Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας… είναι εντάξει να λέτε «όχι» σε ό,τι δεν σας χωράει

Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας… είναι εντάξει να λέτε «όχι» σε ό,τι δεν σας χωράει

👉Το πιθανότερο είναι ότι έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας επιλέγοντας να κάνετε περισσότερα από ό,τι είναι εφικτό και να αυτομαστιγώνεστε επειδή δεν μπορείτε να τα φέρετε βόλτα.

«Κανονικά θα έπρεπε να μπορώ να τα χειριστώ όλα αυτά. Ναι, πρόσθεσα έναν νέο στόχο στη ζωή μου που με ενδιαφέρει. Ναι, προσπαθώ να χωρέσω μια καινούρια καθημερινή δραστηριότητα σε ένα ήδη πολυάσχολο πρόγραμμα, αλλά θα έπρεπε να μπορώ να τα διαχειριστώ όλα. Ναι, μετακόμισα στην Ατλάντα για να φροντίζω τον άρρωστο πεθερό μου, αλλά θα έπρεπε να μπορώ να συνεχίσω σαν να μην άλλαξε τίποτα».

Οι απόπειρές μας να κάνουμε υπερβολικά πολλά πράγματα δίνουν την εντύπωση ότι είναι ευγενείς και σεβαστές. Κοιτάξτε μας που δουλεύουμε σε σημείο εξόντωσης, μειώνοντας την ποιότητα των πάντων επειδή επιμείναμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Μπορούμε να μοιραστούμε με εντιμότητα αυτή την προσέγγιση στο Instagram. Έτσι είναι το μαγκανοπήγαδο της ζωής. Αυτό είναι κόπος.

Συχνά αυτό το κάνουμε επειδή έχουμε αναπτύξει μια κακιά συνήθεια που μάθαμε στο σχολείο. Μπορούσατε να τα βγάλετε πέρα με ένα ξενύχτι όταν το τελικό προϊόν ήταν μια εργασία δέκα σελίδων για τις συνέπειες των εμπορικών περιορισμών κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου.

Είναι λίγο πιο δύσκολο να στριμώξετε στο πρόγραμμά σας τα νούμερα των τρίμηνων πωλήσεών σας ή να χάσετε βάρος. Το να φάτε μέσα σε ένα βράδυ την ποσότητα λαχανίδας που πρέπει να καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα επειδή προσπαθείτε να ξαναβρείτε τον ρυθμό σας σε μια δίαιτα είναι κακό σχέδιο.

Κάποια στιγμή θα το βρείτε μπροστά σας. Χάνετε μια πτήση και ολόκληρο το εύθραυστο οικοδόμημα καταρρέει. Αργεί να τελειώσει μια προπόνηση ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα ανατρέπεται. Μια σύσκεψη τραβά σε μάκρος, και αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο στην υπόλοιπη ημέρα σας. Μια οικογένεια από παχουλές μαρμότες εγκαθίσταται στον κήπο σας επειδή το ύψος του γκαζόν εξασφαλίζει την τέλεια κάλυψη για τα γεράκια της γειτονιάς.

Κάτι πηγαίνει στραβά κι εκείνη τη στιγμή νιώθουμε ντροπή.

Δεν βρίσκουμε τη χάρη ως διά μαγείας για να δώσουμε στον εαυτό μας κάποια ελαφρυντικά. Όχι, τουναντίον, οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν επιτόπου. Δεν παρατάμε μόνο την επιπλέον δραστηριότητα που αποδείχτηκε ότι ήταν υπερβολική, αλλά τον στόχο συνολικά.

Αυτό είναι το πραγματικά τρομερό με την υπερβολική προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπετε μόνο αυτό που θα σας δώσει το κάτι παραπάνω συνεχίζοντας να επιδιώκετε τον στόχο σας. Όταν χάνετε μια μπάλα από όλες αυτές με τις οποίες κάνετε ζογκλερικά κόλπα, αφήνετε όλες τις μπάλες να πέσουν, όπως έκανε στο προηγούμενο κεφάλαιο ο επίδοξος αθλητής μας που θα συμμετείχε στο τρίαθλο.

Όταν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα, νιώθετε ντροπή και εγκαταλείπετε. Ή επιλέγετε μια στρατηγική και αποφασίζετε εκ των προτέρων ποια πράγματα θα βγάλετε από τη ζωή σας.
Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας

Όταν επιλέγετε εκ των προτέρων ποια θα είναι αυτά, απαλλάσσεστε από το αγκάθι της ντροπής. Το αιφνιδιαστικό στοιχείο της ντροπής που καταδεικνύει κάτι στο οποίο δεν είστε καλοί εξουδετερώνεται. Αντί να εισέρχεστε σε κατάσταση σοκ επειδή σας έπεσε μια μπάλα, καταφέρνετε να πείτε:

«Α, είδατε εκείνη την μπάλα που άφησα επίτηδες να πέσει πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι; Μπράβο σας που το παρατηρήσατε!»

Γι’ αυτό η Σόντα Ράιμς (Shonda Rhimes), δημιουργός δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών όπως τα Grey’s Anatomy και Scandal, δεν ανησυχεί για όσα δεν καταφέρνει να κάνει. Όταν το περιοδικό Fast Company τη ρώτησε αν υπάρχει κάτι με το οποίο δεν ασχολείται, εκείνη απάντησε: «Αυτόν τον καιρό δεν έχω ενοχές που δεν γυμνάζομαι. Θα νιώσω ενοχές γι’ αυτό κάποια άλλη στιγμή».

Όταν ασχολείται με το «τρέξιμο» κάποιας τηλεοπτικής σειράς, το πραγματικό τρέξιμο μπαίνει προσωρινά στην άκρη.

Η Σόντα είπε «όχι» στην ντροπή, και μπόρεσε να το κάνει επειδή είχε μια στρατηγική. Είχε αποφασίσει τι θα απομάκρυνε από τη ζωή της, και η τελειομανία δεν μπορούσε πια να την ταλανίζει επειδή κάποιες φορές δεν πήγαινε στο γυμναστήριο.Δεν πειράζει αν δεν είστε ενήμεροι για όλα

Τα περισσότερα βιβλία όπως αυτό που κρατάτε στα χέρια σας τονίζουν την ικανότητά σας να κάνετε περισσότερα, όχι την ανάγκη σας να εντοπίζετε όσα είναι αδύνατον να κάνετε. Ωστόσο, με το να προσθέτετε ασχολίες στην ήδη πολυάσχολη ζωή σας δεν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, αλλά μόνο να αγχώνεστε περισσότερο.

Το απόσπασμα αποτελεί προδημοσίευση από το βιβλίο του Jon Acuff “Τελείωσέ το” από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας… είναι εντάξει να λέτε «όχι» σε ό,τι δεν σας χωράει
Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας… είναι εντάξει να λέτε «όχι» σε ό,τι δεν σας χωράει
Επιλέξτε τι θα αποκλείσετε από τη ζωή σας… είναι εντάξει να λέτε «όχι» σε ό,τι δεν σας χωράει
https://greenpharmacies.gr/wp-content/uploads/2021/05/rsz_12_istock-1278915467-scaled.jpg
https://i.ytimg.com/vi/rLigwihz7s0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_82.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_82.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content