Στ. Πλουμιστός: Το έλλειμα της εποχής - 10 τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος έχει ηθικό θάρρος

Στ. Πλουμιστός: Το έλλειμα της εποχής - 10 τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος έχει ηθικό θάρρος

👉Η ακεραιότητα είναι η προθυμία και η επιθυμία να ζείτε σύμφωνα με τα πιστεύω και τα πρότυπά σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακεραιότητα είναι κάτι που οι άνθρωποι εκτιμούν… αλλά πώς μπορείς να πεις ότι κάποιος έχει ακεραιότητα;

Λοιπόν, δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να το παραποιήσουν, και αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε, μπορείτε εύκολα να ξεγελαστείτε.

Θα έχω το ηθικό θάρρος να κάνω τις πράξεις μου σύμφωνα με τη γνώση μου για το σωστό και το λάθος.

Για να σας βοηθήσω λοιπόν να καταλάβετε τα πράγματα, ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε από ένα άτομο με ισχυρή ηθική ακεραιότητα.

1) Δεν λένε ψέματα
Η ηθική ακεραιότητα κάποιου μπορεί να ελεγχθεί στο πόσο σθεναρά υποστηρίζουν τις αξίες του και πόσο δύσκολα πρέπει να είναι τα πράγματα προτού σκεφτεί να συμβιβάσει τις αξίες του.

Και κάποιος με ισχυρή ηθική ακεραιότητα δεν είναι κάποιος που θα πει ψέματα για χάρη του. Αν δεν υπάρχει κάτι τρομερά λάθος, δεν θα πουν ποτέ ψέματα - αν μη τι άλλο, η σκέψη να το κάνουν τους κάνει να αρρωσταίνουν στο στομάχι.

Αν απλά δεν έχουν το χρόνο να πάνε μαζί σας για ψώνια, τότε θα σας το πουν αντί να πουν κάτι σαν «α, δεν νιώθω καλά».

Δεν τους νοιάζει ότι είναι μικρό πράγμα, σχετικά - δεν είναι ότι λένε ψέματα για το πού βρίσκονται τελικά οι κωδικοί εκτόξευσης πυρηνικών πυρηνικών - γιατί σε ό,τι τους αφορά, το ψέμα είναι απλώς... λάθος
.
2) Δεν εκμεταλλεύονται τους άλλους
Πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τους άλλους —ειδικά εκείνους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο αυτοί—επειδή είναι… ωφέλιμο.

Σκεφτείτε, ας πούμε, να βλέπετε φτωχούς ανθρώπους να απελπίζονται για χρήματα και να τους αρμέγουν πουλώντας τους μια απάτη που πλουτίζουν γρήγορα… ή να δείχνετε κάποιον που έκανε λάθος και να τους κάνει να μοιάζουν με κακούς για χάρη της επιρροής.

Κάποιος που ζει μια ζωή με ακεραιότητα θα το μισήσει αυτό και θα αρνηθεί οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί τους άλλους, ακόμα κι αν διαφορετικά θα τον έκανε πλούσιο ή διάσημο.

Ξέρουν λοιπόν καλύτερα από το να εμπλακούν σε δημόσιες εκστρατείες, ή σε προγράμματα γρήγορου πλουτισμού, ή, αν είναι ιδιοκτήτης, να χρεώνουν αδικαιολόγητα υψηλό ενοίκιο στους ενοικιαστές τους.

3) Είναι πιστοί στο λόγο τους
Οι άνθρωποι αρέσκονται να λένε ότι οι υποσχέσεις προορίζονται να αθετηθούν . Αλλά οι άνθρωποι με ισχυρή ηθική ακεραιότητα λένε το αντίθετο—όταν δίνουν υποσχέσεις, τις τηρούν.

Δεν υπόσχονται τυχαία και τυχαία πράγματα σε άλλους ανθρώπους, φυσικά.

Στην πραγματικότητα, λόγω της δέσμευσής τους να τηρούν τις υποσχέσεις τους, απλά δεν τους αρέσει να δίνουν υποσχέσεις πολύ συχνά. Γιατί να δίνετε υποσχέσεις που τελικά δεν πρόκειται να τηρήσετε;

Δεν έχει σημασία αν οι άλλοι αποτυγχάνουν να δουν και να εκτιμήσουν τον σεβασμό που δείχνουν στις υποσχέσεις τους, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ίδιοι εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους.

4) Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους
Κανείς δεν είναι τέλειος και μερικές φορές καταλήγουμε να πληγώνουμε τους άλλους ακόμα κι αν δεν το θέλαμε.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που έχουν ακεραιότητα από αυτούς που δεν έχουν είναι ότι δεν δικαιολογούν. Δεν λένε «τι, δεν επιτρέπεται να κάνω λάθη; Είμαι άνθρωπος!" ή προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε σαν να μην συνέβη ποτέ.

Αντ' αυτού παραδέχονται τα λάθη τους και ζητούν συγγνώμη. Και όταν ζητούν συγγνώμη, δεν το λένε με τρόπο «συγγνώμη που προσβλήθηκες» — εννοούν αυτό που λένε.

Δεν είναι ότι τα λάθη είναι το τέλος του κόσμου, τελικά. Και αν μη τι άλλο, με την παραδοχή ότι έχουν κάνει λάθη, ανοίγουν τον εαυτό τους στην ευκαιρία να μάθουν από τα εν λόγω λάθη.

5) Φωνάζουν άλλους που έχουν ξεκάθαρα λάθος
Κάποιος με ηθική ακεραιότητα δεν θα κάθεται απλώς και θα βλέπει άλλους ανθρώπους να κάνουν απαράδεκτα πράγματα μπροστά τους - θα τους φωνάζουν.

Και με αυτό δεν εννοώ ότι θα βιαστούν να πουν σε άλλους ανθρώπους για αυτό το άτομο, αλλά ότι θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν το άτομο με λάθος τρόπο και να προσπαθήσουν να τους μιλήσουν για αυτό.

Θα τους πρόσφεραν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τον εαυτό τους, θα προσπαθούσαν να τους καταλάβουν και μετά θα προσπαθούσαν να τους πουν γιατί αυτό που έκαναν ήταν λάθος.

Οι δημόσιες προσκλήσεις είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσουν μόνο ως τελευταίο μέτρο, και μόνο τότε εάν το πρόβλημα είναι πραγματικά τόσο κακό και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

6) Έχουν ενσυναίσθηση
Είναι αλήθεια ότι ένα άτομο με ακεραιότητα έχει ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά αυτό δεν μπορεί να εκπληρωθεί χωρίς ενσυναίσθηση.

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα κατανόησης και ανταλλαγής συναισθημάτων με τους άλλους. Κάποιος που έχει αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να μπει στη θέση του άλλου και να περπατήσει μέσα του για να βιώσει αυτό που περνάει ο άλλος.

Χωρίς αυτό, μπορεί απλώς να επιλέξουν να αγνοήσουν τους πόνους του άλλου, να απορρίψουν τα ζητήματά τους ως ανύπαρκτα ή απλώς να ελπίζουν ότι όλα θα φύγουν και θα σβήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι δύο αξίες πάνε χέρι-χέρι. Με ενσυναίσθηση , μας καλεί να παρέμβουμε και να σταθούμε εκεί που χρειαζόμαστε περισσότερο.
 
7) Είναι αξιόπιστοι
Με αυτό εννοώ ότι ζουν τόσο κοντά στις αξίες τους.

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει κάποιος που τους παρακολουθεί ή όχι γιατί θα κάνει το σωστό κάθε φορά. Δεν προσπαθούν να συμπεριφέρονται πολύ όμορφα όταν άλλοι άνθρωποι είναι τριγύρω και τους παρακολουθούν γιατί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

Αν, ας πούμε, βάλατε το πορτοφόλι σας κοντά τους και το ξεχάσατε, τότε να είστε σίγουροι ότι ακόμα κι αν σας πάρει ένα μήνα για να το ψάξετε και να το πάρετε πίσω, ούτε ένας λογαριασμός δεν θα είναι εκτός.

Η ακεραιότητα απαιτεί να είναι κάποιος εσωτερικά συνεπής με τα πρότυπά του και η αξιοπιστία επιτυγχάνεται μέσω συνεπών αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα βασίζεστε σε ένα άτομο με ακεραιότητα όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι και μπορείτε σχεδόν πάντα να βασίζεστε σε αυτούς. Όταν οι δυο σας συμφωνείτε σε κάτι, θα προσπαθήσουν να αποδώσουν όπως αναμένεται από αυτούς.

8) Δεν μπορούν να αγοραστούν
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μας πιέσουν να υποχωρήσουμε και να συμβιβαζόμαστε για χάρη κάποιων.

Κάποιος μπορεί να προσφέρει μια προαγωγή με αντάλλαγμα τη σιωπή. Αλλά η αποδοχή αυτών των δωροδοκιών σιγά σιγά εξαφανίζει την ακεραιότητά μας και ο καθένας μπορεί να επιστρέψει και να μας στοιχειώσει ανά πάσα στιγμή.

