Σταύρος Πλουμιστός: Η αρνητική διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο

Σταύρος Πλουμιστός: Η αρνητική διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο

👉Οι σκέψεις που νομίζουμε ελέγχουν τα πάντα. Οι σκέψεις μας ελέγχουν τα αποτελέσματα της υγείας μας, όπως το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα. Όλοι σκεφτόμαστε αρνητικά περιστασιακά, αλλά η συνεχής αρνητική σκέψη βλάπτει την ψυχική υγεία.
 
Τι είναι η αρνητική σκέψη;

Η αρνητική σκέψη δεν ορίζεται ως το να έχεις μερικές αρνητικές σκέψεις. Αντίθετα, αναφέρεται σε ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης για το περιβάλλον σας και τον εαυτό σας. Πολλές φορές είναι οι ίδιες, επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις που βγαίνουν επανειλημμένα στην επιφάνεια, μέρα με τη μέρα. Το να νιώθετε λύπη ή αναστάτωση για συγκεκριμένα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή είναι φυσιολογικό, αλλά η συνεχής αρνητική σκέψη χρειάζεται προσοχή και θέλετε να αποκτήσετε τον έλεγχό της για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

«Η αρνητική σκέψη είναι μια διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο σε όλα ή να μειώνουν τις προσδοκίες τους εξετάζοντας τα χειρότερα δυνατά σενάρια. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την απογοήτευση σε ορισμένες περιπτώσεις. αλλά, η αρνητική σκέψη τείνει να εκδηλώνεται σε ένα μοτίβο που μπορεί να προκαλέσει τεράστιο άγχος, ανησυχία ή θλίψη με την πάροδο του χρόνου».

Αυτό το μοτίβο είναι αυτό που είναι επιζήμιο και σημαντικό να αποφύγουμε.


Η αρνητική σκέψη επιδεινώνει τα προβλήματα ψυχικής υγείας εάν υπάρχουν ήδη και μπορεί επίσης να προκαλέσει ψυχικές ασθένειες. Δεν πάσχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αρνητική σκέψη μια ψυχική ασθένεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε τη γνώση και την επίγνωση ότι μπορεί να προκαλέσει μια διαγνώσιμη ψυχική ασθένεια και όταν υπάρχουν προβλήματα ψυχικής υγείας, θα τα επιδεινώσει.


Οι πέντε πιο συχνές αιτίες της αρνητικής σκέψης

Η αρνητική σκέψη μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να είναι συνειδητή ή ασυνείδητη. Οι πιο κοινές αιτίες αρνητικής σκέψης:

1. Άγχος για το παρόν:

Το άγχος για το τι συμβαίνει στην παρούσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει γρήγορα αρνητικές σκέψεις, οδηγώντας σε αρνητικά συναισθήματα για αυτό που συμβαίνει. Αυτά τα συναισθήματα άγχους προκαλούν εύκολα τους ανθρώπους να σκεφτούν το χειρότερο σενάριο, το οποίο προκαλεί περισσότερο άγχος. Για να σπάσετε αυτόν τον κύκλο, δοκιμάστε να ηρεμήσετε με αναπνοές 4-7-8 και χρησιμοποιήστε το για να επαναφέρετε τη σκέψη σας σε κάτι ευνοϊκό.
 
2. Φόβος για το μέλλον:

Ο φόβος ή η αβεβαιότητα για το άγνωστο μπορεί να επιφέρει μοτίβα σκέψης επιζήμια για το μέλλον που θέλετε να ζήσετε. Το καταλαβαίνω… μπορεί να είναι τρομακτικό όταν δεν ξέρεις τι είναι μπροστά και δεν ξέρεις αν τα πράγματα θα πάνε όπως τα θέλεις. Αυτός ο φόβος και το άγχος για το μέλλον μπορεί να σας κάνει να υποθέσετε ότι θα συμβεί το χειρότερο. Αντίθετα, υποθέστε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ζήσετε.
 
3. Έλλειψη αυτοπεποίθησης:


Αυτό μπορεί να προκαλέσει αρνητική σκέψη, επειδή δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, επομένως αντί να εστιάσετε σε όλα τα καλά, εστιάζετε σε αυτό που δεν πάει καλά με εσάς. Αναγνωρίστε τον εαυτό σας για όλα τα καλά του εαυτού σας. Αυτό στο οποίο εστιάζετε μεγαλώνει, γι' αυτό εστιάστε σε αυτά που σας αρέσουν στον εαυτό σας και μιλήστε με ευγένεια στον εαυτό σας, και θα βρείτε περισσότερα πράγματα για να εστιάσετε. Εάν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα πράγμα που σας αρέσει στον εαυτό σας, αφήστε τον εαυτό σας να αγαπήσει και να είναι ευγνώμων για τα μάτια σας και την ικανότητά τους να διαβάζουν αυτό το άρθρο.
 
