Στ. Πλουμιστός: Μοιρολατρία - Πως αλλάζεις την πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν

Στ. Πλουμιστός: Μοιρολατρία - Πως αλλάζεις την πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν

👉Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο». Είναι ένα δημοφιλές ρητό γιατί υποδηλώνει ότι όλα όσα μας συμβαίνουν είναι για το απόλυτο καλό μας.

Θα μπορούσε όμως αυτός να είναι κακός τρόπος σκέψης;

Θα ρίξουμε μια ματιά σε 12 καλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να εγκαταλείψετε τη μοιρολατρία και να αρχίσετε να πιστεύετε ξανά στον εαυτό σας και στο περιβάλλον σας.

Τι είναι η μοιρολατρία;
Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με τον ορισμό της μοιρολατρίας.
Η πίστη πως «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», αφού όλα τα γεγονότα, παρελθόντα, παρόντα και μέλλοντα έχουν ήδη προαποφασιστεί από τον Θεό ή κάποια άλλη πανίσχυρη δύναμη. Η άποψη αυτή μπορεί να ονομαστεί προορισμός στο χώρο της θρησκείας· υποστηρίζει πως είτε η ψυχή μας καταλήξει στον Ουρανό είτε στην κόλαση, η απόφαση έχει παρθεί πριν εμείς γεννηθούμε και είναι ανεξάρτητη από την εκλογή μας.

Τελικά η μοιρολατρία είναι η πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν. Σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση, ό,τι και να κάνεις στη ζωή, είναι ήδη αποφασισμένο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

Τώρα, ξέρω ότι είναι αδύνατο να πείσεις κάποιον ότι πρέπει να σταματήσει να πιστεύει στη μοιρολατρία, οπότε υποθέτω ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να σας δώσω μερικούς καλούς λόγους για να αρχίσετε να σκέφτεστε μόνοι σας: 


12 λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκαταλείψετε τη μοιρολατρία και να αρχίσετε να πιστεύετε ξανά στον εαυτό σας 

1) Έχετε ελεύθερη βούληση

Η μοιρολατρία υποδηλώνει ότι οι αποφάσεις σας δεν έχουν σημασία γιατί ήταν ήδη προκαθορισμένες.

Αλλά αν το σκεφτείς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Έχετε ελεύθερη βούληση, έτσι μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας και να επιλέξετε τη μοίρα σας.

Το ότι αποφασίσατε να κάνετε κάτι δεν σημαίνει ότι θα γινόταν ούτως ή άλλως, ό,τι κι αν αποφασίσατε. Επιπλέον, εάν προσπαθήσετε να γίνετε μοιρολάτρης, θα μπορούσε να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο δύσκολη από όσο χρειάζεται.

Με το να πιστεύεις στην ιδέα ότι όλα έχουν προκαθοριστεί για σένα, τότε δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου. Γιατί λοιπόν να μην καθίσετε και να αφήσετε τα πράγματα να συμβούν;

Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα που συμβαίνουν δεν είναι καλά; Κι αν είναι κακά;;

Στη συνέχεια, αν δεν κάνετε κάτι για αυτά τα κακά πράγματα μπορεί να συνεχίσουν να συμβαίνουν ξανά και ξανά. Αν θέλετε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο των κακών πραγμάτων, τότε εγκαταλείψτε τη μοιρολατρία.

Δεν μπορείς πραγματικά να αποδείξεις ή να απορρίψεις τη μοιρολατρία, εννοώ, κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν αυτό που αποφασίζεις στην καθημερινότητά σου είναι προκαθορισμένο ή όχι. Ωστόσο, το να μην πιστεύεις στη μοιρολατρία και άρα να πιστεύεις στην ελεύθερη βούληση κάνει ένα πράγμα: αλλάζει τη νοοτροπία σου σε ένα σημείο όπου έχεις μεγαλύτερη ευθύνη.

Τώρα, είτε αυτό ήταν προκαθορισμένο είτε όχι, είναι πάντα καλό να οικειοποιηθείτε τη ζωή σας , θα σας πάει πολύ πιο μακριά!

Αυτό με φέρνει στο επόμενο σημείο:

2) Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας
Είναι καιρός να σταματήσετε να σκέφτεστε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.

Εάν αισθάνεστε κολλημένοι και τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλατε, είναι απλώς επειδή δεν έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να πραγματοποιήσετε αυτές τις αλλαγές για τον εαυτό σας. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οτιδήποτε φαίνεται δύσκολο στην αρχή γίνεται πιο εύκολο με την εξάσκηση.

