Συνείδηση ​​και υπερβατικός διαλογισμός: Η ηρεμία μυαλού και η έναρξη της θεραπείας

Συνείδηση ​​και υπερβατικός διαλογισμό: Η ηρεμία μυαλού και η έναρξη της θεραπείας

👉Ο υπερβατικός διαλογισμός είναι μια τεχνική που βασίζεται σε αρχαίες πρακτικές σε ανατολικούς πολιτισμούς που ασκούσαν πάντα τον διαλογισμό με τη μία ή την άλλη μορφή. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα έφτασε στη Δύση. Έτσι, είναι πιθανό να μην έχετε ακούσει για το πώς να διαλογίζεστε. Όταν οι άνθρωποι ακούν τη λέξη «υπερβατικό», μπορεί να τη σκεφτούν απλώς ως τσιτάτο.

Μπορεί ακόμη και να φαίνεται σαν ένα φτηνό σχέδιο μάρκετινγκ για την προσέλκυση νέων σε περίεργα πράγματα. Αλλά αυτή είναι μια βαθιά τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να εισέλθετε σε μια κατάσταση γαλήνης. Δυστυχώς, επειδή ο διαλογισμός είναι κάτι που γίνεται για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, δεν έχει πάντα την καλύτερη φήμη, κάτι που μπορεί να φαίνεται παράξενο, δεδομένου του πόσο σημαντικός είναι. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι τα θέματα ψυχικής υγείας έχουν στιγματιστεί σε όλη την ιστορία.

Έχουν περάσει λιγότερο από 100 χρόνια από τότε που οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι τα θέματα ψυχικής υγείας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Αλλά δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας χρησιμοποιούνται απλώς ως δικαιολογίες για να μην κάνουμε πράγματα ή ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με τέτοια ζητήματα είναι τρελοί. Φυσικά, καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν είναι αληθινή. Όμως η ύπαρξή τους κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν την ανάγκη να καταστείλουν τους αγώνες τους. Επιπλέον, η ζωή είναι αγχωτική.

Οι άνθρωποι πρέπει να εξισορροπούν τις δουλειές που γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, τους φίλους και τα χόμπι. Για να μην αναφέρουμε ότι ο κόσμος είναι ασταθής, και υπάρχει μεγάλη πρόσθετη ανησυχία σχετικά με το οικονομικό και πολιτικό κλίμα. Έτσι, υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αγχωθούν, και αν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε, δεν πρέπει να ντρέπεστε. Πρέπει όμως να βρεις κάποιον τρόπο να χαλαρώσεις. Έτσι, ίσως αξίζει τον κόπο να δώσετε μια ευκαιρία στον υπερβατικό διαλογισμό.

Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός;

Ο υπερβατικός διαλογισμός υπάρχει στη σημερινή του μορφή μόνο από τη δεκαετία του 1950 . Η τρέχουσα τεχνική έχει τελειοποιηθεί από τον Maharishi Mahesh Yogi, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα κείμενα των Βέδων της Ινδίας. Αυτά τα κείμενα είναι περίπου 4.000 έως 5.000 ετών, αλλά η γνώση πιστεύεται ότι είναι πολύ παλαιότερη. Η λέξη "Veda" σημαίνει γνώση.

Έτσι, οι Βέδες, μια συλλογή ύμνων, είχαν όλη τη γνώση που οι άνθρωποι γνώριζαν ότι ήταν απαραίτητη εκείνη την εποχή. Αυτά τα κείμενα είναι από μια εποχή πριν από την ύπαρξη της σύγχρονης θρησκείας και πολιτισμού. Ωστόσο, αυτά τα κείμενα έχουν εμπνεύσει σε μεγάλο βαθμό τον Ινδουισμό, γι' αυτό και συνδέονται περισσότερο με αυτή τη θρησκεία. Αυτό εξηγεί γιατί οι διδασκαλίες και οι τεχνικές που προέρχονται από τις Βέδες, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, ήταν δημοφιλείς μόνο στην Ανατολή μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες.

