Στ. Πλουμιστός: "Όταν ανακάλυψα γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα"

Στ. Πλουμιστός: "Όταν ανακάλυψα γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα"

👉Όλοι θέλουμε να ζούμε τη ζωή μας με σκοπό και θετικότητα, αλλά σπάνια αναγνωρίζουμε γιατί είναι τόσο απαραίτητο. Ως αποτέλεσμα, συχνά νιώθουμε κολλημένοι, καταβεβλημένοι και χωρίς κίνητρα. Και αυτό συμβαίνει ενώ η ζωή είναι γεμάτη δυνατότητες.

Καθώς μεγαλώνουμε, αναπτύσσουμε ένα σύνολο πεποιθήσεων για τον κόσμο γύρω μας – είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε τη ζωή μας. Όταν βιώνουμε δύσκολες στιγμές, είναι σαν ένας σεισμός – απροσδόκητος – και μπορεί να διαλύσει αυτό το θεμέλιο και να μας αφήσει να αισθανόμαστε αβέβαιοι για τον εαυτό μας με μέρη της ζωής μας να έχουν γίνει ερείπια.

Όταν αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες, μπορεί να αναδείξει μέσα μας ιδιότητες που μπορεί να μην γνωρίζαμε ότι κατέχουμε, όπως δύναμη, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα. Μπορεί επίσης να μας διδάξει πολύτιμα μαθήματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας.

Μέσα από γεγονότα που με έκαναν να νιώσω την σκληρότητα των ανθρώπων, από πολύ μικρή ηλικία, έβαλα τον εαυτό μου σε διαδικασία μεγάλης ψυχολογικής πίεσης για να ανταπεξέλθω. Όμως χωρίς να σου διδάξουν τον σκοπό και την θετικότητα, πολύ σύντομα ενεργειακά εξαντλείσε. Νιώθεις ότι "δεν πιάνουν τόπο οι κόποι σου". Ώσπου ανάγκασα τον εαυτό μου να αναλογιστεί τη ζωή μου και να ανακαλύψει, πολύ γρήγορα, γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα και ποια θα ήταν τα οφέλη και είμαι έτοιμος να μοιραστώ 10 λόγους για να ζήσετε κι εσείς τη ζωή σας με σκοπό και θετικότητα και θα διαπιστώσετε αμεσα τα οφέλη αυτής της επιλογής.

1) Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας
Γνωρίζατε ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας είναι μια από τις βασικές ανάγκες όλων των ανθρώπων;

Αυτό δεν ισχύει μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά είναι καθολικό!

Ναι, αποδεικνύεται ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να εκφραστούμε πλήρως και να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας.

Εάν έχετε ακούσει ποτέ για την ιεραρχία των αναγκών του Maslow, το πιθανότερο είναι ότι καταλαβαίνετε ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας στο έπακρο και η πλήρης αξιοποίησή σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το υψηλότερο επίπεδο ψυχολογικής ανάπτυξης - αυτοπραγμάτωσης.

Λοιπόν, δεν λέω ότι αυτή η θεωρία είναι 100% σωστή. Ακόμη περισσότερο — δεν πιστεύω καν ότι χρειάζεται να εκπληρώσουμε όλες τις βασικές μας ανάγκες για να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων σας είναι πράγματι ένας πολύ καλός λόγος για να ζήσετε τη ζωή σας με σκοπό και θετικότητα.

Το μόνο πρόβλημα... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε ή δεν γνωρίζουμε καν τι είμαστε ικανοί. Αυτό συμβαίνει επειδή ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι συχνά ενθαρρύνονται να ακολουθούν το πλήθος αντί να ακούν τη δική τους εσωτερική φωνή.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μη ικανοποιητική ζωή όπου νιώθετε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα εκεί έξω για εσάς! Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό για εσάς να ζείτε τη ζωή σας με σκοπό και θετικότητα. Έτσι, θα αρχίσετε να αναλαμβάνετε δράση για τους στόχους και τα όνειρά σας, αντί να αναρωτιέστε τι θα πετύχετε όταν είναι πολύ αργά!

