Στ. Πλουμιστός: Μην πείτε ποτέ αυτά τα 16 πράγματα σε ένα ανήσυχο άτομο

Στ. Πλουμιστός: Μην πείτε ποτέ αυτά τα 16 πράγματα σε ένα ανήσυχο άτομο

👉Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να γνωρίζετε κάποιον που βιώνει ανησυχητικές σκέψεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια αγχώδη διαταραχή και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να τους πείτε.

Όταν κάποιος που αγαπάτε ή τον φροντίζετε είναι ανήσυχος, πιθανότατα θέλετε να τον υποστηρίξετε και να τον βοηθήσετε. Ωστόσο, το να πεις το λάθος μπορεί να έχει μπούμερανγκ και να επιδεινώσει την κατάσταση. Κάποια πράγματα που λέτε με καλές προθέσεις μπορεί να μην είναι χρήσιμα σε κάτι που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί κάποιος δεν μπορεί να ηρεμήσει όταν δεν αντιμετωπίζετε εσείς τη διαταραχή. Ωστόσο, το να μάθετε να επικοινωνείτε με ένα ανήσυχο άτομο μπορεί να σας βοηθήσει να σχετιστείτε και να προσφέρετε υποστήριξη. Το να πει το λάθος πράγμα μπορεί να προκαλέσει στο άτομο να νιώσει αποξένωση ή εκνευρισμό, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Το να μάθετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πείτε σε έναν ανήσυχο άτομο κάνει τη διαφορά. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους άλλους χωρίς να τους αναστατώνετε, αφήνοντάς τους να γνωρίζουν ότι έχουν την υποστήριξή σας.
Γιατί οι άνθρωποι αγχώνονται

Το άγχος εμφανίζεται για όλους όσους βρίσκονται σε μια κατάσταση φόβου. Για όσους δεν έχουν αγχώδη διαταραχή , τα αγχώδη συναισθήματα μειώνονται όταν η απειλή δεν είναι πλέον παρούσα. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από αγχώδη διαταραχή παραμένουν σε εγρήγορση ακόμη και χωρίς ενεργή απειλή.

Οι ανήσυχοι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής εγρήγορσης, κάτι που τους κάνει να νιώθουν υπερβολικοί σε τυπικές καθημερινές καταστάσεις. Διαφορετικά πράγματα προκαλούν αυτό το συναίσθημα ανάλογα με το άτομο, αλλά η κατάσταση άγχους είναι επιζήμια ανεξάρτητα από την αιτία. Μερικές φορές βιώνουν αγχώδη συναισθήματα χωρίς φαινομενικά κανένα λόγο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να τα ξεπεράσουν.

Δεκαέξι πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε έναν ανήσυχο άτομο

Όταν γνωρίζετε ένα ανήσυχο άτομο, πιθανότατα θέλετε να το βοηθήσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να αποφύγετε να πείτε, ώστε να μην τους κάνετε να αισθάνονται χειρότερα.

1 – Έχετε μια υπέροχη ζωή και δεν πρέπει να αγχώνεστε.

Το να πείτε σε κάποιον ότι δεν πρέπει να αγχώνεται επειδή έχει μια καλή ζωή δεν είναι χρήσιμο. Δεν ξέρετε τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό τους ή τι πυροδοτεί τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Επιπλέον, δεν γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος και επιλέγει να μην τις μοιραστεί. Ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος και το να έχει μια υπέροχη ζωή δεν τον προστατεύει από προβλήματα ψυχικής υγείας.

2 – Σταμάτα να το σκέφτεσαι.

Οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονταν πράγματα που τους κάνουν να φοβούνται αν μπορούσαν να το βοηθήσουν. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να σταματήσουν τις σκέψεις τους γιατί συχνά παίζει σε έναν βρόχο στο μυαλό τους.

Μπορεί επίσης να σκεφτούν το χειρότερο σενάριο ή να βιώσουν ενοχλητικές αναμνήσεις που δεν μπορούν να ξεχάσουν. Το να τους πεις να μην το σκέφτονται δεν θα καθαρίσει ως δια μαγείας το μυαλό τους. Η αυξημένη εγρήγορσή τους είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Αυτή η δήλωση μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ελαττωματικά επειδή δεν μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά. Επίσης, ακυρώνει τα συναισθήματά τους και υπονοεί ότι οι σκέψεις τους δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

3 – Δεν μπορείς να ηρεμήσεις;

Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πείτε σε κάποιον να ηρεμήσει και συχνά επιδεινώνει την κατάσταση για ένα ανήσυχο άτομο. Αυτά τα λόγια δεν θα βοηθήσουν κανέναν και μπορεί να είναι εκνευριστικά να τα ακούσει κάποιος. Θα ηρεμούσαν αν μπορούσαν, οπότε το να λένε αυτό μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό και συγκαταβατικό.

4 – Έχω περάσει και εγώ δύσκολες στιγμές.

