Σταύρος Πλουμιστός: Το σώμα σας δεν λέει ψέματα... καταγράφει ενεργειακά την ιστορία της ζωής σας

Σταύρος Πλουμιστός: Το σώμα σας δεν λέει ψέματα... καταγράφει ενεργειακά την ιστορία της ζωής σας

👉Ο Γάλλος ψυχολόγος και θεολόγος Jean-Yves Leloup συνδέει αρχαϊκά σύμβολα με διάφορα μέρη του σώματος και ρίχνει φως στις σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές αιτίες των καλών συναισθημάτων και ορισμένων ασθενειών.

Μια κενή σελίδα. Είναι ολόκληρο το νέο σώμα του νεογέννητου. Από τη γέννηση και σε κάθε στάδιο της ζωής, το δέρμα, οι μύες, τα οστά και οι χειρονομίες καταγράφουν πολύ ακριβή δεδομένα που λένε την ιστορία μας. «Ο άνθρωπος είναι το δικό του βιβλίο μελέτης, απλώς γυρίστε τις σελίδες για να βρείτε τον συγγραφέα», λέει ο Jean-Yves Leloup, Γάλλος θεολόγος, φιλόσοφος και θεραπευτής.

Είναι δυνατό να ακούμε το σώμα και να γνωρίζουμε τη γλώσσα του, η οποία συχνά εκφράζεται με συναισθήματα ευχαρίστησης, μπλοκαρίσματα ή πόνους, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κάλεσμα για προσοχή.

«Το σώμα δεν λέει ψέματα. Οι ασθένειες ή η ευχαρίστηση που ζωντανεύουν ορισμένα από τα μέρη του έχουν βαθιές έννοιες».

«Πρώτον, μπορούμε να παρατηρήσουμε πού βρίσκεται το αδύναμο σημείο μας, το μέρος στο σώμα μας όπου η ασθένεια και ο πόνος βρίσκονται τακτικά. Υπάρχει ψυχολογική ακρόαση με την οποία μπορούμε να δώσουμε προσοχή στον φόβο ή την έλξη που νιώθουμε προς ορισμένα μέρη του σώματος. Και μετά υπάρχει πνευματική ακρόαση.

Το πνεύμα είναι παρόν στο σώμα μας και κάποιες ασθένειες και κρίσεις είναι εκδηλώσεις του πνεύματος, που θέλει να βαδίσει σε ένα μονοπάτι, που θέλει να μεγαλώσει, που θέλει να εξελιχθεί σε μέλη που του αντιστέκονται». 

«Ορισμένες καταθλίψεις συνδέονται με συναισθηματικούς παράγοντες, με έναν χωρισμό, μια απώλεια, μια χρεοκοπία. Υπάρχουν όμως και μυητικές καταθλίψεις, στις οποίες η ζωή μας διδάσκει, μέσω μιας πτώσης, ενός ατυχήματος, ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής».

Ανακαλύψτε παρακάτω ποια είναι τα σύμβολα που συνδέονται με κάθε μέρος του σώματος και απαντήστε στις ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον προβληματισμό και την αναγνώριση του τι είναι αποτυπωμένο μέσα σας. 

Τα πόδια, οι ρίζες μας

«Μας αρέσει να είμαστε στη γη; Μπορούμε να φανταστούμε το σώμα σαν δέντρο. Αν ο χυμός είναι ζωντανός μέσα μας, κατεβαίνει στις ρίζες και ανεβαίνει στα ψηλότερα κλαδιά. Από τις ρίζες μας στην ύλη εξαρτάται η άνοδός μας προς το φως. Η ριζοβολία προέρχεται επίσης από την υγεία των ποδιών μας».

Σε διαφορετικές πρακτικές γιόγκα υπάρχει ο εξαγνισμός των ποδιών, τα οποία είναι εμποτισμένα σε αλμυρό νερό. «Μπορούμε να απελευθερώσουμε την κούραση και την ένταση μέσα από τα πόδια».

«Η λέξη πόδι, podos, στα ελληνικά, σχετίζεται με τη λέξη payos, που σημαίνει παιδί. Το να φροντίζεις τα πόδια κάποιου είναι να φροντίζεις το παιδί μέσα σε αυτά. Ρώτησα έναν σοφό: «Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω κάποιον;» Εκείνος απάντησε, «Θυμήσου ότι αυτό το άτομο ήταν παιδί, που είναι ακόμα παιδί. Και πονάνε τα πόδια σου.

