Στ. Πλουμιστός: 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία (και γιατί έχει σημασία)

Στ. Πλουμιστός: 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία (και γιατί έχει σημασία)

👉Επειδή είμαστε άνθρωποι, έχουμε την τάση να λαχταρούμε την ελευθερία και δεν μας αρέσει η ιδέα της αυτοπειθαρχίας. Έτσι, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να περιοριστούν από τους αυστηρούς κανόνες της κοινωνίας και προτιμούν να ακολουθούν τις παρορμήσεις τους. Αλλά έχουμε αυτούς τους κανόνες και κώδικες συμπεριφοράς για καλό λόγο. Είναι επειδή βοηθούν στη διαμόρφωση μιας ενωμένης κοινωνίας, η οποία μπορεί να ανθίσει και να βοηθήσει τα άτομα να επιτύχουν τους στόχους τους πολύ περισσότερο από ό,τι θα έκαναν μόνοι τους.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, μερικές φορές, οι άνθρωποι εύχονται να μπορούσαν να κάνουν ό,τι περνάει από το μυαλό τους σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Μερικές φορές θέλετε απλώς να ξεχάσετε πώς πρέπει να ενεργείτε και να κάνετε ό,τι σας λέει το σώμα σας. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται σαν πρόβλημα, αλλά μπορεί γρήγορα να γίνει. Χωρίς αυτοπειθαρχία, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Χωρίς αυτή τη δεξιότητα, δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε τις παρορμήσεις, τα συναισθήματά σας και πολλές συμπεριφορές.

Η έλλειψη αυτοπειθαρχίας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αρχίζουν να επιδίδονται σε παράνομες συμπεριφορές. Σίγουρα, αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι απλώς μια μικροσκοπική μειοψηφία που φεύγει εντελώς από τον τοίχο έτσι. Ωστόσο, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε να πληγώσετε τους ανθρώπους και να θέσετε σε κίνδυνο την ευημερία σας, εάν επιτρέπετε στον εαυτό σας να ενεργεί πάντα με παρόρμηση. Λοιπόν, πώς μπορείτε να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία και γιατί είναι ακόμη απαραίτητο;

Τι είναι η αυτοπειθαρχία και γιατί είναι σημαντική;

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς να είστε εξοικειωμένοι με την αυτοπειθαρχία με διαφορετικό όνομα: αυτοέλεγχος. Δεν είναι πολύ σημαντικό πώς το αποκαλείς. Η ουσία της έννοιας είναι αυτή που έχει σημασία. Η σύντομη περιγραφή είναι ότι η αυτοπειθαρχία είναι η ικανότητα κάποιου να διαχειρίζεται τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές και τις παρορμήσεις. Αυτή η ικανότητα έχει τις ρίζες του στον προμετωπιαίο φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, τη λήψη αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων.

Όταν κάποιος δεν έχει αυτή την ικανότητα, επηρεάζονται οι λειτουργίες του προμετωπιαίου φλοιού. Αυτή η ικανότητα ορίζεται μερικές φορές ως η αντίσταση στην άμεση ικανοποίηση για την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου στόχου. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν κάποιος που αρνείται να καπνίσει σε ένα πάρτι. Αυτή η άρνηση μπορεί να συμβεί επειδή νοιάζονται περισσότερο για τη μακροπρόθεσμη υγεία τους παρά για να κάνουν ό,τι κάνουν οι άλλοι για να ταιριάζουν. Τέλος, η αυτοπειθαρχία αφορά επίσης τη χρήση λογικών και όχι συναισθηματικών συλλογισμών όποτε το αποφασίσετε.
Μπορείτε να μάθετε την αυτοπειθαρχία;

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η αυτοπειθαρχία είναι μια έμφυτη συμπεριφορά. Το αν αυτό είναι απολύτως αληθές είναι ακόμα προς συζήτηση. Ένα όμως είναι σίγουρο. Αυτή η δεξιότητα μπορεί επίσης να μάθει. Ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποι έχουν μια γενετική προδιάθεση να είναι πιο πειθαρχημένοι, αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να μάθουν τη δεξιότητα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να αυξήσει την αυτοπειθαρχία καλλιεργώντας σωστές συνήθειες.

