9 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη

9 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη

👉Όλοι φοβούνται την αγάπη με κάποιο τρόπο, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους για τον φόβο. Ο φόβος της δέσμευσης μπορεί να οδηγήσει σε σχέσεις αυτο-σαμποτάζ στις οποίες είστε ευτυχισμένοι και να οδηγήσει στο να μείνετε μόνοι. Μερικές φορές οδηγεί σε ακούσια αναδημιουργία αρνητικών πλευρών του παρελθόντος όταν αντιδρούμε στη φιλοφοβία ή στον φόβο της αγάπης.

Πολλοί άντρες φοβούνται την αγάπη και θα ακολουθούν συνεχώς τα ίδια επιζήμια μοτίβα αν δεν δουλέψουν πάνω στα ζητήματα. Ωστόσο, αν δουλεύει σε αυτό που τον κρατάει πίσω και θέλει να τα πάει καλύτερα, είναι σημάδι ότι θα ανοιχτεί στην αγάπη. Μπορεί ακόμα να είναι ανασφαλής ή φοβισμένος, αλλά θα είναι πιο πιθανό να αγκαλιάσει την εμπειρία και να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα δίνετε όλα ενώ ο σύντροφός σας φαίνεται να κρατιέται πίσω. Μπορεί να προκαλεί σύγχυση και να δείχνει ότι φοβάται. Μπορεί να αισθάνεστε ότι χάνετε το χρόνο σας, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως θέλετε εάν προσπαθεί ενεργά να αλλάξει.

Θα πρέπει να αποφασίσετε εάν η σχέση αξίζει τον χρόνο και την προσπάθειά σας καθώς εργάζεται για τα ζητήματα. Πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το πόσο βαθύς είναι ο φόβος του και τις λεπτομέρειες των λόγων που φοβάται.

Εννέα λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη

Όλοι πιθανότατα φοβούνται την αγάπη με κάποιο τρόπο, αν και οι φόβοι θα φανούν διαφορετικά και θα προκύψουν από διαφορετικές εμπειρίες. Το να αναγνωρίσετε γιατί οι περισσότεροι άντρες φοβούνται την αγάπη μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον σύντροφό σας ή να αναγνωρίσετε ορισμένες πτυχές του εαυτού σας. Εσείς (ή ο σύντροφός σας) δεν μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση μέχρι να εντοπιστεί, επομένως μην αγνοήσετε αυτές τις ενδείξεις. Αν θέλετε να μάθετε γιατί μια γυναίκα μπορεί να φοβάται τον έρωτα, θα τους καλύψουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

1 – Μερικοί άντρες φοβούνται την αγάπη επειδή πιστεύουν ότι είναι δύσκολο

Οι άνδρες μερικές φορές υποθέτουν ότι η αγάπη είναι δύσκολη και θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Αν και μια υγιής σχέση απαιτεί προσπάθεια, δεν είναι η επιπλέον αγγαρεία που φαίνεται να πιστεύουν ορισμένοι άντρες.

Ωστόσο, όταν πιστεύουν ότι κάτι θα είναι υπερβολικό, θα το αποφύγουν εκτός εάν είναι απαραίτητο. Μόλις απελευθερώσουν τον φόβο και υποχωρήσουν, θα ανακαλύψουν ότι αυτού του είδους η δουλειά είναι διαφορετική γιατί δεν είναι κάτι που φοβούνται να ασχοληθούν.

2 – Έχοντας μια τραυματική παιδική ηλικία

Το συναισθηματικό τραύμα που βιώσατε στην παιδική ηλικία μπορεί να επηρεάσει τις ρομαντικές σας σχέσεις. Μελέτες δείχνουν ότι η κακή μεταχείριση στην παιδική ηλικία μπορεί να συμβάλει στο στυλ προσκόλλησης των ενηλίκων.