Λοιπόν, εδώ είναι το θέμα:

Όταν ζούμε με σκοπό , μεγιστοποιούμε τις δυνατότητές μας.
Αναλαμβάνουμε συνειδητές ενέργειες που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας και αναγνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, αυξημένη ευτυχία και αίσθηση ολοκλήρωσης. Ο κύριος λόγος για να ζεις με σκοπό είναι ότι σε βοηθά να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Θα νιώσετε περισσότερο τον έλεγχο της ζωής σας όταν ξέρετε τι εκτιμάτε και τι θέλετε να πετύχετε.

2) Για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας
Ψάχνετε τρόπους για να γίνετε πιο δημιουργικοί και να αγκαλιάσετε μια θετική νοοτροπία; Αν ναι, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι το να ζεις τη ζωή σου με σκοπό και θετικότητα δεν είναι μόνο να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου. Αντίθετα, μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα και να καλλιεργήσετε μια θετική νοοτροπία, η οποία είναι δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη επιτυχίας.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η δημιουργικότητα είναι η κινητήρια δύναμη της αλλαγής.

Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη ζωή σας, πρέπει να είστε δημιουργικοί και να παραμένετε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ευκαιρίες.

Τη στιγμή που κλείνεις τα μάτια σου, χάνεις την ικανότητα να βλέπεις νέες συνδέσεις. Δεν θέλετε να ζήσετε σε ένα κουτί. θέλεις να είσαι ελεύθερος.

Δεν θέλετε να φοβάστε να πείτε αυτό που σκέφτεστε. θέλετε να είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε και να ρισκάρετε. Θέλετε να μην φοβάστε μήπως κάνετε λάθος. Θέλετε να είστε έτοιμοι να πάρετε τη ζωή σας σε νέες κατευθύνσεις. Θέλετε να ζήσετε με μια αίσθηση περιπέτειας και ενθουσιασμού.

Γι' αυτό στοχεύουμε να ζήσουμε μια δημιουργική ζωή. Όταν ζεις με δημιουργικότητα, ενισχύεις την ικανότητά σου να σκέφτεσαι έξω από το κουτί και να βλέπεις ευκαιρίες που οι άλλοι χάνουν.

Έχετε την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας και να ζήσετε τη ζωή που θέλετε.
Το αποτέλεσμα;; Αρπάζετε την ευκαιρία να κάνετε μια πραγματική διαφορά στον κόσμο.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι η δημιουργικότητα σας δίνει την ευκαιρία να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι και να κάνετε τη διαφορά στη ζωή σας.

Λοιπόν, δεν είναι ένας καλός λόγος για να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με σκοπό και να αναπτύξετε μια θετική νοοτροπία; Ως αποτέλεσμα, η ζωή σας θα αποκτήσει πιο νόημα. Και θα βρεθείτε να εξερευνάτε νέους τομείς της ζωής που θα συμβάλουν στη δημιουργικότητά σας!

3) Να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου
Ποιος δεν προσπαθεί να νιώσει καλύτερα σε περιόδους απόγνωσης; Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ενδυναμωμένοι, χαρούμενοι και γεμάτοι. Όμως, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, είναι δύσκολο να βρούμε τη δύναμη και το κίνητρο για να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο.

Είναι φυσιολογικό να έχουμε αμφιβολίες για το πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο ή προσπάθεια σε αυτό.

Μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου με σκοπό και θετικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας και να νιώσετε ευτυχισμένοι στη διαδικασία!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι μια μέθοδος για να ανακαλύψετε ότι θα ανοίξουν πολλές πόρτες για εσάς καθώς και ευκαιρίες που διαφορετικά θα χάνονταν. Θα μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους σε βαθύτερο επίπεδο. Επιπλέον, θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτή τη στάση σας! 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε τις δικές μας φόρμουλες όσον αφορά την αυτοβελτίωση. Πρέπει να συνδεθούμε με το παρελθόν και το παρόν και να εστιάζουμε μόνο στο μέλλον.

Η θέληση και το όραμα μου, άλλαξαν τη ζωή μου και με βοήθησαν να καταλάβω γιατί πρέπει να ζω τη ζωή μου με σκοπό και πώς να ενδυναμώσω τον εαυτό μου. Και αυτό με ενέπνευσε επίσης να γράψω αυτό το άρθρο.

Έτσι, αν νιώθετε πεπεισμένοι ότι πρέπει να ζήσετε τη ζωή σας με σκοπό, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ίσως τα βίντεο μου στο κανάλι μου PLOUMISTOS LIVE VIDEO να είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι.