Η αυτοπειθαρχία είναι απαραίτητη γιατί είναι η πρωταρχική δεξιότητα που βοηθά τους ανθρώπους να αντισταθούν στον πειρασμό. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα αυτοπειθαρχίας είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν εθισμούς και ανθυγιεινές εμμονές. Εκτός αυτού, ένα υψηλότερο επίπεδο αυτοπειθαρχίας συσχετίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία στην επίτευξη στόχων αργότερα στη ζωή.

Το γνωστό πείραμα marshmallow το υποστηρίζει. Ο ψυχολόγος Walter Mischel διεξήγαγε αυτό το τεστ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στη δίκη, τα παιδιά θα έμεναν μόνα τους σε ένα δωμάτιο για λίγο. Σε εκείνο το δωμάτιο υπήρχε ένα πιάτο με δυο marshmallows ή άλλες λιχουδιές (ανάλογα με την προτίμηση του παιδιού). Στη συνέχεια, είπαν στα παιδιά ότι αν περίμεναν δεκαπέντε λεπτά, θα τους έδιναν άλλη μια λιχουδιά πάνω από αυτό που υπήρχε στο δωμάτιο.

Έτσι, αυτό το πείραμα σχεδιάστηκε για να ερευνήσει περαιτέρω την έννοια της καθυστερημένης ικανοποίησης. Αυτό το πείραμα έδειξε ότι τα παιδιά που μπορούσαν να περιμένουν είχαν συνήθως καλύτερους βαθμούς και γενικά ήταν πιο πειθαρχημένα. Αργότερα, ορισμένοι ερευνητές υποστήριξαν ακόμη και ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της μελλοντικής επιτυχίας και της ικανότητας επίδειξης αυτοσυγκράτησης σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό στο πείραμα.

Μια δημοφιλής θεωρία σχετικά με την αυτοπειθαρχία είναι η θεωρία της εξάντλησης του εγώ. Αυτό έχει απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό τους επιστήμονες επειδή θεωρεί ότι η δύναμη της θέλησης είναι περιορισμένη και οι άνθρωποι βασίζονται σε μια πεπερασμένη ποσότητα πνευματικών πόρων για να την ασκήσουν. Με αυτή τη λογική, όσο περισσότερους πειρασμούς πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, τόσο λιγότερο πιθανό θα έχει αρκετή δύναμη θέλησης για να τους αντισταθεί σε όλους. Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από το πείραμα cookie που πραγματοποιήθηκε το 1998.

Το πείραμα cookie

Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να τσιμπήσουν είτε μπισκότα είτε ραπανάκια. Μετά από αυτό, τους ζητήθηκε να λύσουν ένα παζλ. Οι άνθρωποι που είχαν αντισταθεί στο να φάνε τα μπισκότα παράτησαν να λύσουν το παζλ 11 λεπτά πριν από αυτούς που τα είχαν φάει. Το καλό όμως είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν το αντίθετο. Έτσι, η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντισταθούν σε δεκάδες και δεκάδες πειρασμούς καθημερινά, είναι επίσης αλήθεια ότι η αυτοπειθαρχία μπορεί να αυξηθεί.