Συνείδηση ​​και Διαλογισμός

Ο Μαχαρίσι δεν ήταν το πρώτο άτομο που χρησιμοποίησε το διαλογισμό για να ηρεμήσει το μυαλό. Ήταν όμως ο πρώτος που συνδύασε τον διαλογισμό και τη συνείδηση ​​και τον παρουσίασε ως υπερβατικό διαλογισμό στον κόσμο. Μελετώντας τη συνείδηση, βοήθησε να προσδιοριστεί ότι η συνείδηση ​​έχει τέσσερα στάδια, όχι μόνο τρία, όπως πίστευαν παλαιότερα. Το τέταρτο στάδιο είναι η διαλογιστική κατάσταση, η οποία εξηγεί γιατί ο διαλογισμός είναι χρήσιμος.

Ένα πράγμα που μπορεί να απορρίψει τους ανθρώπους είναι ότι ο Μαχαρίσι υποστήριξε ότι ο υπερβατικός διαλογισμός είναι επιστήμη. Ενώ η σύγχρονη κατανόηση αυτής της τεχνικής δεν θα έφτανε τόσο μακριά ώστε να υποστηρίξει αυτή τη θεωρία, ο υπερβατικός διαλογισμός εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος με την επιστήμη. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι πυροδοτεί κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο.

Ο υπερβατικός διαλογισμός είναι αρκετά απλός στη θεωρία. Απλά πρέπει να καθίσετε αναπαυτικά στο πάτωμα με κλειστά μάτια. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να επαναλαμβάνετε σιωπηλά ένα μάντρα για περίπου 10 λεπτά. Λειτουργεί καλύτερα αν κάνετε διαλογισμό δύο φορές την ημέρα. Το μάντρα είναι μια λέξη ή μια φράση που υποτίθεται ότι θα γίνει το μόνο πράγμα στο οποίο εστιάζετε. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και ήχους ή δονήσεις.

Για παράδειγμα, στις ταινίες, ο διαλογισμός συχνά απεικονίζεται χρησιμοποιώντας κάποιον που μένει στη θέση του λωτού ενώ βουίζει. Αυτό είναι σχεδόν πάντα ένα παράδειγμα υπερβατικού διαλογισμού. Αλλά, αν το βουητό δεν σας αρέσει, υπάρχουν πολλά γενικά παραδείγματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Άλλωστε, το μάντρα θα πρέπει να είναι κάτι τελείως χωρίς νόημα. Υπάρχουν λίστες από δασκάλους και ειδικούς που δείχνουν ποια σανσκριτική λέξη πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.

Η σύνδεση μεταξύ του Υπερβατικού Διαλογισμού και του Εγκεφάλου

Την τελευταία δεκαετία, μελέτες ΗΚΓ έδειξαν ότι ο υπερβατικός διαλογισμός πυροδοτεί αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα. Ακριβώς, ενεργοποιεί το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας . Αυτό το δίκτυο θεωρείται η φυσική ή βασική κατάσταση του εγκεφάλου. Αυτό το δίκτυο είναι ένα σύνολο περιοχών του εγκεφάλου που εμφανίζουν ταλαντώσεις χαμηλής συχνότητας κατά την ανάπαυση.

Αυτές οι περιοχές ενεργοποιούνται όταν κάποιος εστιάζει σε εσωτερικές διαδικασίες νοητικής κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές ενεργοποιούνται όταν κάποιος δεν εστιάζεται στον έξω κόσμο. Τέτοιες διαδικασίες περιλαμβάνουν την ενδοσκόπηση, την ανάκτηση αυτοβιογραφικής μνήμης και τη φαντασία του μέλλοντος. Ή μπορείτε να μπείτε σε μια ξύπνια ανάπαυση όταν ονειρεύεστε ή το μυαλό σας περιπλανάται.

Άλλες περιοχές, όπως τα δίκτυα προσοχής, είναι παθητικές όταν το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας είναι ενεργό. Ο υπερβατικός διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εισέλθουν σε μια κατάσταση ξεκούρασης εγρήγορσης. Η αλλαγή στα εγκεφαλικά κύματα υποστηρίζει αυτό που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Δημιουργεί επίσης μια υψηλότερη σύνδεση μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Επιπλέον, ενισχύει την αίσθηση του εαυτού.