4) Να εστιάσουμε στο παρόν
Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι. Βιώνουμε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, ενώ άλλες εμπειρίες μας κάνουν λυπημένους και δυστυχισμένους. Όμως, παρόλο που η ζωή είναι ένα ταξίδι, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να συμβεί κάτι για να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Αντίθετα, μπορούμε να ελέγξουμε τη ζωή μας έχοντας επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μας.

Έτσι, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ζωή μας! Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου όταν λέω ότι αυτό είναι που πραγματικά έχει σημασία: να ζεις στην παρούσα στιγμή!

Ας είμαστε ειλικρινείς: τις περισσότερες φορές, είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο αύριο και στο τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα που τείνουμε να χάνουμε τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας αυτή τη στιγμή.

Ναι, η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχουμε πραγματικά. Είναι η μόνη στιγμή που μπορούμε να ελέγξουμε.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Μπορούμε μόνο να επικεντρωθούμε στην παρούσα στιγμή και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες μας. Η παρούσα στιγμή είναι όπου βρίσκεται η δύναμή σας. Είναι το μέρος όπου η δημιουργικότητα, η επίγνωση και η ενέργειά σας είναι πιο δυνατά. Είναι το μέρος όπου μπορείτε να είστε οι πιο παραγωγικοί και να έχετε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αρχίσεις να ζεις τη ζωή σου με σκοπό και θετικότητα.

Είναι όπου μπορείτε να εστιάσετε σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή σας . Είναι όπου μπορείτε να ζήσετε με σκοπό και να κάνετε τη διαφορά. Έτσι, αν καταλαβαίνετε πώς η εστίαση στο παρόν μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο, τότε ήρθε η ώρα να εστιάσετε σε αυτά τα μικρά θαύματα!


5) Να δημιουργείς ουσιαστικές σχέσεις
Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με σκοπό; Είναι επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνετε ουσιαστικές σχέσεις που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν κολλήσει στις δικές τους φούσκες και δεν έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουν στη ζωή. Αυτό τους οδηγεί να ζήσουν μια επιφανειακή ζωή όπου το μόνο που κάνουν είναι να εργάζονται, να κοιμούνται και να επαναλαμβάνουν τις ίδιες βαρετές δραστηριότητες κάθε μέρα.

Σου ακούγεται γνωστό; Αν ναι, τότε έχετε έναν άλλο λόγο να ζήσετε τη ζωή σας με θετικότητα και σκοπό. Γι' αυτό πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για εσάς να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με σκοπό: θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πραγματικές, ειλικρινείς σχέσεις που έχουν σημασία.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτές τις σχέσεις μιλώντας για πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή σας.

Μπορείτε να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και σεβασμό ο ένας με τον άλλον μοιράζοντας ό,τι σας αρέσει και τι σας οδηγεί προς τα εμπρός κάθε μέρα.

Τώρα μπορείς να μου πεις ότι ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, είμαστε όλοι μόνοι σε όλη μας τη ζωή.

Αλλά ξέρετε τι; Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή μόνος. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε ανθρώπους στη ζωή σας και πρέπει να ασκείτε θετική επιρροή στους γύρω σας.

Πρέπει να συνεισφέρετε στην κοινότητά σας και να κάνετε τη διαφορά με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εξειδίκευσή σας.

Πρέπει να επηρεάσετε τη ζωή σας και να σας θυμούνται για τα πράγματα που έχουν σημασία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ζεις με νόημα στις σχέσεις σου. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο - οι σχέσεις είναι απαραίτητες για την ευτυχία και την ευημερία μας. Ναι, σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ , οι καλές κοινωνικές σχέσεις προβλέπουν σταθερά μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Είναι μέσα από τις σχέσεις που μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και να κάνουμε τη διαφορά.

Έτσι ακριβώς βιώνουμε τη ζωή. Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι είναι σημαντικό για εσάς να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με σκοπό: θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με ανθρώπους που σας εμπνέουν!


