Γίνε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση - Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας

Γίνε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση - Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας

👉Οι γυναίκες έχουν μάθει ιστορικά να αναζητούν επικύρωση από την κοινωνία, ειδικά οι άνδρες, για να έχουν μια ολοκληρωμένη ζωή. Αλλά αυτά είναι τα απομεινάρια χιλιάδων ετών μισογυνιστικής παράδοσης που δημιούργησε μια ιεραρχία με βάση το φύλο. Είναι λογικό οι γυναίκες να μην αισθάνονται αρκετή αυτοπεποίθηση χωρίς την έγκριση των άλλων αφού έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τη θέσπιση ίσων δικαιωμάτων, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Αλλά αυτό που είναι στα χαρτιά δεν μεταφράζεται πάντα στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, το ότι οι γυναίκες μπορούν νόμιμα να κατέχουν θέσεις εξουσίας δεν σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα των πραγμάτων που οι γυναίκες δεν μπορούν να επιτύχουν τόσο εύκολα όσο οι άνδρες. Για να μην αναφέρουμε ότι οι άνδρες εξακολουθούν να περιγράφουν τις γυναίκες με κάπως υποτιμητικά επίθετα, ειδικά στο χώρο εργασίας.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου άλλοι θεώρησαν τις γυναίκες πολύ συναισθηματικές για διευθυντικές θέσεις. Δεν θα ήταν δύσκολο να στοιχηματίσετε ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ έναν άντρα να αποκαλείται συναισθηματικός, ειδικά όχι με υποτιμητικό τρόπο. Δυστυχώς, το περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να είναι επιτυχημένες χωρίς έναν άντρα.

Ή ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τις ικανότητές τους, εκτός εάν κάποιος άλλος τις επικυρώσει. Έτσι, οι γυναίκες αναζητούν την έγκριση όλων, από συναδέλφους μέχρι συντρόφους, φίλους και γονείς. Ίσως αυτό να μην φαίνεται τόσο κακό. Σε τελική ανάλυση, όλοι οι άνθρωποι θέλουν να θέλουν την έγκριση των γύρω τους. Αλλά η διαφορά είναι ότι οι γυναίκες διδάσκονται να το αναζητούν.

Μαθαίνουν ότι το χρειάζονται και ότι κάτι δεν πάει καλά αν δεν το αναζητούν ενεργά. Μπορεί ακόμη και να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ότι πρέπει να καταρρίψουν τα όνειρά τους. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να γίνετε μια γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση;

5 τρόποι για να γίνεις η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση

1. Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας

Πολλές γυναίκες δεν διδάσκονται πώς να εκτιμούν την αξία τους . Και αυτό γιατί η κοινωνία εξακολουθεί να κρατά την παλιά ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι θηλυκές, κομψές και όμορφες. Πολλά νεαρά κορίτσια μαθαίνουν ότι η αξία τους βασίζεται μόνο στην εμφάνισή τους και τίποτα περισσότερο. Τα νεαρά κορίτσια δεν αποκαλούνται συχνά έξυπνα και δεν ενθαρρύνονται να γίνουν επιστήμονες ή κάτι τέτοιο.

Τις λένε όμορφες και ντυμένες πριγκίπισσες. Έτσι, αν αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, πιθανότατα θα γίνεις γυναίκα που δεν καταλαβαίνει την αξία τους. Και είναι πιθανό να αισθάνεστε καλά όταν λαμβάνετε επικύρωση από άλλους ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η αξία σας δεν συνδέεται με την εμφάνισή σας ή οτιδήποτε άλλο για αυτό το θέμα.

Όλοι αξίζουν μια καλή ζωή και να αγαπιούνται χωρίς να μοιάζουν με σούπερ μόντελ ή δισεκατομμυριούχο. Έτσι, η αξία σας είναι συνδεδεμένη με αυτό που εκτιμάτε και θέλετε να επιτύχετε, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας πει ότι οι αξίες σας είναι λάθος. Αν θέλετε να δημιουργήσετε δεσμούς και να είστε με ανθρώπους, τότε αρκεί να εστιάσετε στο να είστε κοντά στους ανθρώπους.

Εάν θέλετε μια επιτυχημένη καριέρα, θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό. Η αξία σου πηγάζει από το να κυνηγάς τα όνειρά σου και να είσαι καλός άνθρωπος. Τελικά, η μόνη επικύρωση που χρειάζεστε είναι η δική σας.

2. Αναγνωρίστε τις επιτυχίες και τα δυνατά σας σημεία

Πολλές γυναίκες διδάσκονται ότι είναι εγωίστριες και εγωκεντρικές αν επευφημούν τον εαυτό τους. Αλλά το να είσαι σεμνός δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίζεις πότε σημειώνεις πρόοδο και κάνεις καλά για τον εαυτό σου. Αλλά μπορεί ακόμη και να διδάσκονται τα κορίτσια ότι δεν έχουν δυνάμεις ή ότι οι επιτυχίες τους δεν έχουν σημασία. Ό,τι κι αν σου λένε οι άνθρωποι, μπορείς να πετύχεις ακόμα κι αν οι άλλοι δεν το αναγνωρίζουν. Και δεν χρειάζεσαι έγκριση από κανέναν.