Άσε λοιπόν τη μοιρολατρία και άρχισε να πιστεύεις λίγο περισσότερο στον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που σας περιμένουν εκεί έξω, οπότε πηγαίνετε να τις αποκτήσετε!

Το γεγονός και μόνο ότι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου σε κάθε δεδομένο δευτερόλεπτο είναι ήδη αρκετός λόγος για να βάλεις τη μοιρολατρία στην άκρη.

Θέλω να πω, σκέψου το μόνο: όταν πιστεύεις στη μοιρολατρία, το κίνητρό σου να αλλάξεις τη ζωή σου περιορίζεται αμέσως γιατί ένα μέρος σου πιστεύει ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διαφορά, ούτως ή άλλως.

Τώρα: η αλλαγή νοοτροπίας και η ουσιαστική αλλαγή της ζωής σας θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους μακροπρόθεσμα!

Πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου;
Λοιπόν, όπως και να 'χει θέλετε! Μπορείς:
  • να ακολουθήσεις μια νεα καριέρα
  • να αλλάξτε δουλειά
  • να τρώτε πιο υγιεινά
  • να γυμναστείτε περισσότερο
  • να δημιουργήστε οικογένεια
  • να χωρίστε με τον σύντροφό σας
  • να μπείτε σε μια νέα σχέση
  • να κόψετε τα μαλλιά σας αλλάζοντας την εικόνα σας
Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να αποφασιστούν εν ριπή οφθαλμού και θα μπορούσατε να αλλάξετε την τροχιά της ζωής σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν μιλάει ενάντια στη μοιρολατρία;

3) Η μοιρολατρία σε εμποδίζει να βρεις τον σκοπό σου
Αν πάντα περιμένεις να αναλάβει η μοίρα, μπορεί να χάσεις την ευκαιρία να βρεις τον σκοπό σου επειδή δεν αναλαμβάνεις δράση.

Όταν πρόκειται να βιώσετε την ειρήνη από τη μοιρολατρία, μπορεί να είναι ότι δεν ζείτε τη ζωή σας ευθυγραμμισμένοι με μια βαθύτερη αίσθηση σκοπού. Οι συνέπειες της μη εύρεσης του σκοπού σας στη ζωή περιλαμβάνουν μια γενική αίσθηση απογοήτευσης, ατονίας, δυσαρέσκειας και μια αίσθηση ότι δεν είστε συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό σας εαυτό.

Είναι δύσκολο να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή όταν δεν νιώθεις συγχρονισμένος.

4) Μάλλον σκέφτεσαι υπερβολικά
Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στην υπερβολική σκέψη.

Η ιδέα ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μπορεί να είναι επικίνδυνη γιατί είναι εύκολο να αρχίσετε να σκέφτεστε γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή σας και να αναρωτιέστε γιατί επιτρεπόταν να συμβούν.

Ίσως σκεφτείτε, «Δεν έπρεπε να με είχαν απολύσει από τη δουλειά μου, αυτό έπρεπε να συμβεί για κάποιο λόγο! Πρέπει να είμαι προορισμένος για κάτι περισσότερο». Αλλά όταν παίρνετε αυτή τη στάση απέναντι στο παρελθόν σας, σταματάτε να ζείτε στο παρόν και επικεντρώνεστε στο μέλλον σας .

Μπορείτε να αφιερώνετε ώρες με τις ώρες μένοντας στο παρελθόν και να εύχεστε τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά ή να αναρωτιέστε τι καλό θα κάνουν στο μέλλον. Αυτή η στάση έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά ότι προκαλεί κατάθλιψη και άγχος που θα επηρεάσουν τα επίπεδα ευτυχίας σας. Οπότε, σταματήστε να σκέφτεστε υπερβολικά , αποδεχτείτε την πραγματικότητα όπως είναι και αξιοποιήστε την στο έπακρο!

Σίγουρα, μπορεί να μην ξέρετε γιατί ακριβώς συνέβη κάτι, αλλά χωρίς να γνωρίζετε αν έπρεπε να συμβεί ή όχι, έχετε το κίνητρο να βελτιώσετε πραγματικά την κατάστασή σας τώρα.

5) Εάν είστε δυσαρεστημένοι, μπορείτε να το αλλάξετε
Μια μοιρολατρική στάση είναι ένα από τα πιο αυτοκαταστροφικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Σας εμποδίζει να αναλάβετε την ευθύνη για τη δική σας ευτυχία και δημιουργεί μια δικαιολογία για το γιατί μπορεί να αισθάνεστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας.

