Αίγυπτος: Βρέθηκε η σήραγγα που θα οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου;

Αίγυπτος: Βρέθηκε η σήραγγα που θα οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου;

👉Επιστήμονες στην Αίγυπτο, φέρονται να έκαναν μία αρχαιολογική ανακάλυψη-σταθμό για τα παγκόσμια χρονικά, καθώς βρήκαν 13 μέτρα κάτω από έναν αρχαίο ναό μία σήραγγα λαξευμένη σε βράχο, η οποία μπορεί να οδηγήσει στον εδώ και καιρό χαμένο τόπο ταφής της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου.

Η σήραγγα κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, ή τον «Μεγάλο τάφο του Όσιρι» και ο λαξευμένος βράχος που χαιρετίζεται ως «γεωμετρικό θαύμα και εκτείνεται για περισσότερα από 1,4 μέτρα, λέγεται ότι μοιάζει με το Ευπαλίνειο όρυγμα στο ελληνικό νησί της Σάμου που τιμάται ως ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Kαθλίν Μαρτίνεζ του Πανεπιστημίου του San Domingo είναι πεπεισμένη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ότι η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Mάρκος Αντώνιος αναπαύθηκαν μέσα στο ναό και το τούνελ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την ανακάλυψη.


Όπως είπε στο Heritage Key υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα». Η Μαρτίνεζ μπορεί τώρα να είναι στο σωστό δρόμο αφού ανακαλύφθηκε η σήραγγα κάτω από τον ναό.

Ομάδες που εργάζονταν στην τοποθεσία βρήκαν ένα τμήμα της σήραγγας που βυθίστηκε κάτω από το νερό της Μεσογείου, ενώ μια σειρά από αγγεία και θραύσματα αγγείων βρέθηκαν κάτω από το ίζημα της λάσπης, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο.
Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι τα θεμέλια του ναού Taposiris Magna, που βρίσκονται κοντά στην αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα της Αλεξάνδρειας, είναι επίσης υποβρύχια λόγω των τουλάχιστον 23 σεισμών που έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ. και 1303 μ.Χ.

Η Μαρτίνεζ αποκάλυψε επίσης αρκετά σημαντικά αντικείμενα μέσα στο ναό, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, καθώς και αγάλματα της θεάς Ίσιδας.

Η Κλεοπάτρα, η πρώτη διασημότητα στον κόσμο οπως είναι γνωστή ήταν η τελευταία ενεργή βασίλισσα της Αιγύπτου, μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο. Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Κυβέρνησε από το 51 π.Χ. έως το 30 π.Χ, μέχρι την ημέρα που πέθανε. Η Κλεοπάτρα ερωτεύτηκε τον Μάρκο Αντώνιο, ο οποίος ήταν ανιψιός του Ιουλίου Καίσαρα και κληρονόμος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μετά τη δολοφονία των θείων του.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Μάρκος Αντώνιος αυτοκτόνησε μετά την ήττα από τον Οκταβιανό αλλά πριν από την αυτοκτονία της, η Κλεοπάτρα είχε καταστρώσει λεπτομερή σχέδια για να ταφούν και οι δύο εκεί.

Σύμφωνα με το National Geographic: «Η Κλεοπάτρα διαπραγματεύτηκε με τον Οκταβιανό για να της επιτρέψει να θάψει τον Μάρκο Αντώνιο στην Αίγυπτο. Ήθελε να ταφεί μαζί του γιατί ήθελε να αναπαραστήσει τον θρύλο της Ίσιδας και του Όσιρι.

«Το αληθινό νόημα της λατρείας του Όσιρι είναι ότι δίνει την αθανασία. Μετά το θάνατό τους, οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή ύπαρξης, έτσι θα είχαν αιώνια ζωή μαζί».

Παρόλο που ήταν ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε στην ιστορία και γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος. Ο Αντώνιος πέθανε στην αγκαλιά της Κλεοπάτρας αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τον εαυτό του, προτού αυτοκτονήσει κι εκείνη, σύμφωνα με αναφορές αφήνοντας ένα δηλητηριώδες φίδι να τη δαγκώσει.

Ο Οκταβιανός επέστρεψε στην Ιταλία όπου έγινε ο πρώτος Αυτοκράτορας της Ρώμης, ενώ η Κλεοπάτρα και ο Αντώνιος θάφτηκαν στην Αίγυπτο.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Αίγυπτος: Βρέθηκε η σήραγγα που θα οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου;
Αίγυπτος: Βρέθηκε η σήραγγα που θα οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου;
Αίγυπτος: Βρέθηκε η σήραγγα που θα οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου;
https://www.maxmag.gr/wp-content/uploads/2020/07/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-640x360.jpg
https://i.ytimg.com/vi/xYvK1XhlAx8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/11/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/11/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content