Το μέλλον; Χωρίς blockchain, αλλά με προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης και έλεγχο επί των δεδομένων μας

👉Περισσότερος έλεγχος επί των δεδομένων σας. Χωρίς blockchain. Με τον δικό του προσωπικό βοηθό

👉Περισσότερος έλεγχος επί των δεδομένων σας. Χωρίς blockchain. Με τον δικό του προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης (κάτι σαν τον ChatGPT) ο καθένας.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του οράματος για το μέλλον του Ιστού, σύμφωνα με τον εφευρέτη του Διαδικτύου Σερ Τιμ Μπέρνερς – Λι και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Inrupt, Τζον Μπρους, που μίλησαν στο podcast του CNBC Beyond The Valley που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Η Inrupt είναι μια εταιρεία που συνίδρυσαν και στοχεύει να προσφέρει το αρχικό όραμα των εφευρετών του Ιστού για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί το Διαδίκτυο.

Ο Μπέρνες Λι εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) το 1989. «Το πνεύμα του ήταν απίστευτα ενδυναμωτικό για τα άτομα», είπε. Όμως, κατά την άποψή του, κάτι δεν πήγε καλά έκτοτε, με ολοένα και περισσότερες εξουσίες να συγκεντρώνονται στα χέρια μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου.

Οι δύο άνδρες θέλουν τώρα να αλλάξουν το μέλλον του Διαδικτύου. Το όραμά τους είναι ένα περιβάλλον, στο οποίο οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο επί των δεδομένων τους.

«Όταν οι άνθρωποι σας αναζητούν στο Facebook, δεν ελέγχετε στην πραγματικότητα τι βλέπουν… Οι αλγόριθμοι του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ελέγχουν ποιες ειδήσεις τους τροφοδοτούνται καθώς κοιτάζουν τα πράγματά σας», εξηγεί στο CNBC. «Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Είναι πολύ χρήσιμο για το Facebook. Έχουν πολλά δεδομένα για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν για να τους στοχεύσουν με διαφημίσεις… αλλά αυτό που έχουμε χάσει είναι η ικανότητα των ατόμων να έχουν δύναμη».

Ο έλεγχος των δεδομένων και τα pods

Ποια είναι η λύση; Ένα προϊόν που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα δεδομένα τους και τον τρόπο χρήσης τους. Επί του παρόντος, οι εταιρείες του Διαδικτύου συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες από προεπιλογή, ως τρόπο χρήσης των υπηρεσιών τους.

Αλλά η start-up Inrupt των Μπέρνερς Λι και Μπρους εργάζεται σε έναν διαφορετικό δρόμο προς τα εμπρός. Στόχος είναι οι χρήστες να έχουν μια ενιαία σύνδεση σε διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στα λεγόμενα “pods”, τα οποία είναι βασικά το κοντέινερ ηλεκτρονικής αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου. Τα άτομα μπορούν να παραχωρήσουν σε έναν ιστότοπο ή σε μια υπηρεσία πρόσβαση στο pod αντί για ιστότοπους που λαμβάνουν δεδομένα από προεπιλογή.

Το σύστημα είναι χτισμένο στη βάση ανοιχτού πρωτοκόλλου στο διαδίκτυο που ονομάζεται Solid. «Και αυτό είναι το «γιν» και το «γιανγκ» του Inrupt, που είναι η προσωπική ενδυνάμωση. Και η ευκαιρία για τα άτομα να αναλάβουν περισσότερο τον ρόλο τους στον Ιστό», τονίζει ο Μπρους.

Μια τέτοια ιδέα θα απαιτούσε buy-in από μεγάλους παίκτες Διαδικτύου. Ωστόσο, ο Μπρους αναφέρει ότι υπάρχει “ατελείωτη προσπάθεια” από τις εταιρείες να λάβουν περισσότερα δεδομένα για τους χρήστες, ώστε να μπορούν να τους στοχεύουν με προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, η προσπάθεια δείχνει μειωμένες αποδόσεις για τις εταιρείες, είπε.

«Υπάρχει και άλλος τρόπος αντί να υπολογίζετε στα τυφλά. Είστε ο πιθανός υποψήφιος για το προϊόν ή την υπηρεσία μου; Τι θα λέγατε να σας ρωτήσω με νόμιμο τρόπο;» λέει στο podcast, αναφερόμενος στην ιδέα ότι οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα που θέλουν με εταιρείες από το pod τους.

Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και πρέπει να υπάρχει η επιθυμία να ελέγχουν τα δεδομένα τους με αυτόν τον τρόπο. O Μπέρνερς Λι παραδέχεται ότι η αλλαγή δεν έρχεται εν μία νυκτί, αλλά σταδιακά.

Ο προσωπικός σας βοηθός Α.Ι.

Στο Beyond The Valley, οι Μπρους και Μπέρνερς – Λι ρωτήθηκαν και το νέο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την OpenAI.

Με την υποστήριξη της Microsoft, το ChatGPT είναι ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο απαντά σε ερωτήσεις των χρηστών. Ο Μπέρνερς – Λι τονίζει ότι οι χρήστες μπορούν να τρέξουν το δικό τους AI, όπως η δική τους προσωπική έκδοση του Alexa της Amazon ή του Siri της Apple, όταν έχουν τα δικά τους pods δεδομένων.

Αυτό συμβαίνει επειδή στο μέλλον που βλέπει ο Μπέρνερς – Λι οι χρήστες θα έχουν όλα τα είδη δεδομένων αποθηκευμένα στα pods τους — από πληροφορίες φυσικής κατάστασης έως συνήθειες αγορών στο διαδίκτυο. Το AI θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα για να μάθει και να μπορεί να βοηθήσει έναν χρήστη.

«Μερικές φορές έχετε όλο το φάσμα δεδομένων — όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις συνεργασίες σας, τα έργα, τα όνειρά σας, ακόμη και τον καφέ σας. Και τα βιβλία που διαβάζετε και … όλη σας τη ζωή. Τα μεταφέρετε όλα αυτά στην ΑΙ», εξηγεί.

Web3 ή Web 3.0;


Ορισμένοι πιστεύουν ότι το μέλλον είναι το Web3. Οι υποστηρικτές λένε ότι θα είναι μια αποκεντρωμένη έκδοση του Διαδικτύου — μια έκδοση που δεν κυριαρχείται από μια χούφτα ισχυρών παικτών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google.

Πολλοί υποστηρικτές του Web3 προτείνουν να βασίζεται σε κάποιο είδος τεχνολογίας blockchain. Αλλά ο Μπέρνερς – Λι διαφωνεί. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι αρκετά γρήγορη ούτε παρέχει αρκετή ιδιωτικότητα, τονίζει. Σημείωσε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, είναι «μόνο κερδοσκοπικά».

Ο Γκάβιν Γουντ, ιδρυτής της εταιρείας υποδομής blockchain Parity Technologies, επινόησε τον όρο “Web 3.0”.

Ο Wood μίλησε στο CNBC πέρυσι για το όραμά του για το μέλλον του Ιστού σε προηγούμενο επεισόδιο του Beyond the Valley. Υποστήριξε την τεχνολογία blockchain ως μέρος της μελλοντικής αναμόρφωσης του Web.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το μέλλον; Χωρίς blockchain, αλλά με προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης και έλεγχο επί των δεδομένων μας
Το μέλλον; Χωρίς blockchain, αλλά με προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης και έλεγχο επί των δεδομένων μας
http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/1111111-Does-ChatGPT-Really-Mean-For-Businesses.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/blockchain.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/blockchain.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content