Οι ενήλικες συχνά βιώνουν άγχος ή προσκόλληση αποφυγής μετά από παιδικό τραύμα. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Το παιδικό τραύμα ενός άνδρα μπορεί να προκαλέσει φιλοφοβία, κάνοντάς τον να φοβάται να ρισκάρει τον πόνο του να μείνει πίσω. Μπορεί επίσης να τον κάνει να μην ξέρει πώς να αγαπά, με αποτέλεσμα να το αποφεύγει ή να φοβάται να προσπαθήσει.

3 – Φέρνει πίσω υπενθυμίσεις του παρελθόντος τραυματισμού

Εάν ένας άντρας έχει βιώσει πόνο στο παρελθόν , μπορεί να φοβάται την αγάπη τώρα. Η ιστορία του, που ξεκινά από την παιδική του ηλικία και συνεχίζει μέχρι τα ραντεβού κατά την ενηλικίωση, μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική του διαθεσιμότητα.

Αν πληγώθηκε από κάποιον στο παρελθόν, μπορεί να πιστέψει ότι θα συμβεί ξανά και να παραμείνει στην τρέχουσα ρομαντική του σχέση. Μπορεί να του κάνει δύσκολο να αντιληφθεί τη σχέση σας μαζί του, με αποτέλεσμα να είναι επιφυλακτικό να ανοιχτεί μαζί σας.

Η πληγή του παρελθόντος μπορεί να τον κάνει να φοβάται να δεσμευτεί γιατί του θυμίζει παλιά συναισθήματα, όπως πόνο, θυμό, απόρριψη και απώλεια. Αν λαχταρούσε την αγάπη στο παρελθόν, έρχεται με μια υπενθύμιση πόνου.

Ενώ όλοι έχουμε βιώσει συναισθηματικό πόνο, κάποιοι επουλώνονται πιο γρήγορα από άλλους. Μερικές φορές το τραύμα θα συνεχίσει να επηρεάζει κάποιον στην ενηλικίωση και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον φόβο ότι θα πληγωθεί .

Ένας άντρας που έχει πληγωθεί στο παρελθόν μπορεί να μην θέλει να μιλήσει για όσα πέρασε. Ωστόσο, αν θέλει να μιλήσει, ακούστε χωρίς κρίση, διαφορετικά δεν θα το ξανακάνει. Δεν μπορείς να τον φτιάξεις, αλλά μπορείς να τον ακούσεις όταν δουλεύει στο παρελθόν του.

Ό,τι κι αν συμβεί, να θυμάστε ότι δεν είναι δική σας δουλειά να διορθώσετε το παρελθόν του. Μπορείτε να είστε ευγενικοί και υποστηρικτικοί χωρίς να εισαγάγετε τον εαυτό σας με τρόπο που του επιτρέπει να σας επηρεάσει αρνητικά.

4 – Μερικοί άντρες φοβούνται την αγάπη επειδή πιστεύουν ότι δεν θα είναι αρκετά καλοί

Η κοινωνία κάνει να φαίνεται ότι οι άνδρες πρέπει να επιτύχουν σε ό,τι κάνουν. Πρέπει να δείξουν δύναμη και να βγάλουν λεφτά και θα αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα τους αν δεν κάνουν αυτά τα πράγματα.

Αυτό το στίγμα μπορεί να κάνει τους άνδρες να αισθάνονται ότι δεν μπορούν ποτέ να κάνουν αρκετά για τη σύντροφό τους. Ακόμη και όταν φροντίζουν για την οικογένειά τους, μπορεί να βρουν έναν άλλο λόγο να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί.

Μερικοί άντρες αισθάνονται ότι πρέπει να είναι τέλειοι σε ό,τι κάνουν και η ανατροφή τους μπορεί να συμβάλει σε αυτό το συναίσθημα. Οι γονείς τους μπορεί να περίμεναν ότι θα έπαιρναν όλα τα Α, θα ήταν οι καλύτεροι στον αθλητισμό και θα ενεργούσαν ως ο άντρας του σπιτιού σε ορισμένες περιπτώσεις. Μπορεί να επιδεινώσει την αίσθηση ότι πρέπει να ανταποκρίνονται σε ανέφικτα πρότυπα.