6) Να κατανοήσεις τη δύναμη της ευγνωμοσύνης
Εντάξει, το να έχεις ουσιαστικές σχέσεις είναι ένα πράγμα. Αλλά επαινείτε πραγματικά αυτό που λαμβάνετε από αυτές τις σχέσεις; Αν όχι, τότε χάνετε τη δύναμη της ευγνωμοσύνης.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Σας βοηθά να είστε πιο θετικοί, χαρούμενοι και χαρούμενοι με τη ζωή. Και σε κάνει να συνειδητοποιήσεις για πόσα πρέπει να είσαι ευγνώμων.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα ξέρω ότι το να πετύχεις μια κατάσταση ευγνωμοσύνης είναι ένα όμορφο πράγμα. Μόλις αποκτήσουμε τη δεξιότητα, γίνεται τρόπος ζωής. Μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στο να νιώθετε αγανάκτηση για τις περιστάσεις σας ή πραγματικά ευγνώμονες για αυτό που έχετε.

Και ξέρεις τι; Είναι δύσκολο να παραμείνετε αρνητικοί όταν είστε ευγνώμονες για τη ζωή σας. Η ευγνωμοσύνη αλλάζει την οπτική και τις συνήθειές σας. Σας επικεντρώνει εκ νέου στα θετικά και σας αποτρέπει από το να κολλήσετε σε μια αποτελμάτωση. Γι' αυτό πιστεύω ότι η κατανόηση της δύναμης της ευγνωμοσύνης είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ζήσεις τη ζωή σου με σκοπό και θετικότητα.

Δημιουργεί θετικές δονήσεις στη ζωή σας και σας βοηθά να εκτιμήσετε αυτό που έχετε.

Λοιπόν, εδώ είναι το θέμα:
Εάν θέλετε να αισθάνεστε θετικοί και ευγνώμονες για τη ζωή σας, πρέπει να αρχίσετε να ασκείτε ευγνωμοσύνη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να είσαι ευγνώμων. Κάνει τη ζωή σου καλύτερη γιατί εκτιμάς όλα όσα έχεις.



7) Για να επιτύχετε την ψυχική ηρεμία
Ένας από τους πιο προφανείς λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε τη ζωή μας με σκοπό είναι να επιτύχουμε ψυχική ηρεμία.

Βλέπετε, τις περισσότερες φορές, ανησυχούμε ότι η ζωή μας περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι στην καθημερινή μας ζωή που ξεχνάμε να σταματήσουμε και να εκτιμήσουμε τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς.

Αλλά όταν ζεις με σκοπό, το μυαλό σου είναι ήσυχο. Δεν ανησυχείτε για το μέλλον σας, απλώς κάνετε συνειδητές ενέργειες που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας.

Είστε προληπτικοί για την υγεία και την ευημερία σας και δεν επηρεάζεστε από την αρνητικότητα και την τοξικότητα των άλλων. Ακούγεται εντυπωσιακό, σωστά;

Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε με σκοπό. Αυτός είναι ο τρόπος για να αναγνωρίσετε και να απομακρυνθείτε από μη βοηθητικές σκέψεις και συναισθήματα και να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο ελέγχου στη ζωή σας.

Αλλά γιατί πρέπει να ζεις με ηρεμία;
Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ας καταλάβουμε πρώτα το νόημα αυτής της φράσης.

Λοιπόν, η ψυχική ηρεμία είναι η αίσθηση του να έχεις τον έλεγχο, να έχεις μηδενικές ανησυχίες και να έχεις μια αίσθηση ευεξίας. Είναι η αίσθηση ότι μπορείς πραγματικά να απολαύσεις τη ζωή σου.

Και μάντεψε τι.... Όταν πετυχαίνεις ψυχική ηρεμία, είσαι σε θέση να εστιάζεις πραγματικά σε ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή σου. Αυτό σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας και να είστε πιο παραγωγικοί. Σας βοηθά να εξαλείψετε τους περισπασμούς, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

8) Να αγκαλιάσεις τις αποτυχίες σου
Τώρα επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω έναν άλλο λόγο για να ζήσετε τη ζωή σας με σκοπό που έτυχε να είναι ο πιο σημαντικός προσωπικά για μένα.

Και εδώ είναι: οι άνθρωποι που ζουν τη ζωή τους με σκοπό και που παρατηρούν θετικές πτυχές της ζωής τους μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ότι οι αποτυχίες τους είναι στην πραγματικότητα μαθήματα.

