Στ. Πλουμιστός: Οι τάσεις και οι προκλήσεις στον κόσμο για το 2023 - Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...

Στ. Πλουμιστός: Οι τάσεις και οι προκλήσεις στον κόσμο για το 2023 - Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...

👉Είναι δύσκολο να γίνουν συγκεκριμένες προβλέψεις για το μέλλον, καθώς υπάρχουν πολλές μεταβλητές και άγνωστα που μπορούν να επηρεάσουν γεγονότα και εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, είναι δυνατό να εξεταστούν ορισμένες από τις τάσεις και τις προκλήσεις που είναι πιθανό να διαμορφώσουν τον κόσμο το 2023 και μετά.

Μια τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια είναι ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19. Ενώ τα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί και διανέμονται, αναμένεται ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται, οδηγώντας σε συνεχείς προκλήσεις για τα συστήματα δημόσιας υγείας και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Μια άλλη τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί είναι η αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή. Με τον πολλαπλασιασμό των smartphone και άλλων ψηφιακών συσκευών, το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του τρόπου επικοινωνίας, εργασίας και πρόσβασης σε πληροφορίες. Το 2023, μπορούμε να αναμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερες προόδους στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέου λογισμικού, υλικού και εφαρμογών που θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής και εργασίας μας.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα άλλο ζήτημα που είναι πιθανό να συνεχίσει να αποτελεί σημαντική πρόκληση τα επόμενα χρόνια. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να θερμαίνεται, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, που θα έχουν επιπτώσεις στη γεωργία, τις υποδομές και την ανθρώπινη υγεία. Οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να βρουν τρόπους μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κοιτάζοντας μπροστά στο 2023, είναι επίσης πιθανό ότι θα υπάρξουν συνεχείς πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές σε πολλά μέρη του κόσμου. Με την αυξανόμενη πόλωση και τη διχαστική πολιτική ρητορική, είναι πιθανό να δούμε περισσότερες διαμαρτυρίες και αναταραχές τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να υπάρχουν ευκαιρίες για θετική αλλαγή και πρόοδο, καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές τους και ο κόσμος.

Συνοπτικά, το 2023 είναι πιθανό να είναι έτος συνεχών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων, καθώς και ευκαιριών για πρόοδο και αλλαγή. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και να βρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) στην Αυστραλία είχε εκδώσει προ δεκαετίας μια πρώτη μελέτη για τις σύγχρονες θεμελιώδεις παγκόσμιες μεγατάσεις.

Μεγάλες τάσεις, δηλαδή, που λειτουργούν ως τροχιές αλλαγής. Συνήθως συντελούνται μέσα σε διάστημα χρόνων ή δεκαετιών. Έχουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό και μετασχηματιστικό αντίκτυπο. Και θεωρούνται γνώμονας χάραξης μακροπρόθεσμης στρατηγικής και πολιτικής.

Όμως «πολλά άλλαξαν από εκείνη την περίοδο», τονίζει σε νέα μελέτη του ο CSIRO, μνημονεύοντας ειδικά την πανδημία της COVID-19, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους στο διεθνές εμπόριο.

Στη επικαιροποιημένη εκδοχή της τίθεται ως χρονικός ορίζοντας πρόβλεψης το 2042, καταγράφοντας επτά «μεγατάσεις» που απαιτούν την ανάληψη δράσης τώρα, όπως τονίζουν οι συντάκτες της, ώστε να αποφευχθούν σημαντικοί κίνδυνοι για την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Τα επόμενα 20 χρόνια θα φέρουν σούπερ μικρόβια, διαταραχή του παγκόσμιου εμπορίου, έλλειψη νερού και τροφίμων και θανάτους σε ένα ασταθές κλίμα, προειδοποιεί επιγραμματικά ο CSIRO.

Σημείο αναφοράς αποτελεί ειδικά η κλιματική αλλαγή, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Λάρι Μάρσαλ. «Ξεκίνησε ως περιβαλλοντική έκτακτη ανάγκη, στη συνέχεια έγινε οικονομική έκτακτη ανάγκη», εξηγεί, «και σήμερα είναι μια έκτακτη ανάγκη για την ανθρώπινη υγεία».