Αν κάποιος αισθάνεται έτσι, μπορεί να προκαλέσει φόβο αγάπης γιατί δεν θα πιστέψει ότι μπορεί να δώσει στον σύντροφό του αυτό που θέλει ή χρειάζεται. Αυτά τα συναισθήματα θα χειροτερεύουν όσο περισσότερο του αρέσει κάποιος, κάνοντάς τον να αισθάνεται ότι θα αποτύχει παρά τις καλύτερες προσπάθειές του. Μερικές φορές θα τα παρατήσει χωρίς να δώσει στη σχέση μια δίκαιη ευκαιρία.

5 – Δημιουργεί ευπάθεια

Μια νέα σχέση αγάπης δημιουργεί ευπάθεια λόγω του άγνωστου. Περιλαμβάνει την ανάληψη κινδύνου και την εμπιστοσύνη σε ένα άλλο άτομο. Η εμπειρία επιτρέπει στο άλλο άτομο να επηρεάσει και να αλλάξει έναν άντρα, κάνοντάς τον ενδεχομένως να φοβάται να αγαπήσει.

Όταν ένας άντρας αισθάνεται έτσι, μπορεί να αισθάνεται ότι οι άμυνές του αμφισβητούνται καθώς αρχίζει να νοιάζεται περισσότερο. Όταν νοιάζεται περισσότερο, μπορεί να πληγωθεί και συχνά είναι ο μεγαλύτερος φόβος.

Ωστόσο, μερικές φορές ένας άντρας φοβάται την αγάπη απλώς και μόνο επειδή δεν ξέρει πώς να είναι ευάλωτος. Όταν δεν ξέρει πώς να το κάνει αυτό, μπορεί να μην ξέρει πώς να σας αφήσει να ξεπεράσετε το σκληρό εξωτερικό του.

Το να είσαι σε μια σχέση αγάπης απαιτεί επίσης να είσαι ανοιχτός ο ένας με τον άλλον και να μοιράζεσαι τα καλά και τα κακά. Εάν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτή τη συμπεριφορά, θα μπορούσε να δείξει ότι φοβάται να ερωτευτεί και να σας αφήσει να μπείτε.

Εάν πιστεύετε ότι ο άνθρωπός σας αξίζει τον κόπο, κάντε υπομονή γιατί μπορεί να πάρει χρόνο για να ανοιχτεί. Απαιτεί τον εντοπισμό των φόβων και την υπέρβασή τους για να επιτραπεί η διείσδυση της ευπάθειας.

6 – Προσπάθεια για απίθανη τελειότητα

Ένας άντρας μπορεί να έχει την τέλεια ιδέα της αγάπης και να είναι απρόθυμος να απελευθερώσει μη ρεαλιστικά ιδανικά. Κανείς δεν είναι τέλειος και κάθε ειδύλλιο έχει δυσκολία, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο γι 'αυτούς να το προσπεράσουν.

Αν δεν εγκαταλείψει την ιδέα του για αδύνατη τελειότητα, θα τον κάνει να φοβάται την αγάπη. Μέχρι να καταλάβει ένας άντρας ότι η αγάπη έρχεται με δύσκολες στιγμές, δεν θα μπορεί να δώσει τον εαυτό του σε κανέναν.

7 – Μερικοί φοβούνται την αγάπη γιατί παίρνει χρόνο

Μερικοί άντρες πιστεύουν ότι το να δώσουν τον εαυτό τους σε κάποιον απαιτεί χρόνο που δεν έχουν. Αν ένας άντρας έχει χρόνο για οτιδήποτε άλλο εκτός από εσένα, δείχνει ότι φοβάται να ερωτευτεί. Θα έχει πάντα μια δικαιολογία για το γιατί δεν μπορεί να περάσει χρόνο μαζί σας, και μπορεί ακόμη και να διακόψει τη σχέση του επειδή δεν έχει χρόνο.