Προσοχή: βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι το αδύνατο σημείο σας. Πώς βασίζεσαι σε αυτά; Στη συνέχεια, αγγίξτε τα, νιώστε τα οστά, τους μύες και τα περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητα μέρη. Ποιες είναι οι οικογενειακές σας ρίζες; Ποιες είναι οι προσδοκίες των γονιών σου από σένα;

Τι γνώμη έχετε για τα παιδιά;

Οι αστραγάλοι, η δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά

Θερμόμετρο της ακαμψίας ή της ευελιξίας με την οποία ζούμε τη ζωή μας, οι αστραγάλοι συνδέονται άμεσα με τη στιγμή της γέννησης.

«Γιατί είναι και μια στιγμή άρθρωσης μεταξύ της ενδομήτριας και της εξωμήτριας ζωής. Μερικοί από εμάς έχουμε βιώσει δυσκολίες και ακόμη και τραύματα σε αυτόν τον σύνδεσμο που ενώνει την εμβρυϊκή ζωή με τον έξω κόσμο. Το σώμα το έχει κρατήσει στη μνήμη και το εξέφρασε με την ευθραυστότητα των αστραγάλων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Leloup, οι αστραγάλοι συμβολίζουν επίσης τη φινέτσα της ζωής, τις οικείες σχέσεις και την άρθρωση του υλικού με το πνευματικό. Οι άνθρωποι των οποίων οι αστραγάλοι είναι το αδύνατο σημείο, δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε διάφορες πτυχές της ζωής. Το να πάμε λίγο πιο πέρα ​​σημαίνει να ξεπεράσουμε τα όριά μας και επίσης να ξέρουμε πώς να αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε, είτε είναι ευχάριστο είτε όχι. «Αυτή είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε παρακάτω».

Προειδοποίηση : πονάτε συχνά στους αστραγάλους σας; Είναι αυτή η περιοχή άκαμπτη ή ευέλικτη; Είχατε κάποιο διάστρεμμα; Πότε στη ζωή σου συνέβησαν; Είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε αυτό που θέλεις; Ποιο βήμα πρέπει να κάνετε και σε ποιο βήμα αντιστέκεστε;

Τα γόνατα, είναι στηρίγματα σαν πύργοι για να δίνεις και να παίρνεις

Η ευλυγισία είναι μια από τις σημαντικές ιδιότητες για υγιή γόνατα. «Όταν είναι άκαμπτα, είναι πιθανό να εμφανιστούν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και στα νεφρά».

«Σε ορισμένες γλώσσες, περιέργως, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της λέξης γιος και της λέξης γόνατο. Στα γαλλικά, για παράδειγμα, το γόνατο, έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη γεννώ. Στα εβραϊκά, το γόνατο είναι berekh, και επίσης bar and ben, που σημαίνει γιος. Έτσι, το να είσαι γιος, να είσαι κόρη, σημαίνει να είσαι γονατισμένος, περιτριγυρισμένος από αυτή τη χειρονομία, που κάνει τη σύνδεση μεταξύ των γονάτων και του στήθους. Πρέπει να δώσουμε και να λάβουμε αυτή τη συναισθηματική επιβεβαίωση. Και το να κρατάς κάποιον στην αγκαλιά σου χρησιμεύει για να κρατάς την καρδιά σου ανοιχτή», καταλήγει.

Δώστε προσοχή: σημειώστε πώς είναι τα γόνατά σας. Είναι ελαστικά, άκαμπτα, επώδυνα; Είναι ωραίο να τα αγγίζεις ή όχι; Ποιος σε κρατούσε στην αγκαλιά του όταν ήσουν παιδί; Σας είναι οικεία αυτή η χειρονομία οικειότητας; Τι κάνει; Και εσείς, ποιον κρατάτε στην αγκαλιά σας (είτε σωματικά είτε ως σύμβολο υποδοχής);

Γεννητικά όργανα, ζωτική ενέργεια

Ο θεολόγος Jean-Yves Leloup μιλά για τις μορφές της αγάπης και της ευχαρίστησης, τα τραύματα και τις αισθήσεις που βιώσαμε στην παιδική ηλικία που σημαδεύουν τη σεξουαλικότητά μας για πάντα. Τονίζει ότι η συνάντηση δύο οργάνων μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από φυσική. «Η πιο πρωτόγονη αναπαράσταση του Θεού βρέθηκε στην Ινδία και αυτά είναι το lingan και το yoni, το ανδρικό φαλλικό σύμβολο και τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Η αναπαράσταση του ήταν λοιπόν η πρώτη που φτιάχτηκε από τον άνθρωπο για να προκαλέσει τον Θεό – γιατί είναι ο τόπος μετάδοσης της ζωής.

