Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023: Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023: Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις

👉Στη σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας, ευσεβείς Χριστιανοί, μπορούμε να καλέσουμε οποιονδήποτε Χριστιανό, είτε αδιάφορο, είτε ετερόδοξο, είτε πολέμιο της Ορθοδοξίας και να του πούμε. Έλα να δεις. Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις, να βεβαιωθείς, για την απόλυτη αξία της Ορθοδόξου πίστεώς μας.

Η διδασκαλία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας είναι η ίδια με τη διδασκαλία της αρχαίας ενωμένης και αδιαίρετης Εκκλησίας, η οποία διατηρήθηκε ανόθευτη διά μέσου των αιώνων στην Ορθοδοξία.

Η Εκκλησία μας είναι ο,τι ήταν η υπό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ιδρυθείσα Εκκλησία, η οποία εδραιώθηκε από τους Αγίους Αποστόλους και από τίς επτά Οικουμενικές, αλλά και τοπικές συνόδους, και η οποία οργανώθηκε και δοξάσθηκε από τους Αγίους Πατέρες.

Γι΄αυτό και δίκαια επαναλαμβάνουμε σήμερα τον νικηφόρο παιάνα της Ορθοδοξίας, «Οι προφήται ως είδον,οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν..ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών…».

Εμείς έχουμε αδυναμίες πολλές. Η Εκκλησία μας όμως είναι αλάθητη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας». Διαφυλάσσει το θησαυρό της πίστεως,ο οποίος παραδόθηκε σ΄αυτή από τον Κύριο και τους Αποστόλους.

Τελεί υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος σε κάθε αλήθεια. Διδάσκει και ερμηνεύει τις θείες αλήθειες στηριζόμενη πάντοτε στην Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση.

Η μεγάλη ευεργεσία την οποία μας προσφέρει η Εκκλησία με την Θεία Χάρι πού παίρνουμε μέσω των μυστηρίων, είναι η σωτηρία. Εκτός της Εκκλησίας σωτηρία δέν υπάρχει. Εν τούτοις υπάρχουν πολλοί οι οποίοι με την πολλή τους αδιαφορία σε θέματα πίστεως πέφτουν θύματα και εύκολη λεία των εχθρών της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ώστε υπάρχουν και εχθροί; Βεβαίως και υπάρχουν και μάλιστα πολλοί και επικίνδυνοι. Πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ότι γύρω μας και πλησίον μας υπάρχουν εχθροί,οι οποίοι «ως λύκοι βαρείς» λυμαίνονται την Εκκλησία.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι εχθροί πρέπει να κατονομασθούν. Η Δυτική Εκκλησία με το κάλυμμα της Ουνίας, επιχειρεί να μπεί στις τάξεις των Ορθοδόξων. Κατόπιν, αγώνα επίμονο κάνουν και οι διάφοροι Πρωτεστάντες, Ευαγγελικοί, Αντβεντιστές, Πεντηκοστιανοί.

Συγκεντρώσεις, ομιλίες, τραγούδια, μελέτη Γραφών, εμφανίζονται στην αρχή σάν συνηθισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Στο τέλος όμως ρίχνουν τις μάσκες, μάχονται ανοικτά κατά του κλήρου, των Ιερών Μυστηρίων, των Αγίων Εικόνων, των Αγίων μας, και είναι δυνατόν κάποιος να μείνει χωρίς ορθόδοξο πίστη.

Θα σας καλέσουν να απορρίψετε την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, να καταργήσετε τους Αγίους μας, να αγνοήσετε ή να υποτιμήσετε την Παναγία μας, να καταπατήσετε τα δόγματα, να αθετήσετε τα Ιερά Μυστήρια, για να βρεθείτε γυμνοί πνευματικά, χωρίς ίχνος από τον λαμπρό χιτώνα της Ορθοδόξου καταγωγής σας.

Οι φοβερότεροι όμως από τους εχθρούς είναι οι Χιλιαστές ή σπουδαστές των Γραφών ή μάρτυρες του Ιεχωβά. « Έχουν πολλά ονόματα, όπως συμβαίνει με όλους τους κακοποιούς και τους απατεώνες». Το μίσος τους είναι μεγάλο, διότι αυτοί είναι εξωμότες της πίστεως. Ήταν κάποτε παιδιά της Εκκλησίας.

Τώρα είναι τραγικοί πράκτορες της διεθνούς αυτής σπείρας των Χιλιαστών, η οποία αφειδώς σκορπίζει χρήματα και εξαγοράζει συνειδήσεις. Βασικό κήρυγμα τού Χιλιασμού είναι η άρνηση και ανατροπή των πάντων της Εκκλησίας μας, αλλά και γκρέμισμα των ιερών και οσίων της πατρίδος μας, αφού δέν δέχονται να υπηρετήσουν το ιερό χρέος πρός αυτή, όπως κάνουν όλα τα Χριστιανόπουλα της ευλογημένης πατρίδος μας.

Οι Πατέρες όρισαν ακόμη, να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός.

Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

Αδελφοί μου, η Ορθόδοξος Εκκλησία αντιμετώπισε πολλούς και φοβερούς εχθρούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Στηρίχθηκε πάντοτε στην εσωτερική της δύναμη και στο καταρτισμό των παιδιών της.

Ο Χριστός ευλόγησε όλους τούς ευγενείς αγώνες της. Ας αγωνισθούμε, και εμείς τώρα. Πρώτα-πρώτα να μελετούμε την Αγία Γραφή, τους Πατέρας και τους βίους των Αγίων μας, για να γνωρίσουμε τον ανεκτίμητο θησαυρό της Ορθοδοξίας. Δεύτερον, να καταρτίζουμε τον εαυτό μας στην αγιότητα βίου, για να μη δίνουμε αφορμές και επιχειρήματα στους εχθρούς. Αγωνίζεσθε, λοιπόν, τον καλόν αγώνα, και ο Χριστός θα είναι πάντοτε μαζί μας. Αμήν.

αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023: Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023: Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023: Έλα να μελετήσεις και να ζήσεις
https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/03/ekklisia-3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/2023_5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/2023_5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content