Τυφώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα: Πού οφείλεται, τι μπορούμε να κάνουμε

Τυφώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα: Πού οφείλεται, τι μπορούμε να κάνουμε

👉Τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί σημαντικά, με τους τυφώνες, ειδικά στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, να απειλούν πλέον εκατομμύρια πληθυσμού.

Οι ακτές του Ατλαντικού των ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε πρόσφορο έδαφος για υπερφορτισμένους τυφώνες που είναι πιθανό να πλήττουν όλο και πιο σκληρά τις παράκτιες κοινότητες εάν ο κόσμος παραμείνει εξαρτημένος από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η παγκόσμια υπερθέρμανση που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέσω της καύσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει σε όλο και πιο έντονες καταιγίδες και πλημμύρες που επηρεάζουν την ανατολική ακτή της Αμερικής τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η ταχεία όξυνση έκανε τις καταιγίδες να συγκεντρώνουν δύναμη τόσο γρήγορα που γίνεται διαρκώς δυσκολότερη η παροχή έγκαιρων προειδοποιήσεων και εντολών εκκένωσης στους κατοίκους.

Πώς το περιβάλλον του πλανήτη έχει γίνει πιο ευνοϊκό για τυφώνες και ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα

Ο πλανήτης που θερμαίνεται είναι έτοιμος να φέρει τυφώνες που εντείνονται γρηγορότερα και, μαζί τους, αυξημένο κίνδυνο πλημμύρας στις κοινότητες της ανατολικής ακτής αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, κάτι που σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα θα γίνει ακόμη χειρότερο, αν δεν ληφθεί ριζική δράση για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters.

«Το παραθαλάσσιο περιβάλλον έχει γίνει πολύ πιο ευνοϊκό για τυφώνες κοντά στην ακτή του Ατλαντικού και αυτό συνάδει απόλυτα με την αυξανόμενη ένταση των τυφώνων που έχουμε παρατηρήσει στην περιοχή. Τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους των ακτών και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής», δήλωσε ο Balaguru, επιστήμονας του κλίματος και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα των καταιγίδων και τις συνθήκες που τις διαμόρφωσαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ρυθμοί με τους οποίους οι τυφώνες συγκέντρωσαν ταχύτητα κοντά στις ακτές του Ατλαντικού των ΗΠΑ αυξήθηκαν σημαντικά μεταξύ 1979 και 2018.

Η ακτή του Ατλαντικού έχει ένα μοναδικό μείγμα περιβαλλοντικών συνθηκών που δεν εντοπίζεται στον Κόλπο του Μεξικού -ένα άλλο hotspot για τυφώνες- και το οποίο καθιστά τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ ιδιαίτερα ευάλωτες σε ταχύτατα εντεινόμενες και υγρότερες καταιγίδες, σύμφωνα με ερευνητές από το τμήμα ενέργειας του Εθνικού Εργαστηρίου Βορειοδυτικού Ειρηνικού.

Ο τυφώνας Ίαν και οι τέλειες περιβαλλοντικές συνθήκες που χρειάζονται για τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων

Τον περασμένο μήνα, ο τυφώνας Ίαν σκότωσε τουλάχιστον 126 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές στις υποδομές στη Φλόριντα αφού μετατράπηκε από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα κατηγορίας 4 μέσα σε 24 ώρες. Οι καταιγίδες που εντείνονται κοντά στην ακτογραμμή αποτελούν πιο σοβαρή απειλή για τη ζωή, τη γη και την περιουσία, καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας σημαίνει ότι η έξαρση της καταιγίδας θα είναι μεγαλύτερη και θα φτάσει ακόμα πιο μέσα στην ενδοχώρα.

Για να εκτοξευτεί η ισχύς μιας καταιγίδας ή αυτή να υποστεί ταχεία όξυνση χρειάζονται σχεδόν τέλειες περιβαλλοντικές συνθήκες που δεν συμβαίνουν συχνά. Αλλά τα συστατικά που χρειάζονται για αυτή την τέλεια συνταγή καταιγίδας -ζεστή επιφάνεια του ωκεανού, υψηλή υγρασία, χαμηλή διάτμηση ανέμου και περιστρεφόμενη κίνηση του αέρα (στροβιλισμός) έχουν γίνει ολοένα και πιο κοινά καθώς οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι, επειδή, ο πλανήτης έχει θερμανθεί, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ξηράς και νερού έχει διευρυνθεί. Τα ευρήματα βασίζονται σε προηγούμενες μελέτες που διαπίστωσαν ότι η αυξανόμενη διαφορά στη θερμοκρασία στεριάς-θάλασσας σχετίζεται με την αλλαγή των μοτίβων βροχοπτώσεων και την ξηρασία. «Αυτή η μελέτη προσθέτει μια νέα και σημαντική συνέπεια -τις αλλαγές στη συμπεριφορά των τυφώνων σε παράκτιες περιοχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν μεγάλους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Ruby Leung, μια εκ των συγγραφέων της μελέτης.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τυφώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα: Πού οφείλεται, τι μπορούμε να κάνουμε
Τυφώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα: Πού οφείλεται, τι μπορούμε να κάνουμε
Τυφώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα: Πού οφείλεται, τι μπορούμε να κάνουμε
https://ratpack.bbend.net/media/com_news/story/2020/10/06/19621/main/storma.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content