Όταν ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αποφυγή μιας μακροχρόνιας σχέσης, δείχνει ότι φοβάται να δοθεί στον σύντροφό του. Μπορείτε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για τον ισχυρισμό του ότι δεν έχει χρόνο. Ωστόσο, δεν θα τα καταφέρετε μέχρι να θελήσουν να επενδύσουν τον χρόνο και την ενέργειά τους στη σχέση.

8 – Είναι άνισο

Η αγάπη είναι συχνά άνιση και οι άντρες αναγνωρίζουν το ζήτημα. Μπορεί να πιστεύουν ότι τους αρέσουν πάρα πολύ στον σύντροφό τους ή να επενδύσουν υπερβολικά επειδή νοιάζονται περισσότερο από τον σύντροφό τους. Μπορεί να τους κάνει να επιστρέψουν από τη σχέση ανεξάρτητα από τα συναισθήματά τους.

Το αίσθημα ανισότητας σε μια σχέση μπορεί να γίνει μια βολική δικαιολογία που τους επιτρέπει να προστατεύουν τα συναισθήματά τους. Δεν θέλουν να απορριφθούν, οπότε θα σας απωθήσουν αν αισθανθούν ανισότητα.

9 – Αλλάζει τις άλλες σχέσεις τους

Το να ερωτεύεσαι αλλάζει συχνά τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια. Μερικές φορές απαιτεί απαλλαγή από τα οικογενειακά οικονομικά και τις καθημερινές εργασίες.

Το να ερωτευτείς απαιτεί να χτίσεις μια ζωή με τον σύντροφό σου και οι άντρες μερικές φορές φοβούνται να αφήσουν ό,τι είχαν πριν. Πρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους ξεχωριστά από τη δυναμική της οικογένειάς τους για να χτίσουν μια ζωή με τον σύντροφό τους.

Μερικές φορές ένας άντρας φοβάται αυτή την πτυχή, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι κόβει τους δεσμούς με την οικογένειά του. Μπορούν ακόμα να τα δουν και να δημιουργήσουν αναμνήσεις, αλλά περιλαμβάνει το χτίσιμο μιας ξεχωριστής ζωής.

Ένας άντρας μπορεί επίσης να φοβάται ότι το να ερωτευτεί θα διαταράξει τις φιλίες του και θα του ζητήσει να αφήσει τη ρουτίνα του. Εάν περνά ελεύθερα χρόνο με φίλους, μπορεί να είναι απρόθυμο να αφήσει την ατομικότητα που του επιτρέπει να το κάνει όποτε θέλει. Όταν ένας άντρας σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να φοβάται την αγάπη γιατί αλλάζει τις άλλες σχέσεις που αγαπά.

Τελικές σκέψεις για το γιατί οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την αγάπη, αν και είναι ένα μέρος της ζωής που επηρεάζει όλους. Ακόμα κι αν δεν αναζητάτε την αγάπη, ο ρομαντισμός παίζει συχνά ρόλο.

Ενώ μπορεί να μην καταλαβαίνετε γιατί εσείς ή ο σύντροφός σας φοβάστε την αγάπη, ορισμένοι λόγοι μπορεί να επηρεάσουν τη σχέση. Η αναγνώριση αυτών των λόγων μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προβλήματα και να αγκαλιάσετε την αγάπη όταν έρθει στον δρόμο σας.

Το διάβασα στο powerofpositivity.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 9 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη
9 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη
9 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη
https://cdn.powerofpositivity.com/wp-content/uploads/2023/03/9-Reasons-Why-Most-Men-Are-Afraid-of-Love.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/9_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/9_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content