4. Υπερβολική αναποφασιστικότητα:

Είναι σημαντικό να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά και να αφιερώσετε λίγο χρόνο όταν λαμβάνετε μια απόφαση, και είναι εξίσου σημαντικό να ορίσετε μια προθεσμία ώστε να μην γίνει αναβλητικότητα. Όταν η αναποφασιστικότητα γίνεται υπερβολική, οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να αρχίσουν να εισχωρούν όταν υπεραναλύετε κάθε μικρό πράγμα.

5. Μηρυκασμός για το παρελθόν και υπερανάλυση:

Ο υγιής προβληματισμός για γεγονότα του παρελθόντος μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά, αλλά όταν αυτές οι σκέψεις γίνονται αρνητικές και αρχίζετε να μένετε και να υπεραναλύετε, γίνεται επιζήμιο. Όταν εμφανίζεται αρνητικός μηρυκασμός, η ντροπή συχνά εμπλέκεται σε οποιοδήποτε γεγονός συνέβη.

Για παράδειγμα , πηγαίνετε σε μια συγκέντρωση, κάνετε συζητήσεις με ανθρώπους, περνάτε καλά και μετά πηγαίνετε σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι περνάς μια περίοδο φουσκώματος, αρχίζεις να σκέφτεσαι «αναρωτιέμαι αν τους αρέσω», «Είπα τίποτα ηλίθιο», «Αναρωτιέμαι αν όταν είπε ότι έπρεπε να πάει στην τουαλέτα ήταν απλώς η προσπάθειά της να πάρει μακριά από το να μου μιλήσεις». Για να σταματήσετε να εστιάζετε στο παρελθόν, εστιάστε στο παρόν. Τι κάνετε αυτή τη στιγμή που μπορείτε να επιστήσετε την προσοχή σας; Ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο η εστίαση στην εισπνοή και την εκπνοή.
 
Πώς οι σκέψεις επηρεάζουν την ψυχική υγεία σε κυτταρικό επίπεδο

Οι σκέψεις που σκεφτόμαστε επηρεάζουν τα κύτταρά μας. «Κάθε λεπτό της ημέρας, το σώμα σου αντιδρά σωματικά, κυριολεκτικά αλλάζει, ως απάντηση στις σκέψεις που τρέχουν από το μυαλό σου». Η φυσιολογία έχει αποδείξει ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν το σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο, τα όργανά μας και το υπόλοιπο σώμα μας μπορούν να «ακούνε» τις σκέψεις μας.

Εάν είστε ήδη επιρρεπείς στην κατάθλιψη και το συνδυάσετε με επίμονα μοτίβα αρνητικών σκέψεων, θα επιδεινώσετε αυτήν την κατάθλιψη. Έχει αποδειχθεί ότι η σκέψη ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να απελευθερώσει νευροδιαβιβαστές (χημικούς αγγελιοφόρους) που επιτρέπουν στον εγκέφαλο να επικοινωνεί με τον εαυτό του και με το υπόλοιπο σώμα. Αυτοί οι χημικοί αγγελιοφόροι ελέγχουν τις περισσότερες λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων άγχους, ευτυχίας και λύπης.

Δεδομένου ότι οι σκέψεις προωθούν την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και οι νευροδιαβιβαστές ελέγχουν τις λειτουργίες του σώματος, μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια ότι οι σκέψεις και ο εγκέφαλος ελέγχουν το σώμα μας. Κάθε σκέψη προκαλεί νευροχημική αλλαγή. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι προσωρινές ή μακροχρόνιες ανάλογα με τη συχνότητα της σκέψης.
 
Πώς να διαχειριστείτε την αρνητική σκέψη


Πρέπει πάντα να έχουμε συνειδητή επίγνωση του πώς νιώθουμε γιατί το πώς νιώθουμε μας δίνει πληροφορίες για το τι είδους σκέψεις κάναμε. Πάντα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό…αλλά όσο μπορείτε, να έχετε επίγνωση των σκέψεών σας και του τι περνάει από το κεφάλι σας. Οι κυρίαρχες σκέψεις που περνάνε από το κεφάλι σου είναι αυτό που θα δεις στην ψυχική σου υγεία και ζωή.