Βλέπετε, όταν ζείτε με σκοπό, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σας και τα πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τι πρέπει να αλλάξετε και τι πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε. Και αυτό είναι κρίσιμο όταν πρόκειται για αποτυχία, γιατί σε βοηθά να δεις ότι η αποτυχία είναι μέρος της ζωής.

Γιατί;
Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι θα αποτύχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Αυτό είναι που μας κάνει ανθρώπους και είναι που μας κάνει να μεγαλώνουμε ως άτομα. Όταν αποτυγχάνουμε, μαθαίνουμε κάτι νέο για τον εαυτό μας, το οποίο μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε. Γι' αυτό πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αποτυχίες μας και να μάθουμε από αυτές. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρίες για να βελτιωθούμε και να μας κάνουν καλύτερους μακροπρόθεσμα.

Αγκαλιάστε λοιπόν τις αποτυχίες σας και μάθετε από αυτές! Θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε ως άτομο και να πετύχετε όλα όσα επιθυμεί η καρδιά σας!

Τι θα συμβεί αν δεν αποδεχτείτε την αποτυχία σας;
Λοιπόν, τότε κολλάς σε έναν βρόχο αρνητικότητας και αμφιβολίας. Εάν δεν ζείτε με σκοπό, τότε κάθε φορά που αποτυγχάνετε σε κάτι, είναι εύκολο να πέφτετε σε μια αρνητική νοοτροπία. Αλλά το να ζεις τη ζωή σου με σκοπό και να αγκαλιάζεις τις αποτυχίες σου θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις τον κύκλο της επιτυχίας και της αποτυχίας και να προχωρήσεις στην επόμενη πρόκληση.


9) Για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία
Για μένα, ως καθοδηγητής ανθρώπων, η εστίαση στην ψυχική υγεία είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται να ζήσω με σκοπό.

Και μάντεψε τι; Το να έχετε έναν σκοπό και να είστε θετικοί μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή.

Όλα αυτά τα οφέλη συνθέτουν έναν πιο ευτυχισμένο και πιο υγιή εαυτό. Και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος, την κατάθλιψη και την ανικανότητα να αντεπεξέλθετε.

Η αλήθεια είναι ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους βιώνουμε υψηλά επίπεδα άγχους και αναπτύσσουμε αγχώδεις διαταραχές είναι ότι δεν ξέρουμε τι κάνουμε στη ζωή μας. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και αυτό μας κάνει να νιώθουμε χαμένοι και μπερδεμένοι.

Μπορείτε να ζήσετε με σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας; Λοιπόν, όταν ζείτε με σκοπό, θα έχετε περισσότερα κίνητρα για να επιτύχετε τους στόχους σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το να έχεις έναν σκοπό στη ζωή σε κάνει να νιώθεις ότι υπάρχει κάτι για το οποίο εργάζεσαι. Και όταν έχουμε έναν στόχο ή κάτι για το οποίο εργαζόμαστε, μας δίνει μια αίσθηση κατεύθυνσης. Το οποίο με τη σειρά του μας βοηθά να μειώσουμε το άγχος και το άγχος επειδή γνωρίζουμε τι κάνουμε στη ζωή και γιατί το κάνουμε.

Εμπιστεύσου με – ο τρόπος που σκέφτεσαι τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική σου ευεξία.

Βλέπετε, όταν ζείτε με τρόπο που σας επιτρέπει να εστιάσετε σε θετικές πτυχές της ζωής σας, είναι πιο εύκολο για σας να αναγνωρίσετε τι είναι σημαντικό στη ζωή σας. Και αυτό είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, διότι σας βοηθά να εκτιμήσετε όλα τα καλά πράγματα στη ζωή σας, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το πώς αισθάνεστε.

Και αυτό με οδηγεί στο τελευταίο σημείο.

10) Να γίνουμε πιο ανθεκτικοί
Πόσες φορές έχετε επιθυμήσει να είστε σε θέση να προσαρμοστείτε σε προκλητικές εμπειρίες ζωής χωρίς να επηρεάζεστε από αυτές;

Αν είστε όπως οι περισσότεροι από εμάς, το πιθανότερο είναι ότι το να είστε ανθεκτικοί είναι κάτι που προσπαθείτε να πετύχετε, ίσως χωρίς καν να το καταλάβετε.

