Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων - «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς"

Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων - «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς"

👉Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων- «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» (Ιω. 15, 20). "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς που είστε μαζί μου".

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πορεία και ο σταυρός του πιστού χριστιανού.
Αυτή είναι και η πορεία του αγαπητού μας πατέρα Δημητρίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ο ταπεινός ιερέας και άοκνος εργάτης του αμπελώνος Χριστού, εργάζεται με αυταπάρνηση για την Ορθοδοξία και το λογικό ποίμνιο του Χριστού.

Η αγάπη του για το Θεό και τους ανθρώπους είναι απερίγραπτη.

Τα 22 χρόνια που είναι εφημέριος στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό, έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο, κυρίως πνευματικό: έχει οδηγήσει πολλές ψυχές στο Χριστό και τη σωτηρία.
Η ιερή φλόγα που ανάβει στην καρδιά του από μικρό παιδί για το Χριστό και τους ανθρώπους, τον ωθεί να εργάζεται ασταμάτητα.

Με ατελείωτη υπομονή ακούει και συμπαραστέκεται στα προβλήματα του κόσμου και παρακαλεί το Θεό με δάκρυα στα μάτια για την επίλυση τους.

Τα έργα στον Ιερό Ναό και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, δε θυμίζουν σε τίποτα εκείνα που παρέλαβε.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς τί μεμπτό και επιλήψιμο μπορεί να έπραξε ο σεβαστός πατέρας Δημήτριος και έπεσαν επάνω του κάποιοι επίσκοποι να τον καταδικάσουν.

“Αντί του μάννα χολήν, αντί του ύδατος όξος”.

Ίσως μένει μια μικρή πικρία για το ανεξήγητο κυνηγητό και τη λάσπη περί δήθεν ψεύτικων θαυμάτων.

Το παράδοξο είναι, ότι αυτοί που κατηγορούν τον πατέρα Δημήτριο δεν τον γνωρίζουν προσωπικά, ούτε επισκέφθηκαν ποτέ τους Αγίους Ισιδώρους να σχηματίσουν δική τους άποψη.

Ως ποιμένες και επίσκοποι της Εκκλησίας έπρεπε, εάν έβλεπαν κάτι επιλήψιμο στη δράση του πατρός Δημητρίου, να τον είχαν επισκεφθεί και να του το είχαν επισημάνει.
Όχι μόνο δεν το έπραξαν, αλλά παρασυρόμενοι από οργή και θυμό, εκτόξευσαν ανυπόστατες κατηγορίες για να διασύρουν το όνομα και το έργο του.

Όμως, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!
Η ψυχή και το έργο του ταπεινού Ιερέα λάμπουν χρόνια τώρα σαν διαμάντια.

Τα θαύματα που επιτελούσε ο Τίμιος Σταυρός, προσωπικό κειμήλιο του πατρός Δημητρίου, ήταν απερίγραπτα. Καρκινοπαθείς, ανάπηροι και κάθε λογής ασθενείς γίνονταν καλά. Η θεραπεία τους οφειλόταν στη Χάρη του Τιμίου Σταυρού, στη θερμή πίστη τους και στην προσευχή του παπα-Δημήτρη.

Όσοι θεραπεύονταν ήθελαν να διαδοθούν τα θαύματα και ο παπα-Δημήτρης τους απέτρεπε. Τους έλεγε χαρακτηριστικά, ότι ο Σταυρός δε χρειάζεται διαφήμιση. Εκείνοι αρχικά σέβονταν τη θέση του αυτή και δε μιλούσαν.

Όμως με τα χρόνια τα θαύματα που επιτελούσε ο Τίμιος Σταυρός έγιναν εκατοντάδες και χιλιάδες και οι πληροφορίες διαδίδονταν και συζητούνταν.

Κάποιοι ευεργετηθέντες, μεστοί ευγνωμοσύνης και χαράς, βγήκαν αυτόκλητοι και τα είπαν και δημόσια.

Τα δημοσίευσαν εφημερίδες και μέσα. Κάποιοι ήταν διάσημα πρόσωπα και κατηγορείται σήμερα ο παπα-Δημήτρης και ως ο ιερέας των VIPS!

Αλήθεια ήταν άραγε και αυτοί αφελείς, όπως ο απλός κοσμάκης που εξαπατήθηκε από τα δήθεν στημένα θαύματα του παπα-Δημήτρη; Βέβαια ξέφυγε το πράγμα από τις προθέσεις του ιερέα. Ίσως και να ήταν θέλημα Θεού να γίνει ευρέως γνωστό αυτό το μοναδικό έργο, που πέρα από τη θεραπεία του σώματος αποσκοπούσε πρωτίστως στη σωτηρία της ψυχής.

