Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»

Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»

👉Με νέα παρέμβασή του για το ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι για τις ίδιες κατηγορίες οι ΗΠΑ έμειναν ατιμώρητες για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Εκεί όπως αναφέρει, το Διεθνές Δικαστήριο δεν έκανε τίποτα και έτσι έχασε και την όποια αξιοπιστία θα μπορούσε να έχει ακόμα και για μελλοντικές υποθέσεις.

Προχώρησε μάλιστα και σε μία απειλητική προειδοποίηση, ότι «Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού «Onyx» από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης».

«Η Κοινωνία των Εθνών κατέρρευσε, η ΕΣΣΔ σκεφτόταν την αποχώρηση από τον ΟΗΕ, συμβάσεις και άλλες διεθνείς πράξεις που υιοθετούνται σήμερα με δυσκολία, υπάρχει πλήρης δέσμευση και υπαγόρευση από μία ομάδα αγγλοσαξονικών χωρών.

Όμως το κύριο ελάττωμα του συστήματος διεθνούς δικαίου είναι η αναποτελεσματικότητά του.

Οι χώρες δεν θέλουν να εφαρμόσουν μεροληπτικές πράξεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να ασκήσουν βέτο σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να εγκαταλείψουν διάφορα θεσμικά όργανα του ΟΗΕ.

Ο λόγος είναι η αδικία τους, η οποία βασίζεται στο απαράδεκτο του εξαναγκασμού από μια ομάδα κυρίαρχων χωρών των ίδιων κυρίαρχων κρατών.

PAR IN PAREM NON HABIT IMPERIUM (equals have no sovereignty over each other).

Ένας ίσος δεν έχει εξουσία πάνω σε έναν ίσο.

Ας πάρουμε αυτό το σκ@τ@, άχρηστο ΔΠΔ, που δημιουργήθηκε με βάση το Καταστατικό της Ρώμης, στο οποίο δεν προσχώρησαν τα μεγαλύτερα κράτη. Ποιους λογοδοτούσε;

Τρεις δεκάδες άγνωστοι. Ο πρόεδρος του Σουδάν έφτυσε αυτές τις κατηγορίες και, παρά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα του, δεν είναι διαθέσιμος για «δικαιοσύνη».

Τα υπόλοιπα δεν είναι καθόλου άξια αναφοράς. Με άλλα λόγια, η απόδοσή τους είναι μηδενική. Αυτά δεν είναι τα δικαστήρια της Νυρεμβέργης και του Τόκιο που δημιουργήθηκαν . Ή ακόμα και το αμφίβολο δικαστήριο για τη Γιουγκοσλαβία. Είναι κατανοητό.

Άλλωστε, είναι δυνατόν να κρίνουμε μια χώρα και τους ηγέτες της σε δύο περιπτώσεις: 1) όταν η ίδια η χώρα έχει αποδυναμωθεί άγρια, έχει χάσει σχεδόν την κυριαρχία της και αποφάσισε να αναγνωρίσει το δικαστήριο πάνω από τον εαυτό της.

2) όταν η χώρα έχασε τον πόλεμο και συνθηκολόγησε. Διαφορετικά, είναι αδύνατο. Και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι.

Παρεμπιπτόντως, το πιο απαξιωτικό επεισόδιο, που σκότωσε την ήδη σχεδόν μηδενική εξουσία του δικαστηρίου, συνδέεται με τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Το δικαστήριο ήταν εντελώς συντετριμμένο και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Είναι προφανές ότι η ισχυρή κραυγή από τις ΗΠΑ ότι δήθεν δεν επικυρώσαμε καθόλου το Καταστατικό της Ρώμης, προκάλεσε μια ζωώδη παρόρμηση στους δικαστές να εκπληρώσουν φυσικές ανάγκες που δεν σχετίζονται με τη δικαιοσύνη.

Και τότε αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο μιας άλλης πυρηνικής δύναμης που δεν συμμετέχει στο ΔΠΔ με τους ίδιους λόγους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρακτική αξία, αλλά σας ευχαριστώ που το θυμάστε.

Αλλά οι συνέπειες για το διεθνές δίκαιο θα είναι τερατώδεις. Άλλωστε αυτή είναι η κατάρρευση των θεμελίων, των αρχών του δικαίου. Συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων του αναπόφευκτου της ευθύνης.

Τώρα κανείς δεν θα πάει σε κανέναν διεθνή οργανισμό, όλοι θα διαπραγματεύονται μεταξύ τους. Όλες οι ανόητες αποφάσεις του ΟΗΕ και άλλων δομών θα σκάσουν στα άκρα. Έρχεται η ζοφερή παρακμή ολόκληρου του συστήματος διεθνών σχέσεων. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.

Και επιπλέον. Οι δικαστές του ΔΠΔ ενθουσιάστηκαν μάταια. Κοιτάξτε, λένε, είμαστε γενναίοι, δεν κοροϊδέψαμε για να σηκώσουμε χέρι ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη.

Αλίμονο, κύριοι, όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τους πυραύλους. Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού «Onyx» από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης.

Δεν μπορώ να τον νικήσω, αλίμονο. Και το δικαστήριο είναι απλώς ένας άθλιος διεθνής οργανισμός, όχι ο πληθυσμός μιας χώρας του ΝΑΤΟ. Επομένως, ο πόλεμος δεν θα ξεκινήσει. Θα φοβηθούν. Και κανείς δεν θα μετανιώσει. Έτσι, πολίτες του δικαστή, κοιτάξτε προσεκτικά στον ουρανό …»

Ακολουθεί ο χάρτης με τις χώρες που αναγνωρίζουν την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


Εντύπωση προκαλεί ότι δεν το αναγνωρίζει καμία από τις τρεις υπερδυνάμεις, όπως επίσης ούτε η Ινδία αλλά ούτε και η Ουκρανία!
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,817,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,903,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»
Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»
Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2023/01/05/men_252863_342120_type13262.jpg
https://i.ytimg.com/vi/1bJKznTtDtY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content