Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες, πλάκες με περίεργες λέξεις: Τι είναι τελικά τα μυστηριώδη αντικείμενα που εμφανίζονται σε ακτές;

Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες, πλάκες με περίεργες λέξεις: Τι είναι τελικά τα μυστηριώδη αντικείμενα που εμφανίζονται σε ακτές;

👉Από ανεξήγητες μεταλλικές μπάλες μέχρι τηλέφωνα με θέμα τον Garfield, δεκάδες μυστηριώδη αντικείμενα «ξεβράζονται» από τους ωκεανούς στις ακτές.

Έχει πλάτος περίπου 1,5 m, σχεδόν τέλεια σφαιρικό σχήμα– και οι άνθρωποι στην Ιαπωνία δεν είναι πολύ σίγουροι για το τι είναι. Αυτή την εβδομάδα, μια μυστηριώδης στρογγυλή μπάλα ξεβράστηκε στην ακτή της πόλης Χαμαμάτσου, προκαλώντας ευρέως διαδεδομένες εικασίες για το τι μπορεί να είναι.

Twitter/@XMiS10C4M6QthSG via REUTERS

Παρά το μεταλλικό της εξωτερικό, πιθανότατα δεν είναι εκρηκτική νάρκη – αν και οι ειδικοί των βομβών το έλεγξαν. Ούτε θεωρείται ότι είναι συσκευή παρακολούθησης, τους φόβους για τις οποίες πυροδότησαν οι πρόσφατες αναφορές για κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια που παρασύρονται στους ουρανούς των ΗΠΑ.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που μια παράξενη τεράστια σφαίρα ξεβράστηκε στη στεριά, όπως αναφέρει το BBC σε εκτενές ρεπορτάζ του. Το 2019, η αστυνομία στο Λονδίνο απάντησε σε αναφορές για μια συσκευή που δεν είχε εκραγεί στις όχθες του Τάμεση στο Wapping – αποδείχθηκε ότι ήταν ένα γιγαντιαίο…. χριστουγεννιάτικο μπιχλιμπίδι. Ούτε είναι το πρώτο μυστηριώδες αντικείμενο γενικότερα που εμφανίζεται σε μια ακτογραμμή. Κάθε χρόνο, ο ωκεανός ξεβράζει πολλά ασυνήθιστα αντικείμενα που συχνά δεν μπορούν να εξηγηθούν σε πρώτη φάση.

Τα τελευταία χρόνια οι λάτρεις των ακτών έχουν «σκοντάψει» στα ακόλουθα:Ένα ασυνήθιστο αντικείμενο από ξύλο και μέταλλο μήκους 24 μέτρων στη Φλόριντα το 2022, το οποίο οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα φράγμα, μια παλιά προβλήτα ή ακόμα και μια σειρά από καθίσματα θεατών από έναν αγώνα Νάσκαρ. Οι αρχαιολόγοι αργότερα διαπίστωσαν ότι ήταν ναυάγιο.Για 35 χρόνια, οι κάτοικοι της Βρετάνης προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί τα σταθερά τηλέφωνα που βασίζονταν στο καρτούν Γκάρφιλντ εμφανίζονταν μυστηριωδώς στην ακτή τους . Ο ένοχος; Ένα χαμένο κοντέινερ, που εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα.


Itv.comΠριν από μια δεκαετία, πλάκες από ελαστικό υλικό με χαραγμένη τη λέξη Tjipetir εμφανίστηκαν σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί να προέρχονται από μια φυτεία καουτσούκ στην Ινδονησία.


Ένα άλλο μυστήριο από καουτσούκ ξεβράστηκε στην ακτή πέρυσι στο Φάλμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ίσως να ήταν ένα δέμα από λαστιχένια φύλλα 100 ετών. Ένα άλλο είχε βρεθεί στο Σέτλαντ της Σκωτίας το 2020.Ένα μεγάλο αντικείμενο αφρού έκανε την εμφάνισή του στη Νότια Καρολίνα το 2018. Κάποιοι μίλησαν αρχικά για “διαστημικά σκουπίδια”, αλλά μια πιο νηφάλια ανάλυση από τις τοπικές αρχές αργότερα έδειξε ότι ήταν μάλλον μια σημαδούρα.

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον

Ένα πράγμα που συχνά αποκαλύπτουν αυτά τα ευρήματα της παραλίας είναι πόσο μακριά μπορούν να ταξιδέψουν τα αντικείμενα και πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στη θάλασσα. Υλικά όπως το πλαστικό ή το καουτσούκ μπορούν να αντέξουν στον ωκεανό για δεκαετίες και να ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια (συχνά ρυπαίνοντας). Το 2020, το National Trust κυκλοφόρησε μια λίστα με απομακρυσμένα αντικείμενα που βρέθηκαν σε παραλίες στο νησί της Βρετανίας: συμπεριλαμβανομένου ενός σπρέι μυγών από τη Ρωσία, ενός δοχείου αεροζόλ από τη Σαουδική Αραβία, ενός πακέτου μπισκότων από το 1976 και υπολειμμάτων ενός πικνίκ της δεκαετίας του 1980.

