Σταύρος Πλουμιστός: Πνευματική ευθυγράμμιση - Τι είναι και πώς να μπείτε σε αυτήν;

Σταύρος Πλουμιστός: Πνευματική ευθυγράμμιση - Τι είναι και πώς να μπείτε σε αυτήν;

👉Μιλάμε πολύ για την «ευθυγράμμιση» στο πνευματικό μονοπάτι και μπορεί να αρχίσει να ακούγεται σαν φράση σύλληψης παρά οτιδήποτε συγκεκριμένο.

Μιλάμε για την ευθυγράμμιση με τον ανώτερο εαυτό μας, τον σκοπό της ψυχής μας, το ένστικτο ή το Σύμπαν γενικότερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να εφαρμοστεί ο όρος ανάλογα με την εστίασή σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζω τι ακριβώς είναι η πνευματική ευθυγράμμιση, γιατί είναι σημαντική, πώς να καταλάβετε πότε είστε εκτός ευθυγράμμισης και πώς να επιστρέψετε σε αυτήν.

Τι είναι η πνευματική ευθυγράμμιση;

Η πνευματική ευθυγράμμιση είναι να είμαστε σε αρμονία με τον σκοπό της ψυχής μας. Όλοι έχουμε έναν μοναδικό λόγο για να βρισκόμαστε σε αυτή τη Γη – κάτι που επιστρέφουμε ξανά και ξανά (είτε στο πλαίσιο ενός ρόλου εργασίας είτε όχι). Οι πράξεις, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και το πνεύμα μας βρίσκονται στην ίδια σελίδα και κινούμαστε με ευκολία σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μου αρέσει να σκέφτομαι την ευθυγράμμιση όσον αφορά τις διαφορετικές πτυχές της ύπαρξής μας: πνευματική, διανοητική, συναισθηματική και σωματική. Αυτές οι πτυχές της ύπαρξής μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεχωριστές, αλλά μερικές φορές μπορεί να συγκρούονται με πολύ προφανείς τρόπους.

Μπορεί να έχουμε μια επιθυμία στην καρδιά μας που δεν την κάνουμε ποτέ πράξη, μπορεί να νιώθουμε μια διαισθητική διορατικότητα αλλά να βρίσκουμε ότι τα συναισθήματά μας είναι το αντίθετο. Η ευθυγράμμιση στο πιο βασικό της επίπεδο είναι όταν όλες αυτές οι διαφορετικές πτυχές της ύπαρξής μας βρίσκονται σε συμφωνία – πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις!

Σημάδια ότι είστε εκτός ευθυγράμμισης με την ενέργεια του Σύμπαντος και του Δημιουργού

Νιώθεις άβολα

Ένα βασικό σημάδι ότι είστε εκτός ευθυγράμμισης είναι ότι αισθάνεστε απίστευτα άβολα. Μπορείτε να νιώσετε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ αυτού που λέμε ότι είστε και αυτού που κάνετε.

Δυσκολεύεστε να αφήσετε το παρελθόν, να συγχωρήσετε ή να εργαστείτε μέσω της πραγματικής θέλησης σας. Όταν λέτε ότι πρόκειται να κάνετε κάτι, είναι σπάνιο να το ακολουθήσετε πραγματικά.

Όταν είμαστε σε ευθυγράμμιση, νιώθουμε μια βαθιά αίσθηση ειρήνης, αποδοχής και μια ελευθερία που συνοδεύεται από αυτό.

Δεν μπορείτε να ακούσετε το ένστικτο ή την διαίσθησή σας

Η πνευματική ευθυγράμμιση είναι προσβάσιμη όταν μπορούμε να ακούσουμε καθαρά το ένστικτο ή την διαίσθησή μας και μπορούμε να κάνουμε τα κατάλληλα βήματα σύμφωνα με αυτήν.

Συχνά όταν δεν είμαστε σε ευθυγράμμιση δεν μπορούμε να ακούσουμε καθόλου τη διαίσθησή μας! Είναι σαν να προσπαθούμε να συντονιστούμε σε ένα ραδιόφωνο και το μόνο που μπορούμε να ακούσουμε είναι έναν συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό.

Μια άλλη πλευρά σε αυτό είναι ότι μπορούμε να ακούσουμε τη διαίσθησή μας αλλά νιώθουμε πνιγμένοι κατά κάποιο τρόπο από φόβους ή μπορούμε να ακούσουμε τη διαίσθησή μας καθαρά αλλά νιώθουμε αδύνατοι να κάνουμε οτιδήποτε γι' αυτό.

Όταν δεν «αισθανόμαστε τον εαυτό μας», αυτό είναι ένα υπέροχο σημάδι ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να εξισορροπήσουμε καλύτερα την ενσυναίσθηση για τους άλλους με την ενσυναίσθηση για τον εαυτό μας.

