ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - 8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - 8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

👉Οι γυναίκες είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Δουλεύουν ακούραστα μέρα και νύχτα, φροντίζουν τις οικογένειές τους και προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για τα παιδιά τους. Αυτές οι γυναίκες μπορεί να μην είναι διάσημες ή πλούσιες, αλλά είναι αυτές που κάνουν πραγματικά τη διαφορά στον κόσμο.

Οι καθημερινές γυναίκες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι γιατροί, δάσκαλοι, μηχανικοί, επιστήμονες και νοικοκυρές. Είναι μητέρες, σύζυγοι, κόρες και αδερφές. Εργάζονται πολλές ώρες για να εξασφαλίσουν τις οικογένειές τους και θυσιάζουν τις δικές τους ανάγκες για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν.

Αυτές οι γυναίκες είναι μαχητές. Έχουν ξεπεράσει αμέτρητα εμπόδια και έχουν επιμείνει μέσα από κακουχίες που θα έσπαγαν τους περισσότερους ανθρώπους. Αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για τις οικογένειές τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Αρνούνται να υποχωρήσουν και δεν θα φιμωθούν.

Το να γίνεις μητέρα είναι μια από τις πιο απαιτητικές και ανταποδοτικές εμπειρίες για κάθε γυναίκα. Χρειάζεται τεράστια δύναμη, υπομονή και αγάπη για να μεγαλώσεις ένα παιδί. Αλλά οι καθημερινές γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση με χάρη και αξιοπρέπεια. Διδάσκουν στα παιδιά τους τη σημασία της σκληρής δουλειάς, της καλοσύνης και της ενσυναίσθησης. Τους ενσταλάζουν τις αξίες που θα τους κάνουν υπεύθυνους πολίτες και άτομα που νοιάζονται.

Για αυτές τις γυναίκες, το μέλλον δεν αφορά μόνο τον εαυτό τους, αλλά αφορά τα παιδιά τους. Δουλεύουν σκληρά για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για την επόμενη γενιά. Μαθαίνουν στα παιδιά τους να έχουν επίγνωση του κόσμου γύρω τους, να φροντίζουν το περιβάλλον και να εργάζονται για μια πιο δίκαιη και δίκαιη κοινωνία.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, οι καθημερινές γυναίκες είναι αποφασισμένες να κάνουν τη διαφορά. Μας εμπνέουν με τη δύναμή τους, την ανθεκτικότητά τους και την ακλόνητη δέσμευσή τους να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι οι αληθινοί ήρωες της εποχής μας και τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας.

Αυτές οι γυναίκες δεν εργάζονται μόνο για τον εαυτό τους. εργάζονται για τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους. Θέλουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και όλες τις ευκαιρίες που τους αρνήθηκαν. Θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο όπου τα εκτιμούν και τα σέβονται, ανεξάρτητα από το φύλο ή τη φυλή τους.

Αυτές οι γυναίκες δεν είναι απλώς μητέρες. Είναι επίσης ακτιβιστές, υποστηρικτές και ηγέτες. Αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά. Οργανώνουν διαδηλώσεις, γράφουν επιστολές σε πολιτικούς και μιλούν ενάντια στην αδικία. Τα κάνουν όλα αυτά, ενώ παράλληλα μεγαλώνουν τα παιδιά τους και εργάζονται με πλήρη απασχόληση.

Οι καθημερινές γυναίκες είναι οι αφανείς ήρωες της κοινωνίας μας. Εργάζονται ακούραστα, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε υπεύθυνα και φροντισμένα άτομα. Είναι η ραχοκοκαλιά των κοινοτήτων μας και αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας. Ας τους τιμήσουμε αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους και εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο και δίκαιο κόσμο για όλους.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ 

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια». «Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Με τους τρέχοντες ρυθμούς η οργάνωση του ΟΗΕ για τις γυναίκες (Ταμείο Ανάπτυξης για τις Γυναίκες UNIFEM) προβλέπει ότι θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια», τόνισε ο Γκουτέρες σε ομιλία του κατά την έναρξη των συζητήσεων στη Νέα Υόρκη της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των Γυναικών (CSW).

Η ιστορική διαδρομή

Η ιστορική διαδρομή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας δεν ξεκινά με την υιοθέτησή από τον ΟΗΕ το 1977. Πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το περιστατικό αυτό αμφισβητείται σήμερα από μερίδα αμερικανών ιστορικών και χαρακτηρίζεται μύθος.

Με αφετηρία τις ΗΠΑ, ο εορτασμός διεθνοποιήθηκε τον επόμενο χρόνο, κατά την διάρκεια δευτέρου συνεδρίου του γυναικείου τμήματος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (2η Διεθνής), που έγινε στην Κοπεγχάγη (26-27 Αυγούστου 1910). Οι 100 σύνεδροι από 17 χώρες υιοθέτησαν την πρόταση τριών γερμανίδων (Λουίζ Τσιτς, Κλάρα Τσέτκιν και Κέτε Ντούνκερ) να γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,ως ένα βήμα για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, που θα περιλάμβανε και το εκλογικό δικαίωμα, που ήταν τότε το καθολικό ζητούμενο για τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Στις 19 Μαρτίου 1911 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ελβετία και την Δανία. Κοινός τόπος και στις τέσσερις χώρες ήταν η ψήφος στις γυναίκες και η ανάδειξη των γυναικών σε δημόσια αξιώματα. Οι αμερικανίδες συνέχιζαν να γιορτάζουν την δική τους εθνική ημέρα την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το 1914, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε στην Γερμανία στις 8 Μαρτίου – είτε επειδή ήταν Κυριακή είτε σε ανάμνηση της απεργίας του 1857 στην Νέα Υόρκη- και έκτοτε καθιερώθηκε η ημερομηνία αυτή για τον εορτασμό και υιοθετήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από τον ΟΗΕ.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία (1917), η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Αργία μόνο για τις γυναίκες καθιερώθηκε στην Κίνα μετά την επικράτηση των κομμουνιστών του Μάο Τσε Τουνγκ. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό και διεκδικητικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπάθειας και αγάπης των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποίας από το 1977 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - 8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - 8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - 8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
https://www.prismanews.gr/media/k2/items/cache/c0c3964cd597231e9fac5f17a7394bf4_L.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content