Αυτές οι αλλαγές συνδέονται με το δίκτυο προεπιλεγμένων λειτουργιών, αποδεικνύοντας ότι ο υπερβατικός διαλογισμός έχει μια επιστημονική πλευρά. Δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο εικονικού φαρμάκου, αλλά μια τεχνική που έχει αποδειχθεί εμπειρικά ότι λειτουργεί.

Πώς βοηθά ο υπερβατικός διαλογισμός (εδώ) να ηρεμήσει το μυαλό σας

1. Βελτιώνει τη σωματική σας υγεία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάνει ο υπερβατικός διαλογισμός είναι να βελτιώσει τη σωματική σας υγεία . Ίσως αυτό να μην φαίνεται να συνδέεται με το μυαλό, αλλά είναι. Κάτι που αγχώνει τους ανθρώπους περισσότερο από όσο νομίζουν είναι ότι παλεύει με το πόσο υγιές είναι το σώμα τους. Ίσως να μην το συνειδητοποιείτε καν συνειδητά, αλλά αυτά τα θέματα σας επηρεάζουν. Για παράδειγμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα στρες.

Για να μην αναφέρουμε ότι τα συμπτώματα της υπέρτασης είναι πονοκέφαλοι, δύσπνοια, ακόμα και ρινορραγίες. Αλλά ο υπερβατικός διαλογισμός μπορεί να μειώσει και να σταθεροποιήσει την αρτηριακή πίεση. Θα μπορούσε επίσης να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα φάρμακο για την υπέρταση.

Εκτός αυτού, ο υπερβατικός διαλογισμός βελτιώνει τον ύπνο. Ο ανεπαρκής ύπνος είναι επίσης μια κύρια αιτία στρες, επομένως ο καλύτερος ύπνος θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Επιπλέον, βοηθά στη διαχείριση του πόνου. Ενώ κάνετε διαλογισμό, μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας από οποιαδήποτε ενόχληση ή πόνο. Μπορείτε ακόμη και να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να ελαχιστοποιήσει αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα.

2. Βελτιώνει την Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο υπερβατικός διαλογισμός βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη μείωση του στρες . Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που βοηθάει στο άγχος. Όταν διαλογίζεστε, περνάτε στην τέταρτη κατάσταση της συνείδησης. Σε αυτή την κατάσταση, όλες οι ανησυχίες και οι αγώνες σας εξαφανίζονται. Έτσι, χωρίς στρεσογόνους παράγοντες, το μυαλό σας μπορεί να ηρεμήσει.

Και το καλύτερο είναι, μετά τον διαλογισμό, όταν το μυαλό σας είναι καθαρό, μπορείτε να βρείτε τρόπους να λύσετε τα προβλήματα που σας βαραίνουν. Αυτός ο διαλογισμός είναι επίσης χρήσιμος στη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης και του PTSD. Αυτό συνδέεται με το πώς βοηθά στη μείωση των επιπέδων στρες. Πράγματι, μπορεί να αρχίσετε να αποκομίζετε τα οφέλη για την ψυχική υγεία ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα της εξάσκησης του υπερβατικού διαλογισμού.

Από τη συναισθηματική πλευρά, ένα μεγάλο όφελος είναι ότι θα έχετε πιο ξεκάθαρες σκέψεις και συναισθήματα. Παρόλο που ο στόχος είναι να καθαρίσετε το κεφάλι σας από όλες τις σκέψεις στα λεπτά που διαλογίζεστε, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τάξη στο κεφάλι σας αφού κάνετε διαλογισμό. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην αύξηση της ευγνωμοσύνης και της συμπόνιας. Το να σας επιτρέψει να αποσπαστείτε από το παρόν βοηθάει να βάλετε τα πράγματα σε προοπτική. Έτσι, τελικά βελτιώνει την εσωτερική γαλήνη και ηρεμεί το μυαλό σας.