Εκτός από το να βοηθάει τους ανθρώπους να αντισταθούν στον πειρασμό, η αυτοπειθαρχία μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής και να ρυθμίσετε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Τελικά, αυτό θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα και να δημιουργήσετε ισχυρότερες, πιο υγιείς συνδέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εστιάσετε στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σας και να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας. Υπάρχουν λοιπόν πολλά οφέλη που συνδέονται με αυτή την ικανότητα. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να το αυξήσετε;

3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία

1. Σταματήστε να χρονοτριβείτε

Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους. Είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να μάθετε πώς να είστε πειθαρχημένοι. Για να μην αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι χρονοτριβούν στην αρχή επειδή τους λείπει η πειθαρχία, επομένως είναι ένας φαύλος κύκλος. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν κάποια στιγμή στην παγίδα της αναβλητικότητας. Έρευνες δείχνουν ότι το 95% των ανθρώπων αναβάλλει σε κάποιο βαθμό.

Και αυτό δεν είναι πάντα ένα ζήτημα. Όταν πρόκειται για μικρότερες εργασίες, η αναβλητικότητα δεν θα σας κρατήσει πίσω. Για παράδειγμα, αν αναβάλλετε το στρώσιμο του κρεβατιού σας, αυτό δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Αλλά αν είστε το είδος του ατόμου που πάντα αναβάλλει να κάνει τη δουλειά του και μετά πανικοβάλλεται και κατακλύζεται την τελευταία στιγμή, αυτό είναι ένα θέμα. Για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία σας, πρέπει να κάνετε βήματα προς την επίλυση του ζητήματος της αναβλητικότητας. Και το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε ότι το κάνετε.

Ένα σαφές σημάδι αναβολής είναι όταν αρχίζετε να αναβάλλετε τα πράγματα επ' αόριστον. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον εαυτό τους ώστε να πιστεύουν ότι είναι παραγωγικοί γεμίζοντας τις μέρες τους με εργασίες χαμηλής προτεραιότητας. Σίγουρα, είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίσετε το σπίτι σας. Αλλά αν αρχίσετε να ξαναδιπλώνετε ρούχα που έχετε ήδη αφήσει επειδή προσπαθείτε να καθυστερήσετε να κάνετε την πραγματική δουλειά, αυτό είναι σημάδι. Μόλις αναγνωρίσετε ότι καθυστερείτε, πρέπει να καταλάβετε γιατί το κάνετε.

Μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή έχουν άγχος για μια συγκεκριμένη εργασία. Άλλοι το κάνουν επειδή βρίσκουν αυτή την εργασία βαρετή ή δυσάρεστη. Αλλά, πιο συχνά, οφείλεται σε κακές οργανωτικές δεξιότητες. Όταν εντοπίσετε τον λόγο, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, και αυτό είναι να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες.

Οι στρατηγικές που εφαρμόζετε εξαρτώνται αρχικά από τον λόγο για τον οποίο καθυστερείτε. Μερικοί άνθρωποι τα καταφέρνουν καλά αν έχουν μια ανταμοιβή μετά την ολοκλήρωση της εργασίας. Άλλοι αισθάνονται την ανάγκη να έχουν κάποιον να τους ελέγξει. Επίσης, είναι πάντα καλή ιδέα να ελαχιστοποιείτε τους περισπασμούς. Όλες αυτές οι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να είστε πιο συγκεντρωμένοι και να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία σας.

2. Ξεκινήστε μια ρουτίνα

Η πειθαρχία είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητα κάποιου να δημιουργεί και να διατηρεί μια ρουτίνα . Οι άνθρωποι που είναι φυσικά πιο πειθαρχημένοι θα είναι πιο εύκολο να δημιουργήσουν μια ρουτίνα και συχνά το κάνουν χωρίς καν να το προσέξουν. Δεν χρειάζεται να γράφουν τη μέρα τους για να εξασφαλίσουν ότι τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Αλλά οι άνθρωποι που αγωνίζονται με την αυτοπειθαρχία δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.

Συχνά παλεύουν με τον προγραμματισμό και τη δημιουργία υγιεινών συνηθειών. Αλλά το καλό είναι ότι όταν αρχίσετε να επιβάλλετε μια ρουτίνα, θα βελτιώσετε τη δύναμη της θέλησής σας. Μετά από λίγο, θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε περισσότερο αυτοέλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής σας, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη ρουτίνα.

