Ο τρόπος που θα επιβάλλουν τα καινούρια ΤΡΟΦΙΜΑ (με έντομα) που θα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Το σχέδιο του WEF

Ο τρόπος που θα επιβάλλουν τα καινούρια ΤΡΟΦΙΜΑ (με έντομα) που θα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Το σχέδιο του WEF

👉Γράφουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική: Τα καταναγκαστικά μέτρα lockdown Covid-19, οι εντολές εμβολίων, η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και οι κακώς μελετημένες κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην διατάραξη των παγκόσμιων αγορών τροφίμων και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Τον Μάιο του 2022, στοιχεία από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ έδειξαν ότι, σε σχέση με πριν από δώδεκα μήνες, «οι διεθνείς τιμές σιταριού έχουν αυξηθεί κατά 56 τοις εκατό», «οι τιμές των δημητριακών έχουν αυξηθεί σχεδόν 30 τοις εκατό» και «τα φυτικά έλαια είναι 45 τοις εκατό υψηλότερα. ”

Σχετικά πρόσφατα, η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι πολλοί άνθρωποι θα ωθηθούν στην ακραία φτώχεια και θα βιώσουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα παγκόσμια πρότυπα εμπορίου, παραγωγής και κατανάλωσης εμπορευμάτων με τρόπους που θα διατηρήσουν τις τιμές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος του 2024, επιδεινώνοντας την επισιτιστική ανασφάλεια και τον πληθωρισμό». Εν τω μεταξύ, η Bayer, « μια διεθνής ομάδα χημικών γεωργίας και υγειονομικής περίθαλψης », αναφέρει ότι «η επισιτιστική ανασφάλεια θα επηρεάσει έως και 1,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 και προκαλείται κυρίως από τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιταχύνεται περαιτέρω από την (δήθεν) κλιματική αλλαγή και τον COVID-19», που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε «τυφώνα πείνας».

Τον Μάιο, τον Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) εξέδωσε ένα δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος οι βραχυπρόθεσμες προσπάθειες για την καταπολέμηση των ελλείψεων τροφίμων να μπορούσαν να αποβούν σε βάρος της επίτευξης των στόχων για το κλίμα και την βιωσιμότητα, δεδομένης της διασύνδεσης μεταξύ γεωργίας και (δήθεν) κλιματικής αλλαγής. Το WEF δεν υποστηρίζει τις προσπάθειες εξεύρεσης άμεσων λύσεων στην τρέχουσα επισιτιστική κρίση (σ.σ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΕΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ). Αντιθέτως, επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών στην παραγωγή τροφίμων και στις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων τις επόμενες δεκαετίες.

Το 2018, το WEF επισήμανε ότι

Κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε από την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση ενός παγκόσμιου συστήματος παραγωγής τροφίμων που μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις με περιορισμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Αυτό δείχνει ότι ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας τροφίμων ήταν ήδη μεταξύ των βασικών θεμάτων στην ατζέντα του WEF πριν από την εμφάνιση του Covid-19 και το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Αυτό έγινε ακόμη πιο εμφανές τον Ιούνιο του 2020, μόλις τρεις μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας και πολύ πριν υπάρξουν ενδείξεις επικείμενης επισιτιστικής κρίσης: η ιστοσελίδα του WEF ανέφερε ήδη ότι «ο COVID-19 αποκαλύπτει μια ισχυρή και επείγουσα ανάγκη, έτσι ώστε οι εκπρόσωποι όλων των τομέων της οικονομίας να ενωθούν και να συμμετάσχουν σε διάλογο για να σχεδιάσουν πώς θα μοιάζει ένα σύστημα τροφίμων μετά την πανδημία».

