Στ. Πλουμιστός: Αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός

Στ. Πλουμιστός: Αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός

👉Τι θέλει ο Θεός από εμάς; Αυτό ήταν ένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα που έχουν θέσει οι άνθρωποι σε όλη την ανθρώπινη ύπαρξη. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο τι προσφέρουν οι άνθρωποι στον Θεό στις θρησκευτικές τους πρακτικές. Ωστόσο, η εξαιρετική ποικιλομορφία των πεποιθήσεων και των πρακτικών στις διάφορες θρησκείες του κόσμου, ακόμη και μεταξύ των κλάδων του Χριστιανισμού, δείχνει ότι οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει ο Θεός.

Προτεσταντική προοπτική

Η προτεσταντική άποψη για το τι θέλει ο Θεός, όπως αντικατοπτρίζεται στη λατρεία και τις υπηρεσίες τους, μπορεί να είναι η πιο κοντινή στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο Θεός προφανώς θέλει όλος ο λαός Του να τραγουδήσει μαζί και δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο μουσικό γούστο, με μουσικά στυλ που κυμαίνονται από ύμνους του 19ου αιώνα έως κάντρι-γουέστερν ή ακόμα και ροκ. Ο Θεός φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη θέση του σώματος — μια κύρια πτυχή της λατρείας περιλαμβάνει την αλλαγή θέσης, από καθιστή σε όρθια στάση, γονατιστή ή ταλάντευση με τα χέρια υψωμένα. Ο Θεός ενδιαφέρεται για το τι κάνουμε με τα χρήματά μας—το να περάσουμε ένα πιάτο ή μια τσάντα για να μαζέψουμε χρήματα είναι μέρος των περισσότερων προτεσταντικών λατρευτικών λειτουργιών. Φαίνεται ότι ο Θεός ενδιαφέρεται πολύ να έχουν οι άνθρωποι θρησκευτικές πληροφορίες. το κήρυγμα είναι το κεντρικό επίκεντρο των περισσότερων προτεσταντικών υπηρεσιών και συνήθως αποτελείται από μια έκθεση ή μια εφαρμογή ενός αποσπάσματος ή θέματος της Βίβλου.

Ρωμαιοκαθολική προοπτική

Μια μελέτη της ρωμαιοκαθολικής λατρείας θα υπονοούσε ότι ο Θεός προτιμά τη μουσική οργάνων και του αρέσει το τραγούδι να γίνεται από μια εκπαιδευμένη χορωδία. Του αρέσει η τέχνη και ιδιαίτερα οι πίνακες ζωγραφικής και τα αγάλματα αγίων ανθρώπων που έζησαν στο παρελθόν, και θέλει ο λαός Του να προσκυνήσει και να φιλήσει αυτές τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις. Του αρέσει να ακούει έναν επαγγελματία ηγέτη της εκκλησίας (ιερέα) να απαγγέλλει ένα κείμενο (λειτουργία) που περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από συμβολικά σημαντικές δράσεις. Ο Θεός θέλει όλος ο λαός του να απαγγέλλει σύντομες τυπικές προσευχές που επαναλαμβάνονται πολλές φορές. Ο Θεός φαίνεται να είναι αμφίθυμος σχετικά με το σεξ και τον γάμο. Από τη μια θέλει ο μέσος άνθρωπος να παντρευτεί και να κάνει σεξουαλικές σχέσεις χωρίς έλεγχο των γεννήσεων για να ασφαλίσει μεγάλο αριθμό παιδιών. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα κοντά στον Θεό ή που κάνουν το έργο Του δεν πρέπει να παντρεύονται ή να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Ο Θεός θέλει ένα ιεραρχικό σύστημα έτσι ώστε οι άνθρωποι να περνούν από τα κατάλληλα κανάλια για να λάβουν τις ευλογίες Του (εξομολόγηση, μετάνοια και τα άλλα μυστήρια). Ο Θεός είναι πιο πιθανό να δεχτεί αιτήματα εάν οι άνθρωποι περάσουν από τους ειδικούς φίλους Του (αγίους) ή τη μητέρα Του.

