Σταύρος Πλουμιστός: Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι για να βρεις τον σκοπό ζωής σου;

Σταύρος Πλουμιστός: Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι για να βρεις τον σκοπό ζωής σου;

👉Υπάρχουν πολλοί προπονητές που υπόσχονται να μας βοηθήσουν να βρούμε τους σκοπούς της ζωής μας. Αναρωτιέστε αν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε το σκοπό της ζωής σας; Ίσως δεν πιστεύετε πραγματικά σε έναν μόνο σκοπό ή ίσως νομίζετε ότι έχετε βρει τον δικό σας, αλλά δεν είστε απόλυτα πεπεισμένοι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ας δούμε τι σημαίνει να έχεις έναν σκοπό ζωής και αν χρειάζεσαι βοήθεια για να τον βρεις.

Έχουμε έναν και μόνο σκοπό ζωής;

Βλέπετε, δεν πιστεύω απαραίτητα ότι έχουμε έναν μοναδικό σκοπό ζωής. Η ιδέα ενός ενιαίου σκοπού ζωής χωράει τακτοποιημένα σε ένα κουτί, σημαίνει ότι μπορούμε να βρούμε κάτι και να το επιμείνουμε χωρίς να του δίνουμε πολύ περισσότερη φροντίδα.

Μπορούμε να αποφασίσουμε ότι ένα συγκεκριμένο «κάλεσμα» είναι ο σκοπός της ζωής μας, όπως να μεγαλώσουμε οικογένεια ή να γίνουμε ψυχολόγοι ή ακόμη και να νομίσουμε κάτι άλλο από αυτό που τελικά είμαστε προορισμένοι.

Αλλά αυτή η πρόταση είναι πολύ περιορισμένη για μένα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια που μπορούμε να περπατήσουμε σε όλη μας τη ζωή, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα φάσμα πιθανοτήτων για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο σκοπός μας.

Το να πιστεύεις σε έναν μοναδικό σκοπό ζωής σημαίνει να πιστεύεις στον ντετερμινισμό, όπου οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον είναι ήδη καθορισμένο. Δεν είμαι υπέρ αυτής της ιδέας.

Δεν πιστεύω ότι ο δρόμος μας είναι πέτρινος.

Από την εμπειρία μου, έχω παρατηρήσει μια εμμονή γύρω μου με ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους για να βρουν το σκοπό της ζωής τους και φαίνεται ότι όλοι αναζητούν να ανακαλύψουν τον σκοπό τους με οποιοδήποτε μέσο προτείνει κάποιος.

Ζούμε σε μια κουλτούρα ανθρώπων που πιστεύουν ότι «αν ακολουθήσω αυτή τη συμβουλή, τότε…» 

Πώς μπορεί κάποιος άλλος να με βοηθήσει να βρω το σκοπό της ζωής μου;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στον κλάδο της αυτοβοήθειας, που δίνουν υποσχέσεις ότι θα σε βοηθήσουν να ξεθάψεις τον σκοπό της ζωής σου, έχουν καλές προθέσεις.

Τι σημαίνει αυτό για σας;

Οι προπονητές και οι αυτοαποκαλούμενοι γκουρού είναι εκεί έξω και περιμένουν να σας δώσουν συμβουλές για το πώς να ζήσετε επειδή θέλουν να ζήσετε μια ολοκληρωμένη, ευτυχισμένη ζωή – όπως αυτή που σας λένε ότι κάνουν. Θέλουν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε στη ζωή.

Θέλουν όμως και να βγάλουν λεφτά. Ο κλάδος της αυτοβοήθειας αξίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια και οι συμβουλές από ανθρώπους αυτοβοήθειας δεν είναι πάντα φθηνές.

Βλέπω πώς οι προπονητές μπορούν να σε βοηθήσουν με τον καθορισμό στόχων και τη σαφήνεια, όπως έχω βιώσει. Το να κάνετε σημειώσεις για το τι σας αρέσει να κάνετε και να σκέφτεστε τις εμπειρίες που θέλετε είναι καλές ασκήσεις.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανείπωτη πίεση να ανακαλύψουμε τα κλειδιά των προσωπικών μας θησαυρών, που στεγάζουν τους σκοπούς της ζωής μας. Τι σημαίνει, λοιπόν, αν δεν μπορείτε να βρείτε το δικό σας – χρειάζεται να αναζητήσετε βοήθεια;

Το πρόβλημα με την αναζήτηση βοήθειας για την εύρεση του σκοπού της ζωής σας

Εάν αισθάνεστε ότι δεν είστε σε θέση να εντοπίσετε το σκοπό της ζωής σας ξεκινήστε με την απομάκρυνση της πίεσης.

Αν το σκεφτείς, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι η πίεσή σου εξαρχής. Ποιανού η φωνή είναι στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε την ανάγκη να αναφέρετε λεπτομερώς τον σκοπό της ζωής σας; Και ποιος είναι αυτός που θέλεις να πεις;

Είναι ένας κοινωνικός μύθος ότι πρέπει να έχουμε έναν συγκεκριμένο σκοπό – και κάτι που δεν κάνει πολλά, εκτός από το να μας κάνει να νιώθουμε αποτυχημένοι επειδή δεν τον τυπώναμε και τον κολλήσαμε στον τοίχο.