Όμως «θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του επόμενου αιώνα«, τονίζει, «για να δούμε τα οφέλη από τη μείωση των εκπομπών που κάνουμε σήμερα»…

Μεγατάση Νο1: Προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα

Ακραία και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα πληθαίνουν σε συχνότητα και κλίμακα επιπτώσεων, τονίζει η μελέτη του CSIRO.

Οι τρέχουσες κλιματικές προβλέψεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε ακραίες καιρικές συνθήκες που θα υπερβούν τα ιστορικά όρια. Οι ταυτόχρονες κλιματικές απειλές είναι είναι πιθανό να μεγεθύνουν τον συνολικό κίνδυνο από το περιβάλλον για τομείς και περιοχές.

Η προσαρμογή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, των ζωτικών υποδομών και των οικιστικών προτύπων στην κλιματική αλλαγή και στις ακραίες καιρικές συνθήκες θα γίνουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό η νέα πραγματικότητα για πολλές χώρες τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.

Αυτή η μεγατάση αφορά στους νέους τρόπους λειτουργίας που θα πρέπει να προσαρμοστούν φορείς και κοινότητες απέναντι σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα.

Μεγατάση Νο2: Πιο λιτό, πιο καθαρό, πιο πράσινο

Καθώς o παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται και περισσότερα άτομα μεταπηδούν από χαμηλότερα σε υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, θα υπάρξουν διογκούμενες πιέσεις σε πεπερασμένες ποσότητες τροφίμων, νερού, ορυκτών υλών και ενεργειακών πόρων.

Ταυτόχρονα ωστόσο αυτοί οι περιορισμοί δίνουν ώθηση σε καινοτομίες αιχμής ώστε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα, να επιτύχουμε την κλιματική ουδετερότητα, να μειώσουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας και να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πρόκληση που συνιστά η διαχείριση αποβλήτων.

Αυτή η μεγατάση διερευνά τις ευκαιρίες που μας ωθούν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, καθώς και τη σημασία της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας ώστε δομές και φορείς να μπορούν λειτουργούν σε πολύ πιο στενά περιθώρια.

Μεγατάση Νο3: Η επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία


Οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη συνεχίζουν να παρουσιάζουν ανοδική τροχιά και αυτή η τάση πιθανότατα θα εκτραχυνθεί, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, της επιβάρυνσης των υπηρεσιών από χρόνιες παθήσεις και νέων υγειονομικών προκλήσεων (π.χ. μικροβιακή ανοχή, μελλοντικές πανδημίες).

Η πανδημία της COVID-19 έφερε στην επιφάνεια και επέτεινε προϋπάρχουσες υγειονομικές προκλήσεις, όπως οι χρόνιες παθήσεις και θέματα ψυχικής υγείας.

Παράλληλα ωστόσο υπογράμμισε τη σημασία της υγείας ως καθοριστικού παράγοντα από κοινωνικής και οικονομικής πλευράς.

Αυτή η μεγατάση υπογραμμίζει τις ευκαιρίες που παρέχει η προληπτική υγειονομική περίθαλψη και η ιατρική ακριβείας, η οποία προσαρμόζει την περίθαλψη βάσει του γενετικού προφίλ και των κλινικών ευρημάτων κάθε ασθενή.

Μεγατάση Νο4: Γεωπολιτικές αλλαγές

Οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις είναι πιθανό να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Η κρίση στην Ουκρανία και οι συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θέτουν ενώπιον προκλήσεων τις δημοκρατικές χώρες με προηγμένες οικονομίες, που επιδιώκουν ειρήνη και σταθερότητα.

Αυτά τα γεγονότα οδήγησαν σε ρεκόρ αμυντικών δαπανών παγκοσμίως και σε ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, τεχνολογίας και αμυντικής ικανότητας.

Η εν λόγω μεγατάση διερευνά τις επιπτώσεις των αναδυόμενων γεωπολιτικών αλλαγών που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, το εμπόριο, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την αμυντική στρατηγική.

