Λευκός οίκος: Θα ψεκάσουν τον πλανήτη με σωματίδια διοξειδίου του θείου για να εμποδίσουν τη κλιματική αλλαγή

Λευκός οίκος: Θα ψεκάσουν τον πλανήτη με σωματίδια διοξειδίου του θείου για να εμποδίσουν τη κλιματική αλλαγή

👉Λευκός οίκος: Βρίσκεται πίσω από τις παγκόσμιες "πληγές".... Ανάμεσα στις προτάσεις και τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι από την επιστημονική κοινότητα για να σταματήσουν ή ακόμη και να αντιστραφούν τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής είναι λύσεις από το πεδίο της αποκαλούμενης «γεωμηχανικής». Πρόκειται για ένα τομέα από τον οποίο ξεπηδούν διαφόρων ιδέες και προτάσεις για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής με δραστικές παρεμβάσεις στη φύση.

Πρόκειται όμως για ιδέες για τις οποίες η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη καταλήξει αν θα είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς και αρκετές θεωρούνται από αμφιλεγόμενες ως ανεφάρμοστες ή ακόμη και επιζήμιες.

Μια τέτοια μέθοδο θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα διάρκειας πέντε ετών που έχει στόχο τον ψεκασμό της ατμόσφαιρας της Γης με σωματίδια τα οποία θεωρητικά θα δημιουργήσουν ένα πέπλο που θα ανακλά τις ακτίνες του Ήλιου μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του πλανήτη.

Ο ψεκασμός θα γίνεται με αεροσκάφη τα οποία θα απελευθερώνουν σωματίδια διοξειδίου του θείου. Αυτά τα σωματίδια εκτοξεύονται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια ηφαιστειακών εκρήξεων και έχει διαπιστωθεί ότι σε συμβάντα πολύ μεγάλων ηφαιστειακών εκρήξεων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (σκόνη, αέρια) δημιουργούν ένα πέπλο που σκεπάζει τον ουρανό και εμποδίζει την διέλευση των ηλιακών ακτινών προκαλώντας κατά κανόνα πολύ αρνητικές συνέπειες στον πλανήτη.

Στο μακρινό παρελθόν τέτοια συμβάντα έχουν προκαλέσει φαινόμενα μαζικής εξαφάνισης της ζωής ενώ στην ανθρώπινη ιστορία έχουν προκαλέσει καταστροφή των καλλιεργειών και μια σειρά από άλλα προβλήματα επιβίωσης των ανθρώπων προκαλώντας την κατάρρευση διαφόρων αρχαίων πολιτισμών αλλά και δημιουργώντας δομικές κοινωνικές και άλλου είδους μεταβολές στην σύγχρονη ιστορία των ανθρώπου.

Όπως όλες οι μέθοδοι γεωμηχανικής έτσι και αυτή έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ύψος 10 δισ. δολαρίων ετησίως και μένει να δούμε αν σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής και ενεργειακής κρίσης μπορεί η οικονομία των ΗΠΑ να αντέξει ένα τόσο υψηλού κόστους ερευνητικό πρόγραμμα για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα του οποίου δεν υπάρχουν επιστημονικές εγγυήσεις.

Το διάβασα στο el.gr

Επιστήμονες του Χάρβαρντ «ψεκάζουν» με σωματίδια στον ουρανό για να σκοτεινιάσουν τον Ήλιο - Χρηματοδοτούμενοι από τον Bill Gates
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε 6/8/2019 και δείχνει την προμελέτη - σχεδιασμό όλων όσων γίνονται στις μέρες μας)

Το Χάρβαρντ έχει δημιουργήσει επιστημονικό συμβούλιο για να προωθήσει σχέδιο ψεκασμού σωματιδίων στη στρατόσφαιρα και να ερευνήσει τη μέθοδο της γεωμηχανικής στη μείωση της θερμοκρασίας και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Όχι, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Οι πληροφορίες που πρόκειται να διαβάσετε είναι ακριβείς και 100% πραγματικές. Το αμφισβητούμενο θέμα της γεωμηχανικής ή της αλλαγής του καιρού - το οποίο ήταν δημοφιλές και υπεραπλουστευμένο με τον όρο "chemtrails" - γίνεται ξανά θέμα δημοσίου διαλόγου στα διάφορα websites παγκοσμίως. Και ίσως σύντομα να είναι πραγματικότητα, καθώς οι επιστήμονες του Χάρβαρντ σχεδιάζουν να πειραματιστούν για να ψεκάσουν σωματίδια στον ουρανό για να εξασθενίσουν τον «ήλιο».

Αυτό που ήταν κάποτε μια θεωρία συνωμοσίας είναι τώρα το θέμα της συζήτησης του Κογκρέσου, άλλων μελετών και τώρα ένα πείραμα του Χάρβαρντ. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ θα προσπαθήσουν να αναπαραγάγουν το φαινόμενο ψύξης του κλίματος των ηφαιστειακών εκρήξεων με ένα πρώτο παγκόσμιο πείραμα ηλιακής γεωμηχανικής. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι έχει δημιουργήσει μια εξωτερική συμβουλευτική ομάδα για να εξετάσει τις πιθανές ηθικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις αυτού του προγράμματος γεω-μηχανικής, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τους ερευνητές του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, η Louise Bedsworth, εκτελεστική διευθύντρια του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Καλιφόρνιας-κρατική υπηρεσία που προωθεί την αειφορία και την οικονομική ευημερία- θα ηγηθεί αυτού του συμβουλευτικού πάνελ του Χάρβαρντ. Τα άλλα επτά μέλη είναι ερευνητές της γεωεπιστήμης και ειδικοί σε περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα.