Αυτό το βλέπω σε πολλές περιπτώσεις πελατών μου που έχουν χαθεί στον κόσμο. Τα περιβάλλοντα τους ασκούν πίεση για να βρουν τον σκοπό τους που τους προκαλεί να αισθάνονται περισσότερο άγχος και να αποσύρονται από την προσπάθεια τους.

Στις δωρεάν ομιλίες μου, που σχεδίασα για να απομυθοποιήσω την κρυφή παγίδα της ανάγκης να «βελτιωθείς», εξηγώ ότι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσεις μια «δυναμική ικανότητα αλλαγής» είναι να βρούμε την αυθεντική μας σύνδεση με την προσωπική μας δύναμη.

«Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις αυτή τη σύνδεση όταν ακούς συνεχώς συμβουλές από άλλους – ειδικά στον κλάδο της αυτοβοήθειας, αν δεν νιώσεις ότι ο καθοδηγητής σε εμπνέει».

Σκεφτείτε το, αναζητώντας βοήθεια που δεν σε εμπνέει, στην πραγματικότητα αρνείστε στον εαυτό σας τη δική σας δύναμη. 

Τι σημαίνει αυτό για σας; Ουσιαστικά λες στον εαυτό σου ότι έχεις χαθεί και δεν έχεις τις απαντήσεις.

Από την εμπειρία μου, οι καθοδηγητές, που θέλουν να σας βοηθήσουν να βρείτε το σκοπό σας, δημιουργούν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τη ζωή σας μέσω της αλλαγής πτυχών.

Αυτό που προτείνω όμως μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, είναι ότι η ιδέα που πρέπει να βελτιώσουμε, να αλλάξουμε και να διορθώσουμε τους εαυτούς μας είναι μια δυτική πολιτιστική εικόνα.

Είναι κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ.

Προτείνω ότι δεν χρειάζεται να βελτιώσετε τον εαυτό σας για να αλλάξετε τη ζωή σας .

«Είναι στο χέρι του καθενός κάποια στιγμή στη ζωή του να αναλάβει την ευθύνη και να αναπτύξει την προσωπική του δύναμη μέσα του. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς. Από σένα εξαρτάται."

Ενθαρρύνω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται να πάρουν ξανά τη δύναμη στα χέρια τους, χωρίς να βασίζονται σε κάποιον άλλον για να έχουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, μοιράζοντας τους σκοπούς της ζωής τους.

Βασισμένος στις γνώσεις μου δημιούργησα μια διαδικασία εφτά βημάτων που έχει να κάνει με την ανάληψη ευθύνης για τη ζωή σας. 

1) Δημιουργία νέας κουλτούρας που αναδιαμορφώνει τα δικαιώματα και τις ευθύνες.

2) Βρείτε την αυθεντική σύνδεση με την προσωπική σας δύναμη.

3) Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους με στοχοθέτηση. 

4) Ανάληψη δράσης μέσω των επιδιώξεών σας.

5) Δημιουργία της πραγματικότητας και του σκοπού σας.

6) Ενεργοποίηση του ενστίκτου σας.

7) Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης και της πίστης σου.

Με απλά λόγια: εναπόκειται σε εμάς να καθορίσουμε τους κανόνες και τις αξίες της ζωής μας και να αναλάβουμε την ευθύνη για κάθε πτυχή της ζωής μας , συμπεριλαμβανομένης της ευτυχίας και της ευημερίας μας.

Στη συνέχεια, πρέπει να μετατοπίσουμε την εστίασή μας και να βρούμε τη μοναδική μας σχέση με τον εαυτό μας. Η οικοδόμηση μιας αληθινής, βαθιάς σύνδεσης με τον εαυτό μας, μας επιτρέπει να βρούμε τις απαντήσεις που αναζητούμε.

Θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι είχατε τις απαντήσεις.


«Μόλις αποκτήσεις αυτή τη σύνδεση, τότε αλλάζει η ζωή ».

Έχει επίσης να κάνει με το να βάλεις τα πράγματα σε μια προοπτική, ανατρέποντας τις προκλήσεις στο μυαλό σου και βλέποντας ευκαιρίες στις αναπόφευκτες προκλήσεις της ζωής.

Σε αντίθεση με τη θετική σκέψη, όπως ο νόμος της έλξης, όπου μας ενθαρρύνουν να καταπιέζουμε τις σκέψεις μας και να επικεντρωνόμαστε μόνο στο καλό, αυτό το βήμα είναι να δούμε την πρόκληση κατάματα. Οι ευκαιρίες είναι το φυσικό αποτέλεσμα αυτής της δράσης.

Η αποδέσμευση από τις κοινωνικές συνθήκες και η λήψη μικρών βημάτων για τη σφυρηλάτηση της νέας μας πραγματικότητας είναι τελικά ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό μας – αυτόν που υπήρχε πάντα μέσα μας.

Πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη για τη ζωή μας και το ποιοι είμαστε, ανακαλύπτοντας ξανά την δύναμη που έχουμε μέσα μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω
να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι για να βρεις τον σκοπό ζωής σου;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι για να βρεις τον σκοπό ζωής σου;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι για να βρεις τον σκοπό ζωής σου;
https://www.happiness.com/community/uploads/monthly_2020_08/what-is-the-point-of-life-meaning.jpg.44cbd68d85f6c6b9b7c1454b5bb52eb8.jpg
https://i.ytimg.com/vi/pkVp3ZzdyUM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_79.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_79.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content