Σεροτονίνη: Το κλειδί για την πνευματικότητα και την ανώτερη συνείδηση

Σεροτονίνη: Το κλειδί για την πνευματικότητα και την ανώτερη συνείδηση

👉Μια ομάδα από Σουηδούς ερευνητές βρήκαν ότι η παρουσία ενός υποδοχέα που ελέγχει την γενική δραστηριότητα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, συνδέεται με την ικανότητα των ανθρώπων για υπέρβαση, την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν αντικειμενικά. Οι επιστήμονες υποψιάζονται εδώ και πολύ καιρό ότι η σεροτονίνη επηρεάζει την πνευματικότητα. Βρήκαν ότι ναρκωτικά που είναι γνωστά ότι τροποποιούν την σεροτονίνη, όπως το LSD, προκαλούν επίσης μυστικιστικές εμπειρίες. Αν αυτός ο νευροδιαβιβαστής απελευθερωθεί σε τεράστιες ποσότητες μέσα στο σώμα, το άτομο θα φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης. Μια απέραντη αίσθηση χαρά και ευτυχίας θα πάρει τον έλεγχο. (4)

Γνωρίζετε τι σημαίνει ο όρος LSD; Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι έχετε μια ιδέα για αυτό. Το LSD ή Διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος, είναι ένα δυνατό ναρκωτικό. Ενώ μπορεί να αποφέρει εκατομμύρια για εκείνον που το πουλάει, μπορεί να καταστρέψει εκείνον που το καταναλώνει. Γιατί παθιάζονται πολλοί με αυτό; Γιατί εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί του ξοδεύουν και το τελευταίο σεντ που έχουν για να το αγοράσουν; Ας μάθουμε γιατί.

Το 1938, ο Albert Hoffman, ένας Ελβετός επιστήμονας, συνέθεσε το LSD ενώ ερευνούσε τα παράγωγα του λυσεργικού οξέος από ένα μύκητα που αναπτύσσεται στη σίκαλη. Ενώ ανα-συνέθετε το LSD απορρόφησε κατά λάθος μια μικρή ποσότητα μέσω των ακροδακτύλων του. Βίωσε κάτι ασυνήθιστο, κάτι δυνατό. Ήταν οι δυνατές επιδράσεις του LSD. (1)

Αργότερα, την δεκαετία του 40, το LSD έκανε την είσοδό του στην αγορά της υγείας με την ονομασία Delysid. Προωθήθηκε στους ψυχιάτρους ως ένα εργαλείο για την κατανόηση της ψύχωσης και την διευκόλυνση της ψυχοθεραπείας. Ο ασθενής στον οποίο χορηγούνταν Delysid, μπορούσε να συλλαμβάνει καταπιεσμένες αναμνήσεις. Ο ψυχίατρος μπορούσε να έχει μια εικόνα για το εσωτερικό του μυαλού του ασθενούς μέσω μιας πρωταρχικής διαδικασίας που προκαλούταν από το παραισθησιογόνο. Το ναρκωτικό έτυχε ευρείας αποδοχής. Ο Timothy Leary λέκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard την δεκαετία του 50, ήταν μέγας υποστηρικτής του LSD. Αλλά το 1965 απαγορεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Timothy Leary δικάστηκε για παράνομη κατοχή μαριχουάνας και φυλακίστηκε. Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης. (1)

Τι γίνεται στην πραγματικότητα όταν παίρνετε LSD;


Όταν καταναλώνεται το LSD, δρα σε ειδικούς υποδοχείς στο σώμα και κολλάει πάνω τους. Μια αίσθηση όμοια με την απόλαυση και την έκσταση, απλώνεται μέσα από πλάσμα. Αλλά με τι έχει να κάνει το LSD όσον αφορά τη σεροτονίνη; Λοιπόν, οι ειδικοί υποδοχείς δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους υποδοχείς της σεροτονίνης. Οι 5HT τύπου 2 υποδοχείς, είναι οι υποδοχείς όπου δένεται ολόκληρη η σεροτονίνη. Αυτοί οι υποδοχείς είναι εκεί μέσα σε όλα, και το σωστό πεπτίδιο που πρέπει να δεθεί εκεί είναι η ίδια η σεροτονίνη. Η δύναμη του πεπτιδίου της σεροτονίνης είναι τόσο μεγάλη που το LSD δεν ταιριάζει με αυτή. Αλλά για να τη βιώσει κάποιος πρέπει να φτάσει σε ένα επίπεδο που ονομάζεται αγάπη άνευ όρων. Η σεροτονίνη σε αντίθεση με τα άλλα πεπτίδια έχει τη δύναμη να επηρεάζει το ανθρώπινο μυαλό και σώμα. Φτιαγμένη από το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το πεπτίδιο της σεροτονίνης είναι ένα δυνατό ενισχυτικό της διάθεσης. Είναι πανίσχυρο αντικαταθλιπτικό πεπτίδιο. Σε σωματικό επίπεδο έχει απίθανες αντιγηραντικές ιδιότητες. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Ανεπαρκής ποσότητα πεπτιδίου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία. (2,3)