Η πορεία σας είναι κυκλική

Μπορούμε να δούμε σωματικά πού βρισκόμαστε εκτός ευθυγράμμισης όταν ο δρόμος μας κάνει κύκλους. Θέτουμε στόχους και δεν εργαζόμαστε για να τους πετύχουμε, επιστρέφοντας συνεχώς στο πρώτο βήμα. Αντιμετωπίζουμε την ίδια ακριβώς ανθυγιεινή δυναμική σχέσεων με διαφορετικούς ανθρώπους. Εργαζόμαστε για διαφορετικούς στόχους, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν κάνει κλικ για την αλλαγή.

Αυτό είναι επίσης ένα σύμπτωμα που υπάρχει όταν μας οδηγεί η σκιώδης πλευρά μας και όχι το ένστικτο ή διαίσθησή μας. Είναι σαν να έχει πέσει μια φυσική σκιά στις ζωές μας και δεν μπορούμε να βρούμε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς τα εμπρός.

Πώς να μπείτε σε ευθυγράμμιση

Συντονιστείτε στη διαίσθησή σας

Ένας από τους λόγους που μπορεί να βρεθούμε σε ευθυγράμμιση ή να βγούμε εκτός ευθυγράμμισης είναι επειδή δεν έχουμε καλλιεργήσει τη σχέση που έχουμε με τη διαίσθησή μας .

Αν απλά δεν μπορείτε να ακούσετε τη διαίσθησή σας ή δεν αισθάνεστε ότι έχετε μια ισχυρή σχέση μαζί της, πρέπει να συντονιστείτε συνειδητά σε αυτήν αντί να περιμένετε να γίνει πιο ξεκάθαρο από μόνο του.

Πρόταση ενεργοποίησης 
  • Βρείτε ένα άνετο σημείο και καθίστε.
  • Φέρτε την συγκέντρωση σας στο στομάχι.
  • Αναπνεύστε βαθιά από αυτή την περιοχή για λίγα λεπτά
  • Φέρτε την εστίασή σας στο μυαλό σας και κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας
  • Παρατηρήστε ποιες λέξεις, φράσεις, εντυπώσεις ή εικόνες προκύπτουν.
Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:
  • Τι χρειάζομαι σήμερα;
  • Τι πρέπει να αντιμετωπίσω σήμερα;
  • Τι θέλω να δημιουργήσω σήμερα;
Την πρώτη φορά που θα κάνετε αυτή την άσκηση μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα αξιοσημείωτο για εσάς. Ωστόσο, όσο περισσότερο επιστρέφετε σε αυτό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αρχίσετε να παρατηρείτε πώς έρχεται η διαίσθησή σας και πώς ακούγεται για εσάς (που θα είναι διαφορετικό για τον καθένα).

Όταν νιώθετε άνετα να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαίσθησή σας σε έναν ασφαλή και ήσυχο χώρο, πάρτε αυτήν την άσκηση μαζί σας για την ημέρα σας. Κάντε check in πριν πάτε στη δουλειά ή πηγαίνετε μια βόλτα. Όσο περισσότερο φέρετε τη διαίσθησή σας στην καθημερινή ζωή, τόσο πιο σταθερά ευθυγραμμισμένοι θα αισθάνεστε.

Θέστε όρια

Τα όρια είναι μια βασική πτυχή για την ευθυγράμμιση. Αν δεν έχουμε ισχυρά όρια, δεν έχει σημασία ποιες είναι οι προθέσεις μας, θα συρθούμε προς την κατεύθυνση που πάνε οι άλλοι άνθρωποι – είτε αυτό είναι ωφέλιμο για εμάς είτε όχι.

Μπορούμε να θέσουμε όρια που σχετίζονται με τη δική μας συμπεριφορά και μπορούμε να θέσουμε όρια που είναι προσδοκίες για το πώς θα ενεργήσουν οι άλλοι στον χώρο μας – και τα δύο είναι σημαντικά. Ένα όριο για τον εαυτό μας μπορεί να είναι ο περιορισμός των μέσων ενημέρωσης, ενώ ένα όριο που θέτουμε για τους άλλους μπορεί να είναι να αφήσουμε μια αλληλεπίδραση εάν κάποιος δεν συμπεριφέρεται με σεβασμό. Όλα τα όρια επιστρέφουν σε αυτό που κάνουμε για τον εαυτό μας, αν και η κατηγοριοποίηση πραγμάτων όπως αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Εξετάστε όλα τα είδη ορίων. Τα διανοητικά και συναισθηματικά όρια μπορεί να σχετίζονται με θέματα που κάνετε και δεν θέλετε να συζητήσετε ή να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτά. Τα φυσικά όρια σχετίζονται με τις ενέργειες που κάνουμε. Τα πνευματικά όρια σχετίζονται με τα όρια που θέτουμε γύρω από την πνευματική μας πρακτική – τι εκφράζουμε ή συζητάμε με άλλους, μαζί με τις δραστηριότητες που κάνουμε και μας φέρνουν σε ευθυγράμμιση με την ψυχή ή τον ανώτερο εαυτό μας.

Δημιουργήστε μια πρόθεση

Το επόμενο βήμα για να μπείτε σε ευθυγράμμιση είναι να θέσετε ισχυρές προθέσεις.