Πιστεύετε ότι όλα είναι γραφτό;
Αν ναι, τότε τι νόημα έχει να επιδιώκεις κάτι αν δεν έχει θετική έκβαση;

Η αλήθεια είναι ότι οτιδήποτε αξίζει να έχεις ή να το πετύχεις απαιτεί σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε δουλειά για να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο. Αν δεν σου αρέσει που πηγαίνει η ζωή σου, τότε άλλαξέ το! Δεν γίνεται τυχαία.

Η μοιρολατρία σας εμποδίζει να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο γιατί θα συμβιβαστείτε με αυτό που είναι η ζωή σας αυτή τη στιγμή, πιστεύοντας ότι είναι «προορισμένο να είναι». Αλλά μόλις ρίξεις τη μοιρολατρία, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να αλλάξεις το πόσο ευτυχισμένος είσαι!

Μπορείτε να αλλάξετε την κατάστασή σας και να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο. 
Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι, μπορείτε να το αλλάξετε!

6) Δεν χρειάζεται να είσαι θύμα
Θέλετε να μάθετε τον μεγαλύτερο κίνδυνο της μοιρολατρίας; Ενθαρρύνει τη θυματοποίηση.

Θύμα είναι η ιδέα ότι είσαι θύμα εξωτερικών δυνάμεων.

Ο κόσμος είναι έξω για να σε πάρει, η ζωή είναι άδικη και η μοίρα σου δεν είναι στα χέρια σου.

Εάν αφήσετε αυτή τη νοοτροπία να βυθιστεί στο υποσυνείδητό σας, θα οδηγήσει σε αυτο-δολιοφθορά και αυτοδικία που τελικά θα οδηγήσει σε μια πολύ πιο δυστυχισμένη ζωή. Γίνεσαι σκλάβος του τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα και δεν έχεις κανέναν έλεγχο στη ζωή σου.

Αν κάτι έχω μάθει σε όλη μου τη ζωή, είναι ότι υπάρχει πάντα διέξοδος από οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμα κι αν απαιτεί σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Και το πιο σημαντικό πράγμα για να αλλάξετε τον εαυτό σας προς το καλύτερο είναι να φροντίσετε να το κάνετε με πρόθεση.

Όταν αφήνεις τη μοιρολατρία, αφήνεις και τη θυματοποίηση .

Σίγουρα, είναι άβολο να αναλαμβάνεις την ευθύνη για το πώς πάει η ζωή σου, αλλά μαντέψτε τι; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα εμπνεύσει πραγματικά την αλλαγή!

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το πώς είναι η ζωή σας αυτή τη στιγμή, είναι στο χέρι σας να την αλλάξετε. Και αν δεν το κάνετε, δεν μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε το θύμα και να κατηγορείτε τους άλλους για τις κακοτυχίες σας. 


7) Υπάρχει πάντα ελπίδα
Υπάρχουν πάντα λόγοι να αισιοδοξείς.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει ή πόσο άσχημη φαίνεται μια κατάσταση, υπάρχει πάντα ελπίδα.

Όταν εγκαταλείψετε την ιδέα ότι όλα είναι προκαθορισμένα, θα αρχίσετε να βλέπετε τις ευκαιρίες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας.

Ίσως πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα αν είχατε γεννηθεί σε διαφορετική οικογένεια. Ή νομίζετε ότι απλώς προορίζεται να αποτύχει σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα. Αλλά καθώς περνά ο καιρός, αυτά τα πράγματα θα αλλάξουν και θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Η εγκατάλειψη της μοιρολατρίας σημαίνει ανακτώ την ελπίδα. Ελπίζουμε ότι το μέλλον βρίσκεται πραγματικά στα χέρια σας!

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί όταν σταματήσεις να πιστεύεις ότι όλα είναι προκαθορισμένα και αντ 'αυτού αρχίσεις να ζεις τη ζωή από στιγμή σε στιγμή.


8) Πιθανότατα επιδεινώνετε την κατάστασή σας μην κάνοντας τίποτα γι' αυτό
Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα στον κόσμο είναι να αισθάνεσαι κολλημένος.