Ο Χριστός είπε στον αναβλέψαντα τυφλό να μη διαδώσει το θαύμα της θεραπείας του, αλλά εκείνος από τη χαρά του το έλεγε παντού. Μήπως όμως τον καταδίκασε ο Χριστός γι’ αυτή του την πράξη;

Σημασία έχει αν διαδόθηκε το θαύμα ή αν έγινε το θαύμα;

Εάν αμφιβάλλετε για το αν είναι πραγματικές οι θεραπείες από τον Τίμιο Σταυρό, γιατί δεν καλείτε να μιλήσετε με εκείνους που άφησαν τις πατερίτσες και τα αναπηρικά τους αμαξίδια ως τάμα στο Ναό;

Έχουν αφήσει εκεί και τα στοιχεία τους, διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα.

Ομιλείτε για ψεύτικα θαύματα και ισχυρίζεστε, ότι διαθέτετε στοιχεία περί αυτού.
Δείξτε λοιπόν τα στοιχεία! Εάν δεν το πράξετε, θα αποδείξετε ότι δεν υπάρχουν. Θα αποδείξετε ότι ψεύδεστε και συκοφαντείτε, σπιλώνοντας το όνομα του ταπεινού παπά και σκανδαλίζοντας χιλιάδες ψυχές.

Προσέξτε μήπως έτσι επαναλαμβάνετε τους άδικους διωγμούς που άσκησαν στο παρελθόν αρχιερείς εναντίον Αγίων ανθρώπων, κληρικών και λαϊκών.

Προσέξτε μήπως επαναλάβετε κι εσείς διωγμούς όπως του Αγίου Νεκταρίου και τόσων άλλων.

Προσέξτε μήπως αντί να συσπειρώνετε τους πιστούς, τους διχάζετε και τους εξωθείτε να στραφούν εκτός Εκκλησίας, σε μία εποχή που οι ποικιλώνυμες αιρέσεις και η απιστία έχουν καταστεί μόδα.

Σας ανησυχούν, Άγιοι Πατέρες, τα θαύματα που γίνονται στους Αγίους Ισιδώρους και δεν σας ανησυχεί που ο Χριστός και η Παναγία και ο πατέρας Θεός εμπαίζονται στο στόμα και τη γραφίδα και τη συμπεριφορά των εξ ιδεολογίας βλασφήμων και αντιθέων; Μη μου πείτε ότι δεν ακούσατε π.χ. για την εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται ως έργο τέχνης στο Ωνάσειο Ίδρυμα και παρουσιάζει την Παναγία ως πόρνη. Για τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων και τις αισχρότητες που επιδεικνύουν απροκάλυπτα στα δικά μας Σόδομα και Γόμορρα.

Για την αμφισβήτηση του θαύματος του Αγίου Φωτός ακόμα και από ορθοδόξους κληρικούς.
Για το διασυρμό της Αγίας Γραφής και του Θεού της (μας) εδώ και χρόνια από κάποιους που θέλουν να επαναφέρουν τον αρχαίο Παγανισμό. Για τη σιωπηρή κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού στα σχολεία, δια του κορωνοιού. Έχετε πάρει θέση ως διοικούσα Εκκλησία απέναντι σε αυτά και τόσα άλλα; Έχετε αναλάβει δράση για την αντιμετώπισή τους;

Μιλάτε επίσης για ψευδοπροφήτες υπαινισσόμενοι και τους Αγίους Ισιδώρους.
Αλήθεια, προφήτευσε ποτέ ο παπα-Δημήτρης κάτι για το μέλλον; Είπε ή έγραψε κάτι σε αυτή την κατεύθυνση; Περιμένουμε να μας το υποδείξετε.

Αντιθέτως, γνωρίζουμε καλά ότι ο ολιγογράμματος αλλά σοφός παπάς ήταν ανέκαθεν εναντίον όσων με αφέλεια προέβαιναν σε τέτοιες «αποκαλύψεις».

Ο σκοπός της επιστολής μας αυτής είναι να πρυτανεύσει η αλήθεια και να σταματήσει αυτός ο διχασμός που μόνον κακό προξενεί στην Εκκλησία.

Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για να διορθώσουμε τον εαυτό μας και να ζητήσουμε συγχώρεση και ας αφήσουμε τον αδέκαστο Κριτή να μας κρίνει τη φοβερή ημέρα της κρίσεως.

Αλίμονο τότε, γιατί όλα τα κρυφά θα γίνουν φανερά σε όλους!
Πού θα κρυφτούν όσοι δεν μετανιώνουν για τις αμαρτίες τους αλλά κρίνουν τους άλλους;

Το διάβασα στο ekklisiaonline.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων - «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς"
Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων - «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς"
Για τον πατέρα Δημήτριο των Αγίων Ισιδώρων - «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» "Αφού εμένα καταδίωξαν θα καταδιώξουν και εσάς"
https://www.iapopsi.gr/wp-content/uploads/2022/09/e0eb344f-0140-49c6-b224-3d9991946177.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_37.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_37.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content