Η σεροτονίνη ή 5-υδροξυ-τρυπτοφάνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής μονοαμίνη που αρχικά πιστευόταν ότι παράγεται σε μία μόνο περιοχή του σώματος, για παράδειγμα, στο μυαλό. Ωστόσο όσο η έρευνα στο θέμα εξελισσόταν, βρέθηκε ότι το 95% της συνολικής σεροτονίνης στο ανθρώπινο βρίσκεται στον πεπτικό σωλήνα, στα εντεροχρωμιόφιλα κύτταρα. Το υπόλοιπο της σεροτονίνης συγκεντρώνεται στους σεροτονινεργικούς νευρώνες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να στηρίζεται για την τροφοδοσία σεροτονίνης στις εξωτερικές πηγές όπως πχ το έντερο επειδή για παράδειγμα η σεροτονίνη δεν μπορεί να περάσει τον αιµατοεγκεφαλικό φραγµό που προστατεύει τον εγκέφαλο από τις εξωτερικές εισβολές-επιδρομές. Συνεπώς, ο εγκέφαλος πρέπει να προμηθευτεί αυτό που έχει ανάγκη ο νευροδιαβιβαστής, από μέσα.Η σεροτονίνη συμβάλλει στο αίσθημα της ευημερίας και επομένως πολλοί την ονομάζουν την ορμόνη της ευτυχίας. Τα βακτήρια του εντέρου βοηθούν στην παραγωγή αυτού του νευροδιαβιβαστή. Μεταδίδει μια αίσθηση αγάπης μέσα στο έντερο και εμπλέκεται δραστικά στην αποτροπή της κατάθλιψης και στη ρύθμιση του ύπνου, της όρεξης και της θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο η επίδρασή του δεν περιορίζεται μόνο στο έντερο. (3)

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι η σεροτονίνη είναι ένας δυνατός επιταχυντής, σημαντικός για την ωρίμανση του εγκεφάλου. Έχει μια δυνατή επίδραση στους νευρώνες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για τη διάθεση, την σεξουαλική επιθυμία και λειτουργία, την όρεξη, την μνήμη και την συμπεριφορά μάθησης. Η ανεπάρκεια του πεπτιδίου μπορεί να οδηγήσει σε αυτισμό και σύνδρομο του Down. (3)

Όταν η σεροτονίνη παράγεται σε ισορροπημένη ποσότητα, τότε μια απέραντη πνευματική αίσθηση παίρνει τον έλεγχο. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη και ο νευροδιαβιβαστής που κάνει κάποιον να νιώθει την πνευματική ευδαιμονία και ευημερία.

Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed.com
Αναφορές:
(1) Acid Dreams: The Complete Social History of LSD: The CIA, the Sixties, and Beyond- Martin A lee
(2) LSD: Doorway to the Numinous: The Groundbreaking Psychedelic Research into Realms of the Human Unconscious – Stanislav Grof MD
(3) 5-HTP: Nature’s Serotonin Solution – Ray Sahelian
(4) The Science of Emotions: Dr Fahad Basheer
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σεροτονίνη: Το κλειδί για την πνευματικότητα και την ανώτερη συνείδηση
Σεροτονίνη: Το κλειδί για την πνευματικότητα και την ανώτερη συνείδηση
Σεροτονίνη: Το κλειδί για την πνευματικότητα και την ανώτερη συνείδηση
https://meygeia.gr/wp-content/uploads/2018/02/hamila-epipeda-serotoninis-e1540824951900.jpg
https://i.ytimg.com/vi/AEU6ZFZRMBE/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_71.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_71.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content