Αντί να στοχεύετε στην εξάλειψη της αρνητικής σκέψης, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να εστιάσετε στη μείωση της εμφάνισης αυτών των σκέψεων και να προσπαθήσετε συνειδητά να το κάνετε επειδή γνωρίζετε ότι δεν σας εξυπηρετούν. Όταν γνωρίζετε ότι έχει εμφανιστεί μια αρνητική σκέψη, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε στον εαυτό σας μία ή όλες αυτές τις ερωτήσεις:
  • Αυτή η σκέψη προσθέτει στη δύναμή μου ή αφαιρεί από αυτήν;
  • Είναι αλήθεια αυτή η σκέψη;
  • Αν ναι, τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε αυτό το πράγμα ή την κατάσταση;
  • Είναι αυτή η σκέψη σε ευθυγράμμιση με αυτή που θέλω να βιώσω;
Μπορείτε να ακολουθήσετε μια παθητική ή ενεργητική προσέγγιση όταν μια αρνητική σκέψη περνά από το μυαλό σας. Μπορείτε να το παρατηρήσετε χωρίς να κολλήσετε τον εαυτό σας ή ενέργεια ή να το διαλύσετε ενεργά. Το να μιλάτε πίσω στη σκέψη με την αντίθετη θετική σκέψη είναι ένας ισχυρός τρόπος για να καταπολεμήσετε ενεργά την αρνητική σκέψη. Ένας συνδυασμός αυτών των προσεγγίσεων θα σας εξυπηρετήσει καλά ανάλογα με το περιβάλλον σας ή το πώς αισθάνεστε.

Οι σκέψεις μου σχετικά με το πώς η αρνητική σκέψη είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία

Η αρνητική σκέψη μπορεί να παρασύρει τους ανθρώπους και να τους κάνει να κατευθύνονται προς τα κάτω. Εάν είστε πεσμένοι λόγω μιας συνθήκης ζωής, αυτές οι σκέψεις θα σας κάνουν να λυπηθείτε όλο και περισσότερο. Εάν είστε νωθροί και δεν έχετε ενέργεια και συνεχίζετε να σκέφτεστε πόσο κουρασμένοι είστε, δεν θα κερδίσετε περισσότερη ενέργεια και πιθανότατα θα κουραστείτε περισσότερο.

Οι αρνητικές σκέψεις δεν είναι η μόνη αιτία που ωθεί ένα άτομο να αυτοκτονήσει (επειδή υπάρχουν ήδη προβλήματα ψυχικής υγείας). Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτές οι επίμονες αρνητικές σκέψεις που τους λένε ότι δεν είναι άξιοι, δεν είναι αρκετά καλοί και ότι το κάνουν, μπορούν να βοηθήσουν στο να ωθήσουν αυτό το άτομο στα όρια να ενεργήσει. Φανταστείτε να σκέφτεστε τι περνάει από το κεφάλι ενός ατόμου για την αυτοκτονία….δεν είναι καλό…είναι φρικτό…οι ίδιες οι σκέψεις λένε στο άτομο να το περάσει.


Οι αρνητικές σκέψεις δεν είναι πάντα κακές. Μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και να παρέχουν ευκαιρίες ανάπτυξης. Για παράδειγμα, εάν έχετε αρνητικές σκέψεις για το σώμα σας, αυτές θα μπορούσαν να είναι πληροφορίες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε ένα πιο υγιές σώμα. Τούτου λεχθέντος, οι συνεχείς αρνητικές σκέψεις για το σώμα σας ή οτιδήποτε άλλο θα είναι μόνο επιζήμιες, γι' αυτό πάρτε όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες από τη σκέψη και στη συνέχεια προσπαθήστε να αλλάξετε την αφήγηση σε θετική και εκφράστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα κάνει το σώμα σας για εσάς, ακόμη και όταν οι αλλαγές λαμβάνουν χώρα και πριν είστε στο ιδανικό σας σώμα.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Η αρνητική διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο
Σταύρος Πλουμιστός: Η αρνητική διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο
Σταύρος Πλουμιστός: Η αρνητική διαδικασία σκέψης όπου οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το χειρότερο
https://www.amenclinics.com/wp-content/uploads/2020/09/Blog-Do-You-Have-an-ANT-Infestation-in-Your-Head.jpg
https://i.ytimg.com/vi/fR300D-CqBM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content