Το WEF έχει εκφράσει την δέσμευσή του να « βοηθήσει στον καθορισμό της ατζέντας της γεωργικής βιομηχανίας » και ζητά μια μετάβαση σε νέες εναλλακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην «τροφοδοσία ενός διευρυνόμενου πληθυσμού», όπως το « Impossible Foods , Just and Beyond Meat », οι οποίες είναι « φυτικά προϊόντα» που επιχειρούν να μιμηθούν «το προφίλ του κρέατος. Προωθεί επίσης την μεγαλύτερη χρήση του «καλλιεργημένου κρέατος» που παράγεται σε εργαστήρια (σ.σ. ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΕΛΟΣ)». ). Πιο συγκεκριμένα, το WEF προβλέπει « την χρήση βιοτεχνολογιών για την κατασκευή ιστών από κυτταροκαλλιέργεια για εφαρμογή τελικού προϊόντος, όπως το κρέας, ή την χρήση κυττάρων/μικροοργανισμών ως «εργοστάσιο» για την παραγωγή λιπών ή/και πρωτεϊνών που συνθέτουν ένα τελικό προϊόν διατροφής, όπως αυγά και γάλα». Επιπλέον, υποστηρίζει τη χρήση «μιας τεχνικής που επιτρέπει στους επιστήμονες να παραβιάζουν τα γονιδιώματα , να κάνουν ακριβείς τομές και να εισάγουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά στα φυτά».

Το WEF προωθεί επίσης βρώσιμα έντομα, όπως μυρμήγκια, μέλισσες, σκαθάρια, κάμπιες, γρύλους, λιβελλούλες, ακρίδες, γαιοσκώληκες, φυλλοβόλα, τερμίτες και ακρίδες, ως εναλλακτική πηγή τροφής που θα καταναλώνει « λιγότερους πόρους από τα παραδοσιακά ζώα » και θα εκπέμπει». λιγότερο επιβλαβές αέριο από τα περισσότερα κύρια ζώα φάρμας .» Το 2018, το WEF δήλωσε ότι « από τη σκοπιά του αγρότη, η εκτροφή εντόμων θα είναι ριζικά διαφορετική από την εκτροφή προβάτων, χοίρων ή βοοειδών », καθώς «δεν θα υπάρχει πια αντιμετώπιση της λάσπης και της βρωμιάς ». Εν τω μεταξύ, η «κατανάλωση εντόμων μπορεί να αντισταθμίσει την (δήθεν) κλιματική αλλαγή» μειώνοντας το « αποτύπωμα άνθρακα στην κατανάλωση τροφίμων ».

Για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δέχονται έντομα στην καθημερινή τους διατροφή, το WEF προωθεί ορισμένα από τα διατροφικά τους οφέλη και άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση «ακρίδων» θα παρέχει « σχεδόν τόση πρωτεΐνη, περισσότερο ασβέστιο και σίδηρο και λιγότερο λίπος από την αντίστοιχη ποσότητα μοσχαρίσιου κιμά ». Επιπλέον, το WEF τονίζει «έντομα όπως το Tenebrio Molitor» επειδή «η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη το καθιστά ένα εξαιρετικά εύπεπτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην διατροφή των ηλικιωμένων ». Οι υποστηρικτές των βρώσιμων εντόμων ισχυρίζονται επίσης ότι η τοποθέτηση κατσαρίδων στα «φρούτα και λαχανικά» δημιουργεί μια πολύ καλή «γεύση», ενώ οι μαύρες μύγες, οι οποίες είναι « πλούσιες σε λιπαρά οξέα στον ίδιο βαθμό όπως σε ορισμένα ιχθυέλαια », μπορούν να αντικαταστήσουν το λουκάνικο αίματος

Η Παγκόσμια Τράπεζα συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με το WEF όσον αφορά την μαζική παραγωγή και κατανάλωση βρώσιμων εντόμων, υποστηρίζοντας ότι η εκτροφή εντόμων, «τόσο για ανθρώπινη τροφή όσο και για ζωοτροφές, έχει την δυνατότητα να αυξήσει την πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα, ενώ δημιουργεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας το κλίμα και το περιβάλλον και ενισχύοντας τις εθνικές οικονομίες». Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών προβάλλει επίσης τα οφέλη των βρώσιμων εντόμων, δηλώνοντας:

Τα βρώσιμα έντομα περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα για τον άνθρωπο. Τα έντομα έχουν υψηλό ποσοστό μετατροπής σε πρωτεΐνη τροφής, π.χ. οι γρύλοι χρειάζονται έξι φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή, τέσσερις φορές λιγότερη από τα πρόβατα και δύο φορές λιγότερο από τους χοίρους και τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής για να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης. Εξάλλου, εκπέμπουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου και αμμωνία από τα συμβατικά ζώα. Τα έντομα μπορούν να αναπτυχθούν σε οργανικά απόβλητα. Ως εκ τούτου, τα έντομα είναι μια πιθανή πηγή για συμβατική παραγωγή (mini-livestock) πρωτεΐνης, είτε για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, είτε έμμεσα σε ανασυντιθέμενα τρόφιμα (με εξαγόμενη πρωτεΐνη από έντομα) και ως πηγή πρωτεΐνης σε μείγματα πρώτης ύλης.