Μεγατάση Νο5: Σε βαθιά ψηφιακά «νερά»

Η ταχεία υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και τεχνολογιών δεδομένων το τελευταίο διάστημα, και δη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί τομείς και οργανισμοί να περάσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα σε μόλις λίγους μήνες, ενώ η διαδικασία θα μπορούσε διαφορετικά να είχε διαρκέσει χρόνια.

Αυτό είναι εμφανές στην ανάπτυξη του διαδικτυακού λιανεμπορίου, της τηλεργασίας, της τηλεϊατρικής, της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, των ψηφιακών νομισμάτων και των οργανισμών που λειτουργούν με βάσεις δεδομένων.

Αν και αυτή η πρόοδος είναι σημαντική, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η παρούσα φάση δεν είναι παρά η «κορυφή του παγόβουνου», με το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιοποίησης να μην έχει ακόμη συντελεστεί.

Αυτή η μεγατάση περιγράφει λεπτομερώς το επόμενο κύμα ψηφιοποίησης για οργανισμούς και τις ευκαιρίες που παρέχουν η ψηφιακή τεχνολογία και η τεχνολογία δεδομένων.

Μεγατάση Νο6: Όλο και περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη


Έχουμε δει εκπληκτικές βελτιώσεις στις δυνατότητες λογισμικού και μηχανών στην επίλυση προβλημάτων και στην εκτέλεση σύνθετων εργασιών χωρίς ρητή ανθρώπινη καθοδήγηση.

Η ώθηση δίνεται από τη συνεχή επιστημονική πρόοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και από τις επενδύσεις παγκοσμίως στην έρευνα και ανάπτυξη που βασίζονται στην τεχνολογία.

Σήμερα σχεδόν όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και πεδία πολιτικής σε όλες τις περιοχές του κόσμου υιοθετούν όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη και αναπτύσσουν τις σχετικές δυνατότητές τους.

Αυτή η μεγατάση αναλύει αφενός τον τρόπο που η τεχνητή νοημοσύνη και οι συναφείς επιστημονικές, ερευνητικές και τεχνολογικές δυνατότητες βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων της ανθρωπότητας, αφετέρου τις κοινωνικο-οικονομικές πτυχές της τεχνολογικής εξέλιξης.

Μεγατάση Νο7: «Ξεκλειδώνοντας» την ανθρώπινη διάσταση

Οι αναδυόμενες κοινωνικές τάσεις έχουν αυξήσει την επιρροή της ανθρώπινης οπτικής και των εμπειριών στις αποφάσεις για το μέλλον της κοινωνικού συνόλου, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της πολιτικής.

Οι καταναλωτές απαιτούν αυξημένη διαφάνεια από οργανισμούς, κυβερνήσεις και επιστήμονες, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες ως προς τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Ο γρήγορος ρυθμός αλλαγών που σχετίζεται με την τεχνολογία δημιουργεί επίσης νέα δυναμική γύρω από την ηθική ανάπτυξη και τον ηθικό σχεδιασμό.

Αυτή η μεγατάση υπογραμμίζει τους κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις μελλοντικές συμπεριφορές καταναλωτών, πολιτών και εργαζομένων.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,527,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2128,ΑΠΟΨΕΙΣ,114,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,182,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,910,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,217,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,983,ΒΙΝΤΕΟ,517,ΒΟΛΟΣ,100,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1863,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,264,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2022,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,84,ΖΩΗ,237,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,112,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,101,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1164,Κόσμος,10228,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,757,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1682,Πολιτική,6946,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6247,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1271,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3332,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,94,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,123,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,788,Eco-News,2937,GP - info,5,voice healing therapy,88,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Οι τάσεις και οι προκλήσεις στον κόσμο για το 2023 - Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...
Στ. Πλουμιστός: Οι τάσεις και οι προκλήσεις στον κόσμο για το 2023 - Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...
Στ. Πλουμιστός: Οι τάσεις και οι προκλήσεις στον κόσμο για το 2023 - Οι 7 «παγκόσμιες μεγατάσεις» που θα διαμορφώσουν το μέλλον...
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/07/AfricaClimate7.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/2023-7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/2023-7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content