Στ. Πλουμιστός: Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης

Στ. Πλουμιστός: Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης

👉Εφόσον μπορείτε να ελέγξετε τη στάση σας, τότε η θετική σκέψη είναι επίσης μια επιλογή. Αντί να είστε απαισιόδοξοι και να προσελκύετε αρνητικότητα, επιλέγετε ενεργά μια αισιόδοξη νοοτροπία. Μπορείτε να δείτε τα καλά σε ανθρώπους ή καταστάσεις ή να εστιάσετε στα κακά. Η δύναμη της επιλογής είναι στα χέρια σας.

Όταν εστιάζετε στην αισιοδοξία, οι επιλογές και οι στάσεις σας είναι περισσότερο προσανατολισμένες στη λογική παρά στα συναισθήματα. Θα έχετε την τάση να σκέφτεστε περισσότερο με το κεφάλι σας παρά με την καρδιά σας. Φυσικά, η αισιοδοξία δεν είναι συναισθηματικά άκυρη, επειδή η θετική ενέργεια είναι άφθονη από χαρά, ικανοποίηση και γαλήνη.

Το να προσπαθείς να διατηρήσεις μια θετική στάση δεν σημαίνει ότι βάζεις το κεφάλι σου στην άμμο και αγνοείς τις δυσμενείς καταστάσεις. Γνωρίζετε τα προβλήματα, αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε για να καθορίσετε την ύπαρξή σας. Οι αισιόδοξοι εργάζονται για να βρουν λύσεις και αρνούνται να πνιγούν στη μιζέρια και την αρνητικότητα.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε απολυθεί από τη δουλειά σας. Φυσικά, θα στεναχωριόσουν και θα αναρωτιόσουν τι θα κάνεις. Η απόλυση είναι μια αρνητική κατάσταση που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Δείτε πώς μπαίνει στο παιχνίδι η δύναμη της επιλογής σας.

Μπορείς να αποφασίσεις να απολυθείς και να είσαι θετικός ή να απολυθείς και να είσαι μίζερος. Η κατάσταση δεν αλλάζει, αλλά έχετε τον έλεγχο της στάσης σας απέναντί ​​της. Με μια θετική στάση, μπορείτε να δείτε αυτό το πρόβλημα ως μια ευκαιρία να αποκτήσετε μια ακόμα καλύτερη δουλειά.

Νιώθετε σίγουροι για την εμπειρία και τις ικανότητές σας. Αντί να λυπάσαι τον εαυτό σου, κάνεις έρευνες και υποβάλλεις αιτήσεις για νέα δουλειά περιμένοντας θετικά αποτελέσματα.


Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης

Η θετική σκέψη είναι μια επιλογή γιατί μπορείς να βελτιώσεις την ικανότητά σου με εξάσκηση. Άρα, αυτή η πρακτική πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια αν θέλεις να έχεις περισσότερη θετική ενέργεια. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το University College του Λονδίνου δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν από 18 έως 254 ημέρες για να αναπτύξουν μια νέα συνήθεια.

Θα χαρείτε να μάθετε ότι δεν χρειάζεστε μια νεράιδα νονά για να κουνάτε ένα ραβδί και να σας κάνει αισιόδοξο. Είναι μια νοοτροπία που μπορείτε να επιλέξετε και να βελτιώσετε όσο προχωράτε. Εδώ είναι δώδεκα αισιόδοξες συνήθειες νοοτροπίας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αν θέλετε να ζήσετε μια ζωή με νόημα, τότε δεν έχετε χώρο για μακροχρόνια αρνητικότητα. Πρέπει να φροντίσετε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψετε τη θετικότητα στη ζωή σας.

1. Διατηρήστε μια αισιόδοξη νοοτροπία

Θυμάστε το παλιό τραγούδι για τον τονισμό της θετικότητας και την εξάλειψη της αρνητικότητας; Λειτουργεί όταν καταβάλλετε την προσπάθεια. Δεν είναι ειρωνικό το πώς κάτι μπορεί να είναι 99% θετικό, και οι άνθρωποι να κολλάνε το τηλέφωνο στην αρνητική πτυχή του 1%; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Psychology Bulletin , αυτό το κοινό νοητικό φαινόμενο ονομάζεται αρνητικότητας.

Η συγκέντρωση στα θετικά πράγματα στη ζωή σας δεν θα εξαφανίσει όλα τα αρνητικά. Ωστόσο, η χρήση θετικής σκέψης θα σας φτιάξει τη διάθεση. Επιπλέον, μπορεί να έχετε περισσότερη αποφασιστικότητα και σαφήνεια για να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας.

2. Χρησιμοποιήστε την οπτικοποίηση για να αυξήσετε τη θετική σκέψη

Εάν ξέρετε πώς να ονειροπολείτε, τότε γνωρίζετε ήδη την οπτικοποίηση. Η επιλογή θετικής σκέψης σας βοηθά να οπτικοποιήσετε τους στόχους σας και να τους πραγματοποιήσετε. Σκεφτείτε το ως το εσωτερικό σας GPS που χαρτογραφεί το ταξίδι προς το πεπρωμένο σας.