Πώς όμως μπορείτε να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε μια καλή ρουτίνα; Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε ενσωματώνοντας βασικούς υγιείς στόχους στην καθημερινή σας ζωή. Ένα πράγμα που βοηθά πάντα είναι η επιβολή ενός σχετικά αυστηρού προγράμματος ύπνου. Προσπαθήστε να κοιμάστε περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί. Και φροντίστε να κοιμάστε πάντα επτά με οκτώ ώρες.

Είναι καλό να ξεκινάς τη μέρα σου με μια σύντομη προπόνηση ή περπάτημα. Είναι επίσης καλό να φάτε λίγο πρωινό πριν πιείτε καφέ. Και υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και την προσωπική σας ζωή. Για παράδειγμα, σε κάποιους αρέσει να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Άλλοι πρέπει να προγραμματίσουν κάποιο χρόνο χαλάρωσης. Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να τηρείτε τη ρουτίνα.

3. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με πειθαρχημένους ανθρώπους

Φανταστείτε αυτό. Είναι Παρασκευή βράδυ και οι φίλοι σου κάνουν πάρτι. Πρέπει να δουλέψεις, αλλά δεν θα σταματήσουν να σου στέλνουν φωτογραφίες και να σου ζητούν να βγεις έξω. Οπότε, φυσικά, υποχωρείς, για να το μετανιώσεις όταν έρθει η επόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα σενάριο που όλοι γνωρίζουν. Δυστυχώς, μερικές φορές, οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυρίζεστε θα σας αποσπάσουν την προσοχή αντί να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Για να βελτιώσετε την αυτοπειθαρχία σας, πρέπει να περιβάλλεστε από πειθαρχημένους ανθρώπους. Αυτοί οι φίλοι θα σας ενθαρρύνουν να μείνετε μέσα και να ολοκληρώσετε τη δουλειά και θα κάνουν σχέδια μαζί σας όταν είστε ελεύθεροι. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει να αποκόψετε κάποιους ανθρώπους από τη ζωή σας, κάτι που θα είναι δύσκολο. Αλλά είναι μια θυσία που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας.



Τελικές σκέψεις σχετικά με τρόπους αύξησης της αυτοπειθαρχίας

Η αυτοπειθαρχία είναι πρόκληση, ειδικά όταν πιθανότατα έχετε πολλές ευθύνες για να κάνετε ταχυδακτυλουργίες και να σας βαραίνουν. Αλλά είναι απαραίτητο εάν θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας και να ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας.

Ευτυχώς, μπορείτε πάντα να εργαστείτε για την αύξηση της αυτοπειθαρχίας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να προσπαθήσετε ενεργά να σταματήσετε την αναβολή. Είναι επίσης χρήσιμο να ξεκινήσετε μια ρουτίνα και να αναγκάσετε τον εαυτό σας να την τηρήσει. Αλλά, ίσως το πιο σημαντικό, πρέπει να βρίσκεστε γύρω από ανθρώπους που είναι πειθαρχημένοι και μπορούν να σας κρατήσουν υπό έλεγχο. Εφόσον κάνετε τη δουλειά, σύντομα θα μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Τηλ επικοινωνίας: 6945 723 523 (11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο https://www.ploumistos.com/
Για ηχητικές συνεδρίες εξ΄αποστάσεως Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία (και γιατί έχει σημασία)
Στ. Πλουμιστός: 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία (και γιατί έχει σημασία)
Στ. Πλουμιστός: 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπειθαρχία (και γιατί έχει σημασία)
https://cdn-abgke.nitrocdn.com/wpXYPLBkAhtksgYTBaEZtWFzEJygzWlS/assets/images/optimized/rev-c28e5e1/wp-content/uploads/2020/08/the-virtues-of-self-discipline.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZGzvx7d9NZ8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/3_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/3_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content