Γνωστό ως το "Πείραμα Διαταραχών Ελεγχόμενης Στρατόσφαιρας (SCoPEx)", το πείραμα θα ψεκάσει σωματίδια ανθρακικού ασβεστίου υψηλά πάνω από τη γη για να μιμηθούν τα αποτελέσματα της ηφαιστειακής τέφρας που παρεμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα την ψύξη.Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματίσει, η ομάδα του Χάρβαρντ θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα μεταφέρει την ηλιακή γεωμηχανική από το εργαστήριο στη στρατόσφαιρα, με το πρόγραμμα Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx). Η πρώτη φάση - μια δοκιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που περιλαμβάνει δύο πτήσεις ενός κατευθυνόμενου αεροσκάφους 20 χιλιόμετρα πάνω από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες - ίσως έχει ξεκινήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αφού εγκατασταθεί, το πείραμα θα απελευθερώσει μικρά ρεύματα ανθρακικού ασβεστίου, καθένα από τα περίπου 100 γραμμάρια, περίπου ισοδύναμο με την ποσότητα σε μια μέση φιάλη αντιόξινου. Στη συνέχεια θα υπάρξει παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο διασκορπίζονται τα σωματίδια.

Φυσικά, το πείραμα αφορά πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών ομάδων, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Φύση, λένε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μια επικίνδυνη απόσπαση από την αντιμετώπιση της μόνιμης λύσης για την αλλαγή του κλίματος: τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ιδέα της έγχυσης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει η γη φαίνεται επίσης τελείως μάταιη, δεδομένου ότι οι επιστήμονες προσπαθούν να μιμούνται ηφαιστειακές εκρήξεις. Αν κοιτάξουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη έκρηξη του 20ου αιώνα, το Pinatubo, το οποίο ξέσπασε στις Φιλιππίνες το 1991, έφερε 20 εκατομμύρια τόνους αερολυμάτων διοξειδίου του θείου στη στρατόσφαιρα. Οι επιστήμονες από την USGS εκτιμούν ότι οι 20 εκατομμύρια τόνοι μείωσαν τη θερμοκρασία του πλανήτη μόνο κατά περίπου 0,5 ° C και αυτό μόνο διάρκεσε ένα χρόνο επειδή τα σωματίδια έπεσαν τελικά στη γη.

Η ομάδα του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τους επιστήμονες Frank Keutsch και David Keith, εργάζεται για το έργο SCoPEx εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν ήταν πάντα σε πλήρη συμφωνία. Στην πραγματικότητα, ο Keutsch - ο οποίος δεν είναι επιστήμονας του κλίματος - είχε σκεφτεί προηγουμένως ότι η ιδέα ήταν «εντελώς παρανοϊκή». Αλλά από τότε άλλαξε γνώμη.

Όταν είδε τον Keith να μιλάει για την ιδέα του SCoPEx σε μια διάσκεψη στο Χάρβαρντ το 2015, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ασχοληθεί. "Εγώ ο ίδιος, ένας ατμοσφαιρικός χημικός, τι μπορώ να κάνω;" Ένωσε τις δυνάμεις του με τους Keith και Anderson και από τότε πήρε το προβάδισμα στο πειραματικό έργο.

Ενώ το πείραμα της ομάδας του Χάρβαρντ μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και καιρό βρίσκεται στο τραπέζι κυβερνήσεων και think tank από όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Environmental Research Letters, μίλησε για να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα-geoengineering με αεροπλάνα ψεκασμού σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επιπλέον, η μελέτη αυτή αντανακλούσε τα συναισθήματα του τότε διευθυντή της CIA, John Brennan, όταν απευθύνθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων το 2016, περιγράφοντας μια παρόμοια διαδικασία ψεκασμού χημικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει ο πλανήτης.

Κατά τη συνάντηση, ο Brennan αναφερόμενος στις απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων και τον τρόπο με τον οποίο η απειλή ISIL έχει αντίκτυπο στον κόσμο, ο Brennan ανέπτυξε το θέμα της γεωμηχανικής.

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1072,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1241,ΒΙΝΤΕΟ,809,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Λευκός οίκος: Θα ψεκάσουν τον πλανήτη με σωματίδια διοξειδίου του θείου για να εμποδίσουν τη κλιματική αλλαγή
Λευκός οίκος: Θα ψεκάσουν τον πλανήτη με σωματίδια διοξειδίου του θείου για να εμποδίσουν τη κλιματική αλλαγή
Λευκός οίκος: Θα ψεκάσουν τον πλανήτη με σωματίδια διοξειδίου του θείου για να εμποδίσουν τη κλιματική αλλαγή
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2019/08/06/chemtrails-geoengineering1.jpg?itok=ZTYEmE7J
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/10/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content