Γίνεται έτσι ο τόπος της συμμαχίας, κάτι πολύ ιερό». «Έτσι η σεξουαλικότητα δεν είναι μόνο η λίμπιντο. Αυτή η λίμπιντο μπορεί να γίνει πάθος, να διασχίσει την καρδιά και να μετατραπεί σε συμπόνια. Είναι πάντα η ίδια ζωτική ενέργεια, που αλλάζει και μεταμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο συνείδησης στο οποίο βρίσκεται κάποιος.

Προσοχή: ποιοι είναι οι πόνοι ή οι ασθένειές σας που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα; Υποφέρετε από αυτές τις ασθένειες; Πώς νιώθετε μπροστά στα γεννητικά σας όργανα (ντροπή, απώθηση, ευχαρίστηση); Ποια είναι η θέση σας σχετικά με την αλληλεπίδραση;

Η μήτρα, το κέντρο συναισθηματικής επεξεργασίας

Το στομάχι, τα έντερα, το συκώτι, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας, το πάγκρεας, τα νεφρά είναι τα ζωτικά όργανα που στεγάζονται στην κοιλιά μας. Είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των τοξινών.

Συναισθήματα όπως ο θυμός , ο φόβος, η ευχαρίστηση και η χαρά χτυπούν αυτή την περιοχή και πρέπει επίσης να αφομοιωθούν. Ο Leloup υπογραμμίζει ότι «η συγχώρεση έχει θεραπευτική αρετή γιατί μπορούμε να παίρνουμε όλα τα είδη φαρμάκων, να συνοδευόμαστε ψυχολογικά, αλλά μερικές φορές υπάρχουν μνησικακίες που μπουκώνουν το στομάχι μας, το στομάχι μας, το συκώτι μας». Μας υπενθυμίζει ότι όλα τα μέρη του σώματος θυμούνται τη σημασία του σεβασμού του χρόνου για την πέψη και την αφομοίωση ό,τι μας συμβαίνει, καλό ή κακό.

Προειδοποίηση: πώς πάει η πέψη σας; Όταν έχεις έντονο συναίσθημα, νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι σου ή κάποια αντίδραση σε αυτή την περιοχή; Ποια ήταν τα δύσκολα δεδομένα στη ζωή σας; Τι υπάρχει για να συγχωρήσετε;


Καρδιά και πνεύμονες, ο ζωτικός παλμός

Αυτά τα δύο όργανα σχετίζονται στενά με την αναπνοή μας. «Η καρδιά είναι ένα από τα σύμβολα του ζωτικού κέντρου, είναι το κέντρο της σχέσης. Και είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πώς η συναισθηματική μας ζωή επηρεάζει την αναπνοή μας. Μερικές φορές νιώθουμε ασφυξία επειδή δεν ανταποκρινόμαστε στην εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς, και επίσης εμποδίζει την καρδιά μας να χτυπά ειρηνικά. Για κάποιους, το να θέλουν να είναι κανονικοί πάση θυσία, να θέλουν να κάνουν όπως όλοι οι άλλοι, μπορεί να είναι πηγή ασθένειας».

Το να ενεργείς σύμφωνα με τις πιο ειλικρινείς σου επιθυμίες και να αποδεχτείς αυτό που είσαι, ακόμα κι αν δεν ταιριάζει στην ομάδα, μπορεί να είναι ένας από τους τρόπους για να απελευθερωθείς και να βγεις από την ασφυξία.

Δώστε προσοχή: Είχατε ποτέ παρατεταμένες περιόδους άγχους ή λύπης; Τι σας ελευθερώνει την αναπνοή και τι σας πνίγει; Σας ενδιαφέρει πολύ η εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για εσάς; Έχετε σταματήσει ποτέ για να ακούσετε τον χτύπο της καρδιάς σας και των ανθρώπων που αγαπάτε; Τι σου ράγισε την καρδιά; Τι σε έκανε χαρούμενο;

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Το σώμα σας δεν λέει ψέματα... καταγράφει ενεργειακά την ιστορία της ζωής σας
Σταύρος Πλουμιστός: Το σώμα σας δεν λέει ψέματα... καταγράφει ενεργειακά την ιστορία της ζωής σας
Σταύρος Πλουμιστός: Το σώμα σας δεν λέει ψέματα... καταγράφει ενεργειακά την ιστορία της ζωής σας
https://t3.ftcdn.net/jpg/03/22/25/98/360_F_322259831_Cv3pK0dL1yH9Qeuv82BYtPmmNqw6kWUm.jpg
https://i.ytimg.com/vi/YnV3LvCOKmM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_96.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_96.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content