Τώρα ίσως αναρωτιέστε τι σημαίνει καθόλου αυτή η έννοια.

Λοιπόν, η ανθεκτικότητα είναι μια κοινή έννοια στη θετική ψυχολογία, που σημαίνει να μπορείς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις ζωής με προσαρμοστικό τρόπο. Σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι που είναι ανθεκτικοί είναι σε θέση να ανακάμψουν από αρνητικές εμπειρίες, να ανακάμψουν από τις αναποδιές και να μάθουν από τα λάθη τους.

Το πιο σημαντικό, μελέτες αποδεικνύουν ότι η ανθεκτικότητα συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογική ευεξία. Ως αποτέλεσμα, η ιδέα του χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει ανθρώπους με θετική νοοτροπία.

Η ανθεκτικότητα είναι βασικά η ικανότητά σας να αναπηδάτε από τις προκλήσεις. Και γι' αυτό θα πρέπει να στοχεύσετε να ζήσετε τη ζωή σας με σκοπό και θετικότητα.


Μια θετική νοοτροπία θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε πιο γρήγορα από τις αρνητικές εμπειρίες. Αυτό συμβαίνει επειδή μια θετική νοοτροπία σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε τις προκλήσεις σας και να αφαιρέσετε βασικά μαθήματα από αυτές.

Όταν καταφέρετε να το κάνετε αυτό, θα είστε λιγότερο ευαίσθητοι στις αρνητικές εμπειρίες. Αυτό κάνει την ανθεκτικότητα πιο σημαντική από ποτέ όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο. Και ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε ανθεκτικότητα είναι να ζείτε με σκοπό.

Όταν ζείτε με σκοπό, θα είναι πιο πιθανό να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας και να αναπηδήσετε από δύσκολες καταστάσεις. Θα είστε σε θέση να προσαρμοστείτε σε νέες καταστάσεις και να αναπτύξετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να τις αντιμετωπίσετε. Και αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη αίσθηση αυτοπεποίθησης και ανθεκτικότητας που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε δύσκολες στιγμές στη ζωή.

Πιστέψτε με, θα βελτιώσει τη συνολική ψυχολογική σας ευεξία ως αποτέλεσμα επίσης!

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι να αναπτύξτε μια ισχυρότερη αίσθηση του σκοπού
Όπως μπορείτε να δείτε, όταν ζείτε με σκοπό και θετικότητα, έχετε ένα σαφές όραμα που σας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσετε .

Ας ελπίσουμε ότι καταλαβαίνετε ότι το να ζεις μια ζωή με σκοπό και θετικότητα μπορεί να έχει πολλά οφέλη, από βελτιωμένη ψυχική και σωματική υγεία έως αυξημένη παραγωγικότητα και ακόμη και αυξημένη ευτυχία. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά μπορεί επίσης να φέρει χαρά και ικανοποίηση στην καθημερινότητά σας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ανταποκριθείτε στην πρόκληση μου και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες σας! Είμαι εδώ αν με χρειαστείτε...!! 

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: "Όταν ανακάλυψα γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα"
Στ. Πλουμιστός: "Όταν ανακάλυψα γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα"
Στ. Πλουμιστός: "Όταν ανακάλυψα γιατί πρέπει να ζω με σκοπό και θετικότητα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiiUqS0hxFKkkpSU15Cd2txt3hC8XSfakXxGBJ44xPU88Gj5E8NRlUZPg3-xsERTUD43OmMQifJ9tLCr9p2UZlbQNav8VXouExeQtZf-m0y24dJ00vSPoDWJie2cT_0KYrlUHuFTmurcN-yWkzuuPj909FQxkDQ1F8DKbJyaltAgMt1nmC-VOvir8Jpg/w400-h400/1.PLOUMISTOS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiiUqS0hxFKkkpSU15Cd2txt3hC8XSfakXxGBJ44xPU88Gj5E8NRlUZPg3-xsERTUD43OmMQifJ9tLCr9p2UZlbQNav8VXouExeQtZf-m0y24dJ00vSPoDWJie2cT_0KYrlUHuFTmurcN-yWkzuuPj909FQxkDQ1F8DKbJyaltAgMt1nmC-VOvir8Jpg/s72-w400-c-h400/1.PLOUMISTOS.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content