Οι άνθρωποι που κρατούν σταθερά την ηθική τους ακεραιότητα το καταλαβαίνουν αυτό και αρνούνται να δεχτούν δωροδοκίες κάθε είδους. Για αυτούς, το να κάνουν πράγματα έξω από τον ηθικό τους κώδικα δεν είναι τίποτα λιγότερο από το να πουλήσουν την ψυχή τους.

9) Σέβονται τους πάντες
Είναι αρκετά εύκολο να κρίνεις ανθρώπους που είναι λιγότερο ηθικοί ή είναι πολύ διαφορετικοί από τον εαυτό τους για να καταλάβεις.

Αλλά κάποιος με ισχυρή ηθική ακεραιότητα ξέρει καλύτερα από το να είναι επιλεκτικός σχετικά με το ποιον να σεβαστεί, επειδή πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ακεραιότητά του. Εξάλλου, είναι δύσκολο να ισχυριστείς ότι το έχεις αν σέβεσαι λιγότερο τον θυρωρό από τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Όλοι ζούμε πολύ διαφορετικές ζωές ο ένας από τον άλλον και μερικές φορές αυτό που μπορεί να φαίνεται εύκολη επιλογή για εμάς μπορεί να μην είναι έτσι για κάποιον άλλο. Έτσι, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, κάποιος με ακεραιότητα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σεβαστεί τους πάντες, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή το καθεστώς.



10) Θέτουν ξεκάθαρα όρια
Η ακεραιότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνει κάποιος, αλλά το πώς το κάνει. Είναι ένας συνειδητός τρόπος ζωής όπου κάποιος είναι αταλάντευτος στις πεποιθήσεις του και άνευ όρων στην υπηρεσία του.

Δεν συμβιβάζουν τις αξίες τους μόνο και μόνο για να έχουν αποτελέσματα. Για ένα άτομο με ισχυρή ηθική ακεραιότητα, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό.

Για να ζήσει μια ζωή με ακεραιότητα σημαίνει ότι ένα άτομο πρέπει συνεχώς να διεκδικεί τον εαυτό του. Δεν επιβάλλουν, στο οποίο κυριαρχούν και επιβάλλουν τους κανόνες τους σε κάποιον άλλον.

Αντίθετα, δηλώνουν με σιγουριά τις προθέσεις τους και εκφράζουν τις αλήθειες τους με θάρρος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν απομονώνονται απαραίτητα, γιατί τα όρια είναι διαφορετικά από τους τοίχους.

Το ναι είναι ναι και το όχι είναι όχι.
Το να έχει κανείς ισχυρό αίσθημα ακεραιότητας σημαίνει ότι έχει διαρκή επίγνωση του εαυτού του, ενώ είναι επίσης ευαίσθητος στην παρουσία των άλλων.

Τελευταίες σκέψεις μου...
Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε πραγματικά την ηθική δύναμη κάποιου.

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να δείχνουν ότι είναι αγανακτισμένοι με την αδικία και την ανηθικότητα, αλλά στη συνέχεια δεν νοιάζονται καθόλου για την ηθική και τη δικαιοσύνη όταν δεν υπάρχει κανένας τριγύρω.

Πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από την επιφάνεια για να δείτε ποιος έχει πραγματικά ακεραιότητα. Συμπεριφέρονται το ίδιο γύρω από διαφορετικούς ανθρώπους; Ενεργούν διαφορετικά όταν δεν υπάρχει κανένας τριγύρω; Πόσο αξιόπιστοι είναι; Και φυσικά ποια είναι τα κίνητρά τους;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όχι μόνο το τι και πώς από τα πράγματα που κάνουμε, αλλά και το γιατί. Όχι για την ευκολία ή τον έπαινο, αλλά επειδή είναι αυτό που είναι σωστό μας δίνει προβάδισμα ενεργειακής ισορροπίας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Το έλλειμα της εποχής - 10 τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος έχει ηθικό θάρρος
Στ. Πλουμιστός: Το έλλειμα της εποχής - 10 τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος έχει ηθικό θάρρος
Στ. Πλουμιστός: Το έλλειμα της εποχής - 10 τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος έχει ηθικό θάρρος
https://www.koinignomi.gr/sites/default/files/styles/large/public/users/katerina-vidali/2018/10/ithiki.jpg?itok=Wl6xyRze&slideshow=true&slideshowAuto=true&slideshowSpeed=4000&speed=350&transition=elastic
https://i.ytimg.com/vi/TyKCp43EGlU/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/01/10_26.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/01/10_26.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content