Αμβρόσιος κατά Πιερρακάκη: Αίσχος, κύριε Υπουργέ! Ντροπή σας! Ταπεινώνετε τα δέκα εκατομμύρια των Ορθοδόξων

Αμβρόσιος κατά Πιερρακάκη: Αίσχος, κύριε Υπουργέ! Ντροπή σας! Ταπεινώνετε τα δέκα εκατομμύρια των Ορθοδόξων

👉«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια και την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Ενεργών κατά συνείδησιν, κατήγγειλα την βλασφημίαν Σας προς την Ιεράν Σύνοδον και αναμένω τις σχετικές ενέργειές Της προς σωφρονισμόν σας. Επιστεγάζων το παρόν «τυφέκισμα» σας καλώ εις μετάνοιαν! Με μίαν νεωτέραν δήλωσίν σας να ζητήσετε συγγνώμην από τον Ελληνικόν Λαόν. Και να τρέξετε σε έναν ιερέα-πνευματικόν, γιά να εξομολογηθήτε τις αμαρτίες σας. Αλλοιώς θα έχετε την κατάραν του Θεού, αφού με την ασεβε-στάτην δήλωσίν Σας έχετε βγεί πλέον από την αγκάλην του Θεού! Δυστυχώς Σας έχει κυριεύσει ο Διάβολος!
Στη συνέχεια παραθέτω την Διαμαρτυρίαν μου προς την Ιεράν Συνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σας εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ!

+ Ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 22 Αυγούστου 2022


Καλάβρυτα, 1η Αυγούστου 2022

Προς τήν Διαρκή Ιεράν Σύνοδον
Της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ιω. Γενναδίου, 14
115 21 ΑΘΗΝΑΣ


Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,


Η αρχιερατική μου καρδία καθημερινώς πληγώνεται από τας εκδηλώσεις ασεβείας μερικών επωνύμων Δημοσίων Προσώπων, διά των οποίων βλασφημείται το Όνομα του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!
Τελευταίον περιστατικόν είναι η συμπεριφορά του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβερνήσεως κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος επήνεσε και εξήρε τας άκρως βλασφήμους δηλώσεις κάποιου ασεβεστάτου.

Διερωτώμαι και Σας ερωτώ: Το Σύνταγμα της Ελλάδος ορίζει, ότι επίση-μος θρησκεία του Κράτους είναι η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία, η Οποία «γνωρίζει κεφαλήν της τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν»! Πως, λοιπόν, ένας Υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως δύναται να υβρίζη τον Ιησούν Χριστόν και να εκφράζη τον θαυμασμόν του διά τον υβριστήν του Χριστού μας.

Ιδού και η σχετική διάταξις του ισχύοντος Συντάγματος των Ελλήνων:

‘Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Δεν θα πρέπει να αντιδράσετε κατά τρόπον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΝ, ώστε ο υβριστής του Κυρίου μας να ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΘΗ από της θέσεως του Υπουργού της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη; Δεν θα πρέπει να ΑΦΟΡΙΣΕΤΕ αμέσως αυτόν τον ΒΛΑΣΦΗΜΟΝ Υπουργόν; Δεν θα πρέπει να ικανοποιήσετε τα πλήθη των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οφθαλμοί των οποίων δακρύζουν, η δε καρδία των θλίβεται έως θανάτου διά την εξύβρισιν του Νυμφίου της ψυχής μας; Δεν θα πρέπει να ξυπνήσετε την Ελληνικήν Δικαιοσύνην από τον λήθαρ-γον, εις τον οποίον έχει περιέλθει; Οι ‘Ελληνες Δικασταί, μαζί δε με αυτούς, δυστυχώς, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Κυρία Κατερίνα Σακελ-λαροπούλου, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αγωνίζονται διά την αποφυλάκισιν κάποιου ευρέως γνωστού Ηθοποιού, ο οποίος έχει καταδικασθή εις δωδεκαετή φυλάκισιν διά παραπτώματα ανηθίκου συμπεριφοράς;

Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,
Εάν δεν διαμαρτυρηθήτε Υμείς, ΟΥΔΕΙΣ ΕΤΕΡΟΣ δύναται να Σας αντικαταστήση! Είσθε η ΚΕΦΑΛΗ της Εκκλησίας! Είσθε το «άλας της γης»! «Υμείς εστέ το άλας της γης* εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται; Εις ουδέν ισχύει έτι ει μη βληθήναι έξω και καταπατείσθαι υπό των ανθρώπων», λέγει το αψευδές στόμα του Κυρίου μας! (Ματθ. Κεφ.5,13).
Αναμένομεν, λοιπόν, ΑΜΕΣΩΣ την Υμετέραν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΝ αντίδρασιν!
Επί δε τούτοις διατελούμεν
Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:
«Καινά δαιμόνια εις την Δικαιοσύνην»!
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Αμβρόσιος κατά Πιερρακάκη: Αίσχος, κύριε Υπουργέ! Ντροπή σας! Ταπεινώνετε τα δέκα εκατομμύρια των Ορθοδόξων
Αμβρόσιος κατά Πιερρακάκη: Αίσχος, κύριε Υπουργέ! Ντροπή σας! Ταπεινώνετε τα δέκα εκατομμύρια των Ορθοδόξων
Αμβρόσιος κατά Πιερρακάκη: Αίσχος, κύριε Υπουργέ! Ντροπή σας! Ταπεινώνετε τα δέκα εκατομμύρια των Ορθοδόξων
https://images32.inewsgr.com/4624/46249562/1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/blog-post_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/blog-post_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content