Ως γυναίκα, μπορεί να μάθετε ότι έχετε μόνο δυνάμεις που συνδέονται με τις σωματικές σας πτυχές, όπως συζητήθηκε παραπάνω. Και, αν προσπαθήσετε να δείξετε τις πνευματικές σας δυνάμεις, αυτές μπορεί να μην εγκριθούν από άλλους. Ακόμα κι αν είναι ωραίο να έχεις κόσμο να σε επευφημεί, εσύ είσαι αυτός που ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου. Είσαι ο μόνος που μπορείς να αποφασίσεις ποια είναι τα δυνατά σου σημεία .

Και μόλις τα αναγνωρίσετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Μπορείτε να τα βελτιώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας θέλετε, είτε πρόκειται για εργασία, κοινωνική ζωή ή οτιδήποτε άλλο. Και ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε επικύρωση δεν είναι να ακούτε τι λένε οι άλλοι για εσάς. Αντίθετα, είναι να δεις πώς προοδεύεις και γίνεσαι καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου καθώς περνούν οι μέρες.

3. Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας και επικεντρωθείτε στον εαυτό σας

Η επικύρωση είναι κάτι που θα προτιμούσατε να προέρχεται από μέσα. Αλλά, αν κάθεστε περιμένοντας άλλους ανθρώπους να σας συμπληρώσουν και να σας υποστηρίξουν, μπορεί να περιμένετε για πολύ καιρό. Και, ειδικά ως γυναίκα, είναι καλύτερο να εστιάσετε στον εαυτό σας και να μην αφήσετε άλλους ανθρώπους να σας γκρεμίσουν.

Γιατί αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να επηρεαστεί από άλλους ανθρώπους, δεν θα γίνετε ποτέ αληθινοί. Μπορεί να ακούσετε κάποια λόγια επιδοκιμασίας, αλλά πάντα θα συνοδεύονται από προσβολές ή άτομα που σας γκρεμίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αντίθετα, γίνετε εκείνη η γυναίκα που επικεντρώνεται στο να βελτιώσει τον εαυτό της.

Η αυτοφροντίδα δεν είναι απλώς κάτι που κάνουν οι άνθρωποι για διασκέδαση ή επειδή έχουν υψηλή συντήρηση. Έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά ψυχολογικά οφέλη. Είναι κάτι χαλαρωτικό και ικανοποιητικό. Αλλά, το πιο σημαντικό, αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο για να μείνετε μόνοι και να φροντίσετε τον εαυτό σας, σας δίνει επίσης χρόνο για ενδοσκόπηση. Δεν είναι μόνο να βάλεις μάσκα προσώπου. Είναι να είσαι μόνος για μερικές ώρες και να εστιάζεις αποκλειστικά στον εαυτό σου χωρίς περισπασμούς.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εστιάσετε στον εαυτό σας. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, να ξεκινήσετε ό,τι χόμπι σας ελκύει και να κάνετε παρέα με τους ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους. Το να βλέπεις πώς προοδεύεις και γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα θα σημαίνει περισσότερα για σένα από τα λόγια κάποιου.

4. Μάθετε πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας χωρίς την επικύρωση των άλλων

Όλοι παλεύουν να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. Αλλά αυτό το θέμα είναι πιο εμφανές όταν πρόκειται για γυναίκες. Και πάλι, αυτό πηγαίνει πίσω στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα κορίτσια και στο γεγονός ότι διδάσκονται ότι η αξία τους συνδέεται με επιφανειακές πτυχές όπως η εμφάνιση. Αλλά η αγάπη για τον εαυτό σας είναι κάτι που μπορείτε να μάθετε να ενσωματώνετε στη ζωή σας.

Και είναι ένας τρόπος για να επιτύχετε την επικύρωση που χρειάζεστε αντί να αναζητάτε την έγκριση άλλων. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Είστε στο δικό σας μονοπάτι και δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο οφείλετε τίποτα. Αν δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου και προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος, αυτό είναι περισσότερο από αρκετό. Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι επιτρέπεται να κάνετε λάθη.

Ακόμα κι αν άλλοι άνθρωποι μπορεί να σας φωνάζουν για αυτά τα λάθη, μην τους ακούτε. Αυτές οι απόψεις δεν έχουν σημασία. Σίγουρα, είναι απαραίτητο να ακούτε εποικοδομητική κριτική. Αλλά αν ο κόσμος σε γκρεμίζει, αυτή είναι μια άποψη που δεν πρέπει καν να ακούσεις. Η αγάπη προς τον εαυτό είναι να βάζεις τον εαυτό σου πρώτα και να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου ακόμα κι αν αποτύχεις ή σκοντάψεις. Αντίθετα, πρέπει να εστιάσετε στην ανάπτυξη και στην επίτευξη των στόχων σας.