Ορθόδοξη προοπτική

Το ορθόδοξο σύστημα λατρείας φαίνεται να δείχνει ότι ο Θεός έχει πραγματική προτίμηση για τη βυζαντινή εποχή—προτιμά τη βυζαντινή μουσική, τη βυζαντινή τέχνη και τη βυζαντινή λειτουργία. Γενικά, δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα από το πώς είχαν γίνει στο παρελθόν. Ο Θεός θέλει τους επαγγελματίες να κάνουν σχεδόν όλα τα τραγούδια και τις τελετουργίες ενώ οι απλοί άνθρωποι τους παρακολουθούν και τους ακούνε. Θέλει οι ιερείς Του να ντύνονται σαν βασιλιάδες όταν τελούν τη λειτουργία και με άμφια πένθους τον υπόλοιπο χρόνο. Θέλει οι άνθρωποι να τιμούν Αυτόν και τους ιδιαίτερους φίλους Του, ανάβοντας κεριά και κάνοντας μεγάλα ταξίδια για να επισκεφτούν εκκλησίες όπου φυλάσσονται τα λείψανά τους. Ο Θεός θέλει οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους φαγητά, μερικές φορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προτού συμμετάσχουν στις σημαντικές τελετές ή στις διακοπές Του. Ο προτιμώμενος τρόπος ζωής του για τους άνδρες είναι να ζει σε ένα συγκρότημα αποκλειστικά ανδρών (μοναστήρι).


Βιβλική προοπτική

Παραδόξως, πολλές από τις προαναφερθείσες θρησκευτικές πρακτικές έχουν ελάχιστη ή καθόλου βάση στο παράδειγμα ή τη διδασκαλία της Βίβλου, η οποία υποτίθεται ότι είναι ο πιο έγκυρος οδηγός για όλες τις χριστιανικές ομολογίες.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός είναι να έχει μια στενή προσωπική φιλία μαζί μας τώρα και για όλη την αιωνιότητα (Ιωάννης 15:15). Θέλει να Τον αφήσουμε να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αμαρτία επειδή εμποδίζει τη σχέση μας μαζί Του και μας κάνει να βλάψουμε τους άλλους (Ησαΐας 59:2).

Όταν μαζευόμαστε για να προσκυνήσουμε, θέλει να συμμετέχουν όλοι μαζί, χρησιμοποιώντας ειδικά ταλέντα και δεξιότητες που έχει δώσει, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να γνωρίσει καλύτερα τον Θεό και να Τον αγαπήσει περισσότερο (Α Κορινθίους 14:26). Θέλει οι άνθρωποι να μελετούν προσεκτικά τον λόγο Του και να εφαρμόζουν τις διδασκαλίες του στη ζωή τους (Β΄ Τιμόθεο 3:16,17).

Θέλει οι άνθρωποι να είναι γεμάτοι αγάπη ο ένας για τον άλλον ως απόδειξη της αγάπης Του (Ιωάννης 13:34,35). Θέλει ο λαός Του να προσεγγίσει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας για να προσφέρει πραγματική βοήθεια (Ιακώβου 1:27).

Θέλει ιδιαίτερα οι άνθρωποι που Τον γνωρίζουν να πουν σε άλλους ανθρώπους για Αυτόν, ώστε να Τον γνωρίσουν και αυτοί (Ματθαίος 28:19,20).
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός
Στ. Πλουμιστός: Αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός
Στ. Πλουμιστός: Αυτό που πραγματικά θέλει ο Θεός
https://www.koinoniaorthodoxias.org/wp-content/uploads/2022/06/o-theos-thelei-na-mas-sosei-alla-xreiazetai-metanoia.jpg
https://i.ytimg.com/vi/-3fQTzeQG8A/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/blog-post_59.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/blog-post_59.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content