“Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”: Μια ταινία φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης τραγουδίστριας

“Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”: Μια ταινία φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης τραγουδίστριας

👉Το κορίτσι της χορωδίας του New Jersey ανελίσσεται σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και εμπορικά επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών σε μια συναρπαστική, σπαραχτική και συναισθηματική διαδρομή που διασχίζει τη ζωή και την καριέρα της.

Σε σκηνοθεσία της Kasi Lemmons (Harriet), σενάριο του υποψήφιου για Oscar Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), παραγωγή του μυθικού μουσικού παραγωγού Clive Davis και πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με βραβείο BAFTA Naomi Ackie (The End of the F***ing World), η ταινία αφηγείται τον πολύπλευρο και πολύπλοκο χαρακτήρα της γυναίκας πίσω από τη Φωνή. Με αξέχαστες ερμηνείες, θρυλικές εμφανίσεις και ένα αξέχαστο soundtrack με τις πιο μεγάλες επιτυχίες της όπως δεν τις ακούσατε ποτέ ξανά, δεν θέλετε να χορέψετε;

Τον ρόλο της Whitney Houston υποδύεται η βρετανίδα ηθοποιός Naomi Ackie. «Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Η Whitney πάντα ήταν εκεί, ήταν παρούσα στη ζωή μου» λέει η ηθοποιός. «Σε κάθε γάμο, κηδεία, βάπτιση, γενέθλια, καραόκε πάρτι, όταν είμαι μόνη μου, όταν είμαι με φίλους. Δεν μπορώ να θυμηθώ την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική της. Ήταν πάντα εκεί».

Εξαιτίας αυτού, όταν η Ackie κλήθηκε για οντισιόν, ένιωσε αγωνία με την ιδέα ότι θα υποδυθεί έναν θρύλο. «Με τρομοκράτησε και μόνο η ιδέα να αποπειραθώ να το κάνω. Κάθε φορά που περνούσα από έναν ακόμα γύρο στις οντισιόν, πλησίαζα πιο κοντά και ήταν αλλόκοτο» λέει η ηθοποιός. «Και μετά στην τελική οντισιόν, ήταν Halloween, ήμουν ντυμένη Whitney και τραγουδούσα το I Will Always Love You και κάτι ένιωσα. Ξαφνικά κατάλαβα ότι μπορώ να πω αυτή την ιστορία».

Αυτό που κούμπωσε στο μυαλό της Ackie ήταν ότι απογύμνωσε τον θρύλο και επικεντρώθηκε στην ουσία της Houston ως ερμηνεύτριας. «Ήθελε απλώς να τραγουδάει» λέει η Ackie. «Το καταλαβαίνω αυτό, επειδή νιώθω το ίδιο ως ηθοποιός. Είδα επίσης ότι μπορούσε να κάνει και χαζομάρες, όπως κάνω κι εγώ, και το συνδύασα με πραγματικό σεβασμό για την τέχνη και την τεχνική της».

Για την Ackie, ο ρόλος της Whitney Houston της άλλαξε τη ζωή. «Έχει μια δύναμη ο ρόλος που δεν την περίμενα. Δεν σκέφτομαι τη δουλειά μέρα νύχτα. Ανάμεσα στο action και το cut, βυθίζομαι στο συναίσθημα, αλλά συνήθως το αφήνω έξω από το σπίτι μου. Με τη Whitney, όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό. Βρήκα τη δική μου δύναμη, όπως δεν το έχω ξανακάνει. Δεν υποδυόμουν μόνο τη Whitney Houston».

Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ταινία είναι μια ευκαιρία για το κοινό να βιώσει την εμπειρία των πιο γνωστών τραγουδιών της Whitney Houston σε μια ιστορία που αφηγείται τη ζωή της. Για να μεταφέρουν την ιστορία στη μεγάλη οθόνη, οι δημιουργοί απέκτησαν τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις 22 κλασικών τραγουδιών της Houston και έκανα remix για να παίξουν στα καλύτερα ηχοσυστήματα των κινηματογράφων.