5. Εξασκηθείτε στην αυτοπεποίθηση αντί να αναζητάτε την επικύρωση

Μερικοί άνθρωποι είναι φυσικά πιο σίγουροι από άλλους. Αλλά το περιβάλλον είναι δυνητικά ο παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας. Οι γονείς συχνά διδάσκουν στα κορίτσια να είναι ήσυχα και υποτακτικά. Έτσι, πολλοί από αυτούς μεγαλώνουν παλεύοντας να έχουν αυτοπεποίθηση. Ως αποτέλεσμα, είναι συχνά ήσυχα και προσπαθούν να αναμειχθούν στο παρασκήνιο.

Και η μόνη φορά που πλησιάζουν στο να έχουν αυτοπεποίθηση είναι όταν λαμβάνουν εξωτερική επικύρωση. Σίγουρα, αυτό δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Αλλά η αίσθηση ότι πρέπει να βασίζεσαι στην έγκριση των άλλων είναι κάτι με το οποίο σχεδόν όλες οι γυναίκες μπορούν να σχετιστούν. Και μπορείτε να σταματήσετε να νιώθετε την ανάγκη να έχετε εξωτερική επικύρωση, αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση είναι να εμπιστεύεσαι τις ικανότητές σου για να ελέγχεις τη ζωή σου ακόμα και όταν τα πράγματα δεν φαίνονται να πηγαίνουν όπως θέλεις. Συχνά προκύπτει από το να κάνεις πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο βλέπεις τον εαυτό σου. Δεν θα μπορέσεις να ξυπνήσεις μια μέρα και να αποκτήσεις ξαφνικά αυτοπεποίθηση. Αλλά, αφιερώνοντας χρόνο για να δουλέψετε στον εαυτό σας, θα αρχίσετε να είστε όλο και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Αλλά, εκτός από την εξάσκηση της αυτοφροντίδας, της γυμναστικής, της καλύτερης διατροφής και της εστίασης στους στόχους σας, πρέπει επίσης να ασκείτε θετική αυτοομιλία. Όταν αρχίζουν να εισχωρούν αρνητικές σκέψεις, πρέπει να τις επαναπροσδιορίσετε. Εάν πιστεύετε ότι κανείς δεν θα σας ακούσει σε μια συνάντηση, πρέπει να προσπαθήσετε να είστε θετικοί και να μιλήσετε στον εαυτό σας.

Ακόμα κι αν λέτε στον εαυτό σας ότι τουλάχιστον θα μοιραστείτε την άποψή σας, δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε. Εκτός από αυτό, πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους. Αν κάποιος δεν σας αρέσει ή προσπαθεί να σας γκρεμίσει, αυτοί είναι άνθρωποι που δεν χρειάζεστε στη ζωή σας. Αλλά το να είστε γύρω από θετικούς ανθρώπους θα σας κάνει πιο σίγουρους, επιτρέποντάς σας να σταματήσετε να βλέπετε την επικύρωση με κάθε κόστος.

Τελικές σκέψεις για το πώς να γίνετε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση

Το να είσαι γυναίκα δεν ήταν ποτέ εύκολο. Αν και έχει γίνει ευκολότερο να έχεις ελευθερία και να ακολουθείς τα όνειρά σου, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές κοινωνικές προσδοκίες και πιέσεις που μπορούν να εμποδίσουν τις γυναίκες να επιτύχουν τις υψηλότερες δυνατότητές τους. Και υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να μην είναι ίσες με τους άνδρες.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αξία σας πηγάζει από την επικύρωση από εικονικούς αγνώστους. Ούτε χρειάζεται να το αναζητήσετε. Για να γίνεις γυναίκα που δεν επιδιώκει την επικύρωση, πρέπει να καταλάβεις ποια είναι η αξία σου – δεν προέρχεται από την έγκριση που παίρνεις. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσετε την επιτυχία και τα δυνατά σας σημεία και να εκτιμήσετε κάθε μικρή πρόοδο που κάνετε.

Εκτός από αυτό, πρέπει να μάθετε νέες συμπεριφορές που θα σας διδάξουν να εστιάσετε στον εαυτό σας. Η εξάσκηση της αυτοφροντίδας και της αγάπης προς τον εαυτό είναι δυνητικά τα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη γυναίκα που μπορείτε να είστε. Και, έχοντας αυτοπεποίθηση, θα βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεστε την έγκριση κανενός εκτός από αυτήν που δίνετε στον εαυτό σας.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Γίνε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση - Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας
Γίνε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση - Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας
Γίνε η γυναίκα που δεν αναζητά την επικύρωση - Κατανοήστε ποια είναι η αξία σας
https://meygeia.gr/wp-content/uploads/2017/10/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_13.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_13.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content