Οι προθέσεις είναι πώς εστιάζουμε την ενέργειά μας στην καθημερινή ζωή για να πετύχουμε έναν πρωταρχικό στόχο. Συχνά κατακερματίζουμε διαφορετικές πτυχές της ύπαρξής μας στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Είμαστε ένα άτομο στη δουλειά, ένα άτομο στο σπίτι και ένα άτομο στο κοινό. Θα φέρουμε ένα πολύ διαφορετικό είδος ενέργειας σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές και αυτό είναι αναμενόμενο.

Ωστόσο, για να φέρουμε τα πράγματα σε καλύτερη ευθυγράμμιση, θέλουμε να φέρουμε μια σταθερή ενέργεια σε κάθε δραστηριότητα που κάνουμε. Το πώς κάνουμε ένα πράγμα είναι πώς κάνουμε τα πάντα .

Στην αρχή της ημέρας φανταστείτε ότι είστε ένα άδειο δοχείο που μπορεί να γεμίσει με όποιο είδος ενέργειας έρθετε σε επαφή. Εάν δεν βάλετε μια πρόθεση (συνειδητά ή ασυνείδητα) θα γεμίσετε με ενέργεια που δεν σας εξυπηρετεί, αναλαμβάνοντας τα πράγματα των άλλων σαν σφουγγάρι.

Το πρωί, όταν ξυπνάμε, σκεφτείτε μια λέξη, φράση ή επιβεβαίωση που θα θέλατε να εφαρμόσετε στην ημέρα.

Παράδειγμα : Σήμερα έχω κίνητρο.

Καθώς προχωράτε τη μέρα σας, παρατηρήστε πώς η ενέργειά σας ευθυγραμμίζεται με αυτήν την πρόθεση και προσαρμόστε τον εαυτό σας ανάλογα όπου δεν είναι.


Πώς να καταλάβετε ότι είστε σε ευθυγράμμιση

Το θέμα είναι ότι η ευθυγράμμιση δεν είναι τελικός στόχος. Μόλις είμαστε σε ευθυγράμμιση, δεν πρόκειται απαραίτητα να μείνουμε για πάντα έτσι και αυτό είναι αναμενόμενο.

Η ευθυγράμμιση περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ύπαρξής μας: τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις πράξεις και το φυσικό μας περιβάλλον. Δεν έχουμε πάντα τον έλεγχο όλων αυτών των στοιχείων. Κανένα άτομο δεν ευθυγραμμίζεται συνεχώς.

Ακούστε την δημοφιλή συνεδρία του Voice Healing: Σύνδεση με τα Συμπαντικά μηνύματα ΕΔΩ

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είμαστε ευθυγραμμισμένοι σε ένα σημείο όπου μπορούμε να πλοηγηθούμε προς τα εμπρός με διαισθητικό και ισχυρό τρόπο, όχι τέλειο. Θα αισθανόμαστε πιο ευθυγραμμισμένοι σε ορισμένες περιόδους της ζωής μας από άλλες, αλλά τελικά γνωρίζοντας πώς να επιστρέψουμε σε ένα καλό μέρος και έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία για να μας υποστηρίξουν.

Ξέρετε ότι είστε σε ευθυγράμμιση όταν αισθάνεστε μια βαθιά αίσθηση γαλήνης (και όχι απάθειας) για τις περιστάσεις σας. Όταν αυτά που λέτε και κάνετε είναι σε συνοχή και όπου μπορείτε να ακούσετε μια διαισθητική εικόνα και να αισθανθείτε τη δύναμη να την ακολουθήσετε.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Πνευματική ευθυγράμμιση - Τι είναι και πώς να μπείτε σε αυτήν;
Σταύρος Πλουμιστός: Πνευματική ευθυγράμμιση - Τι είναι και πώς να μπείτε σε αυτήν;
Σταύρος Πλουμιστός: Πνευματική ευθυγράμμιση - Τι είναι και πώς να μπείτε σε αυτήν;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4BYEx40ygziBojo8D7zpBXhne7yLDXwHy1WULO8ZiXzNEv8x3Yk5A1geVcijMv1SP_4sbba1wVvWlDSY9utQ1tIkCi_hX_YBbUWONojAOPQGfSsMFWoKvsu_YQsdIcC_XNYD3M1iarY3QRtkHp-HoT6JSq6x1prx5p0VXadrm21Soqg5YfUf-hwiIxGmB/w400-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A0%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%8E%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%BD;.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4BYEx40ygziBojo8D7zpBXhne7yLDXwHy1WULO8ZiXzNEv8x3Yk5A1geVcijMv1SP_4sbba1wVvWlDSY9utQ1tIkCi_hX_YBbUWONojAOPQGfSsMFWoKvsu_YQsdIcC_XNYD3M1iarY3QRtkHp-HoT6JSq6x1prx5p0VXadrm21Soqg5YfUf-hwiIxGmB/s72-w400-c-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A0%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%8E%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%BD;.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_66.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_66.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content