Οι ερευνητές μπορούν μερικές φορές να μαντέψουν την προέλευση των ξεβρασμένων αντικειμένων χρησιμοποιώντας χάρτες των ωκεάνιων ρευμάτων που έχουν κατασκευάσει σχολαστικά. Από τη δεκαετία του 1980, οι επιστήμονες της θάλασσας έχουν χρησιμοποιήσει μια τυποποιημένη σειρά από παρασυρόμενες σημαδούρες, οι οποίες στέλνουν ένα μήνυμα για τη θέση τους κάθε λίγες ώρες.

Πριν από μια δεκαετία, οι ωκεανογράφοι χρησιμοποίησαν αυτά τα δεδομένα για να κατασκευάσουν έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος αποκαλύπτει πόσο μακριά μπορούν να ταξιδέψουν τα επιπλέοντα συντρίμμια. Κάντε κλικ σε ένα σημείο στον ωκεανό και ο χάρτης θα σας πει πού θα καταλήξει ένα αντικείμενο μετά από ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Για παράδειγμα, ένα αντικείμενο που έπεσε στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας θα μπορούσε να φτάσει στην ακτή της Καλιφόρνια μετά από περίπου τρία χρόνια.

Απορριπτόμενα αντικείμενα, όπως δοχεία μελάνης εκτυπωτών, σύριγγες, μπάλες του γκολφ, επαγγελματικές κάρτες και μπουκάλια ποτών έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των ωκεάνιων ρευμάτων.

Το πιο διάσημο παράδειγμα σκουπιδιών που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό ήταν οι 29.000 πλαστικές χελώνες, πάπιες, βατράχια και κάστορες, γνωστές ως Friendly Floatees, που έπεσαν στον Ειρηνικό από το πλοίο Ever Laurel το 1992. Συνέχισαν να βρίσκονται πάνω από ένα δεκαετία αργότερα, επιτρέποντας στους ερευνητές να παρακολουθούν τον ρυθμό, τη θέση και την εμβέλεια των ωκεάνιων ρευμάτων.

Στην Ιαπωνία, όπου βρέθηκε η γιγαντιαία σφαίρα αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές στράφηκαν επίσης σε σχεδίες ελαφρόπετρας αλλά και απορριπτόμενα αντικείμενα, όπως δοχεία μελάνης εκτυπωτών, σύριγγες, μπάλες του γκολφ, επαγγελματικές κάρτες και μπουκάλια ποτών, σύμφωνα με τον Shigeru Fujieda του Πανεπιστημίου της Kagoshima.

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Fujieda πρότεινε έναν νέο τρόπο για την παρακολούθηση των ωκεάνιων ρευμάτων: τους αναπτήρες. «Οι αναπτήρες μιας χρήσης είναι ένας από τους λίγους τύπους θαλάσσιων απορριμμάτων που έχουν στοιχεία για την προέλευσή τους, επειδή έχουν τυπώσει πληροφορίες για τη χώρα ή την πόλη που καταναλώνει», γράφει. Επιπλέον, ένας αναπτήρας “μπορεί να παρασύρεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη θάλασσα λόγω της στιβαρής και κούφιας κατασκευής του. Μπορεί να βρεθεί, να ληφθεί και να μεταφερθεί εύκολα στην παραλία, λόγω του λαμπερού χρώματος και του μικρού μεγέθους του» εξήγησε.

Οι αναπτήρες τσιγάρων θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της προέλευσης της πλαστικής ρύπανσης.

Η πιθανή λύση στο μυστήριο της Ιαπωνίας


Όσο για εκείνη τη μυστηριώδη σφαίρα που εμφανίστηκε στην Ιαπωνία, η ακριβής ταυτότητά της παραμένει άγνωστη τη στιγμή της συγγραφής αυτού του κειμένου. Η πιο πιθανή εξήγηση, ωστόσο, είναι λίγο πιο βαρετή από τις πιο ιδέες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: είναι πιθανότατα κάποιο είδος σημαδούρας πρόσδεσης. Αυτό μάλλον δεν θα εμποδίσει τα σενάρια για την εξωγήινη προέλευσή της να πολλαπλασιαστούν.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1053,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1221,ΒΙΝΤΕΟ,789,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1516,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,887,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες, πλάκες με περίεργες λέξεις: Τι είναι τελικά τα μυστηριώδη αντικείμενα που εμφανίζονται σε ακτές;
Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες, πλάκες με περίεργες λέξεις: Τι είναι τελικά τα μυστηριώδη αντικείμενα που εμφανίζονται σε ακτές;
Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες, πλάκες με περίεργες λέξεις: Τι είναι τελικά τα μυστηριώδη αντικείμενα που εμφανίζονται σε ακτές;
https://www.naftemporiki.gr/wp-content/uploads/2023/02/FpgjzGdaMAAmZiN.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/blog-post_45.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/blog-post_45.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content