Στην ταινία, η Φωνή ερμηνεύει τα εξής τραγούδια:

Greatest Love of All
Home
You Give Good Love
If You Say My Eyes Are Beautiful (duet with Jermaine Jackson) Where Do Broken Hearts Go
Saving All My Love
How Will I Know
I Wanna Dance with Somebody
Far Enough (unreleased)
The Star-Spangled Banner
Run To You
I Will Always Love You (Live at the Concert for a New South Africa) Why Does It Hurt So Bad
It’s Not Right, But It’s OK
I’m Every Woman
I’m Your Baby Tonight
So Emotional
One Moment in Time
Million Dollar Bill
My Name Is Not Susan
I Didn’t Know My Own Strength
The Impossible Medley (I Loves You, Porgy / And I Am Telling You I’m Not Going / I Have Nothing)



Ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η Naomi Ackie ως Whitney Houston είναι ότι εκτός από το μεγάλο υποκριτικό της ταλέντο, είναι μια εκπαιδευμένη τραγουδίστρια. Για τον ρόλο της ως Houston χρειάστηκε να δουλέψει τη φωνή της ώστε να ακούγεται και να τραγουδάει σαν εκείνη, παράλληλα με το playback, παρόλο που δεν ηχογραφούσαν τη φωνή της. Ο λόγος είναι ότι δεν γίνεται να υποκρίνεται κάποιος ότι τραγουδάει. «Χρειάζονται οι εκφράσεις του προσώπου, η ενέργεια, η διεύρυνση του στέρνου, ο λαιμός και οι αναπνοές για να επιτευχθεί η αληθοφάνεια» λέει η σκηνοθέτιδα.

Η Ackie παραδέχεται με ταπεινότητα ότι παρόλο που είναι η ίδια καλή στο τραγούδι, η Φωνή είναι μόνο μία. «Μπορώ να αποδώσω μια μελωδία, αλλά δεν είμαι τραγουδίστρια» λέει. «Για να είσαι τραγουδιστής χρειάζεται η φωνή να έχει προσωπικότητα κι εγώ δεν το κατέχω αυτό. Οπότε, όταν ερμήνευα τα τραγούδια της, ζητούσα να ανεβάσουν τον ήχο του playback όσο πιο δυνατά γινόταν, τρέμανε οι τοίχοι, και τότε τραγουδούσα από πάνω».

Επιπροσθέτως, ακούγονται ερμηνείες στην ταινία για τις οποίες δεν υπάρχουν ηχογραφήσεις με τη φωνή της Houston. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κοινό θα ακούσει την Ackie να τραγουδάει το Guide Me, O My Great Jehovah, να κάνει φωνητικά για τη Cissy Houston (Tamara Tunie) και να εκτελεί ασκήσεις φωνητικής με τη Cissy στην εκκλησία.

Υπάρχει μία ακόμα ερμηνεία της Ackie που παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή. Στην ταινία, όταν ο Clive Davis φτάνει σε ένα κλαμπ για να ακούσει για πρώτη φορά τη Whitney να ερμηνεύει, τη σπρώχνουν ξαφνικά στη σκηνή χωρίς προειδοποίηση και όλοι περιμένουν να ερμηνεύσει το Greatest Love of All. Η Whitney είναι αγχωμένη και στην αρχή η ερμηνεία της είναι τραχιά.

Όμως, όπως ξέρουμε όλοι, η ηχογραφημένη ερμηνεία της Houston για το Greatest Love of All κάθε άλλο παρά τραχιά είναι. Για να υπογραμμίσει την αφηγηματική καμπή, η Lemmons ζήτησε από την Ackie να αρχίσει να τραγουδάει με νευρικότητα. «Μετά, στην πορεία, βρίσκει σιγουριά, βρίσκει τη φωνή της. Γίνεται η Whitney» εξηγεί η Lemmons.

Σε εκείνο το σημείο, μπαίνει η αριστοτεχνική ηχογράφηση της Houston. «Από εκείνο το σημείο και πέρα, όλα τα υπόλοιπα στην ταινία είναι η φωνή της Whitney» λέει η Lemmons.

Ταυτότητα ταινίας
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Σκηνοθεσία: Kasi Lemmons
Σενάριο: Anthony McCarten
Πρωταγωνιστούν: Naomi AckieStanley TucciAshton Sanders
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Barry Ackroyd
Σκηνογραφία: Gerald Sullivan
Κοστούμια: Charlese Antoinette Jones
Μοντάζ: Daysha Broadway
Πρωτότυπη Μουσική: Chanda Dancy
 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: “Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”: Μια ταινία φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης τραγουδίστριας
“Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”: Μια ταινία φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης τραγουδίστριας
“Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”: Μια ταινία φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης τραγουδίστριας
https://i.ytimg.com/vi/xyhnh80j7s4/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/xyhnh80j7s4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/whitney-houston-i-wanna-dance-with.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/whitney-houston-i-wanna-dance-with.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content