρνητική αυτοομιλία: Πολλοί από εμάς έχουμε αρνητική αυτοσυζήτηση που υπονομεύει την αίσθηση του αυτοσεβασμού μας. Για να το ξεπεράσουμε αυτό, πρέπει να αμφισβητήσουμε αυτές τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές, επιβεβαιωτικές.

Αγκαλιάστε τον αυθεντικό μας εαυτό: Τέλος, πρέπει να αγκαλιάσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό και να επιδιώξουμε τα πάθη και τα ενδιαφέροντά μας. Αυτό σημαίνει να εγκαταλείψουμε τις κοινωνικές προσδοκίες ή πιέσεις και να εστιάσουμε σε αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και ικανοποιημένους.


Όπως διδάσκω στα σεμινάρια μου και συνήθως παρουσιάζω στις ομιλίες μου, ο αυτοσεβασμός είναι ένα κρίσιμο συστατικό της ευημερίας και της ευτυχίας μας. Καλλιεργώντας και διατηρώντας ένα ισχυρό αίσθημα αυτοσεβασμού, μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία, να οικοδομήσουμε υγιέστερες σχέσεις και να επιδιώξουμε τους στόχους και τα πάθη μας με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Έτσι, αφιερώστε χρόνο για να δώσετε προτεραιότητα στον αυτοσεβασμό στη ζωή σας και παρακολουθήστε καθώς αλλάζει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care) 
Εναλλακτικές Θεραπείες
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,535,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2148,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,191,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,941,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1007,ΒΙΝΤΕΟ,567,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,279,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2055,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,87,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,123,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1248,Κόσμος,10278,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,828,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1707,Πολιτική,6956,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6279,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1308,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3379,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,94,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,810,Eco-News,2959,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: "Η δύναμη του αυτοσεβασμού και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας"
Στ. Πλουμιστός: "Η δύναμη του αυτοσεβασμού και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας"
Στ. Πλουμιστός: "Η δύναμη του αυτοσεβασμού και πώς να τον καλλιεργήσουμε στη ζωή μας"
https://cdn.tinybuddha.com/wp-content/uploads/2012/11/Hand-on-heart.jpg
https://i.ytimg.com/vi/l3POfpjHStQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_26.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_26.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content