«Βόμβα» 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων απειλεί την παγκόσμια οικονομία

«Βόμβα» 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων απειλεί την παγκόσμια οικονομία

👉Mία «βόμβα» μεγέθους 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης και επενδυτικής βαθμίδας τα οποία λήγουν μέχρι το τέλος του 2025, απειλεί την παγκόσμια οικονομία καθώς όπως αναφέρουν οι Houlihan Lokey, Lazard και Evercore, οι «Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης έχουν φτάσει».

Οι υψηλού κύρους χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, αναφέρουν ότι παρατηρείται αύξηση των αιτημάτων για τη λεγόμενη διαχείριση των υποχρεώσεων, καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν διογκωμένο χρέος βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων μετά το το τέλος μιας δεκαετίας σχεδόν δωρεάν χρήματος.

Οι εταιρείες παλεύουν με το διπλό βάρος των υψηλότερων επιτοκίων και της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης και ορισμένες έχουν ήδη αναστείλει τα μερίσματα ή έχουν θέσει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση για να πληρώσουν το χρέος.

Η επαναλειτουργία των πιστωτικών αγορών από τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα σφίξουν τόσο πολύ την πολιτική τους όσο αναμενόταν προηγουμένως, βοήθησε τις καθυστερήσεις να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Η αποδυνάμωση της προστασίας των επενδυτών -αποτέλεσμα των διαχειριστών κεφαλαίων που κυνηγούσαν συμφωνίες κατά τη διάρκεια των ετών εκτύπωσης χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες- δίνει επίσης στις προβληματικές εταιρείες περισσότερες επιλογές για να αποφύγουν τις αθετήσεις.

«Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης έχουν φτάσει.
Έχουμε έναν πόλεμο, μια “πανούκλα” με τη μορφή του Covid, αυξανόμενη περιφερειακή έλλειψη τροφίμων λόγω των ναυτιλιακών αποκλεισμών της Μαύρης Θάλασσας και υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως μορφή χρηματοοικονομικής πανούκλας», δήλωσε ο Joe Swanson, συν-επικεφαλής της ομάδας αναδιάρθρωσης της Houlihan Lokey.

«Ωστόσο, τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών σε μη επενδυτικής βαθμίδας τίτλους δεν έχουν μετακινηθεί πραγματικά»

Σε μια ένδειξη των διαφαινόμενων προβλημάτων, περίπου το ένα τέταρτο των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν κέρδη έχασαν τις εκτιμήσεις το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg Intelligence.

Στην Ευρώπη, σχεδόν 9% των εταιρειών βρίσκονται σε δυσχερή θέση και χρειάζονται αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον σύμβουλο Alvarez & Marsal Inc. ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί εν μέρει επειδή τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών μεταξύ των εταιρειών junk grade στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μπορεί να υπερδιπλασιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο σε 3,75% και 3,25% αντίστοιχα, ανέφερε η S&P Global Ratings τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φθάσει το 12% φέτος μεταξύ των λιανοπωλητών υψηλής απόδοσης των ΗΠΑ, έναντι μόλις 0,2% στο τέλος του 2022, σύμφωνα με τη Fitch Ratings, καθώς ορισμένοι κλάδοι θα πληγούν περισσότερο από άλλους.

Η παραδοσιακή διαχείριση του παθητικού περιλαμβάνει την πώληση μονάδων, την τροποποίηση και παράταση των συμφωνιών χρέους και την προεξοφλημένη επαναγορά ομολόγων.

Οι ισχυρότερες εταιρείες μπορούν να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των ισολογισμών τους, απλοποιώντας, για παράδειγμα, τις κεφαλαιακές τους δομές.

Για τις εταιρείες υψηλής απόδοσης, η διαχείριση του παθητικού μπορεί να αποτελέσει μια οδό για την αποφυγή της υποβολής αίτησης πτώχευσης.

Και η αύξηση της ασθενέστερης προστασίας των επενδυτών τα τελευταία χρόνια δίνει στις προβληματικές εταιρείες περισσότερα περιθώρια.

Οι νέες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν τη μη κοινοποίηση πλέον ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις σε ορισμένα σενάρια.

Οι εταιρείες μπορεί επίσης να είναι σε θέση να λάβουν πρόσθετη ρευστότητα από τους δανειστές με αντάλλαγμα την επαναδιαπραγμάτευση των εγγράφων του χρέους ή τη βελτίωση της θέσης ενός πιστωτή στη διάρθρωση του κεφαλαίου.

Ορισμένες φορές, οι δανειολήπτες μπορούν να παρατείνουν την περίοδο χάριτος για την παρακράτηση πληρωμών τόκων μέχρι τη λήξη των χρεογράφων.

“Δεδομένου του επιπέδου ευελιξίας της τεκμηρίωσης, η εργαλειοθήκη που έχουν στη διάθεσή τους οι εκδότες είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση“, δήλωσε ο Sam Whittaker, διευθύνων σύμβουλος της Lazard Financial Advisory.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,819,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,904,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Βόμβα» 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων απειλεί την παγκόσμια οικονομία
«Βόμβα» 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων απειλεί την παγκόσμια οικονομία
«Βόμβα» 6,3 τρισ. δολαρίων ανεξόφλητων εταιρικών ομολόγων απειλεί την παγκόσμια οικονομία
https://www.eurocapital.gr/files/Photos_Economy/ECONOMY_789249615.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content