Επιπλέον, η Διεθνής Πλατφόρμα Εντόμων για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (IPIFF), η οποία έχει επί του παρόντος ογδόντα τρία μέλη από είκοσι τρεις διαφορετικές χώρες, ιδρύθηκε το 2012 για να εκπροσωπεί «τα συμφέροντα του κλάδου παραγωγής εντόμων προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ». Ειδικότερα, προωθεί «την χρήση εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση και προϊόντων που προέρχονται από έντομα ως κορυφαίας βαθμίδας πηγής θρεπτικών συστατικών για ζωοτροφές».

Το IPIFF επεσήμανε ότι ενώ « πάνω από 2.000 είδη εντόμων καταναλώνονται παγκοσμίως », μόνο επτά είδη «χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές» και μόνο «περίπου μια ντουζίνα επιτρέπονται στα τρόφιμα» σε «ορισμένα» μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίστοιχα, αυτή η οργάνωση επιδιώκει να αυξήσει την ποικιλία και την ποσότητα των εντόμων που καταναλώνονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Οι υποστηρικτές της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης εναλλακτικών προϊόντων διατροφής έχουν πλήρη επίγνωση ότι ο εξαναγκασμός του παγκόσμιου πληθυσμού να αποδεχθεί αυτόν τον δυστοπικό μετασχηματισμό της βιομηχανίας τροφίμων θα καταστρέψει πιθανότατα τα μέσα διαβίωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τη συμβατική γεωργία, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρωτοφανή φτώχεια , απόγνωση, δυστυχία και πείνα, ιδιαίτερα μεταξύ των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων. Επιπλέον, συνειδητοποιούν επίσης ότι οι άνθρωποι δεν πρόκειται να κάνουν οικειοθελώς τόσο δραστικές αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες, οι οποίες συχνά συνδέονται με την κληρονομιά και τις παραδόσεις τους.

Έτσι, το 2019, το WEF αναγνώρισε ότι υπάρχει μια « μοναδική συναισθηματική και πολιτιστική πολιτική των τροφίμων, ιδιαίτερα του κρέατος », που σημαίνει ότι ο επιτυχής μετασχηματισμός του συστήματος τροφίμων πιθανότατα θα απαιτήσει κάποιο βαθμό βίας, την λογοκρισία των διαφωνούντων και την δημιουργία του κατάλληλου αφηγήματος (σ.σ. βλ. COVID, Ουκρανία κτλ.) που θα προωθηθεί από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τους μη εκλεγμένους ειδικούς και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, προκειμένου να κάνουν τα εναλλακτικά τρόφιμα να φαίνονται πιο εύγευστα. Ως εκ τούτου, ζητά « συντονισμένες προσπάθειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και διακυβερνητική δέσμευση » την επόμενη δεκαετία για να «αναπτύξουμε» «μια παγκόσμια αφήγηση για την μετάβαση των πρωτεϊνών» ώστε να « ξεπεραστούν τα κρίσιμα πολιτιστικά και συναισθηματικά εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στην πορεία μιας ολιστικής μεταμόρφωσης

Με πληροφορίες από το el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,840,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1564,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο τρόπος που θα επιβάλλουν τα καινούρια ΤΡΟΦΙΜΑ (με έντομα) που θα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Το σχέδιο του WEF
Ο τρόπος που θα επιβάλλουν τα καινούρια ΤΡΟΦΙΜΑ (με έντομα) που θα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Το σχέδιο του WEF
Ο τρόπος που θα επιβάλλουν τα καινούρια ΤΡΟΦΙΜΑ (με έντομα) που θα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Το σχέδιο του WEF
https://1.bp.blogspot.com/-_zZZUycFQaI/VmHyK4n1srI/AAAAAAAAfaY/HLhsLVR66l8/w400-h266/bugs_mini.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_zZZUycFQaI/VmHyK4n1srI/AAAAAAAAfaY/HLhsLVR66l8/s72-w400-c-h266/bugs_mini.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/wef.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/wef.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content