Αυτή η δήλωση δημιουργεί έναν ανταγωνισμό μεταξύ των συναισθημάτων σας και των συναισθημάτων του άλλου. Υπονοεί ότι η κατάστασή σας ήταν χειρότερη ή πιο σημαντική, μειώνοντας την εμπειρία τους. Μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας σε άλλη στιγμή και όχι όταν κάποιος αντιμετωπίζει αγχώδη συναισθήματα.

Όταν δεν έχεις κάποια διαταραχή, δεν ξέρεις επίσης πώς είναι να βιώνεις συχνά αγχώδη συναισθήματα. Είναι κάτι περισσότερο από αρνητικά συναισθήματα πριν ή κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εμπειρίας, επειδή συμβαίνει πιο συχνά και απρόβλεπτα.

5 – Ανησυχείτε πάρα πολύ και πρέπει να το αφήσει να φύγει.

Οι ανήσυχοι άνθρωποι ξέρουν ότι ανησυχούν πάρα πολύ, οπότε αυτή η δήλωση δεν θα τους βοηθήσει. Θα σταματούσαν αν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται αυτή η φράση. Δεν είναι εύκολο να αφήσετε τα συναισθήματα να φύγουν και μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν οι άνθρωποι υπονοούν ότι είναι.

6 – Κάνεις μεγάλη υπόθεση για το τίποτα .


Αυτή η δήλωση είναι βλαβερή επειδή τα πράγματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι είναι σημαντικά για αυτούς. Ενώ μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι οι σκέψεις τους είναι παράλογες, αυτό καταναλώνει τα πάντα. Η αγωνία τους για την κατάσταση είναι πραγματική και θα πρέπει να αποφεύγετε να λέτε πράγματα που ελαχιστοποιούν την εμπειρία τους.

7 – Τι έκανα;

Όταν κάποιος είναι ανήσυχος, μπορεί να μην θέλει να συνομιλήσει μαζί σας ή να διασκεδάσει. Το μυαλό τους γεμίζει με ανησυχητικές σκέψεις και πιθανότατα είναι το μόνο στο οποίο μπορούν να επικεντρωθούν.

Ρωτώντας για το τι κάνατε μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ένοχοι, αυξάνοντας τα αρνητικά τους συναισθήματα. Επίσης, εστιάζει σε εσάς όταν η κατάστασή τους δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

8 – Θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό που έκανα.

Ακόμα κι αν έχετε αγχώδη διαταραχή, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε αυτά τα σχόλια για μια καλύτερη στιγμή. Όταν κάποιος βιώνει αγχώδη συναισθήματα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ή θέλει να ακούσει είναι αυτό που του λειτούργησε.

Ο καθένας έχει διαφορετικούς παράγοντες ενεργοποίησης και οι μέθοδοι που τον βοηθούν μπορεί να διαφέρουν από τις δικές σας. Πιθανότατα γνωρίζουν ήδη τι τους λειτουργεί, επομένως δεν τους βοηθάτε να περάσουν αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση μεθόδων αντιμετώπισης είναι πιο κατάλληλη σε στιγμές ηρεμίας και μόνο εάν το άτομο ρωτήσει.

9 – Απλώς πάρτε μια βαθιά ανάσα.

Ενώ οι τεχνικές βαθιάς αναπνοής μπορούν να μειώσουν το άγχος, αυτή η δήλωση δεν θα βοηθήσει σε μια στιγμή πανικού. Οι βαθιές αναπνοές τείνουν να λειτουργούν όταν αρχίζουν τα αγχώδη συναισθήματα και όχι όταν το μυαλό του ατόμου ήδη τρέχει. Δεν είναι πάντα εύκολο για αυτούς να αλλάξουν το μοτίβο της αναπνοής τους όταν οι αρνητικές σκέψεις και τα σημάδια άγχους τους είναι ήδη σε πλήρη ταχύτητα.

10 – Άλλοι άνθρωποι το έχουν χειρότερα από εσάς.

Αυτή η δήλωση είναι άλλη μια που οι ανήσυχοι άνθρωποι συχνά γνωρίζουν ήδη και δεν βοηθάει. Το να έχουν καλύτερη κατάσταση από άλλους δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν ή δεν θα βιώσουν άγχος.

Λέγοντας αυτό μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ένοχοι επειδή δεν μπορούν να αναγκάσουν τον εαυτό τους να είναι ευτυχισμένος. Μπορεί επίσης να τους κάνει να νιώθουν ότι δεν καταλαβαίνετε αυτούς και τους αγώνες τους.

11 – Θα είσαι καλά αν σταματήσεις να το αφήνεις να σε φτάσει.

Αυτή η φράση είναι άλλη μια που ελαχιστοποιεί τα συναισθήματα και τις εμπειρίες κάποιου. Το άγχος πυροδοτεί φόβο, ώστε να αισθάνονται ότι δεν είναι καλά. Συχνά σκέφτονται το χειρότερο σενάριο και αυτή η διαδικασία σκέψης σημαίνει ότι δεν πιστεύουν ότι θα είναι καλά.

Επιπλέον, δεν ξέρετε τι περνούν ή πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή τους. Μπορεί να συμβαίνουν πράγματα στη ζωή τους για τα οποία δεν γνωρίζετε.

12 – Ξέρω ότι η έξοδος θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Ενώ το να πηγαίνετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, δεν λειτουργεί για όλους. Όταν κάποιος λέει ότι δεν θέλει να πάει κάπου, δεν πρέπει να τον πιέζετε. Πιέζοντάς τους να κάνουν πράγματα που είπαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν, μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα.

13 – Τα αρνητικά σας συναισθήματα είναι όλα στο κεφάλι σας.

Το να νιώθεις άγχος για ενοχλητικά πράγματα δεν κάνει τα συναισθήματα κάποιου λιγότερο αληθινά. Τα βιώνουν ό,τι κι αν γίνει, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις. Αυτή η φράση είναι απορριπτική και φαίνεται ότι δεν σε νοιάζει.

14 – Δεν μπορώ να το χειριστώ αυτή τη στιγμή.

Αυτή η δήλωση όχι μόνο δεν είναι χρήσιμη, αλλά είναι και αγενής. Υπονοεί ότι το άγχος του ατόμου σε κάνει να μην μπορείς να ανεχτείς την παρουσία του. Θα αισθάνονται μόνοι και σαν να μην τους νοιάζει.

15 – Γίνεσαι δραματικός.

Το να λες σε ένα ανήσυχο άτομο ότι είναι δραματικό είναι προσβλητικό, ακόμα κι αν το λες με αστείο τρόπο. Δεν τους είναι αστείο και μπορεί να τους κάνει να ντρέπονται. Δεν αντιδρούν έτσι γιατί θέλουν προσοχή, δείχνοντας ότι δεν είναι μια δραματική πράξη.

16 – Η ζωή είναι δύσκολη για όλους.

Αν και είναι αλήθεια ότι όλοι βιώνουν δυσκολίες, είναι διαφορετικές από το άγχος. Το άγχος αφήνει τους ανθρώπους να φοβούνται και να ανησυχούν συχνά και δεν μπορούν να το ελέγξουν. Αυτή η δήλωση δεν προσφέρει βοήθεια και ευτελίζει τα προβλήματα του ατόμου.

Τι μπορείτε να κάνετε ή να πείτε αντ 'αυτού

Τώρα που ξέρετε τι δεν πρέπει να πείτε σε ένα ανήσυχο άτομο, μπορείτε να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε. Μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες ιδέες:
  • μοντέλο ηρεμία
  • μιλήστε απαλά και με συμπονετικό τόνο
  • επιβραδύνετε την αναπνοή σας για να απαλύνετε τα αρνητικά σας συναισθήματα
  • λέγοντάς τους ότι είσαι εδώ για αυτούς
  • διαβεβαίωσε τους ότι θα μείνεις
  • ενημερώστε τους ότι είστε εδώ για να ακούσετε
  • αναγνωρίζουν και επικυρώνουν τα συναισθήματά τους
  • ρωτήστε τους τι θα ήταν χρήσιμο
  • πείτε τους ότι ξέρετε ότι προετοιμάστηκαν και θα το κάνουν καλά
  • μοντέλο βαθιά αναπνοή χωρίς να τους πεις να το κάνουν
  • μην τους πιέζετε να κοινωνικοποιηθούν
  • ρωτήστε αν θέλουν να πάνε μια βόλτα μαζί σας
  • προσφέρετε να ενεργοποιήσετε λίγη θεραπευτική μουσική
  • προτείνετε να κάνουν ηχητικές συνεδρίες Voice Healing
  • βρείτε τους ένα ήσυχο μέρος
  • φανταστείτε πώς νιώθουν
Οι σκέψεις μου για πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε ένα ανήσυχο άτομο

Το να ζεις με μια αγχώδη διαταραχή δεν είναι εύκολο και υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε ένα ανήσυχο άτομο. Όταν νοιάζεστε για κάποιον, θέλετε να τον στηρίξετε και να τον βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα. Μπορεί να εννοείτε καλά, αλλά ορισμένες φράσεις μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Θυμηθείτε αυτά τα πράγματα που δεν πρέπει να λέτε και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε. Η εκμάθηση για το άγχος μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με ένα ανήσυχο άτομο, βοηθώντας το ενδεχομένως να ξεπεράσει την εμπειρία.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care) 
Εναλλακτικές Θεραπείες
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Μην πείτε ποτέ αυτά τα 16 πράγματα σε ένα ανήσυχο άτομο
Στ. Πλουμιστός: Μην πείτε ποτέ αυτά τα 16 πράγματα σε ένα ανήσυχο άτομο
Στ. Πλουμιστός: Μην πείτε ποτέ αυτά τα 16 πράγματα σε ένα ανήσυχο άτομο
https://www.psychology.gr/images/stories/photo_articles3/anxiety-07.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content