Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες - Τα αίτια σύγκρουσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες - Τα αίτια σύγκρουσης

👉Σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του πυροσβεστικού σώματος, μέχρι στιγμής 36 άνθρωποι έxουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια των δύο τρένων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. 9 υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι νεκροί, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά.

Σε 85 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, εκ των οποίων 25 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Για το τραγικό δυστύχημα η Hellenic Train σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των συρμών. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό ατύχημα με πυρκαγιά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Συγκρούστηκαν εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η ελληνική αστυνομία.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Επίσης σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι τα νοσοκομεία της περιοχής άνοιξαν έκτακτα. Σε «συναγερμό» βρίσκονται ορισμένα νοσοκομεία στην Αθήνα αλλά και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Όσο οι δυνάμεις επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο που παραμένει μέσα στα βαγόνια, οι τραυματίες μεταφέρονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας κι ακόμη ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τονίζοντας ότι «δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν τα βαγόνια 1 και 2, ξεκινάνε οι έρευνες από το 3» λόγω της σφοδρής σύγκρουσης.

Τα νοσοκομεία που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη επισκέπτεται διαδοχικά αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασης της υγείας τους. Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στα Τέμπη μετέβη και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Πρόεδρος Σιδηροδρομικών για αίτια σύγκρουσης: Πρόκειται για λάθος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για λάθος και ευχήθηκε αυτό να είναι το τελευταίο τέτοιο δυστύχημα. Τόνισε πως το μόνο παρήγορο είναι πως αυτό δεν συνέβη στο εσωτερικό των τούνελ που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Όσο και να φαίνεται περίεργο πρόκειται για κάποιο λάθος. Έγινε κάτι που θα διερευνηθεί από τους αρμόδιους, αλλά έγινε λάθος, είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει εμπειρία 40 ετών και πως δεν μπορεί να πει εάν το λάθος έγινε στο έδαφος ή στο τρένο. Από τις πρώτες ώρες υπάρχουν εκεί στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train, είπε και πρόσθεσε πως το κάθε τρένο φεύγει από το σταθμό με ευθύνη του σταθμάρχη του σταθμού.

Απαντώντας για το γιατί και ο κλειδούχος καταθέτει στις αρχές μαζί με τον σταθμάρχη είπε πως οι εντολές δίνονται από το γραφείο του σταθμού και οι αλλαγές που χρειάζονται γίνονται ηλεκτρικά

Είπε πως μένει να αποδειχτεί γιατί το τρένο βρέθηκε στη γραμμή ανόδου και όχι καθόδου, και πως ο μηχανοδηγός του τρένου μπορεί αυτό να το αντιληφθεί ωστόσο δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν έρχεται άλλο τρένο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως οι όποιες συνομιλίες γίνονται με τον σταθμάρχη καταγράφονται. Ο οδηγός ακολουθεί εντολές είπε.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες - Τα αίτια σύγκρουσης
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες - Τα αίτια σύγκρουσης
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες - Τα αίτια σύγκρουσης
https://www.naftemporiki.gr/wp-content/uploads/2023/03/tempi-dystixima-3-1-696x392.jpg
https://i.ytimg.com/vi/a9XnsnOq_6Y/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/32-85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/32-85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content