Πιθανότατα να είχατε αυτό το είδος συναισθήματος από πριν. Συχνά ξεκινά όταν συνειδητοποιείς ότι δεν πας πουθενά στη ζωή και νιώθεις ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο στη ζωή σου. Σε αυτή την κατάσταση, είναι εύκολο να σκεφτείς ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο γιατί αφαιρούν την ευθύνη από πάνω σου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν κάνετε τίποτα για την κατάστασή σας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για εσάς.

Η μοιρολατρία δεν θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη γιατί σε αφήνει να νιώθεις αβοήθητος και χωρίς επιλογές. Μπορεί απλώς να είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς αυτό που σου συνέβη και να συνεχίσεις τη ζωή σου, αλλά με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μάθεις από τα λάθη σου και δεν θα ζήσεις μια γεμάτη ζωή.

Αντίθετα, προσπαθήστε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην κατανόηση του τρόπου αλλαγής της τρέχουσας κατάστασής σας ή αποδεχτείτε ότι μερικές φορές τα πράγματα δεν συμβαίνουν για κανέναν λόγο.

Σκεφτείτε το: όσο περισσότερο δεν κάνετε τίποτα για την κατάστασή σας επειδή πιστεύετε ότι είναι γραφτό , τόσο χειρότερο θα είναι! Οπότε εγκαταλείψτε τη μοιρολατρία νωρίτερα παρά αργότερα και πάρτε τη ζωή στα χέρια σας!

9) Μπορεί να είναι μια τοξική συνήθεια
Η μοιρολατρία στα χειρότερα της μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια αρκετά τοξική συνήθεια , οπότε το να την εγκαταλείψετε θα σας κάνει καλό. Αλλά δυστυχώς, η σύγχρονη πνευματικότητα κάνει τις τοξικές συνήθειες κάθε άλλο παρά σπάνιες.

Όσον αφορά το προσωπικό σας πνευματικό ταξίδι, ποιες τοξικές συνήθειες έχετε αποκτήσει εν αγνοία σας;

Είναι η ανάγκη να είσαι θετικός όλη την ώρα; Είναι μια αίσθηση ανωτερότητας έναντι εκείνων που στερούνται πνευματικής επίγνωσης; Ακόμη και οι καλοπροαίρετοι γκουρού και οι ειδικοί μπορεί να το κάνουν λάθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγεις να πετυχαίνεις το αντίθετο από αυτό που ψάχνεις. Κάνεις περισσότερα για να βλάψεις τον εαυτό σου παρά για να θεραπεύσεις.

Μπορεί ακόμη και να πληγώσετε τους γύρω σας.

Μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, να μην αφήνεις τη μοίρα να αποφασίσει τη ζωή σου, αλλά να σχηματίζεις μια καθαρή σχέση με το ποιος είσαι στον πυρήνα σου. Ακόμα κι αν έχετε μπει για τα καλά στο πνευματικό σας ταξίδι, ποτέ δεν είναι αργά να ξεμάθετε τους μύθους που αγοράσατε για την αλήθεια!

10) Δίνεις τη δύναμή σου όταν πιστεύεις στη μοιρολατρία
Το να πιστεύεις στη μοιρολατρία είναι να πιστεύεις ότι δεν έχεις καμία εξουσία πάνω στο μέλλον σου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν, αλλά έχουν τη δύναμη να επιλέξουν πώς θα αντιδράσουν σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή.

Το να πιστεύεις στη μοίρα σημαίνει ότι τα πράγματα θα συμβούν ανεξάρτητα από το τι κάνουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό.

Αυτός είναι ένας απαίσιος τρόπος σκέψης γιατί σημαίνει ότι δίνεις τη δύναμή σου στη μοίρα και οτιδήποτε άλλο εκτός ελέγχου σου.

Ανακτώντας τον έλεγχο και πιστεύοντας στον εαυτό σας, πιστεύετε περισσότερο στην ιδέα ότι μπορείτε να διαμορφώσετε το μέλλον σας.

Αυτό θέλεις να κάνεις!

Θυμηθείτε, ό,τι κι αν εστιάσετε, μεγαλώνει. Έτσι, αν εστιάσετε στην ικανότητά σας να αλλάξετε το μέλλον σας, θα μπορείτε να το κάνετε με ευκολία! Το να χαρίσεις τη δύναμή σου είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις.

Σκεφτείτε το: υπάρχουν ήδη τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, οπότε γιατί να μην αποκτήσετε την κυριότητα του ενός πράγματος που μπορείτε να ελέγξετε, που είναι ο εαυτός σας και πώς θα διαμορφώσετε το μέλλον σας;

11) Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μέλλον
Η ιδέα ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο είναι αρκετά περιοριστική. Είναι σαν να λες ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για το μέλλον σου γιατί έχει ήδη αποφασιστεί. Αλλά η αλήθεια είναι, ό,τι κι αν σου έχει συμβεί στο παρελθόν, εσύ έχεις λόγο για το τι θα σου συμβεί στο μέλλον.

Αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας και να την κάνετε καλύτερη, η μοιρολατρία δεν θα σας βοηθήσει. Πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό σας και στα πράγματα γύρω σας, εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας μέλλον.

Και ποιος δεν θέλει να το κάνει αυτό;

Λοιπόν, τότε ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε τη μοιρολατρία μια για πάντα και να εργαστείτε για να δημιουργήσετε το μέλλον στο οποίο είστε ευτυχείς να ζείτε.

12) Μπορείτε ακόμα να είστε ευγνώμονες για γεγονότα του παρελθόντος, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στη μοιρολατρία
Είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι υπάρχουν μερικά γεγονότα στη ζωή που έχουν βγει θετικά για εμάς.

Μπορείτε ακόμα να είστε ευγνώμονες για γεγονότα του παρελθόντος, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στη μοιρολατρία!

Εάν προσπαθείτε να βρείτε το καλό στη ζωή σας και το καλό στις ζωές των άλλων ανθρώπων, τότε η εγκατάλειψη της μοιρολατρίας θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω πώς μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα:
Πιστεύω ότι ελέγχουμε 100% το πώς αντιδρούμε στα πράγματα και πώς διαμορφώνουμε το μέλλον μας. Φυσικά, υπάρχουν γεγονότα στο παρελθόν που δεν ήταν πάντα τυχερά εκείνη την εποχή.

Αυτό που μου αρέσει να πιστεύω είναι ότι όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, συνέβησαν για να φτάσουμε ακριβώς εκεί που είμαστε αυτή τη στιγμή, και εκεί πρέπει να είμαστε. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του τι κάνουμε τώρα και πώς επιλέγουμε να προχωρήσουμε στη ζωή ! Αυτό ενώνει δύο φιλοσοφικές έννοιες: για τη μία, είναι η παραίτηση από τη μοιρολατρία και την ιδέα ότι όλα είναι προκαθορισμένα, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι η έννοια του «amor fati», που σημαίνει «εραστής της μοίρας κάποιου».

Βασικά σημαίνει ότι ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν ήταν απαραίτητο και δεν θα θέλατε να αλλάξετε τίποτα σε αυτό γιατί σας έφερε σε αυτό που είστε σήμερα.

Με απλά λόγια, είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων: πλήρης αποδοχή αυτού που συνέβη, βλέποντας τα πολύτιμα μαθήματα του παρελθόντος, ενώ εξακολουθείς να είσαι 100% υπεύθυνος για το μέλλον και πώς επιλέγεις να το διαμορφώσεις.



Πρέπει να εγκαταλείψετε τη μοιρολατρία;
Αν με ρωτάτε, η απάντηση είναι ΝΑΙ. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε να πιστεύετε ό,τι θέλετε, αλλά κατά τη γνώμη μου, η εγκατάλειψη της μοιρολατρίας σας δίνει πίσω την απαραίτητη δύναμη και κίνητρο για να αλλάξετε ενεργά τη ζωή σας .

Μπορείς ακόμα να πιστεύεις στη μοίρα σε κάποιο βαθμό, απλά μην βρίσκεις παρηγοριά στο γεγονός ότι όλα είναι προκαθορισμένα και ό,τι και να κάνεις (ή να μην κάνεις), θα αποδειχθούν εντάξει.

Η πραγματικότητα είναι ότι είστε ο δημιουργός της ζωής σας και αν επιλέξετε να αφήσετε τη μοίρα να κυριαρχήσει στο μέλλον σας, δεν θα αλλάξουν πολλά. Αν θέλετε μια καλύτερη ζωή, κάντε το να συμβεί!

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Μοιρολατρία - Πως αλλάζεις την πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν
Στ. Πλουμιστός: Μοιρολατρία - Πως αλλάζεις την πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν
Στ. Πλουμιστός: Μοιρολατρία - Πως αλλάζεις την πεποίθηση ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν
https://img.freepik.com/premium-photo/source-consciousness-energy-universe-life-force-prana-mind-god-spirituality-generative-ai_742252-9958.jpg
https://i.ytimg.com/vi/stJ1qcNyLJQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/12_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/12_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content