Ας πούμε ότι πάντα θέλατε να γίνετε δάσκαλος. Οραματίζεσαι τον εαυτό σου στην τάξη, μοιράζοντας τη γνώση και την εμπειρία σου με την επόμενη γενιά. Λάβετε αυτό υπόψη καθώς ολοκληρώνετε το κολέγιο, αποκτάτε το πιστοποιητικό σας και αρχίζετε να εργάζεστε σε μια τάξη.

3. Να είστε περισσότερο προσανατολισμένοι στη λύση

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουν προβλήματα, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή τι έχεις σε αυτή τη ζωή. Το να εμπλακείτε στα προβλήματά σας είναι εύκολο και σύντομα θα πνιγείτε σε απόγνωση. Η θετική σκέψη σας ενθαρρύνει να υπερβείτε τις προκλήσεις σας και να εργαστείτε για να βρείτε λύσεις.

Πού θα ήταν ο κόσμος αν κάθε εφευρέτης, επιχειρηματίας και ηγέτης στην ιστορία δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις προκλήσεις του; Αυτοί οι σπουδαίοι άνδρες και γυναίκες επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να βρουν μια λύση. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα όταν αρχίσετε να βλέπετε τα προβλήματα ως μια ευκαιρία να αναπτυχθείτε και να πετύχετε.

4. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί για πιο θετική σκέψη


Ζούμε σε έναν κόσμο που απαιτεί άμεση ικανοποίηση, όπως φαστ φουντ, παρτίδες και άμεση πίστωση. Έχετε μια ολόκληρη λίστα με φιλοδοξίες στο ταμπλό των ονείρων σας που θέλετε αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν, γι' αυτό να είστε υπομονετικοί και να πηγαίνετε ένα βήμα τη φορά.

5. Μην τα παρατάς

Η αρνητικότητα σου ψιθυρίζει ότι δεν θα πετύχεις ποτέ τους στόχους σου, οπότε μπορεί κάλλιστα να τα παρατήσεις. Δεν είσαι αρκετά ελκυστικός, αρκετά έξυπνος, αρκετά πλούσιος κ.λπ. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης, το να μιλάς τέτοια αρνητικότητα στο σύμπαν θα φέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.

Όταν υιοθετείτε θετική σκέψη , συνειδητοποιείτε ότι θα έχετε περιστασιακές αποτυχίες. Όμως, αντί να απορρίπτετε, χρησιμοποιείτε αυτές τις αναποδιές ως εργαλεία μάθησης. Αρνείστε να ακούσετε απαισιόδοξες συζητήσεις και δεν εγκαταλείπετε τα όνειρά σας.

6. Εξασκηθείτε στην αισιόδοξη αυτο-ομιλία

Καθώς αναπτύξατε τις γλωσσικές δεξιότητες κατά την παιδική ηλικία, συνειδητοποιήσατε τη μικρή φωνή στο κεφάλι σας. Γίνεται μια δια βίου συζήτηση και σχηματίζει την αντίληψή σας για τον εαυτό σας και τον κόσμο σας. Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας μιλούσε όπως μιλούσατε στον εαυτό σας;

Η επιλογή να είσαι αισιόδοξος αλλάζει την αυτοσυζήτησή σου και χρησιμοποιεί θετικά ρήματα. Με την εξάσκηση, το «δεν μπορώ, δεν πρέπει, δεν μπορούσα, ποτέ και δεν θα» μετατρέπεται σε «μπορώ, πρέπει, μπορώ, πάντα και θα». Μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις σου με το να είσαι η καλύτερη μαζορέτα του εαυτού σου.

7. Προσθέστε μια δόση χιούμορ

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκτητος παρατήρησε ότι όσοι μπορούν να γελούν με τον εαυτό τους θα διασκεδάζουν πάντα. Μερικές φορές, όλοι παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Η προσθήκη μιας δόσης χιούμορ στη ζωή σας φέρνει χαρά και γέλιο σε εσάς και τους γύρω σας.

Προσπαθήστε να βρίσκετε κάθε μέρα κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε ή να γελάτε. Θα μπορούσατε να απολαύσετε μια κωμωδία ή να περάσετε χρόνο με έναν από τους αγαπημένους σας πνευματώδεις ανθρώπους. Επίσης, φέρνοντας το χιούμορ στις ζωές των άλλων μπορεί να φωτίσει τη μέρα τους.

8. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε μια θετική νοοτροπία και μια πιο φωτεινή στάση είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ομοϊδεάτες. Παρατηρήστε πώς νιώθετε όταν βρίσκεστε γύρω από αισιόδοξους ανθρώπους. Η θετική ενέργειά τους εκτοξεύεται πάνω σας και σύντομα αναπτύσσετε τη γλώσσα και το πνεύμα τους που «μπορούν να κάνουν».

9. Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους για να βελτιώσετε τη νοοτροπία σας

Αντίθετα, πώς νιώθετε όταν βρίσκεστε γύρω από απαισιόδοξους ανθρώπους; Όσο θετικός κι αν προσπαθείς να είσαι, αντικρούουν τις δηλώσεις σου με τον χρόνιο αρνητισμό τους. Προσπαθείς να είσαι ο αισιόδοξος Γουίνι-η-Πουχ και πέφτουν βροχή στο πικνίκ σου όπως ο καημένος μελαγχολικός γάιδαρος, Έιορ.

Ειλικρινά, δεν μπορείς να διώξεις κάθε απαισιόδοξο από τη ζωή σου. Θα υπάρχει πάντα κάποιος στον κύκλο της οικογένειας, των φίλων και των συναδέλφων σας με πικρή και αρνητική στάση. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να είστε θετικοί και να ελαχιστοποιήσετε την παρουσία και την επιρροή τους στην ενέργειά σας.

10. Ασκήστε την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα για να αυξήσετε τη θετική σκέψη

Το να είσαι ευγνώμων είναι μια επιλογή που συνοδεύει μια θετική νοοτροπία. Αντί να ανησυχείτε για τα προβλήματα και τις απογοητεύσεις της ζωής, εστιάζετε στις ευλογίες σας. Όπως ρώτησε ένας σοφός, τι θα γινόταν αν είχατε μόνο τα πράγματα αύριο για τα οποία ήσασταν ευγνώμονες σήμερα;

Σκεφτείτε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή να το κάνετε μέρος των καθημερινών σας γραπτών. Καθώς αναλογίζεστε τις ευλογίες σας, η καρδιά σας φουσκώνει από ευγνωμοσύνη. Το να μετράτε τις ευλογίες σας σας δίνει μια πιο φωτεινή προοπτική και σας ενθαρρύνει να είστε περισσότερο ικανοποιημένοι.

11. Προσπάθησε να είσαι Παρών

Η κατάθλιψη είναι συχνά το αποτέλεσμα της παραμονής στο παρελθόν. Μπορεί να μηρυκάζεστε για λάθη του παρελθόντος, αθετημένες υποσχέσεις, τοξικές σχέσεις και πολλές τύψεις. Όταν ταράζεστε και ανησυχείτε για μελλοντικά προβλήματα, δημιουργείται μόνο άγχος και αρνητική ενέργεια.

Πολλές θρησκείες και φιλοσοφίες επαινούν την ενδυνάμωση της παρουσίας ή της συνειδητής ζωής. Όχι μόνο ενισχύει τη θετική σας σκέψη, αλλά μπορεί να ενισχύσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Δεν είστε κολλημένοι στο παρελθόν ή ανησυχείτε για το μέλλον, επομένως δεν ανησυχείτε για το ότι θα χάσετε.


12. Μάθετε πώς να χαλαρώνετε

Η επιλογή μιας στάσης αισιοδοξίας από μόνη της δεν θα σας πάει εκεί που θέλετε να είστε. Χρειάζεται επίσης αποφασιστικότητα και πολλή σκληρή δουλειά. Καθώς γιορτάζετε κάθε μικρό στόχο, νιώθετε ενθάρρυνση να συνεχίσετε την πορεία προς τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σας.

Τα καλά νέα είναι ότι η επιτυχία και η ικανοποίηση δεν σημαίνουν ότι το μόνο που κάνετε είναι να δουλεύετε. Στο λυκόφως της ζωής τους, κανείς δεν λέει ποτέ ότι θα ήθελε να περνούσαν περισσότερο χρόνο στο γραφείο. Συνειδητοποιείς ότι το πραγματικό νόημα της ζωής σου είναι ο τρόπος που τη ζεις και η σχέση σου με τους άλλους.

Έτσι, το να μάθεις να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις είναι μια ζωτική πτυχή μιας θετικής νοοτροπίας. Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στην επίγνωση και τη χαλάρωση. Επίσης, μπορείτε να ωφελήσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας παίζοντας το αγαπημένο σας άθλημα ή απολαμβάνοντας ένα συναρπαστικό χόμπι.

Τελικές σκέψεις σχετικά με το πώς να επιλέξετε τη θετική σκέψη

Ενώ ο χρόνος και η ευκαιρία είναι πάντα μια εκτίμηση, παραμένετε ο συγγραφέας του βιβλίου της ζωής σας. Δεν μπορείς πάντα να αλλάζεις τις συνθήκες, αλλά η στάση σου είναι επιλογή σου. Όταν επιλέγετε θετική σκέψη, η προοπτική σας είναι πιο φωτεινή και νιώθετε τη δύναμη να κάνετε αισιόδοξες αλλαγές.

Συνεδρία Πεποιθήσεων Ευημερίας – Επανεκκίνηση της Θέλησης

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης
Στ. Πλουμιστός: Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης
Στ. Πλουμιστός: Δώδεκα τρόποι για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας θετικής σκέψης
http://www.goodnet.org/photos/620x0/40256_hd.jpg
https://i.ytimg.com/vi/bdQgtqgZkcw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/12_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/12_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content