3. Έχει Γνωστικά Οφέλη

Παρόλο που αυτός ο τύπος διαλογισμού έχει να κάνει με την ηρεμία και τη χαλάρωση, δεν επηρεάζει μόνο το δίκτυο προεπιλεγμένων λειτουργιών. Όταν κάποιος ασκεί τακτικά υπερβατικό διαλογισμό, βοηθά στη βελτίωση ορισμένων γνωστικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, βελτιώνει την παραγωγικότητα, την απόδοση και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά να καθαρίσετε το κεφάλι σας από όλες τις ασήμαντες σκέψεις που διαφορετικά εμποδίζουν τις γνωστικές σας διαδικασίες . Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα πάντα όταν το κεφάλι σας δεν έχει ακαταστασία. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της δημιουργικότητας και στην ενίσχυση της νοημοσύνης και της επίγνωσής σας.

Το να είστε πιο χαλαροί σημαίνει ότι έχετε το χρόνο να διασκεδάσετε και να επεξεργαστείτε νέες ιδέες, είτε αυτές οι ιδέες είναι δημιουργικές είτε πρακτικές. Για παράδειγμα, εάν το υποσυνείδητό σας σκέφτεται τη δυνατότητα να σχεδιάσει κάτι, μετά από διαλογισμό, αυτή η ιδέα μπορεί να εμφανιστεί, που σημαίνει ότι θα το έχετε συνειδητά επίγνωση. Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε να είστε πιο δημιουργικοί. Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις που μπορούν να ενισχύσουν τη νοημοσύνη σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο υπερβατικός διαλογισμός βελτιώνει την ενέργεια και την εστίαση, κάτι που τελικά σας βοηθά να έχετε καλύτερη μνήμη. Εκτός από αυτά τα γνωστικά οφέλη είναι φοβερά από μόνα τους, οδηγούν επίσης σε ένα μπόνους. Ηρεμούν το μυαλό γιατί σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε το άγχος και τις αντιξοότητες.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τον υπερβατικό διαλογισμό (εδώ) και πώς μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό σας

Υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού και όλα έχουν πλεονεκτήματα. Αλλά ο υπερβατικός διαλογισμός είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος. Και είναι αυτό που είναι πιο κατάλληλο για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Αλλά, φυσικά, μερικοί άνθρωποι εξασκούν ήδη διαλογισμό ενσυνειδητότητας, τον οποίο πολλοί θεωρούν το καλύτερο για τη μείωση του στρες και της χαλάρωσης.

Αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο υπερβατικός διαλογισμός είναι καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι, αν θέλετε να ξεκινήσετε το διαλογισμό, η καλύτερη ευκαιρία σας είναι να δώσετε μια ευκαιρία στον υπερβατικό διαλογισμό. Αλλά δεν χρειάζεται να συγκρίνετε τον υπερβατικό διαλογισμό με οτιδήποτε άλλο για να δείτε πόσα οφέλη έχει. Και είναι πολύ απλό να γίνει. Απλά πρέπει να καθίσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να επαναλάβετε το μάντρα σας. Είναι τόσο εύκολο να το ενσωματώσεις στη ζωή σου που δεν θα έχεις πρόβλημα να το κάνεις συνήθεια.

Και τα οφέλη αρχίζουν να φαίνονται αμέσως. Ο υπερβατικός διαλογισμός βελτιώνει την ψυχική και σωματική σας υγεία. Σας βοηθά επίσης να ισορροπήσετε τα συναισθήματά σας. Για να μην αναφέρουμε ότι ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες. Το καλύτερο όμως είναι ότι ενεργοποιεί μέρη του εγκεφάλου, συγκεκριμένα το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας, υπεύθυνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έτσι, αν θέλετε να είστε πιο χαλαροί και να ηρεμήσετε το μυαλό σας, δοκιμάστε τον υπερβατικό διαλογισμό.

Το διάβασα στο powerofpositivity.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Συνείδηση ​​και υπερβατικός διαλογισμός: Η ηρεμία μυαλού και η έναρξη της θεραπείας
Συνείδηση ​​και υπερβατικός διαλογισμός: Η ηρεμία μυαλού και η έναρξη της θεραπείας
Συνείδηση ​​και υπερβατικός διαλογισμό: Η ηρεμία μυαλού και η έναρξη της θεραπείας
https://www.manolisischakis.gr/wp-content/uploads/2021/10/3d-male-figure-with-pixelated-brain-depicting-mental-health-problems-